Bahçe Bakımı ve Çiçekler Botanik köşem

BenLiLa

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2008
4.199
30
683
Diğer
botanik köşemin önceki hali...
evinde botanik keşesi yapmak isteyenlere örnek olur belki...
1004501.jpg

1004496m.jpg

üzerinden bir yaz geçti ve çiçeklerim gelişti güzelleşti...
şimdi yeni hallerini paylaşmak istiyorum...

1004709.jpg

1004710.jpg

1004711.jpg

1004712.jpg

çilli begonyam...
1004714.jpg

arap saçım yerini çok seviyor...

hangi birini sayayım ki favori çiçeğim difanbahyadır..
yapraklarının geniş ve güzel olması boyunun uzayıp bir ağaç görünümü alması...
bunun dışında çok sayıda lilyumum,yuccam,Syngoniumum,schefflaram,kolonşem,huzur çiçeklerim,kılıcım,arapsaçım,eporbia milim, çekirdekten büyüttüttüğüm şu anda boyu 1 metre olan limonum ağaç olma yolunda...bana huzur veren botanik köşem...:nazar::nazar::nazar:

onlara gözüm gibi bakıyor sürekli ilgileniyorum...yazın her hafta kışın 15 günde bir suluyorum..
sabah güneşi görüyorlar,yerlerini seviyorlar,cam çiçeği pek sevmiyorum onun onun için salon bitkileriyle ilgiliyim..
balkonumda sardunyalarım,aslanağızlarım,yoncalarım ile dolu..
her ne kadar cam çiçeği pek sevmiyorum desemde aloe veram,kolonşelerim,vs cam çiçeklerimde mevcut...:nazar::nazar:

çok güzel canım ya heralde iyi güneş alıo o köşe annemde bizde çok sevesliyiz böle büyük yapraklı çiçeklerden aldık baya yetiştirmek için evimiz baya geniş boş kalmasın die çiçek çok yakısıo merdiven aralarına falna koyarız dedik ama bi büyütemedik merdiven boşluğu güneş almadığından iki günde süzülüolar sen extra bişey veriomusun çiçeklerine

cnm yaa maşalllaaaahh kocaman bi maşallaaahhhhhhhhhhhhhhhh
çiçekler sevgiden anlrmış hakkaten öyle çok güzel bakmışsın onlara
imrendim wala sana

teşekkür ederim kızlar...
n/a aslında evet çok ilgileniyorum..
güneş alması çok önemli.
benim evimin camları malesef çok yüksek onun için çiçeklerimi yükseğe koyuyorum yoksa iyi güneş göremeyecekler...
sabah güneşini alıyorlar..
yazın her hafta kışın 15 günde bir suluyorum...
bunun dışında ek besinde veriyorum çiçek besini olarak...

çok güzeller canım nazar değmesin bayıldım çiçeklerine

Çok güzeller lilacığım, lütfen balkondaki çiçeklerinin de resmini koy çok merak ettim. Bahçeli ev özlemim yine tetikte bu aralar, saksılar dolusu çiçek görsem yinede yetmez, yeşil kadar insanı dinlendiren birşey varmı?

Çok güzeller lilacığım, lütfen balkondaki çiçeklerinin de resmini koy çok merak ettim. Bahçeli ev özlemim yine tetikte bu aralar, saksılar dolusu çiçek görsem yinede yetmez, yeşil kadar insanı dinlendiren birşey varmı?

koyarım tabii canım.
ama artık balkon mevsimi geçti yazın daha güzeldi balkonum şimdi sardunyalarım solmaya başladı.
yinede eklerim balkonumunda resimlerini :)

ya maşallah ne kadar güzel olmuş onlar, abla bi yaprak gönderiversene hepsinden opuyorumnanaktan
limonu nasıl diktin, direk çekirdeği gömdünmü nerde durdu, zamanı var mı, nasıl yoprak farkeder mi, bende eksem tutturabilir miyim?

Masallah cok guzel buyutmussun cikceklerini...Birde cicekligini cok begendim bende cok aradim ciceklik ama bulamadim..Harikaymis tam istedigim gibi....

bacım yakında tv izlemeyeceksiniz benden söylemesi.delikafadulden
botonik bahçenin içinde kaybolup gidecek:roflol::1hug:
maaşallah çok güzeller harika harika emeğinize sağlık.:nazar:a.s.

lila çiceklerin çok güzel ve sevimliler
bende çok seviyorum çicekle uğraşmayı
inşallah o çiceklerin odasında kimse yatmıyordur
nedenmi çünkü baş ağrısı yapıyorlar gündüzleri temiz okjisen alıp geceleride pis okjisenleri salıyorlar buda insana dokunuyor
bekarken senin odan gibi çicekle doluydu evimiz ve fazla odamız olmadıgından
çiceklerle bir yatıp kalktıgımızdan her sabah baş ağrısıyla kalkıyordum
ve dr söyle di çiceklerin odasında yatmayın diye

hepsi cok güzeller ...yesilligi cok sevmeme ragmen hic bir sey yetistiremiyorum aldigim sey kuruyup soluyor..biseyler yanlis yapiyorum ama ne??

