• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosh - Siemens?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Vira
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bosch alıcaksan eger tr fabrika çıkışlı olan ürünleri alma çnkü plastik kullanıolar..
bosch alman markasıdır ve orjinali alman üretimidir ürünlerini buna göre seç arada çok fark var alman
üretimnin içi çelik oluo..
bunları bulaşık makinemi alırken öğrendim bnde alman üretimi olanını aldım..

Evet bunu bir çok yerde okudum.O yüzden aklımda olacak.Bu siemens içinde geçerli diye biliyorum.Teşekkür ederim. =)​

Evet paketleri açmazsa kurulum yapan servis başlatacak garantini. Belge düzenleyecekler biz açtık, kurduk diye. Zaten aldığın gün de kullanmaya başlasan, servis gelip kurulum yapmasa kendin kursan cihaz garanti dışı kalır.
Ben aldım, 1-1,5 sene belki daha fazla beklettim ve sonra kurdurdum. Hiç bir sorun çıkmadı garanti de o günden başladı.
Bu arada bir de bulaşık makinası tavsiyem olacak. Kesinlikle iç tabanı plastik olandan alma. Koku yapıyor. İç taban çelik olsun.

Teşekkür ederim.Bu konuyu açmam gerçekten iyi oldu.Bilmediğim,doğal olarak sormadığım şeyleri de öğrenmiş oldum.Bu da aklımda bulunsun.Artık elime bir kağıt alıp listeler öyle giderim. :1: Aslında bilmediğimiz o kadar çok ayrıntı var ki..Böyle böyle öğreniyoruz.Hepiniz çok sağolun. :16:

bosch u bilmiyorum ama siemens i kesinlikle tavsiye etmiyorum
aldığıma alacağıma pişman ettiler beni
buzdolabım daha 1 senesini doldurmadan arızalanmaya başladı
halamınki de siemens ve o da hiç memnun değil bir sürü para verdi ama beş para etmezmiş durmadan bozuluyor
bulaşık makinamın içi çok küçük, hemen doluveriyor ve yıkama süresi çok uzun
anneminki beko benimkinin neredeyse iki katı
siemensin ankastre hariç tüm modellerine baktım hepsi ufak
çamaşır makinası desen güzel temizlediğini düşünmüyorum
nasıl bir makinadır ya, çamaşır yıkarken resmen bulunduğu ortamı sallıyor
hiç memnun değilim açıkçası

Son düzenleme:
halamınki de siemens ve o da hiç memnun değil bir sürü para verdi ama beş para etmezmiş durmadan bozuluyor

Hem siemenste hem de bosch da ithal ürünleri tavsiye ediyorlar.Sizin ürünleriniz ithal miydi yoksa burada üretilenlerden miydi?​

ithal veya yerli üretim oluşu modele göre değişiyo. bazı modellerin burada üretimi yok, direkt yurtdışından geliyo.

beyaz eşya şans işi derler de inanmazdım. doğruymuş demek.
benim buzdolabım, çamaşır makinem, bulaşık makinem hatta plazmam Siemens.

4 sene önce almıştık eşyaları yenilerken yani en son sistemler de değiller.

Tv hariç bugne kadar hiçbir arıza çıkarmadı. TV nin de power switch yanmıştı kullanıcı hatasından.

Bulaşık makinemin içi küçük demişsiniz. Arçelik-Beko'ya göre daha büyük ve daha rahat.
Çamaşır makinem 5 kg olanlardan, beyaz renkli 30 derecede yıkıyorum. evet ses problemi bende de vardır. Servisi çağırdım ayak ayarlarını çok ince yapınca şimdi çok daha sessiz. (yani eskisine göre çok daha sessiz )

Tekrar ediyorum bu işler gerçekten şans işi demek ki..

Aslında belirtmiştim her iki markanın farklı ürünlerini kullanıyoruz diye.Ama her iki markanında her ürününde nasıl olduğunu bilmek istedim.Bir de bizim kullandığımız ürünler son model olmadıkları için yeni ürünler hakkında fikir sahibi olmak lazımdı.

10-11 yıldır siemens bulaşık makinesi kullanıyoruz gık demedi desem yeridir. =) Ocağın görüntü itibariyle 10-11 yıllık olduğunu anlamak imkansız diyebilirim hala yeni gibi.Sadece kendinden çakmaklı yanmasında sorunları olan bir iki düğmesi var ancak dert değil.Tv deseniz yine aynı şekilde.Ama yine siemensin bi tvsi var bizde Dvdli ondan pek memnun değiliz.Çamaşır makinemiz bosch.4 yıldır kullanıyoruz gayet iyi.
Bu konuyu dediğim gibi hem tüm ürünler hem de yenileri iyi midir diye açtım.Çünkü arçeliğin eski kalitesi yok diyorlar misal.Ama her iki marka da genel olarak iyi yorumlar aldı.Alırken ikisinden biri tercihim olacak.O an içimden ne geçerse. =)

Hepinize çok teşekkür ederim.Öğrenmem gereken çok şeyde varmış öğrenmiş oldum iyi oldu. =)​

Son düzenleme:
Bu forumda ilk defa sanırım böyle güzel Türkçe ile yazı(yorum) okudum.Beğendim ve okumak benim için zevkti.Teşekkürler.

beyaz eşya şans işi derler de inanmazdım. doğruymuş demek.
benim buzdolabım, çamaşır makinem, bulaşık makinem hatta plazmam Siemens.

