boşanmış olmak sorun mu?

beutyandbeast

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
260
141
33
35
bana tüm ilişkilerimde öz güvensizlik veren bu durumu Size kısaca özet geçeceğim.
-28 yaşındayım. 4 yıl önce üniversiteden mezun olur olmaz o zamanki sevgilimle evlendik.(3 yıllık bir ilişkimiz vardı). İşi dolayısı ile farklı projelerde Türkiye'nin farklı şehirlerinde birkaç ay kalıyordu. Dolayısı ile artık ayrı kalmamak ve benim mezuniyet sonrası dönemde hayatımı ona göre şekillendirebilmem için evlendik.
Fakat balayından döndükten sonra beni , o sıralar kalması gereken şehre, götürmeyeceğini ve ailesi ile 1 ay kalmam gerektiğini söyledi ve bunda çok güçlü bir şekilde ısrarcı oldu. Kabul etmedim. Ailesi devreye girdi, gurur kırıcı şekilde (tüm söylenenleri uzun uzun yazamayacağım ama ağır olduğunu bilin) onlarda kalmam gerektiğini artık hayatımın böyle olacağını söylediler. Tabii ki ciddi bir hayal kırıklığı sinir atakları vs... Sonra benim ailem devreye girdi. Sonra onun akrabaları sonra benim akrabalarım. Olay çok çok büyüdü ve evlendikten 1 ay sonra ayrılmış olduk. Onu o dakikadan sonra ne gördüm ne sesini duydum ne bir haberim var. 1 aylık gelinken boşanmış oldum. Bu 4 yıl süresince birileri ile flört ettiğim oldu ama hiçbirine boşanmış olduğumu söyleyemedim. Doğru zaman ne bilemedim. Alacağım tepkinin psikolojimi bozmasından beni daha çok düşürmesinden korktum ve ilişki hep bir noktaya gelmeden sonra ayrıldım.
Şuanda da birisi ile flört ediyorum ama bu sefer biraz farklı. Aşk gibi bir şey oldu. Yanında 15 yaşında gibi hissediyorum, ve de sanırım karşılıklı. 3 haftadır görüşüyoruz ve hiç eskilerden konuşmadık. Konusu açılırsa da nasıl söylerim bilmiyorum çünkü ben o olay hiç olmamış gibi yaşıyorum. bir travmaydı benim için, en yakınlarımla bile yıllardır konuşmadığım, konuşmakta istemediğim. Hatta filmin bazı parçalarını hatırlamıyorum bile.
Ona anlatmalıyım biliyorum. Ama ne zaman?

Eğer etkileşim varsa erkeği etkileyip uzun süre aklından çıkamayacak şekilde tatlı dilli özgüvenli anlayışlı ve bakımlı bir bayansaniz her şekilde onu elde edersiniz hatta sizi yaşadığınız acıyla olgunlastiginizi düşündürecek şekilde konuşmalar yapın akıllı ve duygulu bir kadın olun . Yalniz saklama ihtiyacı duymanız özgüven konusunda zayıf olduğunuzu ele veriyor hiçbir erkek kibritçi kız psikolojisine sahip bir kadına yoğun ilgi duymaz siz güçlü onurlu ve yaşadıklarıyla her daim kabullu bir kadın olmak zorundasınız o adam çekip gittiginde dulum diye gitti işte diye dovunmeyin sizi zayıf gördüğü için gider giderse

Fazla zaman kaybetmeden konuyu muhabbet arasında geçmişe getirip sonra önemsemez kendinle dalga geçer gibi karşında nikahtan bı ay sonra boşanan kadın varr heheyyt falan yap. Hiç bisekilde zayıf noktan olduğunu bilmesin bu durumu aşmış ve takmıyormuş gibi yapmalısın

Cocugunuz yok normal ilişki yasamaktan ne farkı varki bir aylık evliliğin
Hatta belki daha bile masumdur bicokların gecmişinden
Sizi seven isteyen emin olun dert etmeyecektir
Cok uzamadan hislerinizden eminseniz ve karsınızdakinin hislerinden paylasın derim
En azından tepkisi korktugunuz gibi olursa daha fazla baglanmadan bitirirsiniz

3 hafta ne ki. Bir 3-4 ay gecsin. Iyice tanimaya calisin. Bu arada cekineceginiz birsey yasamadiniz ki. Anlatacaginiz vakit detaya girmeyin. Baskiciydi,beni de ailemi de cok uzdu sadece bir ay dayanabildim,ayrildik dersiniz. Boylece fazla yorumun onunu kesip hani boyle biseye kalkisirsan ugrasmam seninle mesaji da vermis olursunuz. Sanki siz erkek arkadasinizin evlenip ayrilmaktan ziyade bekaret konusuna takilacagini mi dusunuyorsunuz?Eger konu buysa boyle dusunen bir adamdan uzak durun.

