- 20 Kasım 2014
- 173
- 147
- 48
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu gibi boşanmış anneler de bi garip gerçekten. Çocuk senin degil, bunu bi kabullen. Parasını verip satın aldıgın bir ürün degil, senin malın degil yani. İki kişinin çocugu... Babası ilgilenmek istedigi halde, mahkeme kararını arkasına alıp da kendi bencilligini çocuk üzerinden uygulamaya kalkan ya da çocuk üzerinden ex eşine can sıkıntısı vermeye çalışanlar, çocugunu kaçıranlar çok acımasızlar. Hem ex eşe hem de çocuga karşı... Ne iyi bir ebeveyndir ne de iyi bir insandır bana göre.
Bir de 'çocugun iyiligi için' savunması çok komik kaçıyor bu durumda, onu da belirtmeden edemeyecegim... Bu düpedüz bencilliktir. Böylelerinin çocugu biraz büyüdüklerinde bencil anne babalarından kaçıp, velayeti alamayıp sıkıntı çeken anne babasını tercih eder umarım.
O kadar iyi anlıyorum ki sizi çok zor günle geçirmişsin, benzerlerini bende yaşadım.. Babasıdır görecek diyorlar yada madde bağımlısı değilse neden görmesin diyenler var o halde madde bağımlısı olmayan herkes iyidir mi diyeceğiz...Armi senin çok iyi anlıyorum. Senin yaşadıklarını ben de yaşıyorum.
Bilmeden bazı şeylere yorum yapman, insanları ön yargınla hiç tanımadan eleştirmen ve de genellemelerde bulunman hiç hoş değil. En başta yazım tarzın itici.
Amacım burada konu sahibine yardımcı olmaktı, ister istemez seninle tartışmaya girdim, bu da beni üzüyor. Tartışmak değil, senin genellemelerin ve de anne düşmanı tavırların itici.
Özel hayatımı açmak istemiyordum ama buna az da mecbur bırakıldım hissediyorum. Üniversitede öğretim üyesiyim. Evet çalışıyorum. Oğlum şu anda 9 yaşında. Oğlum büyüyünceye kadar da çalışmıyordum daha doğrusu boşanana kadar. Oğlumu bakıcı değil ben büyüttüm yani. Evet boşandım. Aldatıldım;" mutsuzum düşüneceğim" diye gidip bir daha gelmeyen bir eşi 6 ay evde bekleyip gelmediği için de boşandım. O zamanlar çalışmıyordum. Eski eşim 6 ay boyunca hiç aramadı, oğlumu görmeye bir kez bile gelmedi, okuluna dahi uğramadı. Ben arayıp çocuğun psikolojisinin kötü olduğunu, doktora götürdüğümü söylediğimde de dalga geçti, nesi olabilir ki dedi sadece. O çok mutluydu. Evi terk etmeden önce kendine ayrı bir ev tutmuştu, bana da orada burada kalıyorum demişti. Belki de o ev hep vardı bilmiyorum. Oğlumun sene sonu okul gösterisi olduğunu haber verdim gelmedi, veli toplantılarına gelmedi. Bir çorap dahi almadı. 6 ay boyunca aç mısınız susuz musunuz, ne yeyip ne içiyorsunuz diye bir kez sormadı. 6 ay sonra aradı, konuşalım diye. Gittim. İlk cümlesi çekişerek mi boşanacağız anlaşarak mı oldu. Çoook uzun hikaye... bir hafta sonra da tam da oğlumun doğum gününde bir boşanma anlaşmasını mail olarak göndermişti, imzala ve bitsin bu iş diye. Boşanma protokolünde bırak beni, senin o çok savunduğun adam, oğlu için 5 kuruş dahi vermiyordu. Tek istediği beraber aldığımız evi ona bırakmak ve de çocuğun velayetini bana bırakmak. Ben anlaşmalarla uğraşmak istemediğim için klasik yoldan boşandık. Oldukça yıpratıcıydı, Allah kimseye yaşatmasın. Klasik usulle ayrıldım çünkü kanunlar belli, bizim de her şeyimiz belli, hakim karar versin dedim. Boşanma sırasında öğrendim ben neden evi terk ettiğini, kiminle beraber olduğunu.... oğluna çorap bile almayan adamın sevgisinin annesine kadar ev aldığını, sevgilisini hediyelere boğduğunu....