• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış/dul bir bayan olmak bu ülkede nasıl bir şey

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.653
798
Eminim kk bayanları da bundan dertlidir, tartışalım istedim, neler yaşadınız, yaşıyorsunuz, nasılsınız

Kadınlarımız boşanmamak için ayak diriyorlar yani bir çoğu ve bunda toplumun bakış açısı, kadına suçlayıcı ve baskıcı yaklaşmasının etkisi çok büyük diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
İiyi geceler canm
Bn ewliyim inş ewli kalırım :))
Tanıdıgım cok iyi biri var
Bosanmıs ve bir oglu var 12 yasında
Bosanalı 6 sene oldu nerdeyse
Ailesinin yanında kaldı bosandıktan sonra hala öyle
Kendi dediğine göre bısandıktan sonra okudu
Suan bir sirkette muhasebeci ogluna annesi bakıyo saolsun yaklasık 4 senedir aynı işte
Gayet halinden memnun ekonomık özgürlğü var
Kımseye yük hissetmiyo kendini ewe yetrınce katkısı var
Bosanma sebebi şiddetli gecimszlik
Aslında şiddete var:)) geçimsizlikte
Manevıyatı gördugum bildgm kadarıyla cok düzgün
İş arkadasları tarafından bnmsenmiş cok saygılı bi insan
Kesinlikle bosandıgını aciz acınası bi dille ortaya getirmiyo
Cok güçlü helal olsun
Kımseye aman vermıyo
Dısardan gören bi karsı cinsi aa bu bosanmıs gönlümü eglendirim düşüncesine giremiyo bile nedeni g...ablamın ciddi olmasından cıvık olmamsından ve bosandım bn hayatım ole veya böle devam etcek diyip her önüne gelenle ask mesk sewgı muhabbeti kurmamasından kaynaklıgındıgı düşünüyorum
Ailesinden isteyenler bile var ama istemiyo heralde ki hala ewlenmedi

Hee zor durumda olanlarıda görüyorum ama bu indandaki aciZlikten kaynaklanır diye düşünüyorum
Hayatta insanın basına hersey gelebilir
Sonucta bısanmak bi son degildir ki bence yeni temiz bi baslangıc yapmak için en güzel fırsattır
Bir kadının kotuyucusuda kendi olmalıdır
Bazen kendi annesi babası eşi ablasıda kendi olmalıdır
Rabbim yasatmasın bence büyük bi üzüntü
Ama kayıp degil
Rabbim biz insanlar için nice dert üzüntü keder vermiştir ama caresiz degildir
Allaha sıgınmak en güzelidir ki rabbim de kapısından boş cevirmez
Ewlilk cok yüce kutsal bi müessesedir
Fakat hayatını zindan edecek sana cocuguna saglıgına zarar verecek kadar da zalim olmamalıdır
Rabbim bununda caresini yazmıstır buda bosanmak ve huzurla yasamaktır
Rabbim ne verirse hayırlısını versin
Rabbim darda zorda koymasın inş

Uzun oldu biraz :)) k. Bakma

eğer arkasında güçlü bir ailesi varsa kurtulmuş bir bireydir...

Peki arkasında ailesi yoksa?

Aynı bakire olmayan kızların kullanılmaya kalkılması gibi neler okuyoruz ya erkekler resmen açık kapı diye bakıyorlar tiksindim

İiyi geceler canm
Bn ewliyim inş ewli kalırım :))
Tanıdıgım cok iyi biri var
Bosanmıs ve bir oglu var 12 yasında
Bosanalı 6 sene oldu nerdeyse
Ailesinin yanında kaldı bosandıktan sonra hala öyle
Kendi dediğine göre bısandıktan sonra okudu
Suan bir sirkette muhasebeci ogluna annesi bakıyo saolsun yaklasık 4 senedir aynı işte
Gayet halinden memnun ekonomık özgürlğü var
Kımseye yük hissetmiyo kendini ewe yetrınce katkısı var
Bosanma sebebi şiddetli gecimszlik
Aslında şiddete var:)) geçimsizlikte
Manevıyatı gördugum bildgm kadarıyla cok düzgün
İş arkadasları tarafından bnmsenmiş cok saygılı bi insan
Kesinlikle bosandıgını aciz acınası bi dille ortaya getirmiyo
Cok güçlü helal olsun
Kımseye aman vermıyo
Dısardan gören bi karsı cinsi aa bu bosanmıs gönlümü eglendirim düşüncesine giremiyo bile nedeni g...ablamın ciddi olmasından cıvık olmamsından ve bosandım bn hayatım ole veya böle devam etcek diyip her önüne gelenle ask mesk sewgı muhabbeti kurmamasından kaynaklıgındıgı düşünüyorum
Ailesinden isteyenler bile var ama istemiyo heralde ki hala ewlenmedi

