Bahçe Bakımı ve Çiçekler Botanik köşem

sor tabii hulyacım seve seve yanıtlarım..
farketmez mevsimi bence
benim için öyle denk geldi kışın ektim istersen dene sende şimdi ekersen zaten hava -ortam ısısına göre çıkacaktır muhakkak.
aynı saksıya diksende olur fakat sonra ayırt edemezsin hangisi limon hangisi çilek :)
derin saksı olsun fakat derine ekme hemen parmağın ucuyla batır yoksa dibe kök saldığından toprak yüzeyine geç çıkar...
benim toprağım torf toprak çiçek toprağı yani.
farketmez sanırım ama torf daha yumuşak olduğundan nefes alır gibi gelmişti bahçe toprağı zamanla çamurlaşıp ağırlaştığından ben torf kullanıyorum...
ha birde şansını çoğaltmak için bir kaç minik pet bardağa bir kaç tane çekirdek ek dene bakalım.
benim çoğu arkadaşım öyle yaptı.
her bir pet bardağa 1 adet çekirdek batırdılar biraz büyüyünce büyük saksıya aktardılar..
camın önüne dizdiler o bardakları gelişimlerini izlediler.
şimdi çoğunun bir sürü limonu oldu.
ben 2 deneme yapmıştım ikiside tuttu bir daha yapmadım zaten...

öncelikle botanik köşene bayıldım valla..ben çok ilgili değildim çiçeklere,bir arkadaşım bir çiçek hediye edene kadar bana..aslında hala adını ble bilmiyorum.sendede var aynısından büyük yapraklı olan beyaz damarlı.. torf toprak al dediler aldım ama şu anda çiçeğimin büyümesi durdu.4 tane yaprağı yaklaşık 1 senedir hiç değişmiyor.evin her yerinde gezdirdim bi türlü yer bulamadım..bana da yardım edermisin lütfen ben nerde yanlış yapıyorum.bir de torf toprağın içine başka bişey koymak gereklimi??

öncelikle botanik köşene bayıldım valla..ben çok ilgili değildim çiçeklere,bir arkadaşım bir çiçek hediye edene kadar bana..aslında hala adını ble bilmiyorum.sendede var aynısından büyük yapraklı olan beyaz damarlı.. torf toprak al dediler aldım ama şu anda çiçeğimin büyümesi durdu.4 tane yaprağı yaklaşık 1 senedir hiç değişmiyor.evin her yerinde gezdirdim bi türlü yer bulamadım..bana da yardım edermisin lütfen ben nerde yanlış yapıyorum.bir de torf toprağın içine başka bişey koymak gereklimi??

tabiki canım seve seve yardımcı olurum.
sanırım sen difanbahyadan bahsediyorsun.
favori çiçeğimdir benim.
difanbahyalar en asil salon çiçekleridir büyüdükçe eve güzellik katar.
bakımı basit olsada aslında en narin çiçekler arasındadır.
ışık severler dikkat edersen yapraklarını ışığa doğru dönerler.camın önüne koydudun taktirde iyi ışık alacak ve gelişecektir.
çok su sevmezler.zaten vücutları su deposudur kışın 2 haftada bir yazınsa haftada bir sulaman yeterlidir.
ek besin yönüğnden çiçekçilerde satılan çiçek coşturan adlı bitki besinini 1 lt suya 1 kapak olacak şekilde karıştırıp bununla sularsan hoşuna gider.
ayrıca evet torf toprak sever.
torf toprak çiçekçilerde/ pazarlarda satılır kapalı poşet içinde hafif topraktır ...
kış zamanı dinlenme dönemine geçer hiç bir işlem uygulanmaz(kökten ayırma gibi)
sıcağı çok sever kışın sıcak ortamda durursa gelişmeye devam eder...

şu sıralar benim diflerimde dinlenme dönemine geçti..bahar ayında hızla yaprak çıkarmaya başlarlar...
sormak istediğin bir şey olrsa çekinme canım seve seve cevaplarım... :)

ne kadar güzel görünüyorlar.. o demir saksılığı nerden aldınız canım..ve iyi o ağırlıkların hepsini taşıyor..
benimkilerin üstü tozlandı..yıkadım ama geçmedi sanırım tektek silmek gerek. vitamin olarak birşey koyuyor musunzu.. benimkilerin pekbüyüdğü söylenemez de

evet canım hepsini taşıyor saksılığım ...
çok eskiydi o ben onu boyadım ve zamana uyarladım :)görsen her tarafı küflenmişti saksılıkların...
ben şu dönem (sonbahar-kış) hiç bir şey yapmıyorum 15 günde sulamak dışında...
sıcak ortamda tutuyorum (peteğin yanında)
ama yazın haftada 1 herbirine duş aldırıyorum bitki besini veriyorum ve sık suluyorum...
tabii en önemli etken iyi ışık alması...

