• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış yada boşanma hakkında bilgi sahibi olanlar bir bakabilirmi?

Canim insan sarrafi olmuus onlarda
Senin şuan ekonomik bir gelirin yok kucaginda 2 aylik çocukla boşanmanin keyfi olmadigini senin istegin dişinda evin tasindigini anlar kesinlikle.
Duygu sömürüsü olarak düşünme hakime anlat evine anahtarla kaynananin girdiğini vs. Tabi

Konu dışı ama birden o resimdeki göbüşü görünce söylemeden geçemeyeceğim.Bu bölümde malum hep dertlerimiz sıkıntılarımız paylaşılıyor,okudukça senide bir nebze de olsa geriyor insanların sıkıntılarından haz almayacağın aşikar.
Lütfen bence mutlu musmutlu şeyler oku bebişin etkilenmesin canım

Biraz sapkınca bulabilirsiniz ama bu bilirkişiye bir otobüs bileti versem gidip bakıp gelmezmi :KK70: Evde hazine yok,dolayısıyla eşyalarım tutarınca bir para talep eder ve hatta eşyamda yarıya bölünürse uğraşmanın manası kalmaz
Bilir kişiyi belki o şehirden de gönderebilirler bilmiyorum ancak şahit çağırma bilir kişi her şey para ikiyüz küsür ona ver buna ver falan baya para tutar eşyanın ederi ne kadar sence birde farklı şehirler nakliye koy nerden baksan 2.5 3 nakliye tutar

Biraz sapkınca bulabilirsiniz ama bu bilirkişiye bir otobüs bileti versem gidip bakıp gelmezmi :KK70: Evde hazine yok,dolayısıyla eşyalarım tutarınca bir para talep eder ve hatta eşyamda yarıya bölünürse uğraşmanın manası kalmaz
Canim avukat gidip orada bilirkisiyle bakiyor eşyalara diye biliyorum
Ve avukatlar öyle.otobüsle felan değil uçakla gitmek istiyorlar
Heleki sizin mesafe baya uzunmus
Ama avukat davayi kesin kazanacam gözüyle bakarsa bu masrafları hic silinti etmez çünkü karesi taraftan alacagini bilir.
Avukatla.konuşsan aslında o daha iyi yol.gösterir sana
Kanunlardan aciklayarak yüzde kaç kazanma sansin olduğunu aciklar

Mutlaka ikametiniz oraya tasinmistir
Çünkü yer değiştirdikten bir sure sonra tasinmazsa ceza geliyor
Bence bunun üzerinde durun mutlaka.
Size büyük bir parti sağlar
Baro dan avukat tutarsaniz hemen temin edilecektir
Çünkü şuan hicbir geliriniz yok
Biz yaklaşık 10 ay aynı semtte oturmamıza rağmen ikametimiz halen orada değildi,hiç uğraşmadı hatta kimliğini bile değiştirmedi ''halen bekar'' yazıyor.
Benim ikametim halen bekarlığımdaki şehirde,onunkide şuan evi taşıdığı yerde.Bu karışıklıklar sayesinde belkide evimizi habersiz taşımasını bile iddia edemem öyle değilmi
:KK64:

Konu dışı ama birden o resimdeki göbüşü görünce söylemeden geçemeyeceğim.Bu bölümde malum hep dertlerimiz sıkıntılarımız paylaşılıyor,okudukça senide bir nebze de olsa geriyor insanların sıkıntılarından haz almayacağın aşikar.
Lütfen bence mutlu musmutlu şeyler oku bebişin etkilenmesin canım
Çok haklisin
Takip ettiğim bir durumda
Simdi de yeni acilmis bir baslik görünce merak ettim
Sizin yasadiklariniza çok üzülüyorum biraz destek olmak istemiştim.
Sizinde Allah YARDIMCINIZ olsun
Rabbim tez zamanda bu sikintili süreçten kurtarsin
İyi geceler