Çok şey var da her şey anlatılamıyor. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Evi terk etmeden önce her şey ayarlanmış zaten. Üzerinde ne varsa başkasının üzerine yapılmış; maaşı SGK'dan nafaka ödememek için düşürülmüş.... Bir sürü hileler.... Çok çok şey var. Hepsini boşanma sırasında öğrendim. Bense dönerse babasız bir çocuk büyütmemek için hala bekliyordum. En sonunda çalışmadığım için daha fazla ekonomik olarak yapamadığımdan, çocukluğumu yaşadığım baba evine oğlumla beraber geri döndüm. Ne kadar acı olduğunu tahmin bile edemezsin. Bir seneden fazla da baba evinde kaldık. Oğlum dedesiyle beraber olunca düzeldi. Bu durumu ona anlattığımda, çocuğun ona ihtiyacı olduğunu söylediğimde ise, o sadece dalga geçti.
Ve boşandık. Bir süre daha oğlunu görmeye gelmedi. Mahkeme kararı olduğu için kendini zorunlu hissettiğinden mi bilmiyorum mahkeme kararları günü oğlunu görmeye başladı. Ben bu arada oğlum ve benim ayakta kalabilmemiz, yolumuza devam edebilmemiz ve de oğluma bir gelecek hazırlamak için işe girdim. Başka bir şehirde kadro bulabildim. Burada oğlumla kendimize bir ev tuttuk. Oğlum şu an çok mutlu Biz bu şehre taşındıktan sonra nasıl oldu bilmiyorum bir oğlu olduğunu hatırladı, ya da sevgilisi tarafından terk edildi belik o yüzden oğlunu hatırladı. Ne oldu bilmiyorum, umurumda da değil. Biz o acıları yaşarken yoktu yanımızda. O çook mutluydu. Oğlum çok başarılıdır benim. Baba evi terk ettikten sonra dersleri çok kötüydü, babası bir kez olsun karnen nasıl diye sormak için aramadı bile. Aradan epey zaman geçtikten sonra, biz başka bir şehirde yeni bir hayat kurduktan sonra oğlunu hatırladı.
Mervecik, evet bu çocuğu babasıyla biz beraber yaptık, bu konuda haklısın. Oğlumda benim kadar babasının da hakkı var. Ancak hakime bile velayeti istemiyorum diyen bir adama ben zorla ne kadar babalık yaptırabilirim? Ben babasından oğlumu kısıtlamadım hiç bir zaman. Aksine oğlunu görmesi için telefon edip yalvaran bendim. O kendi sevdasındaydı. Şimdi oğlunu görmeye geliyor ancak düzensiz zamanlarda gelmesi oğlumun psikolojisini alt üst ediyor. Adam ne zaman okula oğlunu görmek için gitse öğretmeni yedek iç çamaşırı getirmem için beni arıyor, çünkü hiç altına yapmayan oğlum babası geldiği gün altına yapıyor. Dersi dinlemiyor. O gün yazılısı varsa çok başarılı olan çocuk boş kağıt veriyor.... Bir sürü şeyler.... Ben kendi açımdan almıyorum oğlumla ilgili kararları. Çocuğun en güzel yılları zaten babasız geçti, bir ömür de babasız büyüyecek. Ancak bu benim hatam değil, ben sadece oğlumun ARTIK MUTLU VE HUZURLU OLMASINI İSTİYORUM. O kadar. Sadece oğlum için bazı kararları alıyorum. Bunları da tek başıma yapmadım hiç bir zaman. Uzmanlara soruyorum ama en önemlisi de oğluma soruyorum. Bu arada oğlumun bir cep telefonu var, istediği zaman babasını araması için. Ama aramak istemiyor çocuk. Çocukların içindekileri biz bilemeyiz ancak ara istersen oğlum diyorum hayır aramayacağım diyor.
