• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosh - Siemens?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Vira
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Vira

Biг Öчкü ..
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2010
781
8
46
Kocaeli
Arkadaşlar merhaba.
Buradan okuduğum kadarıyla bu iki markadan memnun olan insan sayısı oldukça fazla.
Ve yine okuduğuma göre ikisi de aynı şirketin ama siemens daha önce kurulduğu için daha pahalı olduğu.

Benim bir kaç sorum var.

Biz beyaz eşyaları çeyizlik olarak almak istiyoruz.Yani son dakika almaktansa önceden bu yüklü masrafı bitirmek daha mantıklı gibi geliyor.O yüzden eve ürünler hemen kurulamayacağı için sonrasında ki servis konusu oldukça önemli.Önceden alınıp sonradan kurulmada hangi marka daha iyidir?

Önceden alınacağı için eşyaları bir yerlere koyma konusunda sıkıntı olabilir.Bu yüzden ürünleri aldığımız yerde bırakıp bir kaç yıl sonrası teslim alma gibi bir fırsatımız olur mu?

Bir de ben şöyle bir şey duydum; (Gerçi pek olacağını sanmıyorum ama) bu tarz çeyizlik alınan ürünlerin ücretleri ödense dahi bekletme durumunda garantisini eve kurulacağı zaman başlatılabiliyormuş.Dediğim gibi pek sanmıyorum ama yine de sormak istedim.Böyle bir şey mümkün mü?

Son olarak da;Siemensler daha pahalıymış diye okuduğumu söyledim.Sizce arada ki fiyat farkına göre kalite farkı çok fazla mı?Yani daha pahalısını almaya değer mi?

Çok soru sordum ama yardımcı olacağınızı düşünüyorum.Sizlerin ya da çevrenizdeki insanların tecrübelerinden yararlanmak istedim. :80:​

Son düzenleme:
Merhaba,
ikisi de aynı fabrika üretimi hatta profilo da aynı markadan. Tanıdık bir servis üçü için de aynı iç parçaların geldiğini söylemişti. Siemens ile Boshun bir çok ürünü aynı, aralarında da çok az fiyat farkı var ama siemens az da olsa pahalı. Bosh tercih edebilirsin. Bazı ürünlerde ürün kodu bile aynı sadece bir harfin yeri değişik :)
Bu konuda fikir ister misiniz bilemiyorum ama önceden almak bana mantıklı gelmiyor. Teknoloji her gün değişiyor, siz yeni evinizde eski model bir makine almış olacaksınız. Örneğin bosh da şu an ankastre bulaşık makinesi fabrika çıkışı bir ay için durduruldu çünkü sanırım haftaya yeni teknoloji ürünlerin dağıtımı başlayacakmış. Bir başka örnek evdeki buzdolabımız bozuldu, motorunun kullanımı ozon tabakasına zarar verdiği için 2 yıl önce yasaklanmış, 600 lira masraf çıktı. gibi gibi ...
O yüzden bence o parayı kenara koyup evinizi tuttuktan sonra almak daha makul.

Öneriniz için çok teşekkür ederim.Tabii nasip kısmet ama onların taksiti bittiği vakitler resmiyete dökülme zamanı da gelecek büyük ihtimalle.Parayı kenara koyup sonrasında alma fikri çok güzel ama bir de bunu yapacak biri lazım. =) İlla bir şeyler çıkıp saçma sapan yerlere gidebiliyor.
Hayırlısı bakalım..Dün netten baktım gerçi.Dediğiniz gibi çok büyük fiyat farkları yok.Özellikleri de çok farklı değil sanırım.O zaman göze daha çok hitap edeni seçmek lazım.​

Vira hn. aldığınız ürünlerin türk üretimi değil ithal olanlarını almanızı tavsiye ederim.
çünkü Esoes hn. da dediği gibi bir çok farklı marka TR de aynı fabrıkadan çıkıyor.
Ve sadece marka ve düğmelerin bulunduğu ön panel yurt dışından geliyor.

Ben simens'in avrupa üretimi olanlarını tercih ettim .

Mayıs ayındada kullanmak nasip olacak inş. :21:

Ben fikrimi paylaşmak istiyorum. Katılırsın ya da katılmazsın senin bileceğin.
Teknoloji kendini her yıl yeniliyor ve alacağın beyaz eşyalara sürekli yeni, ilgini çekebilecek özellikler ekleniyor.
Aynı fiyata son çıkan, ekstra özellikli ürünü almak varken neden daha önceki modeli almak isteyesin ki?

