Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Lütfen ayrıl. Degmez bacım degmez. Bırak ne hali varsa görsünKızlar merhaba,
Ben buranın eski üyelerindenimYaklaşık 7 yıl önce, 2–3 ay süren çok kısa bir evlilik yaşadım ve çocuğum yok. O günden sonra hayatıma giren bazı insanlar, bunu açık açık söylemeseler bile, boşanmış olmam nedeniyle ilişkileri sürdürmek istemediler. Bu durum beni yıllarca çok yordu, kırdı ve yıprattı.
2 ay önce gerçekten iyi bir insanla tanıştım. Kendisi hiç evlenmemişti. Başta boşandığımı ona söyleyemedim. Sohbetler sırasında boşanmış arkadaşlarıyla ilgili “Allah yardımcısı olsun, boşanmak çok zor” gibi yorumlar yapması beni daha da gerdi. Aslında ona gerçeği anlatmak için sürekli kendimi hazırlıyordum ama bir türlü cesaret edemedim.
2 gün önce sonunda her şeyi açık açık söyledim… Söylediğim an sanki başından kaynar sular döküldü. Tepkisi beni gerçekten şok etti.
“Ailem bunu asla kabul etmez, ben ailemi karşıma alamam” gibi cümleler kurdu.
Oysa ilişkimiz gerçekten çok güzel. Birbirimizi anlayan, uyumlu, birlikte keyif alan iki insanız. Maddi ve mesleki olarak da oldukça iyi bir konumdayım. Ailesinin ön yargılarını aşabileceğimizi, önemli olanın bizim mutluluğumuz olduğunu söyledim. Ama hâlâ bana:
“Endişeliyim, ailem çok keskin, fikirleri çok sabit, bunu aşabileceğimizi sanmıyorum” diyor ve bana karşı soğuk davranıyor.
Bir yandan beni çok sevdiğini, benimle mutlu olduğunu söylüyor; diğer yandan da bu durumu kabullenemeyeceğini ifade ediyor. Yıllardır bu damgayla mücadele etmekten o kadar yoruldum ki… Çok kırgınım, çok yıprandım. 2 gündür sürekli ağlıyorum. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Erkek arkadaşım aslında iyi biri, birlikte mutluyuz ama ilişkiyi bitirmek düşüncesi çok canımı yakıyor.
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum… Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Doğru erkek değil demek ki siz fazla gözünüzde büyütmüşünüz. Bir tanıdıgım ilk eşiyle çok kısa evli kaldı sizin gibi çocuk yok. Sonra başkasıyla evlendi bekar biri şuan evliler ve cocukları da var mutlularda yani karşınıza o kişi çıkmamış şuan ki hayatınızdaki adamda o kişi değil maalesef hiç üstelemeyin.Kızlar merhaba,
Ben buranın eski üyelerindenimYaklaşık 7 yıl önce, 2–3 ay süren çok kısa bir evlilik yaşadım ve çocuğum yok. O günden sonra hayatıma giren bazı insanlar, bunu açık açık söylemeseler bile, boşanmış olmam nedeniyle ilişkileri sürdürmek istemediler. Bu durum beni yıllarca çok yordu, kırdı ve yıprattı.
2 ay önce gerçekten iyi bir insanla tanıştım. Kendisi hiç evlenmemişti. Başta boşandığımı ona söyleyemedim. Sohbetler sırasında boşanmış arkadaşlarıyla ilgili “Allah yardımcısı olsun, boşanmak çok zor” gibi yorumlar yapması beni daha da gerdi. Aslında ona gerçeği anlatmak için sürekli kendimi hazırlıyordum ama bir türlü cesaret edemedim.
2 gün önce sonunda her şeyi açık açık söyledim… Söylediğim an sanki başından kaynar sular döküldü. Tepkisi beni gerçekten şok etti.
Oysa ilişkimiz gerçekten çok güzel. Birbirimizi anlayan, uyumlu, birlikte keyif alan iki insanız. Maddi ve mesleki olarak da oldukça iyi bir konumdayım. Ailesinin ön yargılarını aşabileceğimizi, önemli olanın bizim mutluluğumuz olduğunu söyledim. Ama hâlâ bana:
“Endişeliyim, ailem çok keskin, fikirleri çok sabit, bunu aşabileceğimizi sanmıyorum” diyor ve bana karşı soğuk davranıyor.
Bir yandan beni çok sevdiğini, benimle mutlu olduğunu söylüyor; diğer yandan da bu durumu kabullenemeyeceğini ifade ediyor. Yıllardır bu damgayla mücadele etmekten o kadar yoruldum ki… Çok kırgınım, çok yıprandım. 2 gündür sürekli ağlıyorum. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Erkek arkadaşım aslında iyi biri, birlikte mutluyuz ama ilişkiyi bitirmek düşüncesi çok canımı yakıyor.