Evladı olan hiç bir anne kolay kolay boşanmaz. Bıçak kemiğe dayanmadan boşanmaz. Burada bir sürü dayak yiyen ama çocukları için o evde yaşayan kadınlar var.
Lütfen bir daha kimsenin ne yaşadığını bilmeden insanları yarglama. Hayat bu, insana her şeyi yaşatabiliyor.
Yazdıklarımı nasıl anladınız anlamiyorum eğer eski eşime kızgınlığımı çocuklardan çıkarmak istesem sadece mahkemenin belirledigi gün gösterirdim kimse de itiraz edemezdi.. Şöyle düşünün bu adamın ne hatası varki mahkeme 15 günde bir görme hakkı vermiş..iyide burda babasi gormek istemiyo durumu yokki hayirsiz babadan bahsdilsin, cocuga zarar veren madde bagimlisi vs bir adamsa gorusmese olur tabi ama kari.koca anlasamayip bosandi diye cocuktami bosanicak. kocaniza ofkenizi cocukla vikarmayin lutfen, gorusmesi babadan cok cocuk icin faydalidir.haber verme konusunda haklisiniz ama birakin cocugunuz babasiyla doya doya gorussun.
Bu gibi boşanmış anneler de bi garip gerçekten. Çocuk senin degil, bunu bi kabullen. Parasını verip satın aldıgın bir ürün degil, senin malın degil yani. İki kişinin çocugu... Babası ilgilenmek istedigi halde, mahkeme kararını arkasına alıp da kendi bencilligini çocuk üzerinden uygulamaya kalkan ya da çocuk üzerinden ex eşine can sıkıntısı vermeye çalışanlar, çocugunu kaçıranlar çok acımasızlar. Hem ex eşe hem de çocuga karşı... Ne iyi bir ebeveyndir ne de iyi bir insandır bana göre.
Bir de 'çocugun iyiligi için' savunması çok komik kaçıyor bu durumda, onu da belirtmeden edemeyecegim... Bu düpedüz bencilliktir. Böylelerinin çocugu biraz büyüdüklerinde bencil anne babalarından kaçıp, velayeti alamayıp sıkıntı çeken anne babasını tercih eder umarım.
3 evlat annesi olarak acini yuregimde hissettim yeminle gozyaslarima hakim olamadim rabbim kuzucunla sana bol bol mutluluk versin canim eski esini allah bildigi gibi yapsin emi benimde 8 yasini yeni bitirmis bi oglum var turkiyeye 3 ayligina tatile gittigimizde telefonumda babasinin resmini gorup iki elini kapatip hungur hungur aagladi o bile icime oturdu birde senin kuzun gibi onsuz yillari dusunemiyorum bile rabbim her daim sizinle olsun konu sahibi arkadasim bencede duzenli almasi ncocuklarin sagligi acisindan da iyi olur tekrar konus olmadi mahkemeye tekrar verArmi senin çok iyi anlıyorum. Senin yaşadıklarını ben de yaşıyorum.
Bilmeden bazı şeylere yorum yapman, insanları ön yargınla hiç tanımadan eleştirmen ve de genellemelerde bulunman hiç hoş değil. En başta yazım tarzın itici.
Amacım burada konu sahibine yardımcı olmaktı, ister istemez seninle tartışmaya girdim, bu da beni üzüyor. Tartışmak değil, senin genellemelerin ve de anne düşmanı tavırların itici.
