Boşanmış yada boşanma hakkında bilgi sahibi olanlar bir bakabilirmi?

MutluOlmasadaUmutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
233
192
83
Önceki konumdan bilen bilir eşim benden habersiz ben lohusayken ve annemlerdeyken evimizi taşımıştı
Mevzu çözüme kavuşmadı aksine dahada içinden çıkılmaz bir hal aldı.Birçoğu arkadaş başka bir ev kiralamadan evine dönme dedi,bazılarıda yuvanı yıkma çocuk var dedi.Evet çocuğumuz var fakat sanki birtek ben bunun farkındayım hernekadar onada hatırlatsamda direndi.Ben mücadelemi sonuna dek verdim,gerek yaradan gerek çocuğum,gerek ailem için ama asla kendim için değil.İçime sinmeye sinmeye tamam gel bizi al ama benden ailenle eskisi gibi olmamı bekleme sadece onlara karşı saygım bakidir dedim.Beyefendi ailesiyle beraber beni almaya gelecekmiş.Elbetteki istemedim henüz onları görmeye hazır değilim,sıcak davranamam sus pus 15 saatlik yol çekilmez ,tek başına gel konuşa konuşa güzel güzel gider aramızı yumuşatırız dedim.Kabul etmedi bağırdı çağırdı yine birton hakaret , el sabır.Günler sonra tekrar aradım hani herşeye olmaz diyorsun,niyetini açıkça söyle istemiyorsan mecbur değiliz evlilik kurumunu sürdürmeye boşanabiliriz diye. Ben boşanmam dedi,hakim karşısında da boşamıyacağım evimizi bırakıp gitti diyeceğim dedi.Adam hiçbirşeye yanaşmıyor.Ailesiyle artık allı ballı olamayacağımı bildiğinden ya onlarla geliriz yada bin otobüse gittiğin gibi gel diyor.
Herneyse benim artık kararım sabit,son konuşmamızda da anladığım gibi bu adam değişmeyecek.
Sevse ılımlı olumlu yapıcı olur,sevmese tamam boşanalım der.Bu işin içinden çıkamadım artık pekte umrumda değil zaten.
Yarın baroya başvuracağım lakin nette okadar araştırmama rağmen yeterli ve net bir bilgi bulamadım.
Sormak istediklerim şunlar;
Boşanmak istemiyorum derse karşı taraf hakim kaç celsede boşar?
Dilekçe karşı tarafa nezamana kadar ulaşır?
Ayrı şehirlerdeyiz,eşyalarımı alabilme ihtimalim varmıdır(evde sadece 3 beyaz eşya ona ait), vermem derse nasıl hukuki bir yol izleyebilirim,herhangi bir yasa varmıdır? Yoksada yapacak birşey yok ,üzerine düşmem zaten.
Tedbir nafakası nezaman bağlanır ve 2buçuk aylık bir çocuğun ihtiyacını ne derece karşılar?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim Allah razı olsun

davayi actiktan yaklasik 1ay sonra esinin eline ulasir kagit..
tedbir nafakasi icin adliyede aciliyeti belirteceksin ki hemen baglansin..
esyani alabilirsin ama bu adam yaygara yapar mi bilemem, yalniz bildigim kadariyla seni suclayamaz, ev senin bi yerde.. sen yine de dava sonuclanana kadar ozel esyalarini al yalnizca, esyani almamalari icin de yapilacak bsy vardir mutlaka..
esin kabul etmezse cekismeli bosanma olur, onun da kac celse olacagini kestirmek mumkun degil..
yalniz senin evi terk ettigini soylerse aleyhine olur.. onun kovdugunu ispat etmelisin..
davayi acmakta kararliysan gecikme, senden once o acarsa sknti olabiliyo + ona dava acacaginizi bildirip durmayin..
bir de msjda telefonda mahkemede ayagina dolasacak seyler konusma..
surec mesakkatli.. emin degilsen girme bu yola.. Allah hayirli karar verdirsin..

