Arkadaşlar çok güzel yorumlar yapmışlar. Para sana yetmiyorsa nafaka arttırma davası aç.
Ödemedi mi?
Ödemesin!
İcraya düşer, maasindAn kesilir. Ben insan kaynaklarında çalışırken böyle bir adam vardı mesela. Maaşını kesintili alıyordu. Hakkı kadarı adamın eline ulaşmadan icradan eşine gidiyordu
En azından o da çeker çilesini. İçin soğur.
Birkaç sene sonra baktın masraflar arttı, yine dava aç. Bu senin hakkın. Babanın evinden getirmedin o çocukları.
Ayrica devlet bazi boşanmış kadınlara destek veriyor. Benim arkadaşımın görevi mesela kapı kapı gezip zor durumda bosanmis kadınlara ödenek vermek. Asdep'te çalışıyor.
Bulunduğun ilçenin adını ve asdep yazarsan çıkar adresi. Git bakalım, ilgilenirler elbet. Haklarını öğren.
Hatta psikolog Talep et. Onların özel psikoloğu oluyor,ücretsiz. Seni ona yonlendirsinler.
Çünkü psikolojiniz normal değil. Hala geçmişte takılı kalmışsiniz. Olayları sindirememişsiniz. Ama siz böyle oldukça sizin çocuklarınız boşanmayı travma olarak yaşar. Ama siz normalleştirseniz, rahat ve MUTLU olsanız inanın herşey onlar için de kolay olur.
İş olarak sağdan soldan değil de işkur'dan başvurun isterseniz. En ufak bir problemde işkurdaki danışmanıza şikayet edebilirsiniz üstelik. Hakkınız kalmaz .
E devlet şifreniz ile şu adresten iş bakabilirsiniz
esube.iskur.gov.tr
Bir sürü vasıflı vasıfsız iş var. Size uygun birşey çıkar inşallah.
Bence tek ihtiyacınız pozitif bir bakış açısı.
Hayat sizi çok karamsar yapmis ve o kadar karamsarsiniz ki kotu enerjiyi çekiyorsunuz.
Benim tahminim 'dul kadın olma korkusunu' hal ve hareketlerinizle o kadar belli ediyorsunuz ki sizi bu yüzden eleştirecek insanlar çıkıyor hep karşınıza. Misal Ben de daha toyluk zamanlarımda herşeyi annemden gizler,ondan çok korkardim. Normalde çok özgüven sahibi ve korkusuz biriyimdir Sonra ne oldu? Hayatimdan çıkarmak istediğim herkes bana zarar vermek için tüm sırlarımi anneme açtı. Eski sevgililer, eski ev arkadaşlarım...
Çünkü yumuşak karnım buydu ve insanlar yumuşak karından vurmayı çok sever. Ne zaman ki bu gercekle ve annemle yüzleştim ve ona göre adımlar attım bu problem ortadan kalktı.
Siz de hayatınızdaki korkularınizla yüzleşirseniz insanların sizi bu korkunuzdan vurma ihtimali azalır. Ama bunu kendiniz yapabilecek durumda değilsiniz, o yüzden lütfen gidin valiliğin ya da asdep'te psikologlarına.
Ayrıca sacınizi süpürge etmekten vazgeçin. Bakın eski eşinize ettiniz de ne faydasini gördünüz?
Annenize ve çocuklara karşı da her saniye koşturmak zorunda değilsiniz. Bazı akşamlar kulaklığı kulağınıza takip yürüyüş yapabilirsiniz . Havalar ısınınca bir kız arkadaşınızla çıkip yeşillik bir alanda çekirdek citleyip sohbet Edip deşarj olabilirsiniz.
Her akşam evde kalmak zorunda değilsiniz . Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama avmler çocuklara etkinlik yapıyor hep .Onları takip edebilirsiniz. Eti çocuk tiyatrosu şehir şehir geziyor. Onlara götürebilirsiniz çocukları. Çocuklarla da sosyalleşmis,hayattan az keyif almış olursunuz.
Zaten bakış açınız değişince hayatınıza da yansıyacaktır. Umarım tez vakitte eskiyi bırakır geleceğe bakarsiniz