Özel hayatımı açmak istemiyordum ama buna az da mecbur bırakıldım hissediyorum. Üniversitede öğretim üyesiyim. Evet çalışıyorum. Oğlum şu anda 9 yaşında. Oğlum büyüyünceye kadar da çalışmıyordum daha doğrusu boşanana kadar. Oğlumu bakıcı değil ben büyüttüm yani. Evet boşandım. Aldatıldım;" mutsuzum düşüneceğim" diye gidip bir daha gelmeyen bir eşi 6 ay evde bekleyip gelmediği için de boşandım. O zamanlar çalışmıyordum. Eski eşim 6 ay boyunca hiç aramadı, oğlumu görmeye bir kez bile gelmedi, okuluna dahi uğramadı. Ben arayıp çocuğun psikolojisinin kötü olduğunu, doktora götürdüğümü söylediğimde de dalga geçti, nesi olabilir ki dedi sadece. O çok mutluydu. Evi terk etmeden önce kendine ayrı bir ev tutmuştu, bana da orada burada kalıyorum demişti. Belki de o ev hep vardı bilmiyorum. Oğlumun sene sonu okul gösterisi olduğunu haber verdim gelmedi, veli toplantılarına gelmedi. Bir çorap dahi almadı. 6 ay boyunca aç mısınız susuz musunuz, ne yeyip ne içiyorsunuz diye bir kez sormadı. 6 ay sonra aradı, konuşalım diye. Gittim. İlk cümlesi çekişerek mi boşanacağız anlaşarak mı oldu. Çoook uzun hikaye... bir hafta sonra da tam da oğlumun doğum gününde bir boşanma anlaşmasını mail olarak göndermişti, imzala ve bitsin bu iş diye. Boşanma protokolünde bırak beni, senin o çok savunduğun adam, oğlu için 5 kuruş dahi vermiyordu. Tek istediği beraber aldığımız evi ona bırakmak ve de çocuğun velayetini bana bırakmak. Ben anlaşmalarla uğraşmak istemediğim için klasik yoldan boşandık. Oldukça yıpratıcıydı, Allah kimseye yaşatmasın. Klasik usulle ayrıldım çünkü kanunlar belli, bizim de her şeyimiz belli, hakim karar versin dedim. Boşanma sırasında öğrendim ben neden evi terk ettiğini, kiminle beraber olduğunu.... oğluna çorap bile almayan adamın sevgisinin annesine kadar ev aldığını, sevgilisini hediyelere boğduğunu....Çok şey var da her şey anlatılamıyor. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Evi terk etmeden önce her şey ayarlanmış zaten. Üzerinde ne varsa başkasının üzerine yapılmış; maaşı SGK'dan nafaka ödememek için düşürülmüş.... Bir sürü hileler.... Çok çok şey var. Hepsini boşanma sırasında öğrendim. Bense dönerse babasız bir çocuk büyütmemek için hala bekliyordum. En sonunda çalışmadığım için daha fazla ekonomik olarak yapamadığımdan, çocukluğumu yaşadığım baba evine oğlumla beraber geri döndüm. Ne kadar acı olduğunu tahmin bile edemezsin. Bir seneden fazla da baba evinde kaldık. Oğlum dedesiyle beraber olunca düzeldi. Bu durumu ona anlattığımda, çocuğun ona ihtiyacı olduğunu söylediğimde ise, o sadece dalga geçti.
Ve boşandık. Bir süre daha oğlunu görmeye gelmedi. Mahkeme kararı olduğu için kendini zorunlu hissettiğinden mi bilmiyorum mahkeme kararları günü oğlunu görmeye başladı. Ben bu arada oğlum ve benim ayakta kalabilmemiz, yolumuza devam edebilmemiz ve de oğluma bir gelecek hazırlamak için işe girdim. Başka bir şehirde kadro bulabildim. Burada oğlumla kendimize bir ev tuttuk. Oğlum şu an çok mutlu Biz bu şehre taşındıktan sonra nasıl oldu bilmiyorum bir oğlu olduğunu hatırladı, ya da sevgilisi tarafından terk edildi belik o yüzden oğlunu hatırladı. Ne oldu bilmiyorum, umurumda da değil. Biz o acıları yaşarken yoktu yanımızda. O çook mutluydu. Oğlum çok başarılıdır benim. Baba evi terk ettikten sonra dersleri çok kötüydü, babası bir kez olsun karnen nasıl diye sormak için aramadı bile. Aradan epey zaman geçtikten sonra, biz başka bir şehirde yeni bir hayat kurduktan sonra oğlunu hatırladı.
