• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış ama eski eşiyle arkadaş kalabilen var mı?

kalbimvesen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
94
56
88
Merhaba kk üyeleri. Ben eşinden boşandım ve 1 tane çocuğum var. Boşanmamızın üzerinden resmi olarak 2 yıl ayrı olalı 3 yıl geçti .Başlıktada sorduğum gibi boşanıp arkadaş kalabilenler var mı? Varsa bunu nasıl başardınız? Bunları sormamda ki sebep bizim sürekli tartışmamız çocuğumuz için orta yol bulamamız. Sizlerin tecrübeleri benim için önemli.

Sizin göreviniz arkadas kalmak degil ki .Sadece cocugunuza ornek ebeveyn olabilmek .Yani cocuk icin bir araya gelip konusunca arkadas olmus olmazsiniz .Sadece anne baba gorevini yurutmek icin bir araya gelmis olursunuz .Iki taraf da saygili olup sadece çocuğun menfaatini düşünürse bir sorun kalmaz .

Merhaba kk üyeleri. Ben eşinden boşandım ve 1 tane çocuğum var. Boşanmamızın üzerinden resmi olarak 2 yıl ayrı olalı 3 yıl geçti .Başlıktada sorduğum gibi boşanıp arkadaş kalabilenler var mı? Varsa bunu nasıl başardınız? Bunları sormamda ki sebep bizim sürekli tartışmamız çocuğumuz için orta yol bulamamız. Sizlerin tecrübeleri benim için önemli.

Çok yakın bir tanıdığım ,bosanali uzun zaman oldu ama sanki hiç kopmadilar gibi,3 çocukları var , cok sıkk bir araya geliyorlar ,ortak karar veriyorlar ,beraber hafta sonu etkinlikleri yapıyorlar,hatta bizde katılıyoruz bazen .Evlenin madem bu kadar iyisiniz diyoruz ama ikisi de yanaşmıyor .Çocuklar bu ayrılıktan hiç etkilenmedi diyebilirim.Bazen birbirlerinde kalıyorlar çocuklarla beraber

Arkadaş niye kalınsın?
Çocuk var
Anne ve baba sorumluluğunu bilecek çocuğa dair

Hukuki anlaşma zaten bu.
Arkadaşlığı kim arar?

Neden arkadaş kalmak istiyorsunuz? Saygı çerçevesinde görüşün, konuşun. Çocukla ilgili şeyleri paylaşın. Bunun ötesi iki tarafa da zarar verir bence.

Arkadaş kalmanıza gerek yok bence. Saygı çerçevesinde sadece çocukla ilgili konularda görüşürsünüz o kadar. Boşanıp arkadaş kalma olayı bana tuhaf geliyor iyi anlasilabilse zaten bosanilmaz sanmıyorum.

Sizin göreviniz arkadas kalmak degil ki .Sadece cocugunuza ornek ebeveyn olabilmek .Yani cocuk icin bir araya gelip konusunca arkadas olmus olmazsiniz .Sadece anne baba gorevini yurutmek icin bir araya gelmis olursunuz .Iki taraf da saygili olup sadece çocuğun menfaatini düşünürse bir sorun kalmaz .
Aslında arkadaş derken bende çocukla ilgili konularda anlaşabilmekten bahsediyorum. Şuan zaten kavga halindeyiz orta yol bulma konusunda sıkıntı çekiyorum. Bu yüzden çocuğumuz zarar görüyor. sürekli bir çekişme hali var. Anlaşanlar nasıl anlaşıyor onu merak ettim. Yoksa ben onun yüzünü çokta görmek istemiyorum.

Arkadaş niye kalınsın?
Çocuk var
Anne ve baba sorumluluğunu bilecek çocuğa dair

Hukuki anlaşma zaten bu.
Arkadaşlığı kim arar?
Sanırım başlığım yanlış oldu. Arkadaş derken bahsettiğim gibi çocuk konusunda anlaşabilmek. Hukuki anlaşma var evet ama onunla ilgili sıkıntılar oluyor. Yada çocukla ilgili bi durumu paylaşabilmek gerekiyor.

Çok yakın bir tanıdığım ,bosanali uzun zaman oldu ama sanki hiç kopmadilar gibi,3 çocukları var , cok sıkk bir araya geliyorlar ,ortak karar veriyorlar ,beraber hafta sonu etkinlikleri yapıyorlar,hatta bizde katılıyoruz bazen .Evlenin madem bu kadar iyisiniz diyoruz ama ikisi de yanaşmıyor .Çocuklar bu ayrılıktan hiç etkilenmedi diyebilirim.Bazen birbirlerinde kalıyorlar çocuklarla beraber
Herkesin tercihi demekki öyle mutlular. Benim en sıkıntılı olduğum konu çocuk yönünden. Ne dersem yanlış anlaşılıyorum.

