• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış cocuklu ayni şehirde yaşayanlar tecrübeleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi Cac
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
14 aylik oldu.muhasebeciyim . Annemler doguda sehir icinde ev alalim diyor cerkezkoydeki evi satip .kış ayinda merkezde evimiz olsun diyor yazin köyde kalalim .Ben ex kocamın evlenecegini bile düşünüyorum yasi genc benden 3 yas kucuk 32 yasinda biraz daha beklemek gerek tam karar olsun boşanmada bakalim ne olacak yaff sorular sorular
Çocuğun yaşı tek başına idare edebilmen için küçükmüş. Sen çalışırken kreşe verdin diyelim okula başlarsa ne yapacaksın?
Birilerinin göz kulak olması lazım okul saati dışında ki saatlerde.
Baskıcı ve seni engelleyecek bir ailen yoksa büyük şehirde ve ayrı yaşamak zorunda değilsin.
En azından hayatını düzene sokana kadar.
Eşin evlenirse maddi anlamda desteğini de problem edecektir.
Çocuğun büyüdükçe masraflar artacaktır, özelikle eğitim kısmı.
İstanbul'da çocuğun büyüyeceği güzel bir semtte oturayım desen kiralar uçmuş zaten.
Ona vereceğin parayı kendin ve çocuğunun geleceği için birikim yaparsın.
Ailen yazın köyde yaşamak istiyormuş zaten. Sen çalıştığın için merkezde ki evde kalsan yılın yarısında yalnız yaşayacaksın demek oluyor bu.

• Beğen
Reactions: Cac
Gitmezsek onlarla biz nasil ayakta kalacaz nafaka 2 bintl ben çalışsam 5 bin diyelim annemler evi satip memleketten ev almak istiyolar kira kres yeme icme kimsemiz yok burda akraba nasil yetecem oda korkutuyor vala kafayi yicem

Hakim çocuk ve sizin için 2 bin nafaka mı bağladı ?

Asgari ücretle çalışsanız 4.250 de o

6.250 TL eder

Bu da geçiminize öyle ya da böyle yeter öncelikle siz kendinize inanın. Lüks olmaz tabi ki . Ancak o anneyle aynı evde yaşamaktansa bu yolu tercih ederim .

Eğer kira memlekette daha uygunsa , Aileniz evi satmasa siz orada yaşasanız ..
Kendileri memlekette kirada otursalar.

Çocuğun babasını görmesi neden kötü olsun ki? Eşiniz zulüm baskı eder mi sorusuna gelince onu siz bileceksiniz, herkes farklı birbirinden, dünyada tek tip insan yok ki. Çocuğuyla babasının ilişkisi sizin sorumluluğunuzda değil, onu babası düşünmeli. Hakkınızda hayırlısı olsun, daha iki sene var önünüzde zamanın ne getireceği belli olma
Herseyin hayırlısı diyelim ilk etapta bosanalim bi bakalim ne olacak

14 aylik oldu.muhasebeciyim . Annemler doguda sehir icinde ev alalim diyor cerkezkoydeki evi satip .kış ayinda merkezde evimiz olsun diyor yazin köyde kalalim .Ben ex kocamın evlenecegini bile düşünüyorum yasi genc benden 3 yas kucuk 32 yasinda biraz daha beklemek gerek tam karar olsun boşanmada bakalim ne olacak yaff sorular sorular
Muhasebeciyseniz çok kolay iş bulurusnuz çünkü bütün sektörlerde çalışabilirsiniz . İnanın ben ve burdkai çoğu bayan çocuk çok daha küçükken işe başladık.her iki dogumumdada 41.gun işimizin başına cagirdilar yasal iznimizi bile kullanamadim.anneniz bakacak ilk etapta iki yıl kadar sizin bir an önce ayaklarınızın üzerine basmanız guclenmeniz gerekiyor.adamlar zaten evlenir yada ilişkisi olur bir yıl içinde siz kurtulunda naoarsa yapsın

• Beğen
Ne demek babasını görmesi iyi mi kötü mü ? Babasını da annesini de aynı sıklıkta görmesi en doğal hakkı çocuğun. Biz yaklaşık bir buçuk yıl önce ayrıldık ve eski eşime yaklaşık 10 km uzaklıkta yaşıyorum. Çocuklarım annesini ve babasını hemen hemen hergün görüyor, bu da onlara herhangi birinin yokluğunu hissettirmiyor. Çocuklarım hala yetişkin olmadığı icin babalarından uzağa taşınamıyorum babalarından uzak kalmasınlar diye. Çocuklarını alıp uzağa taşınıp ona göstermemek bence bencillikten başka bişey degil.

