Boşanmaya cesaretim yok

Peki siz neden ailenizin evlat ayrımı yapmasına ses etmiyorsunuz düşünüyorum evli olduğum insanın ailesinde evlat ayrımı olsa ben de görüşmem bana ne demem çocuklar var abinin çocukları çocuk seninkiler ne. Nereden biliyorsun mallarını abine bırakmayacaklar ailen ne diyor sorunlara

Bileziğinizi bozdurmayın, ileride lazım olabilir. Olmasa bile evliliğini kurtarmak için çabalamayan adama değmez.

Ücretsiz psikolojik hizmet alacağınız yerler var.

1.Bulunduğunuz belediyenin Kadın ve Aile hizmetleri birimini arayıp bilgi alabilirsiniz. O birim yoksa da beyaz masadan sorabilirsiniz. Büyük şehirdeyseniz, bulursunuz. Küçük şehirlerde var mı bilmiyorum.

2. Üniversitelerin psikoloji bölümü uygulama klinik merkezlerine bakabilirsiniz.

Belediyenin hizmeti sınırlı ve kısa süreli olabiliyor. Üniversitelerden daha verimli hizmet alırsınız. Ama unutmayın orada terapi alacağınız kişi öğrenci olacak ve öğretim görevlisi gözetiminde terapi yapacak.

Kişisel fikrim. Terapi alacaksanız da boşanma aşamasını kolay atlatmak için alın. Bey abinin düzelecek bir yanı yok gibi.

Ben de ilk eşimle ayrılma sinyallerini görmeye başladığımızda terapiye gittim. O ayrı gitti, ben ayrı gittim ve birlikte de gittik. Bulunduğum şehirde çok bilindik terapistlerdi, maaşlarımızın ciddi bir kısmı bunlara gitti. Sonuç: boşanma. Bir şeyler eksildiyse (sevgi, saygı ya da sizin için önemli olan her neyse) yerine koyabilecek bir psikolog da yok psikiyatrist de yok. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Terapist size önce kendi değerinizin farkına varmanızı söyler, olmayanı oldurmaya çalışmanıza yardım etmez.

Sizin adıniza sevindim..bazi şeyler olmayınca olmuyor...benimde terapi konusunda bir ümidim yok.ama cocuklarımin ilerde beni suçlamasindan da korkuyorumm.her yolu denedim ama olmadi diyebilmek için gitmek istiyorum acıkçasi

Mesele sadece görüsmemesi değil.ayrıca onu ilgilendiren bir konu hiç değil.ailem her zaman arkamda..babamin iki evi var zaten.birinde kendi oturuyor.digerinde abim evlendiğinde maddi olarak hic destek olmadiği icin kendini toparlayana kadar oturmasina izin verdi..8 yıl oturdu.son birkac yıl kirasınida verdi...babam o otururken ,,kiz kardeşlerininde bu dairede hakki var ben sana bir süre oturman icin müsade ediyorum diye de belirtti.ayrıca ne olursa olsun kocam bununla ilgili bir söz söyleme hakkına sahip degil diye düsünüyorum.heleki bu sebepten dolayi aileme küsmüyorum diye beni herseyden mahrum etmeye hic hakki yok

Ben olsam bileziği bozdurmazdım.

Katır kadar erkek düzelmek istemiyor, evliliğini kurtarmak da istemiyor sen niye çabalayacaksın pardon? 17 yıl dile kolay bide sabrettiklerini üstüne koy.. onu geçtim seni bilezik bozdurcak kadar kötü duruma koyan biri bide nasıl içi cız etmez!

Sen o bileziği bozdursan bile acaba doğru dürüst terapiye gelecekmi senle ?

Sen onu bende sakla bozdurma boşanırsın felan yada çocuklarına bişey lazım olur kullanırsın.

Allah yardımcın olsun ama yani korkacak ne var bilmiyorum mutsuz olduğun yerden kendini kurtar ki yine için çiçek açsın şuan çürük bir bahcede nefes almaya çalışıyorsun.. insan emeğine üzülüyor biliyorum..

kolumdaki bilezigimi bozdurup bir terapist bulup o ne derse ona uyacağım

Bunu yapmayın sakın. 17 yıl boyunca düzelmeyen kocanızi terapist düzeltmez. Boşanmaktan korkuyorsanız bir iş bulup çalışmaya başladığınızda psikolojik olarak güçlenirsiniz sonra boşanıp boşanmamaya karar verirsiniz.

Ne güzel tarif etmişsiniz

Babanızdan hakkınız nedir,babanız hayatta değil mi?babadan nasıl ev kalacak,başka kardeşleriniz de var galiba?

Geçinmek isteyen geçinir, aramak isteyen arar, çabalamak isteyen çabalar.. Zoraki güzellik diye bir şey zinhar yok. Kimse terapi ile, kendine sihirli bir değnek değmişcesine olumlu değişmiyor. Kocanızda hiç işe yarayacağını düşünmüyorum.

düzgün aile terapisti bulmak ta çok zor. Bir sürü para döktük ama taraf tutan sözde terapiste denk geldik ilişkimiz daha kötü oldu ve boşandık. Belediyelerin psikolog hizmeti oluyor, cüzi miktarda ücret ödeniyor. İsterseniz bunu araştırın.

Terapi dediğin tek seansta işe yarayacak sihirli bir değnek değil ki. Sağlıklı yaşam merkezlerinde, devletin veya belediyelerin sağladığı uygulamalar var. Biraz araştırın hala bir umudunuz var ise.

Hakkınızda hayırlisı böyleymis demekki.

Abimi evinde oturtduğu süre zarfında hesap ettiği kira bedeli kadarki hak
Eşinizin evi veya evleri var yani..Aile ilişkilerini tam çözemedim ama keşke abiniz başka evde otursaymış,günümüzde kira geliri maaş gibi oldu artık,vallahi evladından kira alanlar bile var,eşinizin de bu parada gözü kalmış..kendi kardeşi ücretsiz otursa eminim siz de rahatsız olurdunuz..17 sene az bi zaman değil,yoruldunuz tükendiniz normal olarak. Ama boşanmak da çözüm değil,o kadar emeğinizi bırakmak kolay değil..ama yok, benim de durumum çok iyi,gücüm yeter diyorsanız ayrılın..ya da imkanlarınız varsa evleri ayırın şimdilik,boşanmayın.. haklarını,malını müşkünü korumak için boşanmadan ayrı yaşayanlar da var..belli yaştan sonra ,çocuklar da varsa kadına yeni nikah lazım değil zaten..

Eşimin evi yok abim babamın evinde oturdu.anlayamadım ilk yazdıklarinizı

Eşiniz kalbi kapkara, sevgisiz bi adam. Nasıl bi insanla hayatımızı paylaştığımız bence bu hayattaki en önemli şey. Siz de aklı başında makul birine benziyorsunuz. Onun gibi fesat olsaydınız anlaşırdınız. Bence çocuklarınız böyle fesat, hesapçı, kindar bi adamla aynı ortamda büyümese daha sağlıklı olur onlar için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…