4 sene önce almıştık eşyaları yenilerken yani en son sistemler de değiller.

Tv hariç bugne kadar hiçbir arıza çıkarmadı. TV nin de power switch yanmıştı kullanıcı hatasından.

Bulaşık makinemin içi küçük demişsiniz. Arçelik-Beko'ya göre daha büyük ve daha rahat.
Çamaşır makinem 5 kg olanlardan, beyaz renkli 30 derecede yıkıyorum. evet ses problemi bende de vardır. Servisi çağırdım ayak ayarlarını çok ince yapınca şimdi çok daha sessiz. (yani eskisine göre çok daha sessiz )

Tekrar ediyorum bu işler gerçekten şans işi demek ki..

benimkiler de 3.senesine girmek üzere
demek bana denk gelmiş arızalıları
gerçi çok da şikayet duyuyorum çevremden
bir kez ağzım yandı bu markadan
bir daha yanından bile geçmem

Bu forumda ilk defa sanırım böyle güzel Türkçe ile yazı(yorum) okudum.Beğendim ve okumak benim için zevkti.Teşekkürler.

Siteyi açtığımda 8 beğeni görünce çok şaşırdım.Allah Allah ne yazmışım ki bu kadar beğeni geldi diye düşündüm.Sonra tek bir kişiden alınca beğenileri şaşkınlığım da arttı haliyle. =)
Ama bu yorumu okumak beni inanılmaz mutlu etti.Elimden geldiğince dikkat ediyorum.Takıntı boyutunda bile sayılır.Çok çok teşekkür ederim.Onure ettiniz. =)​

siemens ve bosh aynı fabrikada aynı yerlerde aynı parçalar kullanılarak üretilen malları satarlar.
Aynı arçelik beko gibi.
oyüzden model isimleride birbirine yakındır ve beğendiğiniz modelleri iki markadada bulun ve fiyat alın hangisi uygun gelirse onu alın ben öyle yaptım beğendiğim modeller için siemans uygun fiyatı verdi siemens aldım.
evet mallar bekletilebilir ve eve geldiğinde de kurulumuyla birlikte garantisi başlatılır bekletme durumunda da adamdan bir kağıt alırsınız ne ödediniz ne kaldı teslimatın yaklaşık tarihi falan...
siz istediğinizde onlar zaten getiriyorlar.
Hayırlı uğurlun olsun şimdiden

Bende çeyizim için Bosch tercih edenlerdenim,ailemin evinde bosch kullanıyoruz hiçbir problemle karşılaşmadık,Kasım ayında aldık senetli yaptık çünkü evlilik masraf demek ikimiz alıyoruz ailelerimizin karışmasını istemedik sonuçta biz kullanıcaz neden onlar ödesinler bu benim düşüncem,aylık ödeme yapıyoruz,4 senedimiz kaldı çok şükür,teslim almadık Eylülde teslim alıcaz tabi her an model değiştirme şansımız olduğunu belirttiler hepsi İnox ve son modellerini seçmiştik zaten içimize sindi,Elektronik eşyalar şans işi kullanmadan iyimi kötümü bilemeyiz ama ben Bosch aldığım için huzurluyum.:66:

Birde İleri tarihli teslim sözleşmesi yapılıyor zaten teslim tarihini sonradanda belirleme şansınız var

Verdiğiniz bilgiler için her ikinize de çok teşekkür ederim.Dikkate alacağım bunları inşallah.Tekrar teşekkür ederim. :16:

bende bosh aldım arkadaşalar eylülde aldık takside böldürdük bu son ay taksidimizde çok şükür:21: Biz nişanlımla baya bir araştırdık ürün özelliklerine içindeki en ufak bir ayrıntıya kadar en iyisi bosh olduğunu karar verdik. Temmuzun 30ndada düğünümüz var şuanda beyaz eşyalar aldığımız yerde yerimiz olmadığı için orda duruyor ve tanıdıkta değil rica ettik durumumuzu anlattık onlarda saolsunlar burda kalsın biz evinizi kurduğunuzda gelir monte ederiz dediler garantiside kurulduğunda başlıcak bence hem teknik servisi hem saklama yönünden hemde kalite açısından bosch derim benim beyaz eşyalarımda bu linkte4 bakabilirsin canım:16::16:
http://www.kadinlarkulubu.com/beyaz-esya/436133-bunlarda-beyaz-esyalarim.html

