• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bosch mu? siemens mi?

ozsen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2010
536
0
46
Ankara
İki marka arasında tereddütteyim.Son zamanlarda bosch tan şikayet eden çok duyuyorum eskisi gibi değil diyorlar.Sizce hangisi alınmalı ?

İyi de ikisi de zaten aynı fabrikanın ürünü hatta modelleri bile aynı çoğunun sadece birini üstünde Bosch yazıyor diğerinin siemens fark etmez yani hangisinden aldğın . Hangisi içine siniyorsa onu alabilirsin. :34:

Bosch mu siemens mi konusunda fikrim Bosctan yana :) Nede olsa bosch bir dünya markası :)

ben siemens aldım. temmuzda kullanmaya başlıycam inşallah. hepsini tek tek inceledim. bosch ve siemens arasında fark yok ama diğerleri bu ikisinin yanında teneke gibi duruyor.

Ben de ikisi arasında kararsız kalmıştım, kalite olarak farketmiyo dediler. Aynı özelliklere sahip iki üründen estetik açıdan siemensi daha hoş buldum ve yurtdışından ithal dedi satan beyefendi. Gerçekten de tuşları,düğmeleri kalitesini belli ediyordu. İki markayı da bayiisine giderek incele beğendiğin ürünlerin fiyat listesini çıkarttır, sonra da içine sineni al, aklın kalmasın.

İyi de ikisi de zaten aynı fabrikanın ürünü hatta modelleri bile aynı çoğunun sadece birini üstünde Bosch yazıyor diğerinin siemens fark etmez yani hangisinden aldğın . Hangisi içine siniyorsa onu alabilirsin. :34:

Arkadasin soyledigi dogru.

Almanya`da Siemens fabrikasinda calisan bir akrabalarimiz var.
Bende ayni soruyu kendisine sordugumda, ikiside ayni fakat Siemens`i tavsiye ederim demisti.
Ama Siemens alirken, kesinlikle Almanya uretimi olanlarini alin, zaten Turkiye uretimi ile Alman uretimi arasindaki fark bariz demisti.
Aldiginiz yere sorun veya baktiginiz yere, zaten onlar size farki gosteriyorlar...
En onemli farklarindan bir tanesi, ic kasalarinda.
Alman uretiminin ic kasasinda plastik namina birsey bulamazsiniz (kasiklik ve aksesuarlar haric), Turkiye uretimin ic kasasi farkli, taban kisminda plastik agirlikli.
Bu maliyetten dolayi boyle... Dolayisiyla ayni urun olmasina ragmen (model olarak) Alman ile Turk uretimi arasinda fiyat farkida var.
Iyi arastirmanizi oneririm, ama duydugum kadari ile ve tavsiye uzerine Siemens oneririm...
Kismetse kendimde Siemens alacagim...

Simdiden hayirli olsun :34:

boshc ve simens kardeş zaten çok benziolar..
ben de simens alıcam kızlar ama isim farkı dışında fark hiç yokmuş gibi geldi bana..

simens fırın kullanan arkadaşlar
biraz tavsiyelerinizi paylaşır mısınız rica etsem?

İki marka arasında tereddütteyim.Son zamanlarda bosch tan şikayet eden çok duyuyorum eskisi gibi değil diyorlar.Sizce hangisi alınmalı ?

ben herşeyi siemens aldım ama memnun degılım buzdolabının ust kapat menteşesi orten yerindekı kapak atlayıp duruyor fırınım cok agır pişiriyor bulasık makınesınden arada garıp ses gelıyor kapak ac kapa duzelıyor camasır makınesının kırlı su vs bırıktırdıgı alttakı kapak ucu kırıldı durmadan düşüyordu zaten.anlıcağın ben olsam suan ki aklımla birde bosh denerdim ama dedikleri gbi ikiside aynı fabrika ve tr de ben bulamadım alman üretim sadece bulaşık makinesi var oda malum işte.

Back
X