Bir de hadi eşyaları aldınız ve aldığınız dükkanın deposunda saklanıyor. Ya bir kaç yıl sonra adam işini falan batırırsa. Akrabamın başına gelen bir olayı anlatayım: Bileziklerini kuyumcuya veriyor.Az da değil 5-6 olabilir. Kuyumcu batıyor bilezikler yok. Tanıdık, güvenilir bir kuyumcuydu.

Ben 1,5 ay sonra evlenecem. Hiçbirşeyimi daha önceden aldırmadım. Son ana da bırakmadık. Gittik beğendiklerimi aldık. Maddi olarak sıkıntıyı eğer önceden bir hazırlığın yoksa yaşarsın .

Beyaz eşyaları bosh aldık.

Umarım yazdıklarım seni kızdırmaz. :9:

Ben fikrimi paylaşmak istiyorum. Katılırsın ya da katılmazsın senin bileceğin.
Teknoloji kendini her yıl yeniliyor ve alacağın beyaz eşyalara sürekli yeni, ilgini çekebilecek özellikler ekleniyor.
Aynı fiyata son çıkan, ekstra özellikli ürünü almak varken neden daha önceki modeli almak isteyesin ki?

Bir de hadi eşyaları aldınız ve aldığınız dükkanın deposunda saklanıyor. Ya bir kaç yıl sonra adam işini falan batırırsa. Akrabamın başına gelen bir olayı anlatayım: Bileziklerini kuyumcuya veriyor.Az da değil 5-6 olabilir. Kuyumcu batıyor bilezikler yok. Tanıdık, güvenilir bir kuyumcuydu.

Ben 1,5 ay sonra evlenecem. Hiçbirşeyimi daha önceden aldırmadım. Son ana da bırakmadık. Gittik beğendiklerimi aldık. Maddi olarak sıkıntıyı eğer önceden bir hazırlığın yoksa yaşarsın .

Beyaz eşyaları bosh aldık.

Umarım yazdıklarım seni kızdırmaz. :9:

arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum. Önceden alıp eski model kullanacağına biriktir altın vb. al zamanı gelince bozar yeni modellerden alırsın veya hadi alıcam diyon mağazada bırakma fikri banada çok sıcak gelmiyor. Şöyle ki mağazalar depomda diyorsa aslında deposunda değil ürün istediğinizde fabrikasından isteyip getirtiyorlar eğer senin alacağın zaman o modelin üretimi bittiyse sen parasını ödemişte olsan faturasını almışta olsan sana ona yakın özelliklerde başka model vermeyi teklif ediyorlar çünkü üretim bitti diyorlar kabul et veya etme durum değişmez. Birde diyelimki gerçekten depoda saklanıyor peki nasıl güvenicez mağazacıya yani flas etti diyelim bir gece ansızın taşındı diyelim nolacak dava filan uzun işlemler sen bilirsin içini karartmak gibi olmasında ya mağazacı komşun akraban çok yakının olacak öyle alacan yeni modellerle değişme ihtimalini göze alarak veya paranı biriktirip zamanında alıcan ama tabi önceden eşya olayını bitirmiş olmakta bir rahatlık oda ayrı tabi tercih senin kolay gelsin

arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum. Önceden alıp eski model kullanacağına biriktir altın vb. al zamanı gelince bozar yeni modellerden alırsın veya hadi alıcam diyon mağazada bırakma fikri banada çok sıcak gelmiyor. Şöyle ki mağazalar depomda diyorsa aslında deposunda değil ürün istediğinizde fabrikasından isteyip getirtiyorlar eğer senin alacağın zaman o modelin üretimi bittiyse sen parasını ödemişte olsan faturasını almışta olsan sana ona yakın özelliklerde başka model vermeyi teklif ediyorlar çünkü üretim bitti diyorlar kabul et veya etme durum değişmez. Birde diyelimki gerçekten depoda saklanıyor peki nasıl güvenicez mağazacıya yani flas etti diyelim bir gece ansızın taşındı diyelim nolacak dava filan uzun işlemler sen bilirsin içini karartmak gibi olmasında ya mağazacı komşun akraban çok yakının olacak öyle alacan yeni modellerle değişme ihtimalini göze alarak veya paranı biriktirip zamanında alıcan ama tabi önceden eşya olayını bitirmiş olmakta bir rahatlık oda ayrı tabi tercih senin kolay gelsin