merhabalar,

bizde bu hafta sonu boschtan beyaz eşyalarımızı almayı planlıoruzz...
bizim düğünümüze 1 sene var ama aldıgımız yer modelleri ilerde değiştirebileceğimizi ve 5 yıl süreyle saklayabileceğimizi söledii:21:bu yüzden bizde alıp borçlarını bitirmeye karar verdikk:75:evimiz olunca direk getirecekler.
bosch siyah glass edition almak istioruz ama kullanışlı olur mu onu da bilemioruzz..:77:

merhabalar,

bizde bu hafta sonu boschtan beyaz eşyalarımızı almayı planlıoruzz...
bizim düğünümüze 1 sene var ama aldıgımız yer modelleri ilerde değiştirebileceğimizi ve 5 yıl süreyle saklayabileceğimizi söledii:21:bu yüzden bizde alıp borçlarını bitirmeye karar verdikk:75:evimiz olunca direk getirecekler.
bosch siyah glass edition almak istioruz ama kullanışlı olur mu onu da bilemioruzz..:77:

bizde aynı heyecanla bosch'un en üst modeli no frost buzdolabını almıştık...1.yıl elektronik paneli değişti,2.yıl motoru değişti,3.yıl komple arka bakır boruları değişti,şimdi de en yüksek sıcaklık ayarında bile tüm yiyecekleri donduruyor.Servis artık bıktı.Bazen evrak bile düzenlemeden tamir edip gidiyor...Sonuç hüsran...Aynı zamanlarda komşularımdan da alanlar olmuştu...Onlarda da arıza oldu...Bosch'un buzdolaplarını tavsiye etmiyorum...:20:

Bosch ve siemens birçoğunuzun dediği gibi hemen hemen aynı...

Bu şirketin şöyle bir politikası var...

Sırasıyla, en alt seviye olarak Profilo; sonrasında Bosch,akabinde Siemens ve yüksek gelirliler için Gaggenau markası aynı üretime sahiptir.

Bosh ve Siemensin kalite farkı hemen hemen aynıdır.

bana görede bosh la siemens aynı ama nişanlım illa siemens alınmasını istedi bizde onda karar kıldık.annem bosh kullnıyor çamaşır mak.bulaşık makinesi fırını ocağı herşeyi bosh hiç bi sorunla karşılaşmadık hiç bi üründe.içerik olarak aynı iç dizaynları çekmecesi herşeyi aynı değişik bişey göremedim.önemli olan içimize sinmesi gerek çünkü beyaz eşya ömürlük olmaz kul yapımı illa bi ömrü var 10 15 sene çalışcak sonra yenisi alıncak mecbur

Arkadaşlar merhaba.
Buradan okuduğum kadarıyla bu iki markadan memnun olan insan sayısı oldukça fazla.
Ve yine okuduğuma göre ikisi de aynı şirketin ama siemens daha önce kurulduğu için daha pahalı olduğu.

Benim bir kaç sorum var.

Biz beyaz eşyaları çeyizlik olarak almak istiyoruz.Yani son dakika almaktansa önceden bu yüklü masrafı bitirmek daha mantıklı gibi geliyor.O yüzden eve ürünler hemen kurulamayacağı için sonrasında ki servis konusu oldukça önemli.Önceden alınıp sonradan kurulmada hangi marka daha iyidir?

Önceden alınacağı için eşyaları bir yerlere koyma konusunda sıkıntı olabilir.Bu yüzden ürünleri aldığımız yerde bırakıp bir kaç yıl sonrası teslim alma gibi bir fırsatımız olur mu?

Bir de ben şöyle bir şey duydum; (Gerçi pek olacağını sanmıyorum ama) bu tarz çeyizlik alınan ürünlerin ücretleri ödense dahi bekletme durumunda garantisini eve kurulacağı zaman başlatılabiliyormuş.Dediğim gibi pek sanmıyorum ama yine de sormak istedim.Böyle bir şey mümkün mü?

Son olarak da;Siemensler daha pahalıymış diye okuduğumu söyledim.Sizce arada ki fiyat farkına göre kalite farkı çok fazla mı?Yani daha pahalısını almaya değer mi?

Çok soru sordum ama yardımcı olacağınızı düşünüyorum.Sizlerin ya da çevrenizdeki insanların tecrübelerinden yararlanmak istedim. :80:​

ben beyaz eşya satıyorum. bosch daha pahalı siemens daha ucuzdur.. kalitesi ikisininde aynı profiloda aynı grubun ürünü bosch siemense göre daha ucuzdur...

Model değişirse üst modeli cıkmıstır ayrıca.

Üst modelini göndermelerı gerekir...
3 ayda da model değişmez. seneden seneye değisiyor.
modellerdede cok farklı değişiklikler olmuyo...

Back
X