biraz abartmamışmısın canım?
çok güzel gerçekten bende çok severim çiçekleri ama
oraya olmamış canım yaa
yada orası olcaksa eğer çünkü güneş alıyodur muhtemelen, tv yakışmamış canım oraya
tabi yinede tebrikler
çiçekler çok iyi bakılmış

:nazar::nazar::nazar:
valla lila mşl sana bazen çok özeniyorum
ne hamarat bi kadınsın yaff
benimde çiçeklerim vardı sulamayı unutuyodum hep
sonunda tatile giderken hepsini su dolu bi leğene koymayı unutup gittim geldiğimde ölmüştü hepsi
daha da bulaşmadım
valla senin köşeni görünce aklıma ilk gelen şey
her gün onların sağı solu nasıl temizlenecek derdi
ha birde veletlerden nasıl korunacak
benim kız hepiciğiniiki dakikalık eder de:icecream:
ama limonu denemek istiyorum yaff olamassa komşuya veririm tatilde o bakar
ama ben doğudayım çok soğuk buralar
evimde sobalı acaba sağlıklı büyürmü limon ağacı??fisfisfis

lila çiceklerin çok güzel ve sevimliler
bende çok seviyorum çicekle uğraşmayı
inşallah o çiceklerin odasında kimse yatmıyordur
nedenmi çünkü baş ağrısı yapıyorlar gündüzleri temiz okjisen alıp geceleride pis okjisenleri salıyorlar buda insana dokunuyor
bekarken senin odan gibi çicekle doluydu evimiz ve fazla odamız olmadıgından
çiceklerle bir yatıp kalktıgımızdan her sabah baş ağrısıyla kalkıyordum
ve dr söyle di çiceklerin odasında yatmayın diye

Canım doktorun bu şekilde söylediğine eminmisin? Çünkü bitkileryaprakları yoluyla fotosentez yaparak oksijen üretir, bunun için de güneş enerjisine ihtiyaç duyarlar. Geceleri ise ışık kaynağı yoktur. Demem o ki, bitkilerin ürettiği oksijen zararlı değil tam tersi yayarlı ve olmassa olmazımızdır. Ben de sürekli baş ağrısı çeken biri olarak bilirim ki, oksijensizlik baş ağrısını teikler, acil srrvisine baş vurduğum kriz anlarımda bile oksijen tüpü bağlarlar bana, evde de temiz havaya çıkmamı önerir doktorlar... Temiz hava demek oksijen demek. bitkilerse bize bunu sağlar. Gün boyu bizim tükettiğimiz oksijeni geri koyma çabasındadırlar canım. Belki yattığın odada varsa bitki, onu kastetmiş olabilir doktorun, çünkü gündüz karbondioksit alıp oksijen tüketen çiçekler, geceleri bunun tam tersini yapıp, bizim oksijenimizden çalar...O yüzden sadece "yatak odamızda" yani yattığımız odada çiçek (bitki) önerilmez...O da öyle bir- iki tanesi etkilemez emin ol...a.s. Bu arada lilacım çiçeklerine bayıldım .....:)

Çiçeklerin çok sağlıklı görünüyor ve çok güzeller.En çok çilli bgonya ve arap saçını sevdim :))

Bildiğim kadarı ile bitkiler gündüz oksijen verir gecede karbondioksit ama bir yerde bunu sağlığı etrkilemeyecek düzeyde olduğunu okumuşdum

canım çok güzel olmuş benimde var renkli saksılara koydum ben ama bütün halinde sergileme şansım olmadı
sen şu demir basamaklı saksılığı nereden aldın

Çiçeklerin maşallah çok güzel görünüyorlar ama sanki biraz fazla sıkış tokuş olmuş bi arada...salonun genişse bu tür büyük çiçekler daha güzel duruyor orda
Bende oturma odasında zararlı diye biliyorum özellikle geceleri karbondioksit salgıladıkları için...

çok çok güzeller, sadece en altta halka demirin altında kalana biraz üzüldüm, orada canı sıkılmasın :17:

Back
X