boşanmam gerek biliyorum

bence önce problemleri aşmaya çalış. çözülebilir sorunlar bence. eşini de seviyorsun heralde. umarım herşey düzelir.

kavga etsek ve evden gitse o anda o kadar kötü oluyorum ki geri gel diye yalvarasım geliyor. halbuki ben haklıyım hem enınde sonunda bı kac saat sonra dönecek yanı. ama o an o durumu kaldıramıyorum işte.
eşini seviyorsun canım.alışkanlık olsa böyle olmazdı.aşılamayacak sorunlarınız yok gibi.aldatma,şiddet ve psikolojik baskı yoksa sorunları çözmeye çalışın.eşinin en kötü huyu hoşlanmadığı şeyleri içinde biriktirip ufacık bi sorun olduğunda kusması.açık açık konuş bi sorun olduğunda o an yüzüme söyle de.evladınız varmış inşallah yuvanız kurtulur.ayrılsanız bile bence sen eşini çok özlersin.

Benimde esimden ayrilmak istedigim zamanlarda düsündüklerimin aynisini düsünüyorsunuz.¨
Sanirim biz biraz eslerimize aciyoruz. Saygi olmazsa sevgi azaliyor ama aliskanliklardan da vazgecmek cok zor geliyor.
Hani demissiniz ya kavga etsek birakip gitse, arayip gel diye yalvarasim geliyor diye. Ayni hisleri yasadim, ne demek oldugunu cok iyi biliyorum. Hakliyim, ama yinede üzülüyorum. Biz aciyoruz eslerimize bence.
Keske hakliyken biraz daha dimdik ayakta durabilsek, tepkimizi sert bir sekilde ifade edebilsek bunlar olmayacak biliyor musunuz.
Eminim barismak icin cogu kez siz yanasmissinizdir. Bizde hep öyle oldu, hakliysam bile "aman yeter küs olmak istemiyorum" düsüncesiyle ben konusmusumdur önce.

Bende esimle ilgili problemlerden dolayi konu actim, ve cogu kisi psikolog ve terapi öneriyor. Kesinlikle ise yarayacagini düsünüyorum. Siz zaten kopsaydiniz, bastan kopardiniz, belli ki esinizde sizden gidemiyor. Ozaman tek care uzman destegi almak.

Allah yuvaniza huzur versin.

boşansam tabiki bende üzülürüm ailemde. eşimde üzülür 16 aylık bir kızımız var.
sinirlendiğinde o söyledikleri her şeyi mahvediyor. bu yaz tatile gittik mesela kızımızla. benim için hayatımın en güzel tatiliydi. o anda eşim içinde öyleydi.
geçenlerde bir kavga esnasında aslında hiç eğlenmediğini, boş boş oturduğumuzu benim eğlence anlayışımın olmadığını söyledi. yani benım ıcın cok güzel bır hatırayı sözleriyle değersizleştirdi. resmen çöpe attı.
o soyledıklerını unutuyor ama ben unutamıyorum ıste
Aranızda geçenleri bilemem ama burda yazdığınız mesajlara dayanarak bir iki şey yazmak istedim. Boşanmaya karar vermek,boşanmaktan daha zor bir aşama.. Eğer aşılmaz sorunlar varsa boşanıp,hayatını toplaman sonra daha sağlam ve sağlıklı bir evlilikle hayatını devam ettirmen daha mantıklı. Alışmış olman,ayrılık acısı çekecek olman kaçınılmaz illaki bunları çekeceksin ama hiçbir şey vazgeçilmez de değildir.
Gelelim burda yazdığın sorunlara; sana yalan söylemesi,bir şeyleri saklaması biraz şüpheli hareket değil mi? Bütün bu süreçlerde seninle ne kadar ilgileniyor,sana karşı eleştirilerde bulunuyor mu,en ufak şeylerden kavgamı çıkarıyor,birşeyler saklar gibi mi davranıyor. Bütün bunları değerlendirmen lazım. Birde kavga ederken sarf ettigi sözler,içinde bastırdığı,söyleyemediği duyguların ( lafların ) dışa vurulduğu andır.