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum… Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Hoşgeldin ai bebek. Konuya verecek cevabınız yoksa yazmazsınız, kolunuzdan tutup zorla yorumla diyen yok. Yapay zekaya cevap yazdırmaya ne gerek var?Öncelikle yaşadığın bu durumun ne kadar kırıcı ve yıpratıcı olduğunu tahmin edebiliyorum. 7 yıl önce yaşanmış, sadece birkaç ay sürmüş bir geçmişin bugün önüne bir "engel" gibi çıkarılması, senin karakterinden veya başarılarından bağımsız bir "etiket" üzerinden yargılanman gerçekten büyük bir haksızlık.
İçinde bulunduğun bu durumu sağlıklı bir şekilde değerlendirebilmen için birkaç önemli noktayı paylaşmak istiyorum:
1. Zamanlama ve Güven Meselesi
Senin bu durumu geç söylemen, muhtemelen geçmişte yaşadığın o hayal kırıklıklarından kaynaklanan bir savunma mekanizmasıydı. Ancak karşı taraf bunu "dürüstlük eksikliği" olarak görüp kendine bir kaçış yolu yaratmış olabilir. Yine de, 2 ay gibi kısa bir sürede bunu öğrenmiş olması, telafi edilemez bir durum değildir.
2. "Ailem Ne Der?" Engelini Kim Kaldırabilir?
Erkek arkadaşının "Ailem bunu asla kabul etmez" cümlesi aslında ilişkiniz hakkında çok önemli bir ipucu veriyor:
- Birey olabilme sorunu: Yetişkin, meslek sahibi bir erkeğin hayat arkadaşını seçerken ailesinin onayını temel kriter görmesi, gelecekte başka konularda da (ev, çocuk, yaşam tarzı) ailesinin gölgesinde kalacağının sinyalidir.
- Seni nereye konumlandırıyor? Eğer seni gerçekten seviyorsa ve seninle mutluysa, seni ailesine karşı savunması gereken bir "kusur" olarak değil, hayatına giren bir "şans" olarak anlatmalıdır.
3. Kendine Sorman Gereken Sorular
Şu an canın çok yanıyor ama şu soruları sükunetle düşünmeni rica ediyorum:
- Seni olduğun gibi kabul etmeyen biriyle mutlu olabilir misin? Bugün boşanmış olman sorunsa, yarın ailesiyle yaşayacağın en ufak fikir ayrılığında eşin senin yanında mı duracak yoksa "Zaten başta onlar haklıydı" mı diyecek?
- Yeterli değil misin? Maddi ve manevi olarak kendini geliştirmiş, başarılı bir kadınsın. Bir erkeğin hayatına girdiğinde ona değer katıyorsun. Sırf 7 yıl önceki bir imza yüzünden seni "yetersiz" gören bir zihniyet, senin değerini gerçekten anlayabilmiş midir?
4. Ne Yapmalısın?
Şu an onun soğuk davranması senin üzerinde bir "suçluluk duygusu" yaratıyor olabilir. Lütfen kendini suçlama.
Unutma; doğru insan, senin geçmişindeki o kısa süreyi bir "sorun" olarak değil, senin hayat yolculuğundaki küçük bir durak olarak görecektir. Seni "boşanmış bir kadın" olarak değil, "sevdiğim kadın" olarak tanımlayan biri mutlaka karşına çıkacaktır.
- Net Bir Konuşma Yap: Ona şunları söyleyebilirsin: "Benim geçmişim benim karakterimin bir parçası ve bu beni ben yapan deneyimlerden biri. Eğer benimle mutlusun ama ailenin ön yargılarını aşamayacak kadar korkuyorsan, seninle bir gelecek kurmamız mümkün değil. Ben saklanacak ya da utanılacak bir şey yapmadım."
- Geri Çekil: Sürekli ağlayarak ya da ikna etmeye çalışarak onun üzerine gitme. Bırak o kendi içinde bu kararı versin. Eğer aile korkusu senin sevginden büyükse, bu ilişkinin bitmesi uzun vadede senin ruh sağlığın için daha hayırlı olabilir.