Bilir kişiyi belki o şehirden de gönderebilirler bilmiyorum ancak şahit çağırma bilir kişi her şey para ikiyüz küsür ona ver buna ver falan baya para tutar eşyanın ederi ne kadar sence birde farklı şehirler nakliye koy nerden baksan 2.5 3 nakliye tutar
Kaba taslak küçük eşyalar vs hariç 10bin civarı ederi var bana ait olan eşyaların,onun beyaz eşya televizyonuyla herhalde 15bin eder,buda yarı yarıya paylaşılacak ve herkes kendi eşyasını alamayacaksa; bahsettiğin ücretler sözkonusuysa uğraşamam.Kendisi zaten birazcık insan olursa gel eşyalarını al derse sadece nakliyeyle hallederim

Çok haklisin
Takip ettiğim bir durumda
Simdi de yeni acilmis bir baslik görünce merak ettim
Konu sahibinin yasadiklarina çok üzülüyorum biraz destek olmak istemiştim.
Dizinde Allah YARDIMCINIZ olsun
Rabbim tez zamanda bu sikintili süreçten kurtarsin
İyi geceler

Sanada inşAllah canım,Rabbim hayırlısından evlat versin ve yuvanı huzurla donatsın.
Biliyorum üzüldüğünü ve bende buna üzülüyorum heleki şu halinle :KK20:
İyi geceler tatlı hamiş

Özellikle ailesiyle hiçbirşekilde diyaloğa girmemeye özen gösteriyorum ki bu onlara olan öfkemdendi,iyikide öyle yapmışım.
Sonuç itibariyle okuduklarımdanda anlıyorumki tek kusurum hakim gözünde evi terketmek olacak,dilerim hak tecelli eder ve hakimde haklı olduğum kanaatine varıro_O Buarada sizinde hakkınızda hayırlısı olsun,nundan sonrası güzelliklerle dolu bir ömür olsun
amin insaallah, sagolun..
evi terk'i ispat etmek zorunda.. yoksa bsy yapamaz.. msj filan atarsa agzindan alsan, hani sen terminale elinle getirdin gibi? bir de hakimler insan sarrafi olmus bence, istisnalar mevcuttur tabiki ama ben duydugum yasadigim kadariyla kadinlar genelde 1-0onde basliyo davalara.. bir de cekismeli olursa belki gidip orda konusacaksin hakim karsisinda, aman diyim onlarin kiskirtmalarina (olur a) gelme ve sinirlenip fevri davranma kendimi savunacam diye.. unutma ki orda hakim goruyor her halinizi.. zaten magdursan hakliysan, uzerine olgun bi durus gelecektie orada diye dusunuyorum.. vakur durusu bozmayin ki lehinize olsun..

Biz yaklaşık 10 ay aynı semtte oturmamıza rağmen ikametimiz halen orada değildi,hiç uğraşmadı hatta kimliğini bile değiştirmedi ''halen bekar'' yazıyor.
Benim ikametim halen bekarlığımdaki şehirde,onunkide şuan evi taşıdığı yerde.Bu karışıklıklar sayesinde belkide evimizi habersiz taşımasını bile iddia edemem öyle değilmi
:KK64:
edersin canim ya o kadar da degil.. sonucta herhangi bi evde kayitsiz ikamet edilebilir, hem onun sucu zaten adres tasimamak yer bildirmemek.. sorumsuz adamin kimliginde bile bekar yaziyosa, hakim ordan bile anlar bunlarin bi garip oldugunu

Kaba taslak küçük eşyalar vs hariç 10bin civarı ederi var bana ait olan eşyaların,onun beyaz eşya televizyonuyla herhalde 15bin eder,buda yarı yarıya paylaşılacak ve herkes kendi eşyasını alamayacaksa; bahsettiğin ücretler sözkonusuysa uğraşamam.Kendisi zaten birazcık insan olursa gel eşyalarını al derse sadece nakliyeyle hallederim
Eşya konusunda karar çıkarsa şöyle olur kadın her türlü Çeyiz olarak getirdiği şeyleri alma hakkına sahip.. ona bilir kişi gerekeceğini sanmıyorum eşyaları satıp yiyeceğini de sanmam öyle bi insan değildir umarım bi sonuç çıkarsa gidip alırsın eşyaları.