Hee zor durumda olanlarıda görüyorum ama bu indandaki aciZlikten kaynaklanır diye düşünüyorum
Hayatta insanın basına hersey gelebilir
Sonucta bısanmak bi son degildir ki bence yeni temiz bi baslangıc yapmak için en güzel fırsattır
Bir kadının kotuyucusuda kendi olmalıdır
Bazen kendi annesi babası eşi ablasıda kendi olmalıdır
Rabbim yasatmasın bence büyük bi üzüntü
Ama kayıp degil
Rabbim biz insanlar için nice dert üzüntü keder vermiştir ama caresiz degildir
Allaha sıgınmak en güzelidir ki rabbim de kapısından boş cevirmez
Ewlilk cok yüce kutsal bi müessesedir
Fakat hayatını zindan edecek sana cocuguna saglıgına zarar verecek kadar da zalim olmamalıdır
Rabbim bununda caresini yazmıstır buda bosanmak ve huzurla yasamaktır
Rabbim ne verirse hayırlısını versin
Rabbim darda zorda koymasın inş

Uzun oldu biraz :)) k. Bakma

merhaba canım ben de evliyim:)

o bayanı çok takdir ettim ya ezdirmemiş kendini helal olsun valla kadın gibi kadınmış!

En azından dul kalıcam diye kocamdır, paşamdır dememiş.

Son düzenleme:
Peki arkasında ailesi yoksa?

Aynı bakire olmayan kızların kullanılmaya kalkılması gibi neler okuyoruz ya erkekler resmen açık kapı diye bakıyorlar tiksindim

o erkeklerin sorunu, ne boşanmış kadınlar var ki kendi kendiyle evli sanırsın, eminim hayatlarında bir çok zorluk yaşıyorlardır ama sanki evliyken kadın sorun yaşamıyor mu? Eğer arkasında güçlü sağlam bir ailesi yoksa hayat çok zor ama çok zor olacaktır... Bekarlığın cesareti ile boşanmışlığın kırgınlığı aynı olur mu? Arkasında güçlü sağlam bir aile şart.

Canim benim cevremde gordugum kadariyla cok zor bise. Sözlük sitelerine bu konuyla ilgili bir goz atin, ulkemin sozde en entellektuel gecinen gencleri bosanmis bayan tanimina neler yazmislar insan utanir bakis acisina bak ya
Erkeklerin yaklasimi ise su:
Bir bey nasil ki bekar bir kiz arkadasini opup koklamak istiyor; bosanmis bir kiz arkadsi varsa onunla da yatmak ister. Gerekce olarak da kadinin kaybedecegi ne var diye dusunur. Bekar sevgilisine bu sekilde yaklasamaz genelde cunku tabiri caizse basina kalir kiz, aileler duyar, kan cikar vs.

merhaba canım ben de evliyim:)

o bayanı çok takdir ettim ya ezdirmemiş kendini helal olsun valla kadın gibi kadınmış!

En azından dul kalıcam diye kocamdır, paşamdır dememiş.