Sinirinize hakim olacaksiniz, baska care yok
İşte ben hakim oluyorum onda sorun yok. Sıkıntı onda. En basitinden bana kızdığı için mesaj attı şu tarihlerde göreceğim diye. Sonra ben mesaj atmama rağmen cevap vermedi ve gelmedi. Çocuğada söylemiştim gelecek diye. Bütün gün bekledi ve ağladı. Kızdığı için haber vermedi. Benimle zıtlaşmak pahasına görmedi ve olan çocuğa oldu.

İşte ben hakim oluyorum onda sorun yok. Sıkıntı onda. En basitinden bana kızdığı için mesaj attı şu tarihlerde göreceğim diye. Sonra ben mesaj atmama rağmen cevap vermedi ve gelmedi. Çocuğada söylemiştim gelecek diye. Bütün gün bekledi ve ağladı. Kızdığı için haber vermedi. Benimle zıtlaşmak pahasına görmedi ve olan çocuğa oldu.
Bu adamla bosanmakla dogru karar vermissin demekki. Ayrildiktan sonra anne babalar zitlasmasa iyi cunku bundan en cok zarar goren cocuklar oluyo. Adamin suyuna git diycemama..

Bosanmadim. Ama cagla sikel ve emre altig ciftini cok taktir ederim:) cocuklari icin iki medeni insan gibi görüse biliyorlar. Cocuklar icin cok saglikli ve olmasi gereken :)

Hukuki çerçevede kalmak bazen zorlar.Esnek olmak da fayda var diye düşünüyorum.

Hep de öyle yaptım.Babalarıyla ilişkilerine müdahil olmadım.Babalarıyla ilgili sormadım,

soruşturmadım.İstedikleri gibi davrandılar.Herkes rahat.Sonuçta o da babaları.

Kısıtlamak gereksiz.Biraz rahat olun.Kimse yorulmasın.

Hukuki çerçevede kalmak bazen zorlar.Esnek olmak da fayda var diye düşünüyorum.

Hep de öyle yaptım.Babalarıyla ilişkilerine müdahil olmadım.Babalarıyla ilgili sormadım,

soruşturmadım.İstedikleri gibi davrandılar.Herkes rahat.Sonuçta o da babaları.

Kısıtlamak gereksiz.Biraz rahat olun.Kimse yorulmasın.
Bende o konuda başta esnek davrandım. Canı istediğinde gördü hep. Çocuğumuz küçük olduğu için eşlik bile ettim . Sonuç olarak kendisi en ufak konuda sıkıntı çıkardı bana. Zamansız gelmeye başladı. En sonunda tartıştık diye görmeye geleceğim deyip gelmedi.
Eski eşinizle nasıl irtibat kuruyorsunuz yada konuşmaya gerek duyuyor musunuz?

Bende o konuda başta esnek davrandım. Canı istediğinde gördü hep. Çocuğumuz küçük olduğu için eşlik bile ettim . Sonuç olarak kendisi en ufak konuda sıkıntı çıkardı bana. Zamansız gelmeye başladı. En sonunda tartıştık diye görmeye geleceğim deyip gelmedi.
Eski eşinizle nasıl irtibat kuruyorsunuz yada konuşmaya gerek duyuyor musunuz?

Benim çocuklarım büyüktü ama gene de benim konuşmam gereken şeylerde oluyor.O zaman

arıyorum.Merhaba deyip konuyu anlatıyorum.Kendi fikrimi söylüyor onunkini dinliyorum.

Yeri geliyor tartışıyoruz da ama orta yolu buluyoruz.

Evliyken bu kadar iyi anlaşmıyorlardır, evlensinler boşuna git gel uğraşmasınlar.

Walla zor ya bosandiktan erkekler pek cocuklarini gormuyorlar en azindan cevremde gordugum kadariyla genelde anneler cocukla ilgileniyor bosanmis ailelerde cocuk zorlanir

Benim çocuklarım büyüktü ama gene de benim konuşmam gereken şeylerde oluyor.O zaman

arıyorum.Merhaba deyip konuyu anlatıyorum.Kendi fikrimi söylüyor onunkini dinliyorum.

Yeri geliyor tartışıyoruz da ama orta yolu buluyoruz.
Benim çocuğum daha küçük işte ondan bütün sıkıntım. O çocuk gibi görmüyor sanki yetişkin gibi davranıyor. 3 yaşında çocuk yani. Bizim her kavgamızın sonu dava açıcam demesiyle bitiyor. Fikrimi hiç dinlemiyor.

Back
X