evet kısacası boşanmam gerek bunu biliyorum hissediyorum yapmam gereken bu ama kendımde bunu yapacak gücü bulamıyorum. güçsüzlük maddi konuda yada ailemle ilgili değil. mutsuz olacaksam bana destek olurlar ama bilmiyorum kendime yediremiyor muyum bunu bir çeşit başarısızlık olarak mı görüyorum emin değilim.
sanırım profesyonel yardım almam gerek. ne kadar haklı da olsam sanırım o kadar bağımlıyım ki onsuz yapamıyorum ve bazen her şeyi görmezden gelebiliyorum. benimki sevmek değil bağımlılık bence.
bilmiyorum yazdıklarım çok saçma farkındayım

bende eşime bağımlılık derecesinde aşığım . ama bundan nasıl kurtulunur bilemiyorum. Dünya hali belli olmaz bu kadar kara sevda haline getirmek bize zarar veriyor bence

Hislerini.cok iyi anliyorum. Ben evliligimi.bitirme.arifesindeyim. Henuz.hazir degilsen.acele.etme. Cunku insan oyle bir.noktaya geliyorki arkana bakmadan.kacmak pacani.kurtarmak istiyorsun.. Biraz daha bak durumlara.. Insallah hersey yoluna girer ve boyke.bir.karar vermek zorunda.kalmazsin.

Anlatdikların saçma degil kesinlikle.
Bir kadın kolay kolay aklından geçirmez boşanmayı bunu çogumuz biliyoruz.

Ama yine de sakin kafayla düşünmen gerek.
5 gün iyi olup 2 gün kötü olmakta bir olumlu bence.

Sen yine de iyice düşün

Ben de artık istemiyorum eşimi anlaşmazlıklar cok büyüdü şiddete kadar geldi. Ama cesaret edemuyorum. Kavga sırasında bagirip ayrilicam diyorum ama bi dilekce yazamıyorum eve gelmiyo iki gündür üstelik hamileyim ailesi harika ben kötü kadın oldum. Aslinda cok yiprandim umursamiyorum ama icimden bi ses ara gelsin eve sarıl diyo ne yapicam bilmiyorum hep iyi olacak deil umut etmekten yoruldum cabalamak istemiyorum

Haftanın 5 günü birbirimizi yiyip 2 gün iyi olduğumuzu bilirim :)
Şimdi ise en son neden ne zaman tartıştık hatırlamıyorum..

Ben 5 gün iyiliği gayet olumlu buldum valla :)

Kızınız var sorunlarınız konuşulup çözülmeyecek şeyler değil bence..

Evlilikte ilk 5 yıl cok onemlidir..atlattın atlattın der annem hep..ben de aynı fikirdeyim..ilk yıllar gercekten sancılı geciyor. Huylu huyundan vazgecmiyor gerci, bu da bir gercek. Ama zamanla bazı durumlar rayına oturuyor..

Demekki herşeye çok tepki veriyorsun ki eşinde senden gizlemeye ihtiyaç duyuyor.. Birbirinizi yıpratmayın boş konular için. Ilgilenme bırak ne yaparsa yapsın fazla ilgi gösterme bunaltma..
KENDINI ÖZLET!! Ki seninle zaman geçirmek için fırsat arasın !

Şu bir gercekki esinize sartlar koyup kisitladiğniz surece her zaman size yalan soylemeye devam edecektir kiminle evli olursaniz olun bu kacinilmazdir

Kızmayın ama anlattıklarınız kadarıyla ortada boşanmaya gidecek kadar aşılamayacak sorunlar yok bence ama tabi yaşayan bilir. Tamam sinirlenince çok kırıcı oluyor ama bunu çözmeyi deneyin sorunun kaynağına inin. Hoşlanmadığınız davranışlarını söyleyin onunda sizin hoşlanmadığınız davranışları varsa onları söylemesini düzeltmek için gayret göstereceğinizi söyleyin böyle şeyler karşılıklı olur. Yani çözmeyi bir deneyin gerekirse eşinizle anlaşıp yardım alın beraber bir aile danışmanına başvurun bir yuva kolay kurulmuyor ortada çocuk da var.

Back
X