Boşanmaya karar verdim

Keşke bu cahil adamın oğlu ile evlenmeseymişsiniz. Olan çocuğa olmuş. Çünkü sizde bayağı cahilmişsiniz böyle bir aileye gelin giderek

Neyse size hayatta mutluluklar diliyorum ama bence maddiyata çok güvenmeyin asla maneviyatın yerini doldurmuyor. Bende çok zenginim ama para ailemi mezardan getirip onlara sarılıp kokularını içime çekmek için işime yaramıyor.
Peki ben cahilim, teşekkürler

Ne yaşadığınızı siz benden iyi biliyorsunuz tabim. Şahsen çocuklarımın sağlığını ve onlarla ilgili kararları başkalara bırakmıyorum. Çocuğun kontrolü varsa bunun için kimsenin izinini istemem. Kendim götürürüm. Eşim de eşek gibi parasını öder ödenecekse eğer. Diger konulardada asla sırf surat asiyorlar diye pasif kalmam. Esiniz pasif kalmış eyvallah. Bu sizin için boşanma sebebi ise bosanin. Ama Şahsen ortada esinizin pasifligi yanında sizinde pasif kalmanız
Doktor meselesini çözdük ama ben sinir hastası olunca. Ben böyle bir yaşam istemiyorum

Çocuk olduktan sonra eşimle artık anlaşamıyoruz. Bana söz verdiği hiçbir şeye sadık kalamadi. Ailelerin cocukla ilgili müdahalesi olursa herkes kendi ailesine engel olacaktı. Ben bu sozumu tuttum ,eşim tutmadı. En son oglumu kayınpeder yıkamaya kalktı. Oğlum huzursuz oldu ki daha dört aylık. Simdi sudan korkuyor oysa suyu çok severdi. Eltim bebeğimi düşürdü. Berber kaynım evime girip çıkıyor pandemi sürecinde. Oğlumun yanında seslerimizi yükseltiyoruz artık. Bebeğimi aylık kontrole götürmüyor. Kayınpeder Corona atlattı buna rağmen aynı şehirde yarın saat uzaklıkta bizde kaldı . Bebeğimi tutarken kıllı kolarini ağzına degdirdi.Babasız olmasin dedim ama böylesi bence daha kötü.
İyi ve kötü yönlerine bakıyorum ve ikincisi daha ağır basıyor.
Pişman olmam değil mi ?
Bebeğimiz daha küçük ve haklisiniz.Simdi bebeğinize karşı aşırı korumacı durumdasiniz bu durumu anlarim bende öyleydim.Ama şimdi eşiniz ailesine karşı o bebekle gurur duyma ve onlara gösterme(bakın benim cocugum)durumunda.Ayrica ailesi onlari kırmak istemiyordur.Sevincini paylasiyordur.Size yönelik inat ya da size -Sen kimsin ki?modunda olduğunu sanmıyorum.Yarinlarda pisman olacağınız kararları almayın.Es ailesine açık açık o daha küçük mikrop kapmasından korkuyorum kucaginiza almayın kucağa alisir gibi seylerle engel olun.Ben oyle yaptim.Esime de bebeklere bir sey olursa ama anam babam mi diyeceksin bana diyip kırılmasına dahi musade etmedim.Bosanacak durumunuz yok ilk kez anne oluyorsunuz ve cok normal şekilde duygusal ve korumacisınız.Bu durumunuzu sözlere dökün içinizde büyütmeyin.Ve kendinize ciddi karar almak icin biraz zaman verin.

Dünyaya bir çocuk getirdiyseniz bu kadar sudan sebeplerden çocuğun bütün hayatını etkileyebilecek bir karar alma lüksünüz olmamalı. Gerçekten bir sorun olur tabi yollar ayrılır. Ama bunlar çok saçma sebepler ve ayrılmak inanılmaz bencilce

Pardon yanlış anlamayın ama küfürbaz dediğiniz eltinize neden çocugunuzu emanet ediyorsunuz? Çocugunuzu bilerek yere atmış olamaz dimi. Kayınpederinizin de kötü niyetle bişey yaptıgını sanmıyorum adamın yanında çocugunuzu yıkamışınız o da yardımcı olmak istemiş aklınca ben büyük bi sorun göremedim ortada

Pardon yanlış anlamayın ama küfürbaz dediğiniz eltinize neden çocugunuzu emanet ediyorsunuz? Çocugunuzu bilerek yere atmış olamaz dimi. Kayınpederinizin de kötü niyetle bişey yaptıgını sanmıyorum adamın yanında çocugunuzu yıkamışınız o da yardımcı olmak istemiş aklınca ben büyük bi sorun göremedim ortada
Küfürbaz birine bebek emanet edilmiyor muydu ? Öyle bir kutalmi vardı? Üstelik dört ayda sadece bir defa gerçekten ihtiyacım olduğu için emanet ettim. Çünkü böyle düşmeli ,tehlikleli kinualrda kendi evladına çok dikkat eden biri. Benimkine de dikkat eder deidm ama umursamadı. Ben buna kaza demem. Cocuguma kastı yoktu ama yeteri kadar umursamadi

Ne kadar ufak şeylere takılıyorsunuz. Eltiniz bebeği kasıtlı düşürmek mi istedi yani? Kazara olmuştur dikkat etmemiştir. Bi daha bırakmazsınız çocuğunuzu olur biter. Kılı ağzına değdi falan ne garip ne tuhaf.
Kazara değil kasıt da değil ama umursamzlik. Diğer mesajda açıkladım başka üyeye.

