Bosanmis anne baba cocuklari

Etrafimda ki bazı insanlar boşanmış anne baba çocukları soyle oluyor böyle oluyor uyuşturucuya alışıyor cart curt bir sürü şey söylüyorlar..Hem kendi adıma hem onun adına çok korkuyorum.
Çok mesnetsiz bir önerme. Arkadaş grubumda anne babası boşanmamış olan bir tek ben vardım. Hepimiz de kendi halinde insanlarız, okuyup öğretmen olduk. Evlendik, çocuklarımız var. Sadece birimiz bekardı, o da bu yaz sonu evleniyor. Yetiştiren kişi anne ya da baba olsun, karakterli bireyler olduğu sürece çocuklara hiçbir şey olmaz. Tam tersi, benim gözlemlediğim de uyuşturucu kullanıp adam yaralamadan ceza evine girenler hep boşanması gerektiği halde boşanmayan insanların çocukları. Sevgisiz, sürekli kavga dövüşlü ortamda yaşadıkları için bunu da normalleştiriyorlar sanırım ya da arayış içine giriyorlar eksiklikleri yüzünden.

Annem babam ayrıldı, babami hiç görmeden büyüdük, 3 kardes de okuyup meslek sahibi düzgün insanlar olduk , bence baba kötü ise anne acilen çocukları ile uzaklaşmalı, benim babam şizofreni derecesinde hastalıklı bir adamdı eğer onun yanında büyüseydik kimbilir ne haldeydik. Babasız büyümek kötü bisey değil hatta bazen gayet faydalı bisey ...

Tamam işte tamda mutsuz hayatınıza çocuğu bahane ediyosunuz, çocuk olmasa düşünmezdim bile diyorsunuz, ileride çocuğum için katlandım diyeceksiniz bu çocuklar için çok büyük bir yük. Bunu anlamıyosunuz, bir evde anne mutluysa çocuklar mutlu olabiliyor aksi durumda zaten eksik kalıyolar

Ne yollu oldum, ne uyuşturucu kullandım. 19 yaşımda tek başıma büyükşehirde hem çalıştım hem üniversite okudum, birçok insan gibi.

Mutsuz bir evde büyümek psikolojik olarak daha büyük bir yıkım ama bizim insanlarımız evde kan ağlayıp sokakta millete mutluluk cakası sattığı için bilmiyoruz.

Ay ne alaka uyuşturucu ya ne sigaram var ne doğru dürüst alkolüm. Kardeşim desen öyle. Çok iyi bir bölümü bileğimin hakkıyla kazanıp okudum. İyi bir şirkette yönetici olarak çalışıyorum. Kardeşim üniversiteye gidecek. O biraz haylaz ama annem üstüne çok düşüp şımarttı erkek ergenliği var bir de. Sonrasında kimseden destek almadan çalışıp evimi barkımı kurdum evlendim. Babamla da yaklaşık 7 yıldır görüşmüyorum. Ne elim kolum eksildi ne başka yerim. Ara ara babam olsaydı daha mı iyi olurdu düşüncelerine giriyorum üzgün olduğum zamanlarda ama sonra düşünüyorum anahtarın kapıya çarpışı bile benim için bi korku sebebiymiş babam gelecek ve kavga çıkacak diye. Üstelik babamla da ilişkimiz mükemmeldi. İyi ki defolup gitmiş.

merhaba konuyla bir nebze bağlantısı vardır diye bende fikir almak isterim sizlerden.

Çocukluk arkadaşım ve aynı mahallede büyüdüğümüz kişi seneler sonra yeniden tanışıyoruz. ben 31 yaşındayım hiç evlenmedim ama kendisi 35 yaşında 6 yıl süren bir evlilik geçirdi ve 5 buçuk yaşında kızı var. Ben korkuyorum ve endişeleniyorum sürekli daha birlikteliğe ve yeniden tanışmaya karar verdiğimizden beri kendisinden 2 kere ayrılmak istediğimi söyledim ve şunu söylemek isterim ki bu zamana kadar bir çok ilişkim oldu ama daha önce bu kadar samimi ve içten gözlerime bakan bana değerli hissettiren bir ilişkim olmamıştı. Endişe ve kaygılarım mutluluğumun önüne geçti. Ya ilerde çocuk yüzünden sorun yaşarsam ailem kabul etmezse, onun ailesi sorun çıkartırsa gibi bir çok konuyu düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum…

Annem babam boşandı . Ne uyusturucusu hayatımda sigara bile içmedim. Mesleğim , evim , eşim , çocuğum her seyim var. Çevremde sayılan sevilen biriyim. Bir de sizden bir kaç konu yukarıda kardeşi annesini döven bir üye var babası da evdeymiş açın bakın isterseniz. Ayrıca siz boşanıyorsunuz cocugunuz değil babasıyla istediği zaman görüşecek. İki ebeveynde doğru iletişimi yakalarsa cocuk neden baska yönelimlere girsin.

1 yıl oldu boşanalı çocuğum bu aralar babayı istiyor ağlıyor. Aynı evde yaşamamızı istiyor 5 yaşında. Ne yapacağımı şaşırdım

Cinsellik yok derken? Ben şahsen sadece Cinsellik için boşanmam.
Dolu dolu Cinsellik yaşamaniz hakkiniz ama sorununuz cinsellik değilde sevgisizlik gibi geldi bana. Adamin caba göstermemesi sizi tetiklemiş.
Dilekçe vermeden önce bireysel terapi almayi düşündünüzmü?