Mervecik, evet bu çocuğu babasıyla biz beraber yaptık, bu konuda haklısın. Oğlumda benim kadar babasının da hakkı var. Ancak hakime bile velayeti istemiyorum diyen bir adama ben zorla ne kadar babalık yaptırabilirim? Ben babasından oğlumu kısıtlamadım hiç bir zaman. Aksine oğlunu görmesi için telefon edip yalvaran bendim. O kendi sevdasındaydı. Şimdi oğlunu görmeye geliyor ancak düzensiz zamanlarda gelmesi oğlumun psikolojisini alt üst ediyor. Adam ne zaman okula oğlunu görmek için gitse öğretmeni yedek iç çamaşırı getirmem için beni arıyor, çünkü hiç altına yapmayan oğlum babası geldiği gün altına yapıyor. Dersi dinlemiyor. O gün yazılısı varsa çok başarılı olan çocuk boş kağıt veriyor.... Bir sürü şeyler.... Ben kendi açımdan almıyorum oğlumla ilgili kararları. Çocuğun en güzel yılları zaten babasız geçti, bir ömür de babasız büyüyecek. Ancak bu benim hatam değil, ben sadece oğlumun ARTIK MUTLU VE HUZURLU OLMASINI İSTİYORUM. O kadar. Sadece oğlum için bazı kararları alıyorum. Bunları da tek başıma yapmadım hiç bir zaman. Uzmanlara soruyorum ama en önemlisi de oğluma soruyorum. Bu arada oğlumun bir cep telefonu var, istediği zaman babasını araması için. Ama aramak istemiyor çocuk. Çocukların içindekileri biz bilemeyiz ancak ara istersen oğlum diyorum hayır aramayacağım diyor.
Evladı olan hiç bir anne kolay kolay boşanmaz. Bıçak kemiğe dayanmadan boşanmaz. Burada bir sürü dayak yiyen ama çocukları için o evde yaşayan kadınlar var.
Lütfen bir daha kimsenin ne yaşadığını bilmeden insanları yarglama. Hayat bu, insana her şeyi yaşatabiliyor.
guzel kardesim, pro uyeligin var diye, hani yetkin var diye, mesajlarini kocaman harflerle yazmissin , diger mesajlar ufacik yazili, sizinki birden bammmm diye ekranda fiskiriyor kafam kadar.. kucultsen hani su puntoyu ! anladik pro uyesin ama goz yoruyor bir anda ufacik yazilarin arasida sizinki patlayiveriyor..sadece uyarmak istedim , iyi geceler..
Her şeye muhalefet olacagim diye sacmalamissin keşke konuyu okuyup cevap yazsaydin mervecikcik.
Çocuğun iyiligi diyerek kullanmaya başlayan kişi konu sahibinin eski eşi kendisi degil.
Eski karisinin baskasiyla evlenme tehlikesini hissedince çocuk derdine düşen ama evlilik içinde cocuk agliyor diye kavga cikartip bir kere kucagina almayan boşandıktan sonra gelip istemeyen ama eski esi bir adamla yakinlik kurunca babalik aklina gelen adama ne adalet ne Allah ne de bir anne çocuk verir ne de cocuklar gider boyle babaya. O yüzden bedduan sende kalsin
Sirf Muhalefet omak için kendini parçalama bir insani anlamak zor değil arada bir sen de dene.
Sırf muhalefet olmaya çalışmıyorum, düşüncem bu benim. Anne ve baba iki tarafın da kendi bencilligi var burada. Baba da çocugun iyiligini falan düşündügünden degil, kendi bencilligi, kendi çocugunu görmek ve onunla vakit geçirmek istiyor.