Burada konu eşimin sözüne sadık olmaması ve bu ilk değil . Üstelik ailesinin içinde bir yere kadar mücadele edebileceğimi gordum. Onların içinde istediğim gibi bir evlat yetiştirmek imkanszi geliyor. Hepsindn de öte eşim. Çocuğumun aylık kontrollerine bile karşı. Resmen Allah'a emanet yaşasın diyor
Ben kesinlikle sizi haklı buluyorum. Burada kadınlarımızın anlamadıkları kısım şu, konu açan kişiler birçok mücadele verdikten sonra artık çaresiz hissedince buraya yazıyor. Adam bebeğini kontrole götürmekten aciz. Ana babasına müdahale edemiyor evladı için, yavrusunu koruyamayan erkekten ne hayır gelir Allah aşkına bir söyleyin? Birde bebeğin yanında tartışıldığı için konu sahibi üzülüyor ve bu ortamda tutmak istemiyor. Evet boşanmayı düşünün ama bunun yanında yalnız başınıza bir bebeğe bakmanın zorluklarınıda ölçüp tartın. Hoş eş ve ailesinin zarardan başka birşeyi de yok ya neyse. Mesleğiniz falan varmı?

Siz eş ailesine gıcıksınız, bunlar bahane hep. Kıllı kolmuş, berber kayınmış falan. Ağzınız yok mu, siz çizin sınırınızı. Evet ben de olsam ailesiyle eşimin muhatap olmasını isterim böyle konularda. Ama olmuyor işte. İsterse surat assınlar, önemli olan sizin geçiminiz.

Ben kesinlikle sizi haklı buluyorum. Burada kadınlarımızın anlamadıkları kısım şu, konu açan kişiler birçok mücadele verdikten sonra artık çaresiz hissedince buraya yazıyor. Adam bebeğini kontrole götürmekten aciz. Ana babasına müdahale edemiyor evladı için, yavrusunu koruyamayan erkekten ne hayır gelir Allah aşkına bir söyleyin? Birde bebeğin yanında tartışıldığı için konu sahibi üzülüyor ve bu ortamda tutmak istemiyor. Evet boşanmayı düşünün ama bunun yanında yalnız başınıza bir bebeğe bakmanın zorluklarınıda ölçüp tartın. Hoş eş ve ailesinin zarardan başka birşeyi de yok ya neyse. Mesleğiniz falan varmı?
Anladığıniz için teşekkür ederim. Bu kararı vermek zaten kolay değil . En çok da oglumu dusununce zor. Mesleğim var. Ailemin de desteği ile zor olsa da yetiştiririm .

Siz eş ailesine gıcıksınız, bunlar bahane hep. Kıllı kolmuş, berber kayınmış falan. Ağzınız yok mu, siz çizin sınırınızı. Evet ben de olsam ailesiyle eşimin muhatap olmasını isterim böyle konularda. Ama olmuyor işte. İsterse surat assınlar, önemli olan sizin geçiminiz.
Çocuğumu kişisel gıcıklıklarima alet edip bir de bunu dert edecek boş bir insan değilim. Mesele sadece evladım. İnanmamak sizin tercihiniz.

Ille boşanacam diyorsunuz yani bu şekilde de bebeğe iyilik yapmış olacaksınız sözde ama aslında yuvasını dağıtarak en büyük kötülüğü yaptığınızı bir gün büyüdüğünde kendisi söyler size ne var ki dedesi sevmişse eşinize ara ara rahatsız olduğunuz konuları söyleyerek ve çizginizi kendiniz belli ederek gayet kolay idare edebilirsiniz durumu

Ille boşanacam diyorsunuz yani bu şekilde de bebeğe iyilik yapmış olacaksınız sözde ama aslında yuvasını dağıtarak en büyük kötülüğü yaptığınızı bir gün büyüdüğünde kendisi söyler size ne var ki dedesi sevmişse eşinize ara ara rahatsız olduğunuz konuları söyleyerek ve çizginizi kendiniz belli ederek gayet kolay idare edebilirsiniz durumu
Bu kararı verdim ama pişman olur muyum bundan emin değilim. Çünkü ilerdie oğlum bana sebep sorar ve bu sebebi geçerli görmezse bu durumda kahredici olur. Zaten busebeple konu açtım .

Küfürbaz birine bebek emanet edilmiyor muydu ? Öyle bir kutalmi vardı? Üstelik dört ayda sadece bir defa gerçekten ihtiyacım olduğu için emanet ettim. Çünkü böyle düşmeli ,tehlikleli kinualrda kendi evladına çok dikkat eden biri. Benimkine de dikkat eder deidm ama umursamadı. Ben buna kaza demem. Cocuguma kastı yoktu ama yeteri kadar umursamadi
Siz yazmışınız hanımefendi eltim küfürbaz bu ortamda çocugumun büyümesini istemiyorum diye ! Ben hakkında böyle düşündügüm birine çocugumu emanet etmezdim.

Siz yazmışınız hanımefendi eltim küfürbaz bu ortamda çocugumun büyümesini istemiyorum diye ! Ben hakkında böyle düşündügüm birine çocugumu emanet etmezdim.
Ben dört aylık bebeğimi emanet etmekte sakınca görmedim. Küfürbaz olması ileride eti edecek bir durum çünkü.

Çocuğumu kişisel gıcıklıklarima alet edip bir de bunu dert edecek boş bir insan değilim. Mesele sadece evladım. İnanmamak sizin tercihiniz.
Peki. Kayınbabanıza “Ne alaka, sen niye yıkayasın?’’ diyemeyip kendinize dert edecek kadar, hatta bu minvalde sebeplerden boşanmayı düşünecek kadar dolu bir insansınız.

Back
X