3 hafta ne ki. Bir 3-4 ay gecsin. Iyice tanimaya calisin. Bu arada cekineceginiz birsey yasamadiniz ki. Anlatacaginiz vakit detaya girmeyin. Baskiciydi,beni de ailemi de cok uzdu sadece bir ay dayanabildim,ayrildik dersiniz. Boylece fazla yorumun onunu kesip hani boyle biseye kalkisirsan ugrasmam seninle mesaji da vermis olursunuz. Sanki siz erkek arkadasinizin evlenip ayrilmaktan ziyade bekaret konusuna takilacagini mi dusunuyorsunuz?Eger konu buysa boyle dusunen bir adamdan uzak durun.
Yo yo hiç alakası yok bekaretle.. Sadece evlenip boşanmış olmak ne bileyim sorunlu bir imaj çiziyor sanki.. Bide gerçekten konuşmak istemiyorum o konuyu, olmamış gibi yaşıyorum ve böyle yaşamaya da devam etmek istiyorum..
Aslında bide evet 3 hafta çok kısa bir süre, ama heyecanlı iki çocuk gibiyiz zaten, ciddi konularada girmedik henüz.

Açıkçası ben hayatımın geri kalanında zaten evlenmeyi düşünmüyorum, çocuğu bi şekilde yalan dolan kafalayıp nikah basma falan gibi anlaşılmasın niyetim. Benim hayata karşı bakış açım değişti. Düşünsenize 24 yaşında evlenmiştim, şimdi nerdeyse 30'a geliyorum, asla çocuklara, evli çiftlere falan özenmiyorum, öyle bir hayat kesinlikle istemiyorum.
Sadece tek derdim, düşünsenize biri ile karşılıklı birşeyler yaşıyorsunuz yoğun hisler, ben bunu anlattıktan sonra soğur uzaklaşır yada farketmedende olsa zoruma gidecek birşey söylerse özgüvenim dahada düşer.
Ben sadece psikolojimi korumaya çalışıyorum

bana tüm ilişkilerimde öz güvensizlik veren bu durumu Size kısaca özet geçeceğim.
-28 yaşındayım. 4 yıl önce üniversiteden mezun olur olmaz o zamanki sevgilimle evlendik.(3 yıllık bir ilişkimiz vardı). İşi dolayısı ile farklı projelerde Türkiye'nin farklı şehirlerinde birkaç ay kalıyordu. Dolayısı ile artık ayrı kalmamak ve benim mezuniyet sonrası dönemde hayatımı ona göre şekillendirebilmem için evlendik.
Fakat balayından döndükten sonra beni , o sıralar kalması gereken şehre, götürmeyeceğini ve ailesi ile 1 ay kalmam gerektiğini söyledi ve bunda çok güçlü bir şekilde ısrarcı oldu. Kabul etmedim. Ailesi devreye girdi, gurur kırıcı şekilde (tüm söylenenleri uzun uzun yazamayacağım ama ağır olduğunu bilin) onlarda kalmam gerektiğini artık hayatımın böyle olacağını söylediler. Tabii ki ciddi bir hayal kırıklığı sinir atakları vs... Sonra benim ailem devreye girdi. Sonra onun akrabaları sonra benim akrabalarım. Olay çok çok büyüdü ve evlendikten 1 ay sonra ayrılmış olduk. Onu o dakikadan sonra ne gördüm ne sesini duydum ne bir haberim var. 1 aylık gelinken boşanmış oldum. Bu 4 yıl süresince birileri ile flört ettiğim oldu ama hiçbirine boşanmış olduğumu söyleyemedim. Doğru zaman ne bilemedim. Alacağım tepkinin psikolojimi bozmasından beni daha çok düşürmesinden korktum ve ilişki hep bir noktaya gelmeden sonra ayrıldım.
Şuanda da birisi ile flört ediyorum ama bu sefer biraz farklı. Aşk gibi bir şey oldu. Yanında 15 yaşında gibi hissediyorum, ve de sanırım karşılıklı. 3 haftadır görüşüyoruz ve hiç eskilerden konuşmadık. Konusu açılırsa da nasıl söylerim bilmiyorum çünkü ben o olay hiç olmamış gibi yaşıyorum. bir travmaydı benim için, en yakınlarımla bile yıllardır konuşmadığım, konuşmakta istemediğim. Hatta filmin bazı parçalarını hatırlamıyorum bile.
3 hafta çok erken anlatmak için.Bende boşandım.Herkes boşanabılır.Bende 3 ay 27 gunluk gelınken boşandım.Kınayanın başına gelsin.