Ne demek babasını görmesi iyi mi kötü mü ? Babasını da annesini de aynı sıklıkta görmesi en doğal hakkı çocuğun. Biz yaklaşık bir buçuk yıl önce ayrıldık ve eski eşime yaklaşık 10 km uzaklıkta yaşıyorum. Çocuklarım annesini ve babasını hemen hemen hergün görüyor, bu da onlara herhangi birinin yokluğunu hissettirmiyor. Çocuklarım hala yetişkin olmadığı icin babalarından uzağa taşınamıyorum babalarından uzak kalmasınlar diye. Çocuklarını alıp uzağa taşınıp ona göstermemek bence bencillikten başka bişey degil.
Suan orda yasayacak durumum yok. tecrube istedim eleştiri degil . Sizden biz yasiyoruz artisi eksisi bu bunlar bunlar oluyor deseniz cok mu zor ne bu agresiflik anlamiyrum burdaki insanlari surekli çıkışma derdindeler bakın tecrube dedim ne yasiyorsunuz dedim yakinsaniz hayat nasil diyorum eleştiri demedim okuyun lutfen

Suan orda yasayacak durumum yok. tecrube istedim eleştiri degil . Sizden biz yasiyoruz artisi eksisi bu bunlar bunlar oluyor deseniz cok mu zor ne bu agresiflik anlamiyrum burdaki insanlari surekli çıkışma derdindeler bakın tecrube dedim ne yasiyorsunuz dedim yakinsaniz hayat nasil diyorum eleştiri demedim okuyun lutfen
Bu yazdıklarımı eleştiri olarak mı anladınız ? İlginc … zira size nasıl olaması gerektiğini anlatmaya çalıştım.

Bu yazdıklarımı eleştiri olarak mı anladınız ? İlginc … zira size nasıl olaması gerektiğini anlatmaya çalıştım.
Oyle sert mizacli yazmissiniz ki ben tecrübenizi merak ettim sadece

Mesleğiniz nedir de hemen işe gitmek zorunda kaldınız ?
Muhasebeciyseniz çok kolay iş bulurusnuz çünkü bütün sektörlerde çalışabilirsiniz . İnanın ben ve burdkai çoğu bayan çocuk çok daha küçükken işe başladık.her iki dogumumdada 41.gun işimizin başına cagirdilar yasal iznimizi bile kullanamadim.anneniz bakacak ilk etapta iki yıl kadar sizin bir an önce ayaklarınızın üzerine basmanız guclenmeniz gerekiyor.adamlar zaten evlenir yada ilişkisi olur bir yıl içinde siz kurtulunda naoarsa yapsın

Hakim çocuk ve sizin için 2 bin nafaka mı bağladı ?

Asgari ücretle çalışsanız 4.250 de o

6.250 TL eder

Bu da geçiminize öyle ya da böyle yeter öncelikle siz kendinize inanın. Lüks olmaz tabi ki . Ancak o anneyle aynı evde yaşamaktansa bu yolu tercih ederim .

Eğer kira memlekette daha uygunsa , Aileniz evi satmasa siz orada yaşasanız ..
Kendileri memlekette kirada otursalar.
Krese vermm gerekirse oda en kotu 4 bin tl eder servisi vs vs .annem bakmasi lazim toparliyam . Memleket icinde babamin emekli maasi var kira odeyemez mecbur burayi satip ordan ev alip yasayacaklar .babasindan da uzak kalsın istemiyorm çocuğumun ist da da hayatta o paraya bisey yapılmaz.money money herseyin basi money ne zor zamanlar bunlar:KK43:hayirlisi ile bosanam bakam bana ne kapi açılacak

2 km ötedeki çocuğunu 2 yıl boyunca arayıp sormayan, görmeyen babalar var . Her baba sizin çocuklarınızın babası gibi iyi bir baba değil ne yazık ki .

Krese vermm gerekirse oda en kotu 4 bin tl eder servisi vs vs .annem bakmasi lazim toparliyam . Memleket icinde babamin emekli maasi var kira odeyemez mecbur burayi satip ordan ev alip yasayacaklar .babasindan da uzak kalsın istemiyorm çocuğumun ist da da hayatta o paraya bisey yapılmaz.money money herseyin basi money ne zor zamanlar bunlar:KK43:hayirlisi ile bosanam bakam bana ne kapi açılacak

4 bin TL eden ne anlamadım ?

2 bin TL hakim çocuk için mi bağladı ?

Demek istediğim şu ; siz şuan bulunduğunuz yerde kiralar daha yüksekse evi satmayın o evde siz yaşayın.
Ailenizin kirası sizin şuan bulunduğunuz yerden çok daha uygunsa , onların kirasını siz karşılarsınız .

mesela 2.500 TL kira vermeniz gerekecekse , kiralar memlekette 1.500 TL ise , siz 2.500 yerine 1.500 ailenizinkini Ödemiş olursunuz . Kiradan karda olursunuz böylelikle.

• Beğen
4 bin TL eden ne anlamadım ?

2 bin TL hakim çocuk için mi bağladı ?