Lehime olacaksa eğer bende her davada bulunmaya çalışacağım.
Siz ücretli bir avukatmı tuttunuz?
Eşi ve çocuğu gözden ırak olduğundan gönlünden de ırakmış.Bilincine varacağını sanmıyorum,dilerim yanıltır beni ve evlenmeden evvelki tek vaadi olan sevgi ve sadakat sözünü tutar.
siz iki aydir hic yuzyuze gelmediniz dmi? simdi mantiginla guclu konusuyosun ama o vakit de dik durabilirsin dmi? yani gordugunde.. sevgi ve sadakat sozuny tutmasini dilemissin de

Arkadaşım eşiyle kavga ediyor, adam bir tokat atıyor, kız da bulduğu değerli ne varsa, birikimlerini, laptopu bir de özel eşyalarını dolduruyor valize, adama gidiyorum annemin yanına diyor. Adam da hay hay diyor. Yükleniyor valizi birlikte otogara gidiyorlar. Kız boşanma davası açınca adam, kızın evi terk ettiğini söylüyor. Evde olmadığına dair tanığı da var. Kızın darp raporu yada tanığı yok. Sadece ailesi kızları eve geldiğinde psikolojisinin bozuk olduğunu, sürekli ağladığını filan söylüyorlar.
1.5 yıl sürdü. Çocuk olmadığı ve kendisi de çalıştığı için kıza nafaka verilmedi. Ancak eşya paylaşımı yapıldı, kız düğünde takılanları ve 40 000 tl tazminat aldı.

Lehime olacaksa eğer bende her davada bulunmaya çalışacağım.
Siz ücretli bir avukatmı tuttunuz?
Eşi ve çocuğu gözden ırak olduğundan gönlünden de ırakmış.Bilincine varacağını sanmıyorum,dilerim yanıltır beni ve evlenmeden evvelki tek vaadi olan sevgi ve sadakat sözünü tutar.
Evet canım benim avukatım ücretli idi 5 sene önce 4000 civarı bi ücret ödemiştim bunun masraflarıda var tabi dosya şahit vs.. davayı kazanman durumunda karşı taraftan bunları geri alabilirsin.dosya ücreti olarak yatırdıgın masraf ücretininde kalanını dava sonuclandıktan sonra alabiliyorsun.ben sana yaptıklarımı biraz anlatıyım fikir olur belki, davayı açtıgımız gün üzerinde gayrimenkul, araç yada banka hesabı varsa diye şerh koydurduk sonra nafaka talebinde bulunduk o hemen baglandı zaten, ortak oturdugumuz ev babasının üzerine idi dava sonuçlanana kadar o evde oturmam için ev bana verildi ama ben gitmedim eger orada dava açman gerekirse dava sonuclanana kadar evimde oturmak istiyorum diye talepte bulunabilirsin, evi terk olayını sakın kafana takma ben hakime kendim anlattım duruşmada neden terk ettiğimi hiç birşey olmadı aksıne kazandım davayı sende sakin sakin anlat hakim anlıyacaktır tabi şahitler de çok önemli iddialarını ispatladıktan sonra onlar ne yaparsa yapsın nafile... Telefon msjlarını sakın silme belki işine yarayacak bir durum olur sunarsın mahkemeye, darp yada msj yoluyla yaşanacak bir olay olursa da hemen mahkemeye başvurursun haklılıgın için...Ben dava açtıgım gün gelip olay çıkarmıştı eski eşim darp raporu almıştım uzaklaştırma aldı o yüzden tetikte olman iyidir...
Altınların vs orada kaldıysa hepsini isteme hakkın var dilekçene bunuda eklet.benim avukatım boşanma dilekçesine yazmamıştı boşandıktan sonra öğrendim alabileceğimi altınlarımla babasının üstüne ev almışlardı uyanıklar ve ayrı bir dava açtım onuda kazandım şükür, şimdi yargıtaydan dönmesini bekliyorum hakkın olanı onlarda bırakma... Boşanma davasından da tazminat kazandım maddi ve manevi, eşyalarımı bağışlamışlar bende bunu ispatladım msj yolu ile, 15000 manevi 30000 maddi tazminata hükmetti hakim hoş dünyayı serse yinede hakkımı ödememiş sayılır.
Bunları bilgi olsun diye yazdım son durum nedir peki bir gelişme var mı? Allah hakkında hayırlısını versin inşallah...

