Boşanmış anneler tecrübelerinize ihtiyacım var

Arkadaşlar ben boşandım kızım 1,5 yaşında.babası haftada 1 gün alacak 9:00 dan 17:00 ye kadar. Ben bu maddeyi kabul etmek istemedim ama adam sinirli olunca birşey yapamadık.hatta yatılı kalması için madde de vardı mahkeme günü avukatım(amcam) bu maddeyi değiştirelim dediği için kızımın babası üzerine yürümüş.Ben artık salonda girince hakime söyledim de o maddeyi çıkardı.Ben bu süreyi çok uzun buluyorum.sizce gayet makul bir süre mi? Ben buna itiraz için başvurabilirmişim sanırım.ama annem de kızımın babasının öfkesini çekmemi istemiyor.kinlenmesinden ve bir sebep bulup velayet davası açmasından da korkuyor.ya da ne bileyim adam evlenince bu süre kendiliğinden azalır mı.Yani adam daha geç götürüp erken getirmeye başlar mı.burda açılan bir konudan dolayı bu bana çok muhtemel gelmeye başladı ama birde şu var bu adamın kanı kutsal olduğu için kendi kanından olanlara saplantı derecesinde düşkündür.:confused:
Daha çok kaynaşması için yeni ailesiyle taviz vermez mi.
Sen onunla anlasamazsanda hatta sevmesende o adam kizin babasi.ise bunu kabullenerek baslarsan daha az yorulursun.

Şu an sadece anneye ihtiyacı olan bir dönemde (0-2yaş), baba sevgisi 3-5yaş döneminde anlamlı hal alır. Ayrıca böylesi bir baba (ve ailesi) yarın öbür gün çocuğu anneden soğutmaya kalkışabilir, en düşündürücü kısmı bu benim açımdan. Sanırım sizin de böyle bir endişeniz vardır. Kötü şeyler düşünmeyip, bugünlerini mümkün olduğunca güzel geçirmeye çalışıyorum ben.

Böyle adamdan neden çocuk yapılır diyenler vardır ama bu tip aileler çocuk varken kadın boşanmaya cesaret edemez gözüyle baktıkları için sanırım, gerçek yüzlerini o zaman gösteriyorlar. Abarttığımı düşünebilirsiniz ama yaşayan bilir ancak.
Evet çok doğru söylediğiniz şeyler.ve gerçekten yaşamayanın anlaması mümkün değil.karşıdaki insanlar bu çocuğu düşünseydi zaten hiç boşanmamış olacaktık.

canım yaa boşanmış kurtulmuşsun ama sıkıntı çekmeye devam, aynı adam bende de var aynı yaşta çocuk var üstelk..
yazdığın cümle cuk oturmuş kendi kanından olduğu için saplantılı diye benim evli olduğum adam da aynı aslında merhametsizin teki ama onun kanı olmaz olsun.. Allah yardımcımız olsun
Amin çok teşekkür ederim

Arkadaşlar ben boşandım kızım 1,5 yaşında.babası haftada 1 gün alacak 9:00 dan 17:00 ye kadar. Ben bu maddeyi kabul etmek istemedim ama adam sinirli olunca birşey yapamadık.hatta yatılı kalması için madde de vardı mahkeme günü avukatım(amcam) bu maddeyi değiştirelim dediği için kızımın babası üzerine yürümüş.Ben artık salonda girince hakime söyledim de o maddeyi çıkardı.Ben bu süreyi çok uzun buluyorum.sizce gayet makul bir süre mi? Ben buna itiraz için başvurabilirmişim sanırım.ama annem de kızımın babasının öfkesini çekmemi istemiyor.kinlenmesinden ve bir sebep bulup velayet davası açmasından da korkuyor.ya da ne bileyim adam evlenince bu süre kendiliğinden azalır mı.Yani adam daha geç götürüp erken getirmeye başlar mı.burda açılan bir konudan dolayı bu bana çok muhtemel gelmeye başladı ama birde şu var bu adamın kanı kutsal olduğu için kendi kanından olanlara saplantı derecesinde düşkündür.:confused:
babayla görüşme için hiç bir sınır konulmamalı bence....