Demek istediğim şu ; siz şuan bulunduğunuz yerde kiralar daha yüksekse evi satmayın o evde siz yaşayın.
Ailenizin kirası sizin şuan bulunduğunuz yerden çok daha uygunsa , onların kirasını siz karşılarsınız .

mesela 2.500 TL kira vermeniz gerekecekse , kiralar memlekette 1.500 TL ise , siz 2.500 yerine 1.500 ailenizinkini Ödemiş olursunuz . Kiradan karda olursunuz
Annemler giderse mecbur krese verecem kreş parasi 4000 tl tutar en kotu kreş 2500 3000 arasi servisi de var .kira meselesi evet dediginiz mantikli ins bizimkiler kabul eder tebdir nafakasi istedik daha olan bisey yok ama geliri 6500 tl avkt en fazla 1500 2000verir dedi maasin 3 de 1 . nafakayi bekliyoruz henuz durusma olmadi .anlasmali bosanma istedim orda 3000 nafaka istedim yanasmiyor bosanmicam diyor

Annemler giderse mecbur krese verecem kreş parasi 4000 tl tutar en kotu kreş 2500 3000 arasi servisi de var .kira meselesi evet dediginiz mantikli ins bizimkiler kabul eder tebdir nafakasi istedik daha olan bisey yok ama geliri 6500 tl avkt en fazla 1500 2000verir dedi maasin 3 de 1 . nafakayi bekliyoruz henuz durusma olmadi .anlasmali bosanma istedim orda 3000 nafaka istedim yanasmiyor bosanmicam diyor

3 de 1 nafaka çocuk ve size mi
Sadece çocuğa mı ?

Siz işe girince size nafaka olmayabilir .

Duruşma ne zaman ?

Duruşma olmadan da nafaka bağlanıyormuş , buradaki konularda okudum .

Arkadaşlar bastan düzenliyorum konuyu tecrübeli arkadaslar yazarsa sevinirim hikayeniz nedir elestri istemiyorm tecrübenizi merak ediyorum
Eşinizden ayrildiniz cocuk var kucuk bebek

1 .ayni sehirde olmanın artisi nedir eksisi nedir Size getirdikleri götürdükleri neler

2 .cocuk ayni sehirde ise babam bizde kalsin diye israr ediyorsa nasil çözüm buluyorsunuz psikolaga gidicem o asamada illaki de .ben yine sizin çözümünuzu merak ediyorum

3 .üvey anne olursa çocuğun yaklasimi sizin yaklaşıminiz nasil oluyo
4.kötu ayrildiniz diyelim cocuk icin nasil saygili kalip nasil o gunleri aştınız o gunler geliyormu Bosvermislik. cocuk icin normal normal konusuluyor mu
Aynı şehir farklı şehir diye bakmadım. Çocuğum için en iyisi yer neeresiyse orada kaldimm. Oda ailemin yani. Sonuçta kızımın babası ile anlassam bosanmamm. Aynı şehirde çocuğu ile görüşür ama sonuçta boşanma nedeni anlasamamak. Çocuk yine de sürekli hir gür içinde kalıyorsa uzak olmak mantıklı.
2. Çocuk bebekse aynı şehir farklı şehir bilmez ki.

3. Üvey anne diye birşey yok. Eski eşin eşi olur. (Emek veren, büyüten anne bence. Duruma göre bir çocuğun 2 annesi olur ama üvey anne diye birşey yok)

4. Kızım küçükken konuşuyordum. Şimdi kızım büyüdü ben konuşmuyor um. Ama çamurda atmıyorum. Anne evlenecekmis mutlu olsun kızım. Sevilmek herkesin hakkı gibi cevaplar veriyor um.
Şu anlık aklıma gelenler bunlar

• Beğen
2 km ötedeki çocuğunu 2 yıl boyunca arayıp sormayan, görmeyen babalar var . Her baba sizin çocuklarınızın babası gibi iyi bir baba değil ne yazık ki .
Onları baba niteliğinde görmüyorum zaten (donör kısacası)

3 de 1 nafaka çocuk ve size mi
Sadece çocuğa mı ?

Siz işe girince size nafaka olmayabilir .

Duruşma ne zaman ?

Duruşma olmadan da nafaka bağlanıyormuş , buradaki konularda okudum .
Tedbir nafakasi istedi avukat 2000 bana 1500 cocuga ama daha bisey olmadi yazi vs bisey yok henuz. Avkt heveslenme dedi burdaki para genelde verilmiyor 2000 tl zor baglanir size dedi bekliyorm hala durusma günüde vermediler yogunluk var diyordu en son.ist da olsak heralde 3 ay sonra durusma olacak

Tedbir nafakasi istedi avukat 2000 bana 1500 cocuga ama daha bisey olmadi yazi vs bisey yok henuz. Avkt heveslenme dedi burdaki para genelde verilmiyor 2000 tl zor baglanir size dedi bekliyorm hala durusma günüde vermediler yogunluk var diyordu en son.ist da olsak heralde 3 ay sonra durusma olacak

İstanbul’da 10 ay sonraydı duruşmam 🤦‍♀️

Bazı şehirlerde her ay 1 duruşma oluyormuş . Çekişmeli bile olsa en geç 1 yıl içinde çoktan bitmiş oluyor oralarda ne güzel

• Beğen
Back
X