- 7 Kasım 2008
- 6.546
- 8.793
- 498
- Konu Sahibi MutluOlmasadaUmutlu
Yine kadının düşmanı kadın... kusura bakmayında neden 2. sınıfa düşüyormuşum acaba. Siz bir bayan olarak bunu savunursanız, erkek milleti tabi ki bayıla bayıla ezer, 2 değil 3. sinıfa bile düşersiniz. Benim gözümde boşanmayı göze alabilmiş, yalnız başına annelik yapmayı göze alabilmiş kadın her zaman en üsttedir. Siz bir kadın olarak kendinizi böyle yererseniz, gerisi ne yapmaz.
İşte bahsettiğim tam da buydu aslında, kadınlar sürekli ağlak halde. Boşanma söz konusu olunca "ayy bittim, mahvoldum, millet ne diyecek, 2. sınıf vatandaş oldum, nasıl geçineceğim...." Kızdığım nokta bu işte, neden kadın kendini böyle zavallı göstermeye çalışıyor anlayamıyorum. Kadın güçlü olsun, ayakları üstünde dursun, kimseye muhtaç olmasın, el avuç açmasın dediğim için mi alıyorum bu tepkiyi.
Hem boşa giden yıllar demişsiniz, kimse sizi zorla evlendirmedi herhalde, güzel geçen günlerden sizde keyif aldınız mutlaka, neden boşa gittiğini düşünüyorsunuz. Bir evlat sahibi olmuşsunuz bu boşa geçtiğini iddia ettiğiniz yıllarda. Bence o kadar da boş geçmemiş.
Ben para konusunu da, özel bir şahıs üzerinden söylemedim. Genele baktığımızda bu böyle dedim. Bayanların para pazarlığı daha evlenmeden başlıyor zaten, sözde şunu isterim, nişanda bilmem kaç tane bilezik, düğünde şu olacak, şu eşyayı kim alacak, düğünde takılanlar benim hakkım mı? dini nikahta ne istesem acaba? Daha o zamanlar kadın kendini düşürüyor zaten. Neyi pazarlığı yapılıyor bu kadar anlayamıyorum. Sonra da Allah korusun boşanma aşamasında da, nafaka ve tazminat hesabı yapılıyor.Beraber edinilen mallar için değil bu lafım, yanlış anlaşılmasın. Benim teyzem 37 senelik eşinden boşandı, ne nafaka ne tazminat istemedi. Güvendiği birşeyler vardır derseniz de, hiç bir şeyi yoktu, ne emekli maaşı ne evi, kız kardeşinin yanına sığındı, babasından bağlanan maaşla geçiniyor şimdi. Herkes sordu neden nafaka istemedin diye "benim gururum var, o adamın değil parasını almak, ismini duymak istemiyorum" dedi.
Toplumdan bahsediyorum kendi fikrimi beyan etmedim.. çocuklu bir kadının da sevmeye yeniden evlenmeye hakkı var ve çocuksuz birine göre bu daha zor oluyor.. Bu ülkede çoğu aile kızının boşanmasını istemiyor diyelim boşandı erkek milletinin bi çoğu çocuk için 200 tl gibi komik nafaka lar teklif ediyor.. biz kadınlar dilenci miyiz devlet bize bu hakları vermiş hakkımızı istemek ağlamak mı oluyor...
İleride sizin neler yaşayacağınız beli değil maddi imkanları kuru olanlar boş konuşuyor neden mi boşandı çocukların. Masrafı ev kirası geçinmek bunlar kolay mı biz hakkımızı isterken sizin tabir ile yine kadının düşmanı kadın oluyor ve hakkını isteyen birine ağlamakla suçluyor..
Teyzenizin güvendiği bir emekli maaşı varmış.. Bu maaşı bile olmayan evini açmayan aileler var.. Bu durumda insan şunu düşünüyor ya bu evde mutsuz yaşayacağım ya da tüm bu zorluklara katlanacağım.. her insanın belli standart yaşam koşulları var..
ileride başınıza gelmemesi temennisiyle hamile haliniz ile bu konuları okumamanızı tavsiye ederim