Sizin bir çocuğunuz var mı? Varsa kaç saat ayrı kalabilirsiniz henüz süt kuzusu dönemindeyken üstelik. İnsanların üzerine yürüyen bir adam üstelik bu. O da babası, kabul ama öfkesini kontrol edemeyen, maksadı evladını anasından ayırarak kadını aklınca cezalandırmaya çalışan bir adam.
Bilmiyorum abarttım mı ama ben de benzer durumdayım ve hissettiklerim bunlar konu sahibi. Bizimkisi çekişmeli dava, 3 hafta önceki ilk duruşmamızda verilen karara göre ( benim kzım da 1,5yaşında) haftada bir gün 12-17 saatlerinde görecek. Sonraki duruşmada ne olur, son kararda kaç yaş itibariyle artar bilmiyorum. Ama zorunlu okul çağına kadar yatılı kalmaz sanırım.
Biraz daha abartin sut kuzusu sanki elin adamina gidiyor

Kanı kutsal ne demek?
Adamın kendi ailesi ve akrabalarından başkasının değeri yok.Ben ikinci sınıf insan muamelesi görüyordum.ailesi akrabaları ne derse ne yaparsa doğrudur.yapacağımız herşeyde onların menfaatine olmalı.
Ben sürekli onları bir bütün kendimi de karşı taraf gibi hissediyordum.olmuyordu yani bir içlerinde olamıyordum.öteki insandım ben.ve aralarında mahremiyet yok benimle olan olaylara hepsini dahil ederdi.boşanmamızda hepsinin ortak eseri zaten.
eniştesine birşey olursa halasına benim bakacağımın kavgasını yapardık mesela.

babayla görüşme için hiç bir sınır konulmamalı bence....
iki saat olmak üzere hergün alsın isterse. Ama günboyu beni rahatsız ediyor.ve içlerine bu kadar karışması.yaa görümcemin eltisi kayınvalidesi çelebileri ve komşusuyla ne alakası var bu çocuğun

Biraz daha abartin sut kuzusu sanki elin adamina gidiyor
Çocuğun velayetini almak için iftira atan adama gel her zaman gör diyemem. Konu sahibinin yaşadıklarını bilemem ama hakim bu kadar sınırlama getiriyorsa vardır bir sebebi diye düşünmek lazım değil mi. Medenice boşanabilen, eşiyle her me sıkıntı yaşamışsa bile çocuğuna yansıtmayacak adam zaten bu şekilde boşanmaz. Olayların kim tarafından abartıldığını hiçbir detayı bilmeden karar veremeyiz.

iki saat olmak üzere hergün alsın isterse. Ama günboyu beni rahatsız ediyor.ve içlerine bu kadar karışması.yaa görümcemin eltisi kayınvalidesi çelebileri ve komşusuyla ne alakası var bu çocuğun
Çoçuğunuz olduğu sürece o babayla ve ailesiyle bağlarınız hiç bir zaman kopmayacak. Daha üvey anne, üvey babalar gelecek, daha bunlar başlangıç. herkes herkese hemencecik boşan boşan derde, işte boşanıncada biiiiir sürü sorunlar olur.
neden boşandın bilmiyorum ama, keşke evli kalıp ufak tefek sorunları dert etmeseydiniz. Boşanmak ömür boyu bitmeyen dertlerin başlangıcıdır. Birde çocuk büyüsün ergenliğe gelsin, birde ozaman gör sorunları. benim size tavsiyem eşinizle tekrar barışın...tekrar başkasıyla evlenip güllük gülistanlık bir hayatmı yaşayacağını sanıyorsun. öyle bir hayat yok işteeee..ayrıca ata sözlerimiz var, ön teker nereye, arka teker oraya derler.

Ancak şu aşamada endişelerinizi yok edecek bir şey yok ne yazık ki. Kim ne derse desin, yaşadıklarınızı siz bilebilirsiniz, şu zamanlarını güzel geçirebilmek dışında elimizden bir şey gelmez. İlerisi için ancak dua edip, hayırlısını isteyebiliriz. Adamın evlenmesi mi, çocuğunuza düşkün olması mı hangisi hayırsa öyle olsun inşallah. Yarın ne olacağını hiç bilemeyiz. Yeter ki çocuklar huzurla büyüsün, biz annelik vazifemizi en iyi şekilde yapmaya çalışalım, karşı tarafla da mümkün olduğunca ılımlı yaklaşmaya çalışalım. Pedagoga da gittim ben ama karşı taraf buna bile duyarsız. Zaman her şeyin ilacı, ilerde çocuğa karşı daha hassas olurlar ve medenice sürdürebiliriz inşallah

Bu yaslarda anne baba cocuk olarak birlikte de vakit gecirmelisiniz ama. Cocugu sabah vereyim aksam getirsin diye bir sey yok ki. Yanlis dusunuyorsunuz, siz de gidin. O kadar medeni insan degil mi kendisi?