Çocuk her ikisine ait, tutup da sadece bi tarafın bencilligini tatmin etmesi saçma asıl. Baba çok kötüdür, çocugun yanında olması zararlıdır ya da çocuk babasını görmeyi hiç istemiyordur... vs o zaman gösterilmez, bu ayrı. Ama babası ilgilenmek istiyorsa, buna izin vermemek çocugu kendi tapulu malı zannetmektir. İşte yok dengesi bozuluyormuş da falan.... geçin bunları. Çocuk babasının yanında disiplinden uzaklaşıyormuş da, rahata alışıyormuş da, özgürleşiyormuş da... ee bunlar da çocugun hakkı degil mi? Hep annenin baskısı altında düzenli yaşamak zorunda mı? Eger seviyorsa biraz da babasının yanında özgür takılsın. Bunu engellemek ve çocugun iyiligini buna kılıf yapmak komik.
İnsanlar boşanıyorsa eşlerinden boşanır, çocuklarından degil. Kendi boşandı diye çocugunu babasından uzak tutmaya çalışan annelere bedduam geçerli. Bunun tersi için de bedduam geçerli. Çocugunu kaçıran anneler de var babalar da... ''çocugumu asla göstermem'' falan lafları... Çünkü çocugu parasını verip aldıgı bir şey zannediyordur, tek başına yapmış gibi... Bu şekilde çocuk üzerinden kendisini tatmin eden zavallılara başka türlü yorum yapamam.
Önce boşanmayı teşvik edin... sonra çocukları babasına göstermemeyi... Yakında sperm bankası da teşvik edilir? Sırf komedi![]()
Size çok çok teşekkür ediyorum.. Bi yorumda bütün derdimi anlatmışsınız... Benim Türkçem iyi ama toparlamakta zorlaniyorum bazen...İzin vermeyen kim??? Sen konuyu okudun mu????
Biz konu sahibinin yazdigi konuya yorum yapiyoruz senin ulusa sesleniş alanin değil burasi genelleme yaparak alakasiz yerden tutup kimseye beddua edemezsin....
konu sahibi arasin istiyorum biz cocuklarimla kapidan cikacakken hop gelip alip gitmesin diyor bir düzen olusturalim istiyor bu çok zor değil herhalde. Babasi baba olsa sürekli çocuklarınin düzenini bozmak icin cabalamaz anneleriyle birlik içinde destek olarak bu isi yurutur.. Bu aksam sizin planiniz yoksa ben gelip almak istiyorum der ve olay kapanir. Cok zor degil telefonda birkac tusa basmak ne dersin?
Ayrica mahkeme iki haftada bir görüşme iznini normal bir adama vermez. Normali haftada iki gundur. Artik ne yaptiysa iki haftada bire dusurmusler. Ama kadin haftada 3 4 görmesine izin veriyorken cocugu babadan kaciriyor diye klavye basinda ahkam kesip millet beddua yagdirman hangi aklin urunu???
Üzgünüm mervecikcik senin genellemelerin bu konuya pek oturmadi
Guzel dilekleriniz icin tesekkurler. Allah hepimizin evlatlarini bizlere bagislasin, acilarini gostermesin.3 evlat annesi olarak acini yuregimde hissettim yeminle gozyaslarima hakim olamadim rabbim kuzucunla sana bol bol mutluluk versin canim eski esini allah bildigi gibi yapsin emi benimde 8 yasini yeni bitirmis bi oglum var turkiyeye 3 ayligina tatile gittigimizde telefonumda babasinin resmini gorup iki elini kapatip hungur hungur aagladi o bile icime oturdu birde senin kuzun gibi onsuz yillari dusunemiyorum bile rabbim her daim sizinle olsun konu sahibi arkadasim bencede duzenli almasi ncocuklarin sagligi acisindan da iyi olur tekrar konus olmadi mahkemeye tekrar ver
canım hiç ilgilenmeyen babalar yanında bu daha masum duruyor.ancak haber vermesini tatlı dille söyleyebilrsiniz.yoksa hepten inada bindirip üzmeyin çocuklarınızı.onlar için yüz yüze bakabili durumda olmanız lazım çünkü.Aslında konu başlığı tam uydu mu bilmiyorum.. Biz eşimle yaklaşık 2 yıl önce ayrıldık 5,5 ve 3,5 yaşında iki çocuğum var ikisinin velayeti de bende... İki haftada bir hafta sonları eski eşim götürebilir karar bu yönde.. Tabi bide özel günler vs var...