Farklı model kabul etme durumu forumdan bir arkadaşın başına gelmişti.
Burada paylaşmıştı bizimle. Arçelikti sanırım.:26:

Ben önceden almakla ilgili fikrimi belirtmiştim zaten.Çok çok uzun yıllar beklemesinden de bahsetmiyorum zaten.
Sorduğum başka sorular var malum.İyi niyetinizi anlıyorum ancak sorularıma yanıt alsam daha mutlu olurum. =)​

walla bende önceden alma taraftarı değildim.uzun araştırmalar sonucunda hem memnuniyet hemde servis ağının genişliğinden dolayı bosch u seçtim. bekletme olayına gelince tanıdık değilse 2 aydan fazla bekletmiyorlar..artı beyaz eşyalarını henüz almadıysan "beyaz eşya merkezi"ne bakmadan alma derim. :34:

Arkadaşlar Bosch ve Siemens ne zaman alırsanız alın 5 yıla kadar bekletiyor ürünleri üstelik ödediğin ürün geliştirilir değiştirilirse güncel olanı alıyorsun alırken, eğer alana kadar değişiklik yapmak istersen ödediğin eşdeğer ürünle istediğin arasındaki farkı ödeyerek değişiklik de yapılabiliyor. Bence çok makul bir uygulama bilginiz olsun.

Merhaba. Ben tüm beyaz eşyalarımı Siemens'in ithal ürünlerinden seçtim. Memnunum genel olarak. Çamaşır makinası ve bulaşık makinasını ise, yaklaşık 1 sene kadar önce alarak evimde beklettim. Mağazalarda bekletme bana güven vermedi.

Sorularına madde madde yanıt vermek isterim:

Biz beyaz eşyaları çeyizlik olarak almak istiyoruz.Yani son dakika almaktansa önceden bu yüklü masrafı bitirmek daha mantıklı gibi geliyor.O yüzden eve ürünler hemen kurulamayacağı için sonrasında ki servis konusu oldukça önemli.Önceden alınıp sonradan kurulmada hangi marka daha iyidir?

Ben de masrafın yüklü kısmını önce bitirmek konusunda seninle hem fikirim. Çok uzun zaman beklemeyecekse,teknoloji o kadar da hızla değişmiyor. İyi bir model de alırsan, tedavülden hemen kalmayacaktır.
Ben Siemens marka ürünleri sonradan kurdurma konusunda hiç bir sorun yaşamadım. 7 sene garanti yaptırdım, bunu öneririm.

Önceden alınacağı için eşyaları bir yerlere koyma konusunda sıkıntı olabilir.Bu yüzden ürünleri aldığımız yerde bırakıp bir kaç yıl sonrası teslim alma gibi bir fırsatımız olur mu?

Ben bunu önermem. İflas, taşınma vs.konularda sıkıntı olabilir. Çünkü muhattabın o mağaza sadece.

Bir de ben şöyle bir şey duydum; (Gerçi pek olacağını sanmıyorum ama) bu tarz çeyizlik alınan ürünlerin ücretleri ödense dahi bekletme durumunda garantisini eve kurulacağı zaman başlatılabiliyormuş.Dediğim gibi pek sanmıyorum ama yine de sormak istedim.Böyle bir şey mümkün mü?

Evet bu doğru. Bekletilen ürünün garantisi servis gelip kurduğunda başlar. Eğer ambalajına önemli derecede hasr vermez, kullanmaz isen gelir kurar ve garantiyi kurulumdan itibaren başlatırlar. Bekleme süresi garanti süresinden düşülmez, kullanımla başlar.

Siemensler daha pahalıymış diye okuduğumu söyledim.Sizce arada ki fiyat farkına göre kalite farkı çok fazla mı?Yani daha pahalısını almaya değer mi?

Evet Siemensler biraz daha pahalı. Elektronik eşya biraz şans işi, Bosch kullanmadım kıyaslayamam ama, buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinası, ankastre ocak,fırın,davlumbaz seti ve birkaç küçük mutfak eşyası kullanıyorum Siemensten, memnunum.Önerebilirim.

