• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış Kadına Yönelik Bakış Açısı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ruyamd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
O konuda söyledim senin ailen nasıl böyle düşünceler sahip olur ,kadınları nasıl böyle kategorize edersiniz fln diye ,o ben sana hak veriyorum onların düşüncelerini tasvip etmiyorum şeklinde yorumlar yaptı .
Bundan sonra hayatınıza giren insanlara en başından söyleyin. Bağlanmadan sepetlersiniz.

Bu arada benım Erkek Arkadaşım sivaslı Alevi ,bu işin mezhebi yok ama Aleviler de insana insan olduğu için değer verilir diye biliyorum ben nasıl böyle yobaz bir kafaya sahipler bunu da anlatmaksa güçlük çekiyorum gerçekten artık çok yoruldum evlenip yuva kurup çocuk sahibi olmak istiyorum ama sanki günah işlemişim gibi bu tepkiler beni çok üzüyor
Bende Sivas'li ve aleviyim bunun mezhep ve memleketle ilgisi yok. Ben ikinci evliligimi yaptım ve bir oğlum var ilk evliligimden konusunu birak mimik oynamadi ve eşimin de ilk evliligi. Bağnazlık,yobazlık onlarin kalbi ve eğitimleriyle ilgili. En baştan söyleseydinz duygularınız yogunlasmamis olurdu. Tek yapmanız gereken Bende bu yapıda bir aileyle eşle yapamam zaten diyin yol verin. Boşandım diyorum k*tilim demiyorum sonuçta.

Neden chatgpt kullanıyorsunuz? Boşanmış olduğunuzu gereğinden fazla dile getirirseniz insanlar sizi bunla vurur. Bu sadece boşanmış olmakla ilgili değil, hangi konuda eksik veya zaafınız olduğunu söyleseniz insanlar sizi bundan vurur. Boşanma yasalar, ahlaken ve hatta dinsel olarak kabul edilmiştir. Başınızdan bir evlilik geçmiş ve bitmiş, bu kadar. Sizin yanlış yaptığınız şey özgüvenle bu kararın arkasında duramamak, herkese hesap vermeye çalışmak yada dürüst olamamak. Adama en başından söylemeliydiniz, bence o da haklı. Herkesin kendine göre istekleri olabilir, kimi esmerle evlenmek ister, kimi köylüsüyle, kimi de ilk evliliğini yapacak kişiyle. Bekar olup karşısındaki kadının veya erkeğin önceki evliliğini takmayan da var, takan da var ki olabilir tercih meselesi deyip kendinize sizi her şekilde kabul eden birini bulacaksanız. Bana kalırsa evliliklerde yaşanan sorunların en temel nedenlerinden biri de budur. Daha iyisini bulamam diye istediğinden daha azını kabul edilince bu sorunlar yaşanıyor, eşiniz ve ailesi tarafından 20 yıl boyunca her defasında ilk evliliğinizi önünüze getirmesini istemiyorsanız ayrılın.

Ayy damga falan değil öncelikle kendi içinizde de bu olayı böyle yorumlamayin lütfen. 2 ay çok kısa bir süre millet her sevgilisi ile her şeyi yaşıyor imzalı kaşeli olunca mi sorun oluyor etiket oluyor. İnanın kaç yaşına gelmiş birisi ailem asla asla asla bık bık diye konuşuyorsa zaten bağımsızlığını kazanamamış bir eziktir. Hangi çağda yaşıyoruz ya. Böyle bir adamı alıp basiniza dert açmayın derim. Benim bekarla evlenen arkadaşım çok oldu kendi bosanmisken sorun yaşadı mı bilemem ailesi kabul etti mi bilemem adam kabul ettikten sonra afedersin millete b.k yemek düşer

Kızlar merhaba,
Ben buranın eski üyelerindenim 😊 Yaklaşık 7 yıl önce, 2–3 ay süren çok kısa bir evlilik yaşadım ve çocuğum yok. O günden sonra hayatıma giren bazı insanlar, bunu açık açık söylemeseler bile, boşanmış olmam nedeniyle ilişkileri sürdürmek istemediler. Bu durum beni yıllarca çok yordu, kırdı ve yıprattı.

2 ay önce gerçekten iyi bir insanla tanıştım. Kendisi hiç evlenmemişti. Başta boşandığımı ona söyleyemedim. Sohbetler sırasında boşanmış arkadaşlarıyla ilgili “Allah yardımcısı olsun, boşanmak çok zor” gibi yorumlar yapması beni daha da gerdi. Aslında ona gerçeği anlatmak için sürekli kendimi hazırlıyordum ama bir türlü cesaret edemedim.

2 gün önce sonunda her şeyi açık açık söyledim… Söylediğim an sanki başından kaynar sular döküldü. Tepkisi beni gerçekten şok etti.
Ailem bunu asla kabul etmez, ben ailemi karşıma alamam” gibi cümleler kurdu.