Ben çocuklar için bu kuralı esnettim ara sıra çocukları alır gezdirir akşam getirir, çocuklar ağlayınca bi kaç kere çocuklarla beraber uyudu.. Son günlerde de benim bu tavizimi kullanmaya kalkıyor, bakiyorum haber vermeden gelip almaya kalkıyor çocukları.. Babasıdır alsın diyenler olabilir ama benim çocuklarla planım oluyor tabi çocuklar babayı görünce onla gidiyolar.. Bi kaç kere uyardım eğer böyle yaparsan mahkeme kararını uygularım sadece dedim dikkat ederim dedi ama yine aynı...
Sanırım ben ne yapmam gerektiğini öğrendim teşekkürlerHerkes birşeyler sormuş herkesin aslında derdi aynı " ne yapabilirim" sorusunun cevabını bulmak. boşandığımda 8 yaşında olan şimdi ise 18 in de üniversietde okuyan bir kızım var, boşanma sırasında velayeti babada kaldı ancak hiç babayla yaşamadı , nafaka talebi zaten yoktu kısaca kağıt üzerinde velayet var ama maddi yada manevi herhangi bir yaklaşım yok. Birkaç gün önce hastalandığı için hastaneye gittik ve sonuç çocukun hiçbir SGK kaydı olmadığı çıktı. 18 yaşı doldurunca velayet otomatikman düşmüş , şimdi ben kuruma verceğim aile beyanı ile ( bu arada 1.derce devlet memuruyum ) kızımın SGK açısından üzerime alabilirimiyim çok acil buna cevap bekliyorum zira Çarş. günü hst de kontrol var, acil gidişde hadi dediler belki sistemsel sıkıntıdır, ama normal gidişde bu olmaycak zira eczanede kaydının olmadığı görüldüğü ve ilaçları parayla aldım. Zaten hiç ilgilenmeyen bir babaya aile beyanı ver demek komik geliyor da ( yeni konu başlatmayı bir türlü beceremedim katılımcı kısmına ne yazmalıyım bilemedim bende konunun altına iliştiriverdim kusura bakmayın )
NASIL ÇELMİŞ Kİ AKLINI ANNE YANINDA OLAN COCUGU NASIL KANDIRABİLMİŞ VİCDANSIZ OF BÖYLE SEYLER DUYUNCA COK KORKUYORUMbenimde ablam aynı sorunu yaaşıyor bir oğlu var oğlu şuan 15 yaşında 11 yaşındayken babası sırf nafaka vermemek adına çocuğun velayetini aklını çelerek aldı çocukta babamı istiyorum diyip durdu ablam kahroldu çocuk mahkemedede böyle söyleyince velayeti aldı sonrada ablama sende kalsın artık nafaka vermiyeceğim nasılsa dedi sonra çocuk bir süre onda kaldı çocuğu yanlız bırakıp akşam gezip tozuyor bazen alkollü geliyormuş eve ablamda duydu çocukta rahatsız olmuş bundan birde babsının sevgilisiyle yazışıp bilg. çocuğa vermiyormuş çocuk için sorun bu aslında ama ablam için çok üzücüydü son bir yıldır ablamda kız çalışıyor bizlerde ufak ufak destek oluyoruz ergenlikte yıpranmasın diyede tekrardan dava açmadı evladının yanında kaldığına bakıyor bu işler çok zor ve karışık allah yardımcın olsun.