Tabi ki geri çekil, yalnız kalıp düşünsün ölçüp tartsın ve kararını versin, duygusal konuşmalara girme kendi içinde yaşa bu süreci, içinde ne yaşarsan yaşa ama ona karşı hep dik umursamaz ol. Benim şaşırdığım nokta şu oldu, kaç yaşında adamın ailesinden böyle çekinmesi normal değil, bence nextKızlar merhaba,
Evlenmiş boşanmış ikinci evliliğini daha önce evlenmemiş biriyle yapmış olarak bu adamı bırak daha sonra ailem der durur Allah şahit o kadar olay yaşadık tek bir kere ne eşim nede ailesi tek Kelime etmediler. Bu arada ben boşandıktan sonra kaç tane mahalleden bekar kişi geldi istemeye bu ne ya ben 10 yıl öncesinden bahsediyorum.biri benden 1 yaş küçüktü bile annesi yalvardı resmen babası bir evin tek oğluydu birde herşey baştan açık açık konuşmak en güzeli bence.Kızlar merhaba,
Ne güzel yazmışsınız, güzel kalbinize sağlıkMerhaba canım kadın, öncelikle yaşadığın bu zor deneyimler için geçmiş olsun. Arkadaşım bir insanın böyle bir konudaki görüşü münferit olmayıp kişiliği hakkında ve ileride yaşayacaklarınız hakkında çok fazla fikir verir. Şöyle ki birincisi eğer bu adam yeterince olgun, görmüş geçirmiş hayata dair duruşu olan biriyse seni veya başka bir kadını boşandığın için yargılamaz. Çünkü bu evlenen her insanın başına gelebilecek bir durum. Boşanmak kimseyi kötü yapmaz. Ancak kadına karşı bakış açısı, zihniyeti problemli insanlar bunu bir eksiklik gibi görür ve değersizleştirmeye çalışır karşı tarafı. Diyelim ki bu adam böyle biri değil o halde en az bunun kadar vahim başka bir sorun ortaya çıkıyor. Demek ki bu adamın hayata dair bir duruşu yok. Kendi fikirleri ve kararları ile şekillenmemiş dünyası. Kendi hayatı ailesinin onu onaylaması üzerine kurulu. Bu da demektir ki sen boşanmamış bir kadın olsaydın da başka bir konudan ailem onaylamaz diye senin yanında durmayacaktı. Kendini yetiştirmiş dahası birey olup ailesinden sağlıklı bir şekilde ayrışmış bir erkek bu durumları hiç ama hiç sorun yapmaz. Sen bir eşya degilsin ki evlenip boşandın diye değerin artsın azalsın. Sen bir insansın ve bu dünyada her şey insan için. Sana sen olduğun için değer veren, artınla eksinle seni kabul eden ve değiştirmeye çalışmayan bir adam seçmelisin eğer kendine değer veren bir kadınsan. Hayat çok kısa ve çabucak geçiyor. Bu kısacık hayatta zaten üzücü şeyler yaşamışsın kalan ömrünü de bir başkasını ve ailesini memnun etmek için heba etme. Sana değer verecek ve yaşadıklarına şefkatle yaklaşacak adamlar da var. Evlilikte de en büyük huzur kaynağı seni yargılamayan, senin her daim arkanda olan, önce ben ve eşimin ne istediği önemli diyen şefkat dolu bir eş. Bu yaşa gelip hâlâ ailesinin onayının peşinde koşan adamlar sadece vakit kaybı. Ve büyük ihtimalle de bu ailesinden ziyade kendisi için büyük bir takıntı. Umarım kendin için sağlıklı bir yol çizersin ve seni geçmiş kararların yargılamayan bir adama şans verirsin.Sevgiler
Aleviden ziyade Sivaslı olmasından kaynaklıdır o. En modernleri bile kuru bir kafa taşır maalesefBu arada benım Erkek Arkadaşım sivaslı Alevi ,bu işin mezhebi yok ama Aleviler de insana insan olduğu için değer verilir diye biliyorum ben nasıl böyle yobaz bir kafaya sahipler bunu da anlatmaksa güçlük çekiyorum gerçekten artık çok yoruldum evlenip yuva kurup çocuk sahibi olmak istiyorum ama sanki günah işlemişim gibi bu tepkiler beni çok üzüyor
Yoo Alevilerin gayet yobaz olanları çoktur. Öyle insana değer verdikleri falan reklam sadece. Sıradan insanlar kısacası.Bu arada benım Erkek Arkadaşım sivaslı Alevi ,bu işin mezhebi yok ama Aleviler de insana insan olduğu için değer verilir diye biliyorum ben nasıl böyle yobaz bir kafaya sahipler bunu da anlatmaksa güçlük çekiyorum gerçekten artık çok yoruldum evlenip yuva kurup çocuk sahibi olmak istiyorum ama sanki günah işlemişim gibi bu tepkiler beni çok üzüyor
Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama artık eskisi gibi boşanmış kadın söylemleri çok yok gibi.. İster 1 ister 2 kez bosanin kimi ne ilgilendirir... Ayrıca kendi ayakları üzerinde duran bir kadın daha dik duruşlu olmalı. Size bunları söyleyen birine hiç tereddütsüz yol verin bence. Emin olun siz hak ettiğiniz sevgilere layıksınız boşanmış olmanız bunu değiştirmez.Bu arada ben yıllardır yalnızım her işimi tek başıma hallediyorum ,ailem memlekette yaşıyor ben farklı şehirde ben tek başıma bu kadar zorluğa göğüs gererken insanlar nasıl “vicdanız ve merhametsizce “davranabiliyor