Fazla ilerlemeden anlatmalisin. Belki ailesi istemicek belki bu konularda tutucu biri. Kimin olaylara nasil baktigini bilemeyiz. Bosanmak bence sabika degil ama herkes ayni dusunmeyebilir. Eger iliskiniz ilerler ve bunu yasarsan cok uzulursun. Bastan anlat olursa olur olmazsa dert degil

Biraz daha zaman gecsin duygularınız heves mi ask mi kalici bi his mi iyice anlayın. Sonra bu konuyada sana itimadim olusmasini bekledim diye gir. Gecici bi iliski olacaksa ve biteceksw bu seferde geçmişi açıkladım diye üzüleceksin. Seninle empati kurarak bu yorumu yaptim. Bosanmak her nekadar olagan olsada bu durum senin ozelin gizli bi yanin olarak kalmis.

Bekar olup ne haltlar yiyenler var siz evlenip boşandınız diye niye kendinizi suçlu gibi hissediyorsunuz ki sizi gerçekten sevecek olan her halinizle kabul etmeli sizi siz olduğunuz için sevmeli bu durumdan niye çekiniyorsunuz ki bunu söylemek istemeye istemeye söyleyeceğim ama hayat kızlık zarından ibaret değil bu gözle bakanlardan da nefret ediyorum.

Bence iş daha ciddiye binmeden acıkca soyleyın. Eger sızı gercekten sevıyorsa bekar bosanmıs bes kere bosanmıs olmasının bır onemı olmamalı. Askınızdan ölüp aaa ben senı bekar sanıp asık olmustum mu dıyecek. Ama madem bu kadar karsılıklı dıyorsunuz bastan kartlarınızı acık oynayın

Yazacaklarim size hitaben değil!
Böyle bir şey neden bu kadar büyütülür? Anlayamiyorum ne var sanki lekelenmiş gibi kendini aşa görme v.s hiç anlamiyorum karşındaki insan kim? Senden daha üstün bir varlık mı? Tertemiz? Neden cekineyim neden piskolojim bozulsun? Bu kafalari hic anlamayacağım sanırım. Boşandıktan 5 sene sonra biri ile tanıştım çok beğenmiştim ilk konusmada kensimizden bahsettik hemen söyledim daha o ağzını açmadan 2 çocuğum varıda dedim sonra ona konuşma sırası geldi bekar olduğunu söyledi normal konuştuk sadece düşünce yapımız birbirine uyuyormu diye baktık hayata bakış açımıza. Bunlar gayet normal şeyler anlamiyorum beni boşandığımi çocuklarımı irdeleyecek adam baştan kendini belli etsin zira öyle bir adama harcayacak 1sn bile olamaz. O kim ki ?

Canım ben bunu asamamana takıldım. Uzerinden de epey zaman geçmiş. İliskiniz ilerledikçe olumsuz etkilerini gorebilirsin. Bi uzmanla gorusmeyi dusundun mu

Böyle bir şey neden bu kadar büyütülür? Anlayamiyorum ne var sanki lekelenmiş gibi kendini aşa görme v.s hiç anlamiyorum karşındaki insan kim? Senden daha üstün bir varlık mı? Tertemiz? Neden cekineyim neden piskolojim bozulsun? Bu kafalari hic anlamayacağım sanırım. Boşandıktan 5 sene sonra biri ile tanıştım çok beğenmiştim ilk konusmada kensimizden bahsettik hemen söyledim daha o ağzını açmadan 2 çocuğum varıda dedim sonra ona konuşma sırası geldi bekar olduğunu söyledi normal konuştuk sadece düşünce yapımız birbirine uyuyormu diye baktık hayata bakış açımıza. Bunlar gayet normal şeyler anlamiyorum beni boşandığımi çocuklarımı irdeleyecek adam baştan kendini belli etsin zira öyle bir adama harcayacak 1sn bile olamaz. O kim ki ?
Helal olsun.

anlıyorum sizi, ama benimki utanmaktan farklı birşey.
Çocuklarınız olmasaydı, bir vakit sonra bir zamanlar evli olduğunuzu bile unuturdunuz... Şimdiki zamanda, üstümde hiç etkisi bile yokken, hayatıma alacağım kişiye bundan bahsedecek olmak zoruma gidiyor. Ne anlatmaak ne hatırlamak istiyorum

Canım ben bunu asamamana takıldım. Uzerinden de epey zaman geçmiş. İliskiniz ilerledikçe olumsuz etkilerini gorebilirsin. Bi uzmanla gorusmeyi dusundun mu
o dönem aylarca bir uzmanla görüştüm hatta ilaçta kullandım.
Aslında aştım konuyu. Zaten konuşmadan etmeden normal yaşayıp gidiyorum. Bi sıkıntı olmuyo o nedenle. Sadece ilişki yaşama ihtimalim olan kişiye bundan bahsetmem gerek ama istemiyorum

Kesinlikle söylemelisiniz. Şöyle düşünün. Tam tersi bir durum olsaydı ve size sonradan söyleseydi. Ben şahsen başta söylemediği için üzülürdüm. Böylece karşıdaki insanı da denemiş olursunuz aslında. Zaten bunu sorun edecek bir adamla da fazla ilerlemeden yolları ayırırsınız.

Back
X