Yaşadıklarınız ne kadar üzücü ise, yaşayacağınız süreçte bir o kadar zor olacak tahminimce. Allah yardımcınız olsun, umarım fazla uzamadan herşey çözülür ve yepyeni bir hayata adım atarsanız bebeğinizle.

Bir de dikkatimi çeken şey, boşanma gibi sarsıcı ve üzücü bir olay yaşanırken bile ; neden kadınlar koparacakları 3-5 liranın hesabını yapıyor. Bende bunu yakıştıramıyorum hiç bayanlara. Kimse üstüne alınmasın , herkesin şartları vs farklı olabilir ama , nefret ettiği bir insandan , bir kadın nasıl para talep eder ve o parayı yer, inanın aklım almıyor. Ben bir bayan olarak kabullenemiyorum nedense, kadının boşanma aşamasında ve de sonrasında mazlumu oynamasını. Ben güçlü kadın görmek istiyorum artık ya, ondan gelecek kuruşa ihtiyacım yok, ne yıkılacağım çok şükür çalışıyorum, ayaktayım sağlıklıyım diyenler kadınlar istiyorum. Ayy bittim, ay mazlumum, kaç lira tazminat alırım, nafaka ne zaman bağlanır hesabı yapmadan, gururla dimdik duran bayanlar istiyorum artık.

canım geçmiş olsun öncelikle Allah'ından bulsun eşin..

mahkemelerden çok fazla ümitli olmamanı öneririm. ben evden çıkmıştım ama benimki beni otobüslere kadar bırakıp gitmişti. oraya kadar da peşimden takıları istemeye gelmişti. bıraktı gitti beni. ben mahkemede o beni bıraktı dedim. o babasını yalancı şahit yapıp ikide bi aileme gittiğimi filan söyledi. evi de ben terketmişim. iki tarafın da şahitleri konuştu. ama mahkeme pek dikkate almadı o yüzden. yani pek adalet yok diyeyim sana ve zor bir süreç. ailenden mümkün olduğu kadar destek görmelisin ki aşabilesin. bir de bol dua..

Yaşadıklarınız ne kadar üzücü ise, yaşayacağınız süreçte bir o kadar zor olacak tahminimce. Allah yardımcınız olsun, umarım fazla uzamadan herşey çözülür ve yepyeni bir hayata adım atarsanız bebeğinizle.

Bir de dikkatimi çeken şey, boşanma gibi sarsıcı ve üzücü bir olay yaşanırken bile ; neden kadınlar koparacakları 3-5 liranın hesabını yapıyor. Bende bunu yakıştıramıyorum hiç bayanlara. Kimse üstüne alınmasın , herkesin şartları vs farklı olabilir ama , nefret ettiği bir insandan , bir kadın nasıl para talep eder ve o parayı yer, inanın aklım almıyor. Ben bir bayan olarak kabullenemiyorum nedense, kadının boşanma aşamasında ve de sonrasında mazlumu oynamasını. Ben güçlü kadın görmek istiyorum artık ya, ondan gelecek kuruşa ihtiyacım yok, ne yıkılacağım çok şükür çalışıyorum, ayaktayım sağlıklıyım diyenler kadınlar istiyorum. Ayy bittim, ay mazlumum, kaç lira tazminat alırım, nafaka ne zaman bağlanır hesabı yapmadan, gururla dimdik duran bayanlar istiyorum artık.
Buna ben cevap vereyim ben sadece çocuğum icin nafaka istedim kendim çalışmadığçalışmadığım halde ev mev gözümde yok.. ama istesem evi de alırım tazminatta çünkü kendi adıma konuşayım 20 yaşında genç kız olarak girdiğim bi evden 27 yaşında çocuklu bi kadın olarak çıkmak aynı şey mi insan çıkığı baba evine tekrar gidiyor. Gençliğn hiç mi kıymeti yok.. verdiğin emeğin.. erkek Milleti hemen evleniyor ama kadın öyle değil hele çocuğu varsa birini sevse çocuğunu isteyecekler mi sevmese olmaz evlenmiş boşanmış çocuklu bir kadın olarak toplumda ikinci sınıfa düşüyorsun.. Henüz boşanmadım ama bir çok kadın sırf bu yüzden yiyor dayağı oturuyor aşağı.. şiddetin her türlüsü oluyor fiziksel psikolojik.. şimdi önüme 100 bin verseler benim boşa giden yıllarımı çektiğim şeyleri karşılamaz..