maşallah nazar göz değmesin çok güzel görünüyolar.
benim ananemin balkonuda böyle hatta okadar çok ki balkona çıkılmıyo bile. teyzem bikere çiçek kurudu diye attıda ananem evi terketti:))) okadar ki çok seviyo. bu çiçek aşkı başka bişey.

tmyy ay evet çiçek aşkı bambaşka birşey..
öyle ki oturmaya gittiğin her evde ev sahibinin çiçeklerine göz dikiyor arsızlık yapıp istiyorsun...çiçek aşkı insanı arsızlaştırıyor..:utangac:
elinde aynı cinsten çiçek olduğunda bile bi tane daha olsun ne çıkar diyorsun...kaydirigubbakcemile3

gündüz karanlığı hayır o ayrı bir oda hiç kimse o odada yatmıyor.
misafirlerimi salonumda yatırıyorum kendimiz içinde yatak odası var.zaten 2 kişiyiz.
bu bölüm mutfakla aynı yerde olan açık mutfak tarafı...
eşimde çok dikkat eder bu tarz şeylere bekarken kayınvalidem hiç çiçek bulunduramazmış evinde dert yanar bana..
sana nasıl sesi çıkmıyor diye kaydirigubbakcemile3

huulya limonum şu an 1 metreyi geçti maşallahı var halen gelişim gösteriyor..
geçen kış grip olduğumda nane limon kaynatırken aklıma gelmişti.
toprağa gelişigüzel batırıvermiştim limon çekirdeklerini.
kısa sürede çimlendi ve büyümeye başladı.
limon çekirdeğinden 1 sene içinde kocaman bir limon ağacım oldu.
limon sıcağı sever sıcak ortamda bulundurunca toprağınıda sürekli nemli tutunca kısa sürede yol alacaktır...ha birde püf noktası ekeceğin kap derin olmalı çünkü limon alttan saçaklı kök yapıyor.
birde çekirdeği derine ekme ki çabuk çimlendin yoksa çimlenme vakti zaman.alır...
bu arada limonla sınırlı kalmayın benim birde mandalinam var :hulya:
onuda geçen kış ekmiştim o da çimlendi limondan bir farkı yok görüntü itibariyle sadece biraz daha minik sanırım derine ektiğimden böyle oldu gamyoncuiremsu

bunun dışında yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar :)
yakında evimi mini bir ormana çevireceğim sanırım kaydirigubbakcemile3
ah bu çiçek aşkı bambaşka bir şey opuyorumnanaktan

tmyy ay evet çiçek aşkı bambaşka birşey..
öyle ki oturmaya gittiğin her evde ev sahibinin çiçeklerine göz dikiyor arsızlık yapıp istiyorsun...çiçek aşkı insanı arsızlaştırıyor..:utangac:
elinde aynı cinsten çiçek olduğunda bile bi tane daha olsun ne çıkar diyorsun...kaydirigubbakcemile3

gündüz karanlığı hayır o ayrı bir oda hiç kimse o odada yatmıyor.
misafirlerimi salonumda yatırıyorum kendimiz içinde yatak odası var.zaten 2 kişiyiz.
bu bölüm mutfakla aynı yerde olan açık mutfak tarafı...
eşimde çok dikkat eder bu tarz şeylere bekarken kayınvalidem hiç çiçek bulunduramazmış evinde dert yanar bana..
sana nasıl sesi çıkmıyor diye kaydirigubbakcemile3

huulya limonum şu an 1 metreyi geçti maşallahı var halen gelişim gösteriyor..
geçen kış grip olduğumda nane limon kaynatırken aklıma gelmişti.
toprağa gelişigüzel batırıvermiştim limon çekirdeklerini.
kısa sürede çimlendi ve büyümeye başladı.
limon çekirdeğinden 1 sene içinde kocaman bir limon ağacım oldu.
limon sıcağı sever sıcak ortamda bulundurunca toprağınıda sürekli nemli tutunca kısa sürede yol alacaktır...ha birde püf noktası ekeceğin kap derin olmalı çünkü limon alttan saçaklı kök yapıyor.
birde çekirdeği derine ekme ki çabuk çimlendin yoksa çimlenme vakti zaman.alır...
bu arada limonla sınırlı kalmayın benim birde mandalinam var :hulya:
onuda geçen kış ekmiştim o da çimlendi limondan bir farkı yok görüntü itibariyle sadece biraz daha minik sanırım derine ektiğimden böyle oldu gamyoncuiremsu

bunun dışında yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar :)
yakında evimi mini bir ormana çevireceğim sanırım kaydirigubbakcemile3
ah bu çiçek aşkı bambaşka bir şey opuyorumnanaktan

hmm demek kışın ekdiniz, yani şimdi eksem olur mu acaba kaloriferlerin yanmasını mı beklesem? derin bir saksı alıcam tamam, toprağı farkeder mi ki? bide limonla mandalinayı aynı saksıya eksem olar mı CADIARZU ayy çok sordum tamam susuyorum

Back
X