- Konu Sahibi yenidenbaxsxla
-
arkadaşlar peki babası başka birine aşık olup gitti, çocuğu da görmek istemiyor,çocuğunun annesinede görmek istemiyor, böyle örnekler varmı çevrenizde Allah tan çocuk çok küçük, baba ne demek bilmedi zaten,varlığını bilmediği bi olguyu şu an özlemiyor(2 yaşında ama nerdeyse 1 seneden fazla babasını göremedi) annesi nasıl davranmalı,bu nasıl dürüst bi şekilde çocuğa anlatılmalı
Tatlım internette araştırmalar yaparken-Aile birliğinin dağılmaması için neler yapılabileceğini de gözden geçirmeni tavsiye ederim. Hakkınızda en hayırlısı
olur İnşaallah.
Merhabalar herkese
Cevap yazan herkese teşekkür ederim . Ama yıllaarr sonra bu konu nasıl tekrar gündeme geldi bilmiyorum :) Benim soruyu yazdığım dönem; Mayıs 2007. Üstünden 1,5 yıl geçti. Şu anda kendi yazdığım konuya kendim cevap bile yazacak tecrubedeyim :) Boşandım. Ve bu 1,5 yıllık süreçte oğlumu boşanmanın psikolojik zararlarından en az seviyede etkilendirmeyi başarabildim. Hatta kendim içindeyken göremiyormuyum acaba diye psikolojik yardıma da başvurdum, psikolog da boşanmadan etkilenmediğini söyledi. Bunda oğlumun zaten evlilik sürecinde de babasına düşkün bir çocuk olmamasının ve de boşandıktan sonra da benim çabalarımın çok büyük etkisinin olduğunu düşünüyorum. Babasıyla ilişkilerimi hiç kopartmadım. Ondan beklemeyerek sürekli ben aradım oğlunun yaptıklarını, okuldan söylenilenleri anlattım ona. Her tür toplantıya (Veli toplantısı, doğum günü, karne günü vs) onu da çağırdım. Başlarda zorlayarak da olsa oğlunu yanına almasını düzene oturttum. Bunları yaparken hiç gocunmadım, çoğu zaman gururumu hiçe saydım. Çünkü oğluma söz vermiştim. Ve bunu başardım. O yüzden kendimle gurur duyuyorum. Yıllar sonra anladımki babaların çocuklarıyla ilgilenmesi anneleriyle aralarının iyi olmasına bağlı. O yüzden biraz alttan almak gerekiyor malesef. Bazen diyorumki evliliğimizde de yaptığım bu değilmiydi, o zaman neden boşandım :)))))
Boşanmış çocuklu eşlere yol gösterecek davranışlarından dolayı kutlarım canım.
İte kaka yürüyen bir evlilik yerine-tarafların paylarına düşen görevleri yerine getirmesi
koşukuyla-ayrı ama saygılı bir iletişimin herkesin huzuru açısından daha doğru
olduğunu düşünüyormusun. Boşanmanın olumsuz getirilerini yaşadın mı canım?
Yeni hayatında kendini eskisinden daha iyi hissediyorsundur umarım.
Herşey gönlünce olsun İnşaallah.a.s.
Belki evliyken bu çabayı göstersen dahamı az yorucu olurdu diye düşündüm..CADIARZU Madem eski eşinle hiç bağını koparmadın çocuğunun her an ne yaptığını onula paylaşıyosun özel günlerinde vs.. hep beraberseniz neden boşandın ki canım... Bu böyle devam etmez o yüzden yazıyorum sana bunları... ilerde bir ilişkin olursan ciddi anlamda bu çok sorun olacak... seni sorgulamak gibi bir niyetim asla yok ama böyle güllük gülüstanlık olmuyor. Sevmediğin ve istemediğin biriyse boşandığın insan.. valla sen iyi tahammül ediyorsun. Çocuk için anlıyorum ama bu böyle hep devam ederse birleşsenmi acaba nacizane fikrim bu... a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?