Son düzenleme:
1 yıl kadar once çamasır ve buzdolabımız eskıdgı ıcın yenı aldık oncekıler arcelıktı
bu seferde bosch alalım dedık
camasır makınesı gayet guzel ılk baslarda pek begenmemıstık ama sımdı gayet memnunuz ama buz dolabı ıcın aynı seyı soylıyemıcem
eskı buz dolabımız bın kat ıyıydı. bızımkı nofrost deıl cıft kapılı normal dolap
normal ayarda calıstırıyoruz yemeklerde eksıme yapıyo ayarını yukseltıyoruz bu seferde donduruycu kısmı cok buz yapıyo. sonuc olrak tavsıye etmem :37:

Merhaba. Ben tüm beyaz eşyalarımı Siemens'in ithal ürünlerinden seçtim. Memnunum genel olarak. Çamaşır makinası ve bulaşık makinasını ise, yaklaşık 1 sene kadar önce alarak evimde beklettim. Mağazalarda bekletme bana güven vermedi.

Sorularına madde madde yanıt vermek isterim:

Ben de masrafın yüklü kısmını önce bitirmek konusunda seninle hem fikirim. Çok uzun zaman beklemeyecekse,teknoloji o kadar da hızla değişmiyor. İyi bir model de alırsan, tedavülden hemen kalmayacaktır.
Ben Siemens marka ürünleri sonradan kurdurma konusunda hiç bir sorun yaşamadım. 7 sene garanti yaptırdım, bunu öneririm.

Ben bunu önermem. İflas, taşınma vs.konularda sıkıntı olabilir. Çünkü muhattabın o mağaza sadece.

Evet bu doğru. Bekletilen ürünün garantisi servis gelip kurduğunda başlar. Eğer ambalajına önemli derecede hasr vermez, kullanmaz isen gelir kurar ve garantiyi kurulumdan itibaren başlatırlar. Bekleme süresi garanti süresinden düşülmez, kullanımla başlar.

Siemensler daha pahalıymış diye okuduğumu söyledim.Sizce arada ki fiyat farkına göre kalite farkı çok fazla mı?Yani daha pahalısını almaya değer mi?

Evet Siemensler biraz daha pahalı. Elektronik eşya biraz şans işi, Bosch kullanmadım kıyaslayamam ama, buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinası, ankastre ocak,fırın,davlumbaz seti ve birkaç küçük mutfak eşyası kullanıyorum Siemensten, memnunum.Önerebilirim.

Yanıtlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar..Hepiniz yardımcı oldunuz.
Ama madde madde yanıt verdiğiniz için size ayrıca teşekkür ederim...
Aslına bakarsanız evimizde iki markayı da kullanıyoruz.Siemensin bulaşık makinesi,ocağı ve televizyonunu.Boschunsa çamaşır makinesini.
Farklı farklı ürünler olarak genelde memnunuz da.Ama bu yanıttan sonra siemens daha çok içime sindi.Boschun buzdolabı hakkında ki yorumlardan sonra özellikle.Çok teşekkür ederim. =)

Ben fırınımı çeyizlik olarak vestelden aldım mesela modeli 8242 olması lazım..Garanti eve kurulduğunda başlatılıyo.Eve istedim dükkanda bekletmek istemedim ve eve geldiklerinde galoşlarını giyip oldukça saygılı birşşekilde izah edip ayrıldılar.evdeki hiçbir eşyyamızın servsinde böyle birşey görmemiştik.servis ağı oldukça fazla ve hemen hemen aynı modelleri bosh ta var ve oldukça pahalı..

Biraz da ilk duyduğunuz şeylerde gönlünüz kalıyor sanırım.Genelde siemens ve bosch kalitesinden bahsediliyor.Ve bu her iki markayı evde kullandığımız içinde az çok fikrim var.Örneğin bulaşık makinemiz 10 yıllık falan.Siemens.Çizme sorunu deterjanıyla alakalıydı.Vestel hakkında pek yorum duymadım.Çevremde de tek kuzenim kullanıyor.O dönem fiyatı makul diye aldık dediğini biliyorum bir tek.İlginiz için teşekkür ederim.​