Ayy iyi sevindim yorum yazarken cekinmiştim:))
Ewet aynen ole gerçekten görsen gıpta ediyorum o ablaya resmen kendisi komsumuzdur
Cocugunada bakıyo annesine babasınafa yardımcı helal olsun gerçekten

Ama dedigimiz gibi arkasında duran bi aîlesi olması lazım

Olmassa ne olur bnce yine calısır eder namusuyla serefiyle ekmegii kazanır bakar kendine cok zor olur amma zamanla kendi yolunu cızer
Ama bu işte kararlılık cok önmli bnce
Ne bilim ayy bn bosandim suna ihtiyacım var
Calısmam lazım falan filan diyip kendinî ezik göstermiceksin
Herkese bosandıgınıda söylemiceksin
Ona bakacak olursak burda neler okuyoruz
Kocasından daha bosanmadan calıstıgı yerde bir erkek ona daha cok ılgı gösterıyo diye yemeklere gitmeler dertlesmeler

Bosandım artık kurtuldum dıye baslık acmıs mesela
2 ay sonra bi baslık daha suna asık oldum
Bunula cıkıyorum
İşte sewgilimn tawırları
Yha bizim sahibiz Allah
Annesi babası yanında olan daha güçlü olur 1-0 önde baslar ama kımsem yok arkamda diyip kendini salmak bnce aptallıktır!!!
Allahtan baska büyük kımsemız varmıdır???
Ne demişşer sabırla azmeden mükafatlandırılır

Erkeklerin acık kapı olarka görmeside % 50 kadından kaynaklanır bnce
Bi düşünsek
Ona bakılırsa evli olan kadınlarda eşlerini aldatmak çizgisine getirmez ama kapısını calarlar yukarda bahsettıgım gıbı
Rabbim gercekten elinden geleni yaptıgı halde zorda kalanlara yardım etsin

Çoğu konuda yazmışımdır bunu.
Annem "baba" denen kişiyle evlendiği için ailesi tarafından red edilen bir kadındı.
Annemi sildiler yani...
"Baba" mevzusu artık yazmaktan sıkıldım,yazmayacağım.
Annemin gidecek bir yeri yoktu,ben 4-5 yaşlarındaydım.
Artık dayanamıyordu ve güneş doğmadan beni de kaptığı gibi sadece üzerimizde ki giysilerle kaçtık o evden.
Parkta yattık..
Korkmadı...
"Ne yaparım?" demedi...
Cebinde bozuk para haricinde parası yoktu.
Hayata direndi benim annem,kucağında küçücük çocuğuyla.
Umurunda olmadı o ne der,bu ne derler..
Namusuyla bir dükkanın wc sini temizleyerek besledi beni.
Gece kalacak yer olmadığı için,dükkan sahibi amca dükkanda yatmamıza izin vermişti.(Allah razı olsun)
Kadın yeter ki kurtulmak istesin,YAPAR.
"Gidecek yerim yok,param yok,ama çocuğum var,sahip çıkacak ailem yok" gibi sözlerle....
Hala o şiddet gördüğü yada aldatıldığı,eşini ve evini bırakmayan hanımları ANLAMIYORUM.
İnsan önce kendine değer vermeli.
Eğer evliliğiniz de İHANET veya ŞİDDET(sözel yada fiziksel) varsa,bitmeli.
Kimseye güvenmeyin kendinizden başka.

o erkeklerin sorunu, ne boşanmış kadınlar var ki kendi kendiyle evli sanırsın, eminim hayatlarında bir çok zorluk yaşıyorlardır ama sanki evliyken kadın sorun yaşamıyor mu? Eğer arkasında güçlü sağlam bir ailesi yoksa hayat çok zor ama çok zor olacaktır... Bekarlığın cesareti ile boşanmışlığın kırgınlığı aynı olur mu? Arkasında güçlü sağlam bir aile şart.

Olmaz elbet bence boşanmış bayan daha aklı başındadır, görmüş geçirmiştir bazı tip pislikleri görmüştür insanlarda. Evliyken boğulacağına yalnız başına nefes alsın kadın daha iyi ama şu ülkem de bakış açısını bir değiştirsin artık ya

Boşanıyorsanız bir daha hiç evlenememe riskini kabul edeceksiniz.Boşanmadan sonra evlilik sanırım bayağı az..

Son düzenleme:
Canim benim cevremde gordugum kadariyla cok zor bise. Sözlük sitelerine bu konuyla ilgili bir goz atin, ulkemin sozde en entellektuel gecinen gencleri bosanmis bayan tanimina neler yazmislar insan utanir bakis acisina bak ya
Bir bey nasil ki bekar bir kiz arkadasini opup koklamak istiyor; bosanmis bir kiz arkadsi varsa onunla da yatmak ister. Gerekce olarak da kadinin kaybedecegi ne var diye dusunur. Bekar sevgilisine bu sekilde yaklasamaz genelde cunku tabiri caizse basina kalir kiz, aileler duyar, kan cikar vs.

