Boşanmaya karar verdim

Diyebilenler var, gelinlerden. Gecen kuzenime gitmistik bir yasinda kizlari var. Elimden telefonu aldi. Kuzenimin esi lütfen telefon vermeyin diye müdahale etti hemen.
Bende birinciyi desem de ikinciyi diyemiyorum. Yaoamiyorum ne yapayım sonra kahroluyorum. Bu psikoloji o kadar ağır ki. Oğlumu korumak için tek çözüm boşanmak gibi geliyor

Nasıl düşürür ya koskoca kadın gerçekten hayret ettim..ailesine bisey diyemiyorsa siz uyarın iş sizde artik kocanız maşallah bi çocuk yapmayı bilmiş
Her defasında bu kez yapacağım diyorum.bir iki yapıyorum sonra kalakaliyorum . Tel başıma beceremiyorum engel olmayı . Çünkü çok cahiller ve hep yanlış anlıyorlar

Çocuk olduktan sonra eşimle artık anlaşamıyoruz. Bana söz verdiği hiçbir şeye sadık kalamadi. Ailelerin cocukla ilgili müdahalesi olursa herkes kendi ailesine engel olacaktı. Ben bu sozumu tuttum ,eşim tutmadı. En son oglumu kayınpeder yıkamaya kalktı. Oğlum huzursuz oldu ki daha dört aylık. Simdi sudan korkuyor oysa suyu çok severdi. Eltim bebeğimi düşürdü. Berber kaynım evime girip çıkıyor pandemi sürecinde. Oğlumun yanında seslerimizi yükseltiyoruz artık. Bebeğimi aylık kontrole götürmüyor. Kayınpeder Corona atlattı buna rağmen aynı şehirde yarın saat uzaklıkta bizde kaldı . Bebeğimi tutarken kıllı kolarini ağzına degdirdi.Babasız olmasin dedim ama böylesi bence daha kötü.
İyi ve kötü yönlerine bakıyorum ve ikincisi daha ağır basıyor.
Pişman olmam değil mi ?
Çok saçma geldi bana. Sizin ağzınız elleriniz yok mu? Bebeğime dokunma diyemediniz mi? Niye esinizin demesini bekliyorsunuz? Kbabaya da gelme istemiyorum diyecektiniz. Bazı erkekler böyle ailelerine birşey diyemiyor maalesef ama siz diyebilirdiniz

Çok saçma geldi bana. Sizin ağzınız elleriniz yok mu? Bebeğime dokunma diyemediniz mi? Niye esinizin demesini bekliyorsunuz? Kbabaya da gelme istemiyorum diyecektiniz. Bazı erkekler böyle ailelerine birşey diyemiyor maalesef ama siz diyebilirdiniz
Eşim diyemeyebilir ama ben illa diyeceğim öyle mi . Neyse bazı insanlar bazlarini anlamazlar.

O sözünü tutmuyorsa siz çizgiyi çekin.Çocuğu elinden alın kayınpederin.Yıkamanı istemiyorum diyin.
İşte bir iki uyarınca o an yapamadım. Şimdiki aklım olsa belki zorlsr yapardim. Tüm gece kendimi yedim. Ama böyle yaşamak zorunda değilim bence. Sürekli ne yapacaklar da uyarmak zorunda kalicam diye düşünüyorum. Bir de surat asmalari yok mu . O zaman bana kendimi b... gibi hissettiriyolar

İşte bir iki uyarınca o an yapamadım. Şimdiki aklım olsa belki zorlsr yapardim. Tüm gece kendimi yedim. Ama böyle yaşamak zorunda değilim bence. Sürekli ne yapacaklar da uyarmak zorunda kalicam diye düşünüyorum. Bir de surat asmalari yok mu . O zaman bana kendimi b... gibi hissettiriyolar
Assınlar.Ilk seferlerde moodun düşer sonra geçer.Erkeklerin çoğu böyle aileleri konusunda.Uyaramazlar edemezler mıy mıy.Sürekli uyarınca onlarda bıkarlar yapmayı azaltirlar diye düşünüyorum.

