Bosch bulaşık makinesi

hayırr mutfakda bardak dolabım kokuyor.
zaten makinamda limonlu oku asılı. makinam mis gibi kouyor açınca ama sanırım o koku bardaklara siniyor ve dolaba yerleştirince dolabı kötü kokutuyor...
bilmem anlatabildim mi?

Ben de aynı dertten muzdaribim. Benim tabaklarımı koyduğum dolabım kokuyor. Dolabı açınca böyle koklaya koklaya ölüyorum. Nerden geliyor bu koku diye. Benimde makinemde limonlu kokum asılı, makinemde bi koku yok ama temizleri dolaba yerleştirince ertesi gün falan acayip garip rutubet gibi kokuyor. anlayamadım gitti.Neden koktugunu...fisfisfis

hayırr mutfakda bardak dolabım kokuyor.
zaten makinamda limonlu oku asılı. makinam mis gibi kouyor açınca ama sanırım o koku bardaklara siniyor ve dolaba yerleştirince dolabı kötü kokutuyor...
bilmem anlatabildim mi?

dolap havasız kalıyordur belki kapagını açık tut dolabının mümkün oldukça yada imkanın varsa farklı yere koy bardaklarını

bende Bosch SGS55M85TR Bulaşık Makinesi kullanmaya başladım sorum şu aldığım ürün Calgonit Fınish Hep.1 Arada Tab.70+Temiz+Koku Set
şimdi ben extra parlatıcı ve tuz koymyacakmıyım ilk kullanmadan önce 1.5 kilo tuz konur dendi bende gösterilen yere aktardım çok az bir şey arttı.
parlatıcı deterjanda var deniyor ama benim makinenin parlatıcı ışığı yanıyor neden acaba
yinede parlatıcı almalımıyım bu konuda beni aydınlatırmısınız kızlar

Ayyy allah razı olsun yıkamadan kullanamıyordum.Tablet deterjan kullanıyorum fazla geldiği kesin ne yapamayım bilemiyordum.Vıcık vıcık deterjanlı kalıyorlardı.İkiye böleyim bari.

tablet deterjan kullanırken parlatıcı ve tuz kullanmayın, bulaşık makinenizin kılavuzuna bakarak varsa eğer ayarlarından tuzve parlatıcı kullanım özelliği devre dışı bırakın. toz deterjan kullanmayın çizme yapar.

bulaşık bittikten sonra makine kendisi ıslak mı kalır bendeki öyle oldudabilmiyorumkismile

Makinenin duvarlarının ve kapağın iç yüzeyinin ıslak kalması normaldir, günümüzdeki makinelere A sınıfı kurutma yapıyor denilse bile, 15 sene önceki eski nesil makineler kadar iyi kurutma yapmamaktadırlar. Nedeni rezistansların gizli yapılması nedeniyle kurutma performansının düşmesidir. Bazı markalar siemens/bosch en üst model 2000tl üzeri makinelerine iyi kurutma yapabilmesi için zeolit kurutma teknolojisini geliştirmişlerdir. Arçelik beko üst model cihazlarına ekstra kurutma tuşu, fanlı kurutma sistemi gibi özellikler eklemişlerdir.

Makine bittikten sonra, hemen kapağını tamamen açarak içerdeki yoğun sıcak havanın derhal atılmasını sağlamalısınız. Bundan sonra kapağı tam kapatmadan daha kısık olacak bir şekilde makineyi soğumaya bırakınız. Temizleri boşaltırken önce alt sepettekileri almalısınız. Önce üst sepetekileri boşaltacak olursanız, bazı bardak ve kapların arka yüzeyinde kalan su dökülerek alt sepetteki kuruların ıslanmasına neden olacaktır.

Makine bittikten sonra, hemen kapağını tamamen açarak içerdeki yoğun sıcak havanın derhal atılmasını sağlamalısınız. Bundan sonra kapağı tam kapatmadan daha kısık olacak bir şekilde makineyi soğumaya bırakınız. Temizleri boşaltırken önce alt sepettekileri almalısınız. Önce üst sepetekileri boşaltacak olursanız, bazı bardak ve kapların arka yüzeyinde kalan su dökülerek alt sepetteki kuruların ıslanmasına neden olacaktır.

alışmak zaman alıcak galiba teşekkürler canım

Back
X