İnanılmaz derecede yanlış düşünüyorsunuz. Emin olun kimsenin derdi ev, para, nafaka değil. Kimse boşanmak istediği eşinden para koparmanın peşinde de değil.

Buna ben cevap vereyim ben sadece çocuğum icin nafaka istedim kendim çalışmadığçalışmadığım halde ev mev gözümde yok.. ama istesem evi de alırım tazminatta çünkü kendi adıma konuşayım 20 yaşında genç kız olarak girdiğim bi evden 27 yaşında çocuklu bi kadın olarak çıkmak aynı şey mi insan çıkığı baba evine tekrar gidiyor. Gençliğn hiç mi kıymeti yok.. verdiğin emeğin.. erkek Milleti hemen evleniyor ama kadın öyle değil hele çocuğu varsa birini sevse çocuğunu isteyecekler mi sevmese olmaz evlenmiş boşanmış çocuklu bir kadın olarak toplumda ikinci sınıfa düşüyorsun.. Henüz boşanmadım ama bir çok kadın sırf bu yüzden yiyor dayağı oturuyor aşağı.. şiddetin her türlüsü oluyor fiziksel psikolojik.. şimdi önüme 100 bin verseler benim boşa giden yıllarımı çektiğim şeyleri karşılamaz..

Helal olsun, kesinlikle katılıyorum.

Yine kadının düşmanı kadın... kusura bakmayında neden 2. sınıfa düşüyormuşum acaba. Siz bir bayan olarak bunu savunursanız, erkek milleti tabi ki bayıla bayıla ezer, 2 değil 3. sinıfa bile düşersiniz. Benim gözümde boşanmayı göze alabilmiş, yalnız başına annelik yapmayı göze alabilmiş kadın her zaman en üsttedir. Siz bir kadın olarak kendinizi böyle yererseniz, gerisi ne yapmaz.

İşte bahsettiğim tam da buydu aslında, kadınlar sürekli ağlak halde. Boşanma söz konusu olunca "ayy bittim, mahvoldum, millet ne diyecek, 2. sınıf vatandaş oldum, nasıl geçineceğim...." Kızdığım nokta bu işte, neden kadın kendini böyle zavallı göstermeye çalışıyor anlayamıyorum. Kadın güçlü olsun, ayakları üstünde dursun, kimseye muhtaç olmasın, el avuç açmasın dediğim için mi alıyorum bu tepkiyi.

Hem boşa giden yıllar demişsiniz, kimse sizi zorla evlendirmedi herhalde, güzel geçen günlerden sizde keyif aldınız mutlaka, neden boşa gittiğini düşünüyorsunuz. Bir evlat sahibi olmuşsunuz bu boşa geçtiğini iddia ettiğiniz yıllarda. Bence o kadar da boş geçmemiş.

Ben para konusunu da, özel bir şahıs üzerinden söylemedim. Genele baktığımızda bu böyle dedim. Bayanların para pazarlığı daha evlenmeden başlıyor zaten, sözde şunu isterim, nişanda bilmem kaç tane bilezik, düğünde şu olacak, şu eşyayı kim alacak, düğünde takılanlar benim hakkım mı? dini nikahta ne istesem acaba? Daha o zamanlar kadın kendini düşürüyor zaten. Neyi pazarlığı yapılıyor bu kadar anlayamıyorum. Sonra da Allah korusun boşanma aşamasında da, nafaka ve tazminat hesabı yapılıyor.Beraber edinilen mallar için değil bu lafım, yanlış anlaşılmasın. Benim teyzem 37 senelik eşinden boşandı, ne nafaka ne tazminat istemedi. Güvendiği birşeyler vardır derseniz de, hiç bir şeyi yoktu, ne emekli maaşı ne evi, kız kardeşinin yanına sığındı, babasından bağlanan maaşla geçiniyor şimdi. Herkes sordu neden nafaka istemedin diye "benim gururum var, o adamın değil parasını almak, ismini duymak istemiyorum" dedi.

Back
X