Assınlar.Ilk seferlerde moodun düşer sonra geçer.Erkeklerin çoğu böyle aileleri konusunda.Uyaramazlar edemezler mıy mıy.Sürekli uyarınca onlarda bıkarlar yapmayı azaltirlar diye düşünüyorum.
Killi kolları ile tutunca uyardım bazı şeyler oldu uyardım onun üzerine bu olunca uyaramadim işte zor geldi o anki psikolojik baskı ile. Çok üzgünüm . Böyle yaşamak istemiyorum. Oğlum ve kendim için

Killi kolları ile tutunca uyardım bazı şeyler oldu uyardım onun üzerine bu olunca uyaramadim işte zor geldi o anki psikolojik baskı ile. Çok üzgünüm . Böyle yaşamak istemiyorum. Oğlum ve kendim için
Sürekli bu tür şeylerin yaşanmasından sıkılmışsınız anladığım kadarıyla.Dediğim gibi ilk başlarda zor olur sonra alışırsınız.Uyarın sürekli yapma etme diye.

Yani eşinizden bosanmak insanlara haddini bildirmekten daha kolay geliyorsa bosanin tabi. 🤷‍♀️
Burada konu eşimin sözüne sadık olmaması ve bu ilk değil . Üstelik ailesinin içinde bir yere kadar mücadele edebileceğimi gordum. Onların içinde istediğim gibi bir evlat yetiştirmek imkanszi geliyor. Hepsindn de öte eşim. Çocuğumun aylık kontrollerine bile karşı. Resmen Allah'a emanet yaşasın diyor

Çocuğu olunca insan daha bir pimpirikli oluyor. Ona zarar gelmesinden korkuyor. Her konuda en iyisi ve doğrusu neyse, öyle yapmaya çalışıyor.Siz de eminim öylesinizdir. Çocuk büyütme konusunda tecrübesiz olabilirsiniz. Zamanla onunla birlikte tecrübe ederek, sizde öğrenip, adeta birlikte büyüyeceksiniz.Bu aşamada etrafınızdaki bir çok kişi olaya müdahil olacak, onlarla da başa çıkmanız gerekecek.Yaşadığınız her sıkıntıda eşinizi boşamayı düşünmeyi bırakmalısınız.Baktınız o uyarmıyor, siz ondan beklemeyip, kendiniz uyaracak, tedbir alacaksınız.Çocuğun annesi, en birinci hamisidir.Sizin hassasiyetinizi gördükçe, çevrenizdekilerde sizden biraz gıcık kapsalarda, ona göre davranmayı öğreneceklerdir.Henüz sizde tecrübesizsiniz ve insanlar bunun farkındadır. O sebeple karışanınız çok olabilir. Bebeğinizi eltinize emanet ederken bile, hiçbir önlem almadan, öylece koltukta bırakmamalıydınız mesela.Siz gereken hassasiyeti gösterdikçe ve olaya hakim oldukça herşey ve herkesin yaklaşımıda değişecektir. Buna eşiniz dahil.

Ben de bebeğimin daha önemli olduğunu biliyorum ama psikoloji biliyor musunuz? İnsan bazen yapamıyor. Bende yapamadığım için esimden güvence aldım . Tutmadığı için de bir yere kadsr mücadele edebildim . Tek başına olmuyor. Birinde uyarınca ikinci davranışta yapamıyorsun. Ben de böyle gitmesine engel olamadığı m için boşanmak istiyorum. Cünkü oğlumu korumak istiyorum
Peki bu fikrinizi eşinize söylediniz mi? Çalışıyor musunuz? Evet boşanınca korursunuz orası kesin çünkü bugün Yıkamak isteyen adam yarın uyumak da ister ki bu en sinir olduğum şeylerden biri.

