Boşanmayı düşünüyorum...

• Konu Sahibi Konu Sahibi sld
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
135
0
96
Diğer
artık kocamı sırtımda taşımak istemiyorum. 4 yaşında bir çocuğum var. boşanmayı düşünüyorum. çocuğa bu durum nasıl anlatılır. boşanmanın zorlukları nelerdir. Fikirlerinizi bekliyorum...

Çocuğa bir uzman eşliğinde anlatın, tek başınıza belki yetersiz kalırsınız ve ileride büyük pişmanlıklar yaşarsınız. Allah yardımcınız olsun. Bence boşanmanın en büyük zorluğu toplüm baskısı, evli arkadaşlarınızın dahi sizden uzaklşaması ve dul kadın diye anılmak. Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ilçede yaşıyorsanız işiniz biraz daha zor, ama insanlar yüzünden haketmediğiniz şeylere katlanmak zorunda değilsiniz. Bundan sonraki hayatınız umarım istediğiniz gibi olur.

Çocuk psikologları var bunlar için,onlara danışabilirsiniz...........................

canım sırtımda taşımak istemiyorum dediğine göre evin ve ailenin bütün yükü senin sırtında heralde..aşamadığınız sorunlarınız mı var? iyi düşündün mü canım? çok zor bi karar bu..

neden sırtında taşıyosun kocanı arkadaşım.
sorun ne?seni ayrılmayı düşündürecek raddeye getiren olaylar neler.ilkönce onları paylaş istersen:teselli:

evin tüm sorumluluğu benim üstümde. paradan tutunda çocuğa kadar. o resmen evde bekarlık günlerini yaşıyor. geliyor yemeğini yiyor, tv izliyor, uyuyor, bilgisayar başında oturuyor. çocukla hiç ilgilenmiyor. geceleri bile tv başında uyuyor. akşamları sıklıkla arkadaşlarıyla görüşüyor. neden hayatımda olsun ki...

bence acele etme cnm..once karşında oturtur onu açik,açik konuş...anlat derdini

neden boşanmak istiyorsun gibi bir soru sormayacağım...çünkü sen karar vermişsin sadece evladın için araştırma yapıyorsun...hakkınız da hayırlısı olsun...

oğlu 9 aylıkken boşanmış bir anne olarak sana tavsiyem çocuğuna eşinle aranızda ne geçmiş olursa olsun eşin ne kadar kötü olursa olsun asla babasını kötüleme derim...kötülemen babasına zarar vermez evladına zarar verir.

aranızdaki sorun nedir bilmiyorum ama boşanmaya karar vermişin sen..
bu kararı babası ,sen ve uzman eşliğinde söğlemeniz lazım ..çok dikkat et 4 yaş çocuğun için tam kendine güven kazanacağı yaş ve muhakkak bi uzmandan yardım al..

doğru neden olsun ki.

oğlunla başbaşa keyifli bir hayat dilerim sana...ben her anından keyif aldım oğlumun...eğer boşanmasaydım sinir krizleri, depresyonlar, kavgalar arasında hem oğlum yıpranacak hem de ben oğlumun bebekliğin den çocukluğun dan hiç birşey anlayamayacaktım.

inşallah evladın ve senin için hakkınız da en hayırlısı olsun.

bosanmaya kesın kararlı gorunuyorsunuz
ve hakkınızda hayırlısı olsun
oglunuzla kendınız konusabılırsınız
bız babanla ayrılmaya karar verdık,cunku bıraradayken mutlu olamıyoruz,bız ayrıldıgımız zaman baban artık bızımle yasamıcak onun kendıne aıt baska bır evı olucak ama sen ne zaman ıstersen babana gıdebılceksın, seklınde mesela
yada bır uzman yardımı alıcaksınız.

hakkınızda hayırlısı olsun...

eğer babasıyla oğlunuzun arasına mesafe koymazsanız..

baba-oğulun görüşme zamanları tutarlı, düzenli olursa..

yavruşunuz mümkün olduğunca az etkilenir bu durumdan.. yani size ve eşinize büyük iş düşecek...

öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun canım ama boşanma nedenin çookk çok önemli değil ve aşılamayacak bir sorun değilse ki çoğu kişi hep kızgınlıkla öle düşünür iyice bir düşün taşın derim çocuğun var nihayetinde onunda etkilenmemesi için bir süre ayrı kalmayı dene ama eşin ile aranızda bir sorun olduğunu çocuğa hissettirme çocuğun görüşsün babası ile iş bahanesi yaratın çocuğa ve illaki boşanmam lazım olmuyor dersen bence imkanın var ise psikiyatr dan destek alın çocuk için ve ona kendisini sevdiğinizi daha fazla belli edin derim allah yardımcınız olsun bende boşandım 12 yıl önce ve kızım daha 3 yaşında idi ama psikolojisi gerçekten ne kadar istemesemde bozuldu çünki eski eşim pek oralı olmadı olur olmaz yerde ne kadar engellesemde tartışma yaratım çocuğuda etkilemeye çalıştı sen kızgınlıkla bazı şeyler yapma eşinede yaptırma çocuğunuz sizin hayatınızdaki olaylardan daha önemlii

bir çocuğa boşanma anlatılamaz bence, siz ne derseniz deyin üzülecek, ama bu durumu en iyi şekilde atlatabilmesi için psikolog yardımı alabilirsiniz.

Canim bunlar asilmayacak problemler degil. Bence cocugun icin danismana gitmek yerine, ailece bir danismana gidin bu problemler nasil cözülür ögrenin.Daha dogrusu esin ögrensin. Tabi ondan önce esinle oturun konusun karsIlIkli, ne kadar yoruldugunu anlat.. insAllah ayrilmazsiniz, hakkinizda hayirlisi olsun..

boşanmaya karar vermişsin ve kararını uygulucaksın .

anlatan çok zor diyolar ama mutlaka zorlugu vardır bir yuva dagılıyo sonuçta hakkında hayırlısı olsun canım

size katılıyorum.. evet boşanmak üzücü bir olay, herkes ne hayallerle evleniyor ama olmuyorsa neden buna katlanacaksın ki....

ayrıca çocuğum için evliliğimi sürdüyorum düşüncesi de doğru değil.. çocuğun mutlu, huzurlu olabilmesi için kavgasız gürültüsüz sevgi dolu bir ortamda büyümesi lazım..

bazende sürdükmek lazım boşanan ailelerin çocukalrı var kızımın sınıfında çok içe dönük oluyolar ve mutsuz..:çok üzgünüm:

bence büyük bir olay olmadıgı sürece evlilik devam ettirilmeli çocuk için...hayırlısı allahtan...:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…