Ya al iste. Hep dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Her şey bi zar mı. O kadının da bir gururu, onuru yok mu yahu. Her önüne gelenle yatsın falan yani bu mudur görüş. Burada bir bayan vardı anlatıyordu sevgilisi sanki kız mısın niye nazlanıyosun demiş ne kadar iğrenç.

Çoğu konuda yazmışımdır bunu.
Annem "baba" denen kişiyle evlendiği için ailesi tarafından red edilen bir kadındı.
Annemi sildiler yani...
"Baba" mevzusu artık yazmaktan sıkıldım,yazmayacağım.
Annemin gidecek bir yeri yoktu,ben 4-5 yaşlarındaydım.
Artık dayanamıyordu ve güneş doğmadan beni de kaptığı gibi sadece üzerimizde ki giysilerle kaçtık o evden.
Parkta yattık..
Korkmadı...
"Ne yaparım?" demedi...
Cebinde bozuk para haricinde parası yoktu.
Hayata direndi benim annem,kucağında küçücük çocuğuyla.
Umurunda olmadı o ne der,bu ne derler..
Namusuyla bir dükkanın wc sini temizleyerek besledi beni.
Gece kalacak yer olmadığı için,dükkan sahibi amca dükkanda yatmamıza izin vermişti.(Allah razı olsun)
Kadın yeter ki kurtulmak istesin,YAPAR.
"Gidecek yerim yok,param yok,ama çocuğum var,sahip çıkacak ailem yok" gibi sözlerle....
Hala o şiddet gördüğü yada aldatıldığı,eşini ve evini bırakmayan hanımları ANLAMIYORUM.
İnsan önce kendine değer vermeli.
Eğer evliliğiniz de İHANET veya ŞİDDET(sözel yada fiziksel) varsa,bitmeli.
Kimseye güvenmeyin kendinizden başka.

Zaten sana ve annene, hikayenize, bu noktaya gelmenize hayranım. Ana gibi anaymış annen ki seni korumuş :)
Peki evliliğin bitmesine tek sebep ihanet ya da şiddet mi?

Boşanıyorsanız bir daha hiç evlenememe riskini gözden geçireceksiniz.Boşanmadan sonra evlilik sanırım bayağı az..

Niçin ki acaba? Sizi bir konudan hatırlıyorum sanki siz de boşanmıştınız, tekrar bir sevgiliniz olmuştu ilgisizliğinden yakınıyordunuz

Canm azda olsa haklı yanın war ama hayat sözlüklerde yazan yorum yapan erkklerden ibaret degıldır
Oyle düşünnlerde bnce maneviyat kasesini hiç dıldurmayan veya oda nedir ki diyen insanlardır
Bn bekar kıza bununla yatsam basıma kalır diye düşünen ıle bu bosanmıs bınunla yatım diye düşünen bir erkek arasında hiç bir fark göremiyorum
:))
Bence ikiside aynı
Hayat sınırlı degildir degişkendir farklılık gösterir fakat dört duwar arasında dwgildir yani onlar (onlar diyorum cünkü bnce kalple düşünmeyen insan vasfı tasıyamaz)öyle diyor diyo öyle olmaz
Allah korusunda bugun ben bosanmak istesem aaaaaa bak bole olur diye ewde yüzünü dahi görnek istenedigim bi kişiyle yasayamam

Canm azda olsa haklı yanın war ama hayat sözlüklerde yazan yorum yapan erkklerden ibaret degıldır
Oyle düşünnlerde bnce maneviyat kasesini hiç dıldurmayan veya oda nedir ki diyen insanlardır
Bn bekar kıza bununla yatsam basıma kalır diye düşünen ıle bu bosanmıs bınunla yatım diye düşünen bir erkek arasında hiç bir fark göremiyorum
:))
Bence ikiside aynı
Hayat sınırlı degildir degişkendir farklılık gösterir fakat dört duwar arasında dwgildir yani onlar (onlar diyorum cünkü bnce kalple düşünmeyen insan vasfı tasıyamaz)öyle diyor diyo öyle olmaz
Allah korusunda bugun ben bosanmak istesem aaaaaa bak bole olur diye ewde yüzünü dahi görnek istenedigim bi kişiyle yasayamam