Yapacak hicbirseyiniz yok.
Endiselenmekte hakli olsaniz bile kendinizi bu duruma alistirmaktan basla careniz yok.

Cocugunuz sizinleylen sizin akrabalariniza komsulariniza bilmem kime gosterilme hakki varsa babasi ile olurken de babasinin istedigi akrabalari komsulari vs ile gorusecek illa ki
Engelleyemezsiniz
Ancak buyuyunce kendi istemezse gorusmez

Durumu kabul edin bence

İçin rahat olsun eşin bekar hayata dalınca zaten almayı bile unutacaktır. İstisnalar hariç pek çok erkek böyle... İstisna ise de zaten evladını görsün , kızınızın size olduğu kadar bir babaya da ihtiyacı var.

Ancak şu aşamada endişelerinizi yok edecek bir şey yok ne yazık ki. Kim ne derse desin, yaşadıklarınızı siz bilebilirsiniz, şu zamanlarını güzel geçirebilmek dışında elimizden bir şey gelmez. İlerisi için ancak dua edip, hayırlısını isteyebiliriz. Adamın evlenmesi mi, çocuğunuza düşkün olması mı hangisi hayırsa öyle olsun inşallah. Yarın ne olacağını hiç bilemeyiz. Yeter ki çocuklar huzurla büyüsün, biz annelik vazifemizi en iyi şekilde yapmaya çalışalım, karşı tarafla da mümkün olduğunca ılımlı yaklaşmaya çalışalım. Pedagoga da gittim ben ama karşı taraf buna bile duyarsız. Zaman her şeyin ilacı, ilerde çocuğa karşı daha hassas olurlar ve medenice sürdürebiliriz inşallah
inşallah çocuklarımız üzerinde hiç olumsuz etkisi olmadan atlatırız bir an evvel.Allah yardımcımız olsun

Çoçuğunuz olduğu sürece o babayla ve ailesiyle bağlarınız hiç bir zaman kopmayacak. Daha üvey anne, üvey babalar gelecek, daha bunlar başlangıç. herkes herkese hemencecik boşan boşan derde, işte boşanıncada biiiiir sürü sorunlar olur.
neden boşandın bilmiyorum ama, keşke evli kalıp ufak tefek sorunları dert etmeseydiniz. Boşanmak ömür boyu bitmeyen dertlerin başlangıcıdır. Birde çocuk büyüsün ergenliğe gelsin, birde ozaman gör sorunları. benim size tavsiyem eşinizle tekrar barışın...tekrar başkasıyla evlenip güllük gülistanlık bir hayatmı yaşayacağını sanıyorsun. öyle bir hayat yok işteeee..ayrıca ata sözlerimiz var, ön teker nereye, arka teker oraya derler.
Evlenip güllük gülistanlık olmak gibi bir hayalim beklentim yok tek istediğim kızım ve kendime bir hayat kurabilmek.
Boşanmak bazı evlilikler için kaçınılmaz seçenektir. Bizim evliliğimizin bitme sebebini uzun uzun anlatamayacağım ama bu adam akşam yemeğini annesi gilden ayrı yememek için evliliğini bitirecek bir insan

Cok sinirli diyorsunuz. Babalar biz anneler gibi degiller biz nekadar sinirlensek de bebegimizi dusunuruz oncelikle gene de . Babalar her halta snirlenip bebeklerini de o an gormek istemeyebilir ne biliyim bagirsa uzulecegini falan dusunmeyebilir... bence 1.5yasinda bi bebegin annesiz onca saat durmasi pek de mantikli degil. Meme emiyor mu ,oncelikle bu zaten basli basina sorun olur. Bebek sizi ister bence. Soyle yapsaniz haftada 2gun daha az saat suresince gorse babasi mesela.. 12 ile 16 arasi ama haftada 2 kere mesela...

