Troid yüksekliği

benim gebelik öncesi normaldi. gebeliğin ilk haftalarında biraz yükseldi ama sınırdaydı. her ay doktorum test istedi ve kontrol etti. 25.haftada 3 gibi bi değer çıktı. 25 mg ilaca başladık. güzel düştü. sonrasında 32.haftada tekrar 3.80 mi ne oldu. bu defa doktorum günde 50 mg almamı istedi. 37.haftada doğum yaptım zaten. bebeğim sağlıklı doğdu.

gebelikte tiroid bebekte gelişim geriliklerine, zeka geriliğine sebep olaliyor. erken doğuma yol açabiliyor. bu yüzden kontrol edilmesi gerek. bebeğe de geçme riski var zaten bu da bebekte zeka ve gelişim geriliği yapabilir.

bebeğiniz ilk doğduğunda topuk kanından tsh değeri de bakılan seyler arasında. benim bebeğimde sorun çıkmamıştı. ama dediğim gibi ben ilaç kullandım. gebelik ilerledikçe tah değeri daha dirençli olabiliyor. bu sebeple de her kontrolde aslında bakılması gereken bir hormon.
Umarım bebege falan geçmez ilacla tedavi olunur 4,886 yazıyor kağıtta baya bi yükselmiş

Tamam aşırı aşırı yüksek değil ama yüksek. 1-2 civarında olsa iyi olur. En fazla 2,5
Benim de doktorum bu aralıkta turmaya çalıştı hergün ilaç aldım ve her ay kan verip kontrol ettirdim
Bu bölümün uzmanı “endokrinoloji”
Teşekkür ederim randevu aldım bikac gün sonra gidecem bende

Umarım bebege falan geçmez ilacla tedavi olunur 4,886 yazıyor kağıtta baya bi yükselmiş
çok yüksel bir değer değil, endişe etmeyin. ilaca zaten hemen tepki veren bir hormon. insallah bir sorun olmaz. kaldı ki siz belki dikkat etmediniz ama doktorunuz muhakkak her ay testlerde tsh hormonunuza bakmıştır. yani bu rutin bir test çünkü gebelikte. stres yapmayın. sağlıkla gelsin bebişiniz insallah 🥰🥰

ama benim doktorum kan testim çıktığı gibi beni arayıp ilaca başlamamı söylemişti. yani bir sonraki randevuyu vs beklemedi. hatta dozunu arttırdığında da yine telefonla arayıp söylemişti. yani hemen müdahale edilmesi gereken bir durum
.

çok yüksel bir değer değil, endişe etmeyin. ilaca zaten hemen tepki veren bir hormon. insallah bir sorun olmaz. kaldı ki siz belki dikkat etmediniz ama doktorunuz muhakkak her ay testlerde tsh hormonunuza bakmıştır. yani bu rutin bir test çünkü gebelikte. stres yapmayın. sağlıkla gelsin bebişiniz insallah 🥰🥰

ama benim doktorum kan testim çıktığı gibi beni arayıp ilaca başlamamı söylemişti. yani bir sonraki randevuyu vs beklemedi. hatta dozunu arttırdığında da yine telefonla arayıp söylemişti. yani hemen müdahale edilmesi gereken bir durum
.
Amin inşallah çok teşekkür ederim ♥️ doktorum ilac vermedi henüz bende başlamak istiyorum geç kalmak istemiyorum

Back
X