ürünlerini alıp almadığını bilmiyorum. Yani ben siteye yeni üye oldum ve açtığın formu yeni okudum.
Öncelikle ürünleri önceden alma fikri bence de çok mantıklıydı ve yaklaşık 1 aydır da konuyu ve markaları araştırdım. Yukarıda ki olumsuz fikirleri de okudum ancak, sonuçta dediğin gibi herkes parayı bir kenara atıp da peşin para bir anda bu tarz büyük maddi tutarda ki ürünleri alamayabilir. En azından bende onlardanım.
Yaptığım araştırmalarda bu konuda en iyi ve güvenilir markanın Bosh-Simens olduğuna inandım. Ben tercihimi Bosh'tan yana kullandım. Ürünlerim yaklaşık Bir - Bir Buçuk Sene bekleyecek. Ancak Bosh'da durum biraz farklı. Oldu da senin aldığın ürünün üretimi bitti ve bir üst model üretilmeye başladı. Fiyat aralığında fark olsa bile ( ki daha pahalı olacak ) ek bir ücret ödemeden, sana bir üst modeli veriyorlar. Ya da örnek 6 kg çamaşır makinası aldın ama 1 sene sonra fikrin değişti ve 8 kg alacaksın. O anda almış olduğun modelin fiyatına bakıp, geri kalan farkı ödeyerek değişim yapabiliyorsun.

Sana şimdiden kolay gelsin. Ama tekrar söylüyorum. Kafanı çok bulandırma ve tercihini Bosh ya da Simens'den birinden yana kullan.

Öncelikle düşüncelerinizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Henüz alınmadı eşyalar.Zaten hemen alınır mı bilmiyorum ama fikirleri önceden edinmek benim için önemli.Çünkü beyaz eşyaları ben değil erkek arkadaşım alacak.Yani bugün alıyoruz dese fikirsiz bir şekilde yanlış seçimler yapmak istemiyorum.

Yalnız önceden al diyende alma diyende ortak bir paydada buluşuyor ki o da aldığımız ürünleri mağazada bırakmamak.Yani ben ürünü alıp eve getirsem ve hiç bir şekilde zarar vermesem geldiği gibi dursa bu dediğiniz şeyler geçerli olacak mı?

Zaten tercihim ya bosch ya da siemensten yana olacak nasipse.İçinize sinmesi durumu var ya kesinlikle bu yani. =) Başka markaları pek araştırma gereği bile duymadım.

Ariston ürünlerini evde kullandık kesinlikle hayır,vestel için yukarıda dediğim gibi kuzenim fiyat uygunluğundan aldığını söyledi,arçelik deseniz eski kalitesi kalmadı deniyor,samsung vs.ne kadar kaliteli iyi dense de bana pek kaliteli ürünler gibi gelmiyor.​

bosch alıcaksan eger tr fabrika çıkışlı olan ürünleri alma çnkü plastik kullanıolar..
bosch alman markasıdır ve orjinali alman üretimidir ürünlerini buna göre seç arada çok fark var alman
üretimnin içi çelik oluo..
bunları bulaşık makinemi alırken öğrendim bnde alman üretimi olanını aldım..

Öncelikle düşüncelerinizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Henüz alınmadı eşyalar.Zaten hemen alınır mı bilmiyorum ama fikirleri önceden edinmek benim için önemli.Çünkü beyaz eşyaları ben değil erkek arkadaşım alacak.Yani bugün alıyoruz dese fikirsiz bir şekilde yanlış seçimler yapmak istemiyorum.

Yalnız önceden al diyende alma diyende ortak bir paydada buluşuyor ki o da aldığımız ürünleri mağazada bırakmamak.Yani ben ürünü alıp eve getirsem ve hiç bir şekilde zarar vermesem geldiği gibi dursa bu dediğiniz şeyler geçerli olacak mı?

Zaten tercihim ya bosch ya da siemensten yana olacak nasipse.İçinize sinmesi durumu var ya kesinlikle bu yani. =) Başka markaları pek araştırma gereği bile duymadım.

Ariston ürünlerini evde kullandık kesinlikle hayır,vestel için yukarıda dediğim gibi kuzenim fiyat uygunluğundan aldığını söyledi,arçelik deseniz eski kalitesi kalmadı deniyor,samsung vs.ne kadar kaliteli iyi dense de bana pek kaliteli ürünler gibi gelmiyor.​

Evet paketleri açmazsa kurulum yapan servis başlatacak garantini. Belge düzenleyecekler biz açtık, kurduk diye. Zaten aldığın gün de kullanmaya başlasan, servis gelip kurulum yapmasa kendin kursan cihaz garanti dışı kalır.
Ben aldım, 1-1,5 sene belki daha fazla beklettim ve sonra kurdurdum. Hiç bir sorun çıkmadı garanti de o günden başladı.
Bu arada bir de bulaşık makinası tavsiyem olacak. Kesinlikle iç tabanı plastik olandan alma. Koku yapıyor. İç taban çelik olsun.

Back
X