Cok sinirli diyorsunuz. Babalar biz anneler gibi degiller biz nekadar sinirlensek de bebegimizi dusunuruz oncelikle gene de . Babalar her halta snirlenip bebeklerini de o an gormek istemeyebilir ne biliyim bagirsa uzulecegini falan dusunmeyebilir... bence 1.5yasinda bi bebegin annesiz onca saat durmasi pek de mantikli degil. Meme emiyor mu ,oncelikle bu zaten basli basina sorun olur. Bebek sizi ister bence. Soyle yapsaniz haftada 2gun daha az saat suresince gorse babasi mesela.. 12 ile 16 arasi ama haftada 2 kere mesela...
Emiyor.daha kısa saat olup haftada birkaç gün olsa daha iyi. ilçede yaşıyorlar 1 saat yol sürüyor.iki saat dursa yolla birlikte dört saat olur.bunu teklif etsem çok güzel olur ama kabul edeceğini sanmıyorum çünkü çok yoğun bir hayatları var.
İnşallah kabul ederler

Evlenip güllük gülistanlık olmak gibi bir hayalim beklentim yok tek istediğim kızım ve kendime bir hayat kurabilmek.
Boşanmak bazı evlilikler için kaçınılmaz seçenektir. Bizim evliliğimizin bitme sebebini uzun uzun anlatamayacağım ama bu adam akşam yemeğini annesi gilden ayrı yememek için evliliğini bitirecek bir insan
adamın suçu yokki burda, ailesi aşırı bağlı değil, bağımlı yetiştirmiş kendisini...tabi bunu aşmak ta zaman ve sabır isterdi.. 20 yıllık evliyim, keşke eşimde hergün annesinde yese yemeğini... yani şunu demek istedim, yıllar sonra çoğu şey batmamaya başlıyor evlilikte...hakkınızda hayırlısı olsun canım.. ama sonuçta onunda bir insan olduğunu unutma, yaptığın her olumsuz davranışın sonucunu, çocuğunda yaşarsın..çocuk küçük deme, herşeyin farkında onlar, biliyorsun...

adamın suçu yokki burda, ailesi aşırı bağlı değil, bağımlı yetiştirmiş kendisini...tabi bunu aşmak ta zaman ve sabır isterdi.. 20 yıllık evliyim, keşke eşimde hergün annesinde yese yemeğini... yani şunu demek istedim, yıllar sonra çoğu şey batmamaya başlıyor evlilikte...hakkınızda hayırlısı olsun canım.. ama sonuçta onunda bir insan olduğunu unutma, yaptığın her olumsuz davranışın sonucunu, çocuğunda yaşarsın..çocuk küçük deme, herşeyin farkında onlar, biliyorsun...
Nasıl onun suçu değil.Peki benim suçum ne ki hergün annesi gille oturacağım saatlerce.akşam eşimle evimde oturmayacağım annem gile haftada bir kere gitmek için bir mücadele vereceğim.
İnsan ilk evlenince böyle şeyler yaşayınca yıllar geçince daha iyiye gideceğini düşünemiyor tabiki.
Beni boşayan da kendisi bu arada

Nasıl onun suçu değil.Peki benim suçum ne ki hergün annesi gille oturacağım saatlerce.akşam eşimle evimde oturmayacağım annem gile haftada bir kere gitmek için bir mücadele vereceğim.
İnsan ilk evlenince böyle şeyler yaşayınca yıllar geçince daha iyiye gideceğini düşünemiyor tabiki.
Beni boşayan da kendisi bu arada
bir tanıdığımız vardı, eiyle açık olarak evlenmişti..evlendikten sonra, adam tarikata girmişti ve eşininde kapanmasını istemişti, kadın razı olmadı ve boşandılar. 10 yıl ayrı kaldılar, ikiside evlenmemişti..veee 10 yıl sonra barışıp evlendiler tekrar. yani şunu demek istiyorum, boşanmadan sonrada ne olacağı belli değil. sen her halinle iyi olmaya, anlayışlı olmaya devam etki, hatalarını anlar o şekilde. ve bellimi olur sizde birgün barışırsınız, ama senin duruşun davranışların çok önemli bu noktada. belki evliykenden bile daha iyi anlaşabilirsiniz...neden bilmiyorum sizle konuşurken, bu işin devamı gelecek gibi hissediyorum...zaman geçipte, sinirler yatışınca eminimki daha farklı düşünecek her iki tarafta. şu an olaylar sıcak ve çevreden bir sürü yorum alıyorsunuzdur, sizi kışkırtacak...

Back
X