Katılıyorum. Ben de zaman zaman düşünüyorum ya bir gün boşanmam gerekirse nolurdu diye. Zor olurdu sanırım

çok şükür evliyim,rabbim başımdan böyle tatsız bir olay geçirmesin.
Ama yarınların bize neler getireceğini bilemeyiz.

Eğer ekonomik özgürlüğünüz varsa,kimseye boşanma döneminizde hesap vermek zorunda değilsiniz.
Yada aileniz kapı gibi arkanızda ise,içinizde huzur ama bir okadarda acabalarınız olur.

Bide ayrılıp ailenin yanında kalmak zorundaysan,üzerinede ailenin bulunduğu yer küçükse arkanızdan bol,bol edilecek laf bulur o sevdiğiniz komsularınız.( kendileri çok samimi komsularınızdır,yüzünüze gülerler arkanızdan ağıza alınmayacak laf söylerler)
Evden çıkamazsınız,çıksanız boşanmış kadın çok gezermi olur.

Kafanızı tanıdığınız bir erkeğe selam vermek amacıyla kaldırsanız ayartıyo olursunuz.

En samimi arkadaşınız dahi kocasını sizden kıskanır.çünkü kocaları bulunmaz hint kumaşıdır.(Bu söylediğim madde kişiye göre değişir)

yaz,yaz bitmez bende maddeler.

Ama en önemli madde ve benim en sevmediğim söz Dul damgasını üzerinize yapıştırıverirler.

Son düzenleme:
Zaten sana ve annene, hikayenize, bu noktaya gelmenize hayranım. Ana gibi anaymış annen ki seni korumuş :)
Peki evliliğin bitmesine tek sebep ihanet ya da şiddet mi?

Canım o benim.:16:
İhanet,şiddet(sözel ve fiziksel),kumar,alkol.
Bak küçücüktüm ama hala hatırlıyorum.
Arada çocuk var,babasız kalmasın diyen hanımlara benden slm lar..
Hadi kendinizi düşünmüyorsunuz bari çocuklarınızın psikolojisini düşünün.

toplum baskısı bi yandan aile baskısı bi yandan türkiye'de kadın olmak yeterince zorken boşanmış kadın olmak daha da zor olmalı. eski eş cinayetleri ve şiddeti de işin bambaşka bir boyutu...

çok şükür evliyim,rabbim başımdan böyle tatsız bir olay geçirmesin.
Ama yarınların bize neler getireceğini bilemeyiz.

Eğer ekonomik özgürlüğünüz varsa,kimseye boşanma döneminizde hesap vermek zorunda değilsiniz.
Yada aileniz kapı gibi arkanızda ise,içinizde huzur ama bir okadarda acabalarınız olur.

Bide ayrılıp ailenin yanında kalmak zorundaysan,üzerinede ailenin bulunduğu yer küçükse arkanızdan bol,bol edilecek laf bulur o sevdiğiniz komsularınız.( kendileri çok samimi komsularınızdır,yüzünüze gülerler arkanızdan ağıza alınmayacak laf söylerler)
Evden çıkamazsınız,çıksanız boşanmış kadın çok gezermi olur.

Kafanızı tanıdığınız bir erkeğe selam vermek amacıyla kaldırsanız ayartıyo olursunuz.

En samimi arkadaşınız dahi kocasını sizden kıskanır.çünkü kocaları bulunmaz hint kumaşıdır.(Bu söylediğim madde kişiye göre değişir)

yaz,yaz bitmez bende maddeler.

Ama en önemli madde ve benim en sevmediğim söz Dul damgasını üzerinize yapıştırırlar.

Çok korkunç ya gerçekten şimdi de anlıyorum neden kadınlar boşanmam diye tutturuyorlar ya başımıza gelse dediğingibi, çok güçlü olmak takmamak lazım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X