Oysa ilişkimiz gerçekten çok güzel. Birbirimizi anlayan, uyumlu, birlikte keyif alan iki insanız. Maddi ve mesleki olarak da oldukça iyi bir konumdayım. Ailesinin ön yargılarını aşabileceğimizi, önemli olanın bizim mutluluğumuz olduğunu söyledim. Ama hâlâ bana:
Endişeliyim, ailem çok keskin, fikirleri çok sabit, bunu aşabileceğimizi sanmıyorum” diyor ve bana karşı soğuk davranıyor.

Bir yandan beni çok sevdiğini, benimle mutlu olduğunu söylüyor; diğer yandan da bu durumu kabullenemeyeceğini ifade ediyor. Yıllardır bu damgayla mücadele etmekten o kadar yoruldum ki… Çok kırgınım, çok yıprandım. 2 gündür sürekli ağlıyorum. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Erkek arkadaşım aslında iyi biri, birlikte mutluyuz ama ilişkiyi bitirmek düşüncesi çok canımı yakıyor.

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum… Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Bu damgayla derken bile önce sen kendini asagiliyorsun.Bosanmak herkesin başına gelebilecek doğal bir durum.Neden ayiplanici kinanici bir durum olsun.Maddi özgürlüğünde var,daha önce boşanmış olmakta bence senin için bir damga değil bir tecrübe .Bu tecrubeye dayanarak o arkadaşa yol vermelisin.O kendini baştan belli etmiş zaten ailesi kuzusu olduğunu.Bu tip insanlar evliliğin sorumluluğunu kaldıramaz.Simdiden adam sana ailem ne derse o demek istemiş de sen anlamamissin

Bu konunun Mezheple ne alakası var?

Ayrıca, siz sebebin ailesi olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz🥲
Mezheple alakası yok diye dedim ya ,ama öğretilenler diye de gerçek vardır ,İnsana insan olduğu için değer verirler ondan dolayı şaşırdığımı söyledim ,ben bütün mezheplere karşı saygı içerisindeyim yanlış anlaşılma olmasın

Bence ailesini bahane ediyor ama asıl kendisi boşanmış bir kadınla evlilik düşünmüyor

İşte bunu kadınlarımız bi anlayabilse.

Erkeklerin ailelerine karşı astığı astık, kestiği kestik olduğunu, ailelerin erkek çocuklarına çok saygılı olduğunu her kararını desteklediklerini bi bilseler.

Seven erkek 5 çocuklu da olsa sevgilisi ailesine kabul ettirir.

Boşanan kadın avcısı erkekler var, akıllarınca ‘ açık kapı’ olarak görüyorlar. Birlikte olayım gezeyim tozayım, kadın evlilik isteyince de ‘ ailem kobol otmoz’ diyeyim sıvışayım mantığındalar.

Kadınlarımız da sanıyorlar ki hiç evlenmeselerdi bu adamla evlenebilirdik.

Ben 15 sene evlilikten sonra boşandım. Sonrasında flört ettiğim hiç bir adam beni “dul”sun diye eziklemedi. Bunlar hiç evlenmemiş erkekler. Sonuçta belli yaştayız. Metropollerde modern bir hayat sürmüşüz. Herkesin bir geçmişi var. Ben edebimle 1 kez evlenip, boşanmışım. Her gün başka adamla beraberlik yaşamamışım. Ailesiyle tanıştıklarımda oldu. Ailelerinden de en ufak bir aşağılama hissetmedim. Benim arkamda durmayacak, anasının babasının lafıyla hareket edecek pasif bir erkekle de benim işim olmaz.
“Erkek doğmak bir yazgıdır. Adam olmak marifet ister” Sizin de kriteriniz bu olsun.

Boşanmak utanç verici bir şey değil damga demişsiniz asla damga da değil
Evlenmek isteyen bir erkek arkasında durur çocuk gibi görmeyin ve asla üzülmeyin evlenmiyor diye

Ailesini bu konuda bahane ettiğini düşünüyorum zaten size kendi görüşünü belirmiş boşanan kişilere tavrı ve tutumu baya belli ediyor ilişkinin geleceğini keşke baştan söyleyip bu yola gitmeseydiniz

iyi Biri olabilir ama sana uygun değil. Bir şekilde ailesi ve kendi kabullendi evlendiniz diyelim sorun yaşamayacak mısın sanıyorsun. seni istemeyeni sen hiç isteme ayrıl vakit keybetme

Bu arada benım Erkek Arkadaşım sivaslı Alevi ,bu işin mezhebi yok ama Aleviler de insana insan olduğu için değer verilir diye biliyorum ben nasıl böyle yobaz bir kafaya sahipler bunu da anlatmaksa güçlük çekiyorum gerçekten artık çok yoruldum evlenip yuva kurup çocuk sahibi olmak istiyorum ama sanki günah işlemişim gibi bu tepkiler beni çok üzüyor

Ablam adam direkt senle evlenmek istemiyor, boşanma, aile fln hikaye, inanma

Boşanmış bir kadın olarak o damgayı hiçbir zaman kendime vurdurmadım. O konu ile ilgili herhangi bir imada bulunanın tabiri caize ağzına s... Şuan hayatımda olan kişide daha daha önce evlilik yapmamış birisi ve en başında durumu kendisine söyledim. Söylemeyerek siz hata yapmışsınız.