Amin.
Oldukça eminim,başında da kararım buydu ama enazından şuanda ailemde hak verir oldu ve evliliğimizin 1 şansı daha haketmediğini anladım.
Yalnız evden beni kovmadı,izinsiz vurup kapıyı cıkmadımda .Kendisi termilane bıraktı.Evimizi benden habersiz bırakıp gitti dese ispatlaması güç ve imkansız zaten.Hakim ispatı mümkün olmayan konularda nasıl hüküm veriyor bilmem ama.
Ayrıca ''ev senin bir yerde'' demişsiniz,kayınbabamın üzerineydi hak iddia etmem imkansız sanırım.

Teşekkürler...

ev derken haneyi kastetmedim, esyalar senin sonucta, ceyiz vs.. ve diledigini alabilirsin.. sana camur atmamalari adina avukatla hareket etsen daha iyi bu konuda..
simdi evi terk edensen aleyhine donebiliyor, adam kovduysa senin baya bi lehine, sizinki direkt musterek ayrilik karari gibi olmus, hukmu nedir iyi bilmiyorum..
ailesinin ve esinin hakaretlerini ve despotluklarini kanitlayacak msjlar filan varsa silme sakin, isine yarar..
simdi sizin cekisme velayet filan biraz daha sancili olur surec.. ama kararliysan daha kolay Allah in izniyle

bir de musterek ev araba gibi seyler varsa, hani evliliginiz suresinde alinmis, tedbir koydur ki devredemesin, yari yariya hak sahibisiniz sonucta.. bi dolap donmesin..

Boşanma konusunda pek bilgim yok ama en azından bir karar verebilmen daha hayırlı olmuş.
Kocan mahkemede ne derse desin senden habersiz evini ve eşyalarını taşımaları suçtur özel hayata müdahaledir zaten.

Tedbir nafakası için bir belge imzalaman gerekiyor sanırım.
Yeni doğan bebeğin nafakasını mahkeme gözardı etmez merak etme. Eşinin gelirini ispat edebilirler.

Eşin baya doldurulmuş. Ailesinin eteğinden çıkmamaya devam etsin bakalı. Çok pişman olacak çok.

Boşanmak istemezse çekişmeli sürer dava benim 2 yıl sürdü 1 yılı mahkeme 1 yılı yargıtay o süreç zaten korkunç...
Eşyalarınızı vermek istemezse mahkeme kararı ile hakim geliyor paylaşılacak eşyaları belirliyor.Ben gidip eşyalarımı alacaktım hakimle, ama babam sağolsun karşı çıktı, sonrada bağışlamışlar tüm özel eşyalarımı bende tazminat olarak aldım.
Davayı açtıgınız tarihten itibaren nafaka bağlanır, ben kızım ve kendime alıyorum sizde hem kendinize hem cocugunuza talepte bulunun maaşın 3 te 1 ine yakını bağlanıyor...
Eşinizin şuan ki tutumunun kendi aklıyla oldugunu sanmıyorum belli ki dolduruşa gelmiş ailesiyle gelmek istemesi bu yüzden siz neden arayıp gel beni al diyorsunuz istiyor diliyorsa o gelsin ana baba aklıyla hareket edenden hayır gelmez arkadaşım, bende terk ettim evimi kulaklarım neler duydu burnu sürter döner geri gibi laflar baktılar ki bekledikleri gibi olmadı, gittigi gibi gelsin diyorlardır eşine, oda sana istiyorsan atla gel diyor işte, ciddiyetini bir anlasınlar bakalım belki düzelme olur inşallah aklı başına gelir...

Hattımı kırıp atarken o mesajların işime yarayacağını hiç hesap etmemiştim
Gerçi hakaretlerin çoğu yazılı değil sözlüydü malesef.

Bana çamur atmaları onlara ne kazandırır mesela?ki buna imkan yok,tek yazdığım Allaha havale etmek olmuştu yer yerinden oynamıştı o sözüme.
Tek isteğim çocuğumun velayeti bende-ki şüphesiz öyle olacaktır,babasınınsa onu büyütmeme azda olsa maddi desteği.O da sadece ben çalışmaya başlayana kadar.
Eşyalarımı ise ailem talep ediyor,malum kendileri onca borçla almışlardı.