Çocuğu olunca insan daha bir pimpirikli oluyor. Ona zarar gelmesinden korkuyor. Her konuda en iyisi ve doğrusu neyse, öyle yapmaya çalışıyor.Siz de eminim öylesinizdir. Çocuk büyütme konusunda tecrübesiz olabilirsiniz. Zamanla onunla birlikte tecrübe ederek, sizde öğrenip, adeta birlikte büyüyeceksiniz.Bu aşamada etrafınızdaki bir çok kişi olaya müdahil olacak, onlarla da başa çıkmanız gerekecek.Yaşadığınız her sıkıntıda eşinizi boşamayı düşünmeyi bırakmalısınız.Baktınız o uyarmıyor, siz ondan beklemeyip, kendiniz uyaracak, tedbir alacaksınız.Çocuğun annesi, en birinci hamisidir.Sizin hassasiyetinizi gördükçe, çevrenizdekilerde sizden biraz gıcık kapsalarda, ona göre davranmayı öğreneceklerdir.Henüz sizde tecrübesizsiniz ve insanlar bunun farkındadır. O sebeple karışanınız çok olabilir. Bebeğinizi eltinize emanet ederken bile, hiçbir önlem almadan, öylece koltukta bırakmamalıydınız mesela.Siz gereken hassasiyeti gösterdikçe ve olaya hakim oldukça herşey ve herkesin yaklaşımıda değişecektir. Buna eşiniz dahil.
Oğlumu ben koltukta bırakmadım. Eltim uyutuyorken kendisi bırakmış. Ben ne olur ne olmaz diye uyardım sadece ve başıma geldi.
Covid nedeniyle üç ay yalnız büyüttgum çocuk için öyle yikanmaz diyerek müdahale etmesi çok bilmişlik resmen. Ama işte o an dur diyemedim. Sürekli uyardigim için ileri gideceğimi düşündün :(

Burada konu eşimin sözüne sadık olmaması ve bu ilk değil . Üstelik ailesinin içinde bir yere kadar mücadele edebileceğimi gordum. Onların içinde istediğim gibi bir evlat yetiştirmek imkanszi geliyor. Hepsindn de öte eşim. Çocuğumun aylık kontrollerine bile karşı. Resmen Allah'a emanet yaşasın diyor
o götürmüyor mu? Arayacaksınız taksiyi inip gideceksiniz. Siz böyle yaptıkça ya akıllanacak ya da kapının önüne koyulacağını bilecek

Peki bu fikrinizi eşinize söylediniz mi? Çalışıyor musunuz? Evet boşanınca korursunuz orası kesin çünkü bugün Yıkamak isteyen adam yarın uyumak da ister ki bu en sinir olduğum şeylerden biri.
Zaten kız torunu ile uyuyor. Eşimle konuştum. O da tamam dedi. Çalışmıyorum. İşten ayrıldım. Ama ailemin durumu çok iyi . Benim annem ileride bakar ben de çalışırım. Mesleğim var

o götürmüyor mu? Arayacaksınız taksiyi inip gideceksiniz. Siz böyle yaptıkça ya akıllanacak ya da kapının önüne koyulacağını bilecek
Zaten en son o noktaya geldik. Kabul etti ,dördüncü ayında gidiyoruz . Ama bunu kabul ettirene kadar benim sinir hastası olmam gerekiyor. Bu sebeple artık çok yoruldum.

Zaten kız torunu ile uyuyor. Eşimle konuştum. O da tamam dedi. Çalışmıyorum. İşten ayrıldım. Ama ailemin durumu çok iyi . Benim annem ileride bakar ben de çalışırım. Mesleğim var
Boşanmak istemenize tamam mı dedi hemen. Demek ki ailesine hayır demek evladına sahip çıkmaktan daha zor. O zaman hiç beklemeyin. Her çocuğun iyi bir ortamda büyümeye ihtiyacı var. Ayrıca kız torunu ile uyuması korkunç. Ben çocuğumun babası dışındaki kimse ile uyumasını istemem. Kimseye de bu konuda güvenemem

Ama cocugum şuan sudan korkuyor, yanında tartışmalar oluyor. Mesela eltim küfürbaz çocuk küfür öğrenecek. Eşim engel olmuyor. Ben yetemiyorum. İleride sorunlu çocuk yetiştirmek istemiyorum. Bugüne kadar oglum için sabrettim ama şimdi sanki doğru olan bug gibi. Yine de için rahat değil

Çok abartıyorsunuz
Çocuğunuz yarın birgün okula gidecek, düşecek kalkacak ,eğitimsiz ailelerin çocuklarıyla aynı ortamda bulunacak. Kaza yapacak, dayak yiyecek. En basiti internette şiddet oyunları oynayıp küfürlü filmler seyredecek

Siz altı üstü dedesi yıkadı diye sudan korkuyor diyorsunuz. Bu anlattıklarınıza göre çocuğu fanusa koyup bir de pamuğa sarmanız gerekecek

Back
X