Cinsellik yok derken basbayağı hiç cinsellik yok.Ayni evin içinde 2 arkadaş gibiydik.3-4 ay sesimi hiç çıkarmadan duruyordum,bakalım o yanasacak mi ya da ne zamandır bisey yapmıyoruz noluyor diye soracak mi falan ama maalesef. Hiçbir zaman bunun ne şikayetlisi ne de taleplisi oldu.O kadar sürenin sonunda ben artık dayanamayıp konuyu aciyirdum.Ben açtıktan sonraki günler yanasiyordu yanıma ama o zaman da ben istemiyordum tabi.Sirf söylediğim için yanıma gelmesi istediğim bir şey değildi. Sadece cinsellik değildi sorun elbet.Eger öyle olsaydı zaten evliliğin ilk yıllarında bosanirdim.8 sene bu şekilde katlandım.Kendim hem psikiyatriste gittim hem bireysel terapi aldım.Zaten boşanma konusundaki kararimin netlesmesi terapiden sonra oldu.Terapistim evlilik terapisti önerdi ama devamli benim zorumla biseyler yapmaktan çok yorulmuştum ve davayı açtıktan sonra eşim terapiste randevu almisti ama o noktada ben gitmedim

Anladim. Terapi alınmış, kendinizi reflekte etmişsiniz. Olmuyorsa olmuyordur.
Bende boşanmış bir anne babanin çocuğu olarak kötü yola düşmedim.
Avukatim. Kötü alışkanlıklarım yok.
Hakkinizda hayirlisi olsun

Siz eşinize kıpır kıpır olup onu arzuladiginizi gösterdinizmi?
Eminim bu konulari terapide konuşmuşsunuzdur ama bazi kadinlar dizi çıkmış eşofmanla yillarca kenara cekilip adam beni fifty shades of grey modusunda arzulasin istiyor malasef

Bosandiginizdan beri mu öyle yoksa son dönem mi babasini ister oldu? Bisey tetiklemis olabilir.
Ara ara yapıyordu artık tamamen yan yana gelmeyi reddettim tartıştık. Son zamanlar arttı bu ağlama nöbeti öfke sinir. Yan yana görmek istiyor babası ile beni

Ne alakası var boşanmıs anne baba çocuklarinin ona buna alışmasıyla.
Şu pis toplum elini etegini insanların hayatindan bir cekmiyor ya, takmışlar kafaya boşanmış insan çocuklarini.
Ben babasız büyüdüm 18 sene boyunca var olan sadece sesini duyduğum kendisini hiç görmedigim bir babadan bahsediyorum.
18 sene sonra taniştım babamla ergenliğin nirvanasında ama hiçde ota b.ka bulaşmak aklıma gelmedi.
Böyle şeylerin boşanmışlıkla falan bir alakası yok düzgün yetiştireceğiz çocuğumuzu elimizden geleni yaptığımıza iyiyi kötüyü ögrettiğimize emin olacağız gerisi onun tercihi.
Ya topluma yararlı bir birey olmayı tercih edecek yada yok olacak kötü alışkanlıklarla bu noktada hiç kimsenin yapacağı bir şey yok sizin boşanmış olmanizlada bir alakası yok.
Gerçekten buda şimdi çıktı ya aman boşanma hapçı olur bilmem ne olur saçma sapan.

B.k gibi evliliklerine ısrar inat sarılıp bi de patır patır üreyen, karı koca geniş aile birbirini yemekten çocukların ne derdi sıkıntısı var diye sormayan toplum mu diyor bunları? Herkes önünden yesin önce.

Ben 8 yaşındayken ayrıldı annemle babam. En doğrusunu yaptı annem, çünkü çocuklar anneli babalı evlerden ziyade mutlu ebeveynler görmek istiyor.

Evlilik terapistine gidecek kadar bilinçliyseniz ve terapiste gittikten sonra boşanmaya karar verdiyseniz mutsuz bir evlilik içinde büyüyen çocuklardansa mutlu bir anneyle büyüyen çocukların psikolojisinin çok çok daha iyi olduğunu bildiğinizi düşünüyorum. Çevremde boşanma davası açıp son anda vazgeçen bir sürü kadın tanıyorum. Hepsinin bahanesi aynı çocuğum için barıştım. Hayır çocuk için barışmıyorlar. Aslında çoğu kadın boşanma blöfünü gören adamları geri döndüremediklerinde ve sona yaklaştıklarının farkına vardıklarında kararlı olmadıkları için bahaneler üretmeye başlıyorlar barışmak için. Adamlar da zaten o kadar umursamaz ki onlar için evlilik devam etse de olur etmese de. Türlü bahanelerle geri dönen kadınla barışmayı kabul eden adam zaten tüm kozları elinde bulundurduğunun farkına varıp şiddetin dozunu iyice artırıyor. Sonra yine aynı boşanma döngüsü ve keşke barışmasaydım diyen kadınlar. Siz böylesiniz demiyorum ama burada çocuğum çok etkilendi deseler ki diyenler olmuş gidip barışacak mısınız? Barışmayacaksanız neden o evlilikte çocuğunuzun daha mutsuz olacağı gerçeğini kabul etmekte zorlanıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…