Kızlar merhaba,
Ben buranın eski üyelerindenim 😊 Yaklaşık 7 yıl önce, 2–3 ay süren çok kısa bir evlilik yaşadım ve çocuğum yok. O günden sonra hayatıma giren bazı insanlar, bunu açık açık söylemeseler bile, boşanmış olmam nedeniyle ilişkileri sürdürmek istemediler. Bu durum beni yıllarca çok yordu, kırdı ve yıprattı.

2 ay önce gerçekten iyi bir insanla tanıştım. Kendisi hiç evlenmemişti. Başta boşandığımı ona söyleyemedim. Sohbetler sırasında boşanmış arkadaşlarıyla ilgili “Allah yardımcısı olsun, boşanmak çok zor” gibi yorumlar yapması beni daha da gerdi. Aslında ona gerçeği anlatmak için sürekli kendimi hazırlıyordum ama bir türlü cesaret edemedim.

2 gün önce sonunda her şeyi açık açık söyledim… Söylediğim an sanki başından kaynar sular döküldü. Tepkisi beni gerçekten şok etti.
Ailem bunu asla kabul etmez, ben ailemi karşıma alamam” gibi cümleler kurdu.

Oysa ilişkimiz gerçekten çok güzel. Birbirimizi anlayan, uyumlu, birlikte keyif alan iki insanız. Maddi ve mesleki olarak da oldukça iyi bir konumdayım. Ailesinin ön yargılarını aşabileceğimizi, önemli olanın bizim mutluluğumuz olduğunu söyledim. Ama hâlâ bana:
Endişeliyim, ailem çok keskin, fikirleri çok sabit, bunu aşabileceğimizi sanmıyorum” diyor ve bana karşı soğuk davranıyor.

Bir yandan beni çok sevdiğini, benimle mutlu olduğunu söylüyor; diğer yandan da bu durumu kabullenemeyeceğini ifade ediyor. Yıllardır bu damgayla mücadele etmekten o kadar yoruldum ki… Çok kırgınım, çok yıprandım. 2 gündür sürekli ağlıyorum. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Erkek arkadaşım aslında iyi biri, birlikte mutluyuz ama ilişkiyi bitirmek düşüncesi çok canımı yakıyor.

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum… Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar. Öncelikle yaşadıklarınız için üzgünüm. Gerçekten, aslında bunlar hayatın gerçekleri ve oldukça olağan şeyler ama insanların böyle önyargılı davranmasını ben de anlamıyorum. Boşanmış biri olup olmamanız değil sizin aslında nasıl biri olduğunuz önemli olan.
Erkek arkadaşınız konusunda ise benim etrafta gördüğüm şeylere göre düşünürsek bu ilişkiye devam etmeniz ileride daha çok üzülmenize sebep olabilir diye düşünüyorum. Çünkü daha ailesine demeden bunu diyen söylenmemiş sözlerden tepkilerden korkan bir adamın evlenirseniz ailesinden bağımsız davranmayacağı çok açık. Çok üzgünüm tabii sizi anlıyorum ama, ben bu şekilde düşündüm.

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim ,”Damga “kelimesini kendimi veya diğer boşanan kadınları düşürmek için yazmadım böyle bir “sıfat”lanse ediliyor şeklinde yazmak istedim ,gerginliğimden dolayı hızlı hızlı yazdığım için anlatım bozuklukları olmuş kusura bakmayın 🙏

adam istemiyorsa istemiyordur.
kendisini taniyor, ailesini taniyor. alt tarafi iki aylik bir sevgililik icin böyle büyük bir sorumlulugun altina girmek istemiyordur ki bu anormal degil
modern dunyada insanin hayatina pekcok kisi girip cikiyor. biri olmaz oteki olur yani iki aylik bir iliski icin neden dikenli yolu secsin ki baska bir ilişkisinde ayni yolu daha rahatca ve aile onayiyla gecmek varken.
bir de söylemek icij cok gec kalmissiniz. iki ay gecmis konu bosanmadan da acilmis yine de soylememissiniz.
siz şu an onun tanidigi kisi degilsiniz ki. "kimbilir söylemediği daha neler var" diye düşünüyor bile olabilir.
yerinizde olsam bastan dezavantajli oldugum bu iliskide yerimi almak istemezdim adam simdiden size bozuk mal gibi davranıyor. evlense bile "lütfedecek"
ayrıca ailesi belli ki size karisacak, can sikacak aile. adam belli ki ailesinin agzina bakan birisi
bir kere seviyorum diyip evlenip bosanmissiniz cidden red flaglar gozunuze gözünüze gelirken bu iliskiyi sirf seviyorum diye devam ettirmek istiyor musunuz?
yogurdu ufleyerek yemeniz gerekmez mi?

Back
X