Umuyorum hak ve hukuku hakkıyla gözetir mahkeme.Aksi takdirde öbür tarafa kalır kendisi bilir

boşanma konusunda bir şey diyemem ama
sizi almaya ailesiyle gelme sebebi ikna etmek ve hepberaber baskın çıkmak.
bu şekilde ailenizin gözünde aklanmak arayı bulmak.
tek gelemiyor çünkü ailenizin sözlerinden çekiniyor.
ama sonuna kadar siz haklısınız.
hatta çözüm yoluna bile gitmişsiniz ama hala ben bilirim havalarında...

ben de korkarim bosanamam sanip 1hafta orali olmadilar, akillarinca beni yildirma sindirme taktigiydi.. ellerinde patladi sukur.. bosanma nasil olurmus gorduler.. tabi oncesinde yalvarmalar, o bana restler ceken adam ve ailesi melaike olmustu gorunurde..
anasinin gazina gelsin konu sahibinin esi de, yapayalniz kaldiginda o anasi mutlu etmeye yetmeyecek, hatta annesinin umrunda bile olmayacak..

Arkadaşım çekip kapıyı çıktı, fakat hakim neden kadın durduk yere evi terketsin diyerek kadına hak verdi. İşin hakimin de tutumuna bağlı biraz.

Tatlım Allah kolaylik versin. Zor bir süreç. Dava actiktan 15-20gün içerisinde celp gider. Eşyalar için bilir kişi tarafından tutanak tutturmayı ihmal etme. Böylece sen yada o hicbirseye dokunamaz. Tedbir nafakaları davayı açtığın ay itibarı ile başlar. Bebek için boşanma sonrası normal nafaka gündeme gelir. Maaşının 3te 1i. (türk toplumu olarak asgari ücret tutarı bankaya, geri kalanı elden verilir. Şayet maaş yatandan fazla ise ispat yolu görünür) Eve terkten açılan dava sorun oluyor. Ama korkma. Ben çıktıysam o çetrefilli davadan sende çıkarsın.
SEVGİLER(

esyani ceyizini al tabiki.. haklarindan da asla vazgecme.. zaten su kosullarda hakimin gozunde 1-0 onde oluraun gibi geliyo(insaallah)
camur atarlarsa ne olur?seni de kusurlu gosterirler ve ikiniz de esit suclu gorulurseniz tazminatta karli cikabilirler, indirim alabilirler vs.. o cumlenden bsy olmaz merak etme, ama dikkatli ol, sakin hakaret filan verme ellerine.. sakin olmak kazandirir bu surecte Allah in izniyle..

Hakkında hayırlısı olsun canım inşallah bundan sonra mutlu olursun Allah hayırlı insanlar çıkarsın her daim karşına hiç üzülme sakın her şerde bir hayır her hayırda bir şer oluyor hakkında hayırlısı buymuş Rabbim beterinden sakınsın inşallah

Çok üzüldüm şuan 2 yıl gibi uzun bir süre hiç aklımdan geçmemişti.Çok yıpratıcı olacak ama el mahkum.Her celsede seninde olman şartmı peki yoksa avukat tek başına seni temsil edebiliyormu?
Şuanda bana reva görülende sizinki gibi ''burnu sürtsün döner'' muamelesi.
Ailem durumumuza çok üzülüyordu ,ona 1 şans daha vermemi çok çok istediler ve gelip almasını öncelikle onlar iletti eşime.
Basit birşey istemiş ve şuanda ailesini görmek istemediğimi başbaşa gitmemizi istemiştim. Neyse yine konuyu hortlatmıyım yukarıda çokça açıkladım.
Aklı başına inşAllah gelir, kalbim gönlüm ruhum hiçbirşeyimle onu artık hayatımda görmek istemesemde...

Esyalarin faturalari falan duruyorsa sizde çok daha kolay olur almaniz..

Aldiginiz yerlerden fatura kopyasi cikartabilirsenz tek tek cikartirin ama sakin esinize bu yapacaklarinizi anlatmayin önlem almasin

Bu fikir çok makbule geçti,zaten hepsi 1 sene önce alınmış üzerinden çokça vakit geçmemişti dilerim mağaza sahipleri kopyaları temin edebilir. Çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…