• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boy problemi

Yani kuzey avrupaya giden hemen hemen bütün türkler ortamdaki en kısa insan olmuşlardır.

Dünya genelinde anormal olan sen değilsin. Onlar.

Gönder onları buraya bakalim. Alalım havalarını

kim kardashian 1,59
ariana grande 1.53
eva longoria 1,57
hilary duff 1.55
kylie minogue 1.53
lady gaga 1.55
reese witherspoon 1,56
salma hayek 1.57
shakira 1,50
vanessa hudgens 1,55
daha çok var da anladın sen onu :KK56:
ne demişler bodur tavuk her dem piliç :KK49: üzme kendini ülkedeki kadınların boy ortalaması 1.60 zaten. kimse iskandinav kadınları gibi dolanmıyor meydanda 1.70 boyu olanın uzun olduğu ülke burası.

Edittiri: kuzey avr.da yaşıyorum demişsin. fark etmemişim. olsun yukardaki kadınlar tüm dünyanın sevdiği/beğendiği kadınlar.
Ve dünyanın en güzel ve en yetenekli kadınlarından biri olduğu belirtilen natalie portman 155. Kadın o boyla (film icabı da olsa) ingiletere kralini tavladı. Hem de ne güzel bir oyunculuk performansıyla.

Ben de kısayım. Çok uzun insanlarin yaninda kendimi acayip hissediyorum. Ama bunu takmiyorum.

Kuzey avrupaya gidip orda 185 ile orta boy kabul edilen basket potasi gibi hatunlarin arasında kısa olmak ile değil... farklı olmak ile övünmeye çalışırdım 😊

Pilates ile dik bir duruş kazanabilir ve daha uzun görünebilirsiniz. Doğru kişilere kendinizi emanet edin ve pilates yaparken daha çok esneme daha çok uzanma yapın günlük hayatınızda kullanmadığınız kaslarınızı da aktive edin sonuç
alırsınız.

Bu sorunu etrafimda paylaşabileceğim kimse olmadigi icin sizlere anlatiyorum kizlar, bir nevi icimi dokmek icin aslinda.
Belki size komik gelebilir ama benim hayati dolu dolu yasamami engelleyecek, hep dert ettigim birsey kisa boylu olusum.
Boyum sadece 1.57 (aslinda 156.6 gibi bisey ama artik 1.57 diyorum) ve bulundgum her ortamın en kisasi olmak, öğrenciligimden beri boyumla dalga geciliyor olmasi resmen tum kodlarima islendi. Ben mi hep uzunlarla cevriliydim bilmiyorum ama surekli kendimi ortamin en kisasi gibi hissediyorum, ellerimi, kollarimi, kisacasi kisa boyumla dogru orantili olan hicbirseyimi begenmiyorum. Kendimi begenmek icin ikna etsem bile kisa sureli oluyor, genel olarak disardan hep komik gorunyyormusum gibi geliyor😔
Su an yurtdisinda (kuzey Avrupa) yasiyorum ve arkadas grubunda yabancilar da oldugu icin o kadar iriler ki, en kisasi 1.65 kizlarin. Bu aralar, biraz da dalga gectikleri icin bir iki kisi, gene kafama taktik ve resmen kendimi eve kapadim, canim ise gitmek bile istemiyor.
28 yasindayim, artik bu yastan sonra faydasi olur mu bilmiyorum ama aletli pilatese basladim. Daha once hic omurgaya yonelik spor yapmadigim icin belki omurgayı birkac cm genisletir, 1.60 olabilirim en azindan. Bu konuda bilgisi olan var mi kizlar?
Sizden ricam lutfen bu yastan sonra uzama olmaz demeyin, zaten kemiklerin uzamayacagini biliyorum, tek merak ettigim omurganin uzayip uzamayacagi; veya etrafinizda boyle bir sey görüp gormediginiz.
Veya siz de kisa boyluysaniz kendinizi iyi hissetmek icin neler dusunuyorsunuz?
Şimdiden tesekkur ederim 🙏🏼

Boyum 1.50 , eşim 1.78 hiç bir zaman dert etmedim. Kimse de dalga geçmedi. İnsanlar kim neye takıyorsa onun üstüne giderler. Kendinizle barışık olmanızı tavsiye ederim. Ablamda benden biraz uzun olsun olsun 1.55. Onun bi arkadaşı vardı 1.75 vardı boyu. Sürekli ablamla dalga geçerdi. Ama anladım ki hatunun minyon bayanlarla ilgili travması varmış. Kocası bunu minyon bi bayanla aldatıp, daha sonra da bu bayanla evleniyor. Ve evli oldukları süre boyunca da kilo ver, düz ayakkabı giy, neden çıtı pıtı değilsin gibi söylemleri olmuş. Dedim yarası var ellemeyin garibimi. Ablama söyledikleri aşağılayıcı olsa da , Ablam hiç takmıyor. Mesela kız bugün senden kısa birini de gördüm senden daha kısası da varmış gibi. Ne de olsa herkes kendine yakışanı yapıyor. :)

Sizi öyle iyi anliyorum ki.Ben de bunu ergenlige yeni girmekte olan kizim da yasadim.Bir gün orotoryo da sınif arkadaslarinin yaninda öyle kısa kalmistı ki.Cevresindekiler 1.70.Kızim henüz 1.47.Alıp endokrine gotürdüm ve yetiskin boyunun benim kadar olamayacagı söylendi prof tarafindan.Ona belli etmesem de ,önce epey üzüldüm.Ama şimdi böyle bakmiyorum.Sacma sapan dalga gecen insanlari da kinıyorum.Ne olur şu güzelim gençlik günlerinizi kendinize zehir etmeyin.Dalga gececek saskın tiplerden uzak durun.Bulundugunuz memlekete hangimiz gitsek kısayız zaten .Yapacak bisey yok.İçinizde birikmişlik vardir bu konuda atmaya calisin onu da.Burda etrafimda bicok kişi sizin boyunuzda anormal hicbisey yok.Lutfen üzülmeyin.Doktor bu arada kızimin bu hızla ancak 1.52 olabilecegini söyledi.Umarim sizin boyunuzu bulur.

Dış görüntümüz konusunda özgüvenli olmalıyız. Bu zor aslında biliyorum ama çok önemli. Başkalarının düşünceleri gerçekten önemli değil. Bunlar zaten göreceli konular. Yani dünya üzerinde milyarlarca insan var birine boyunuz kısa görünür birine normal.
İşin sırrı kendimizi beğenmemizde.
hazal kayanın boyu kısadır ama kadının çok hayranları var. Sadece Türkiyede değil. Ortadoğu’da heryerde hayranları var. Böyle birsürü örnek veririm.
kendi güzelliğinizin farkında olun. Onun bunun lafına görüşüne çok önem vermeyin.

Bu sorunu etrafimda paylaşabileceğim kimse olmadigi icin sizlere anlatiyorum kizlar, bir nevi icimi dokmek icin aslinda.
Belki size komik gelebilir ama benim hayati dolu dolu yasamami engelleyecek, hep dert ettigim birsey kisa boylu olusum.
Boyum sadece 1.57 (aslinda 156.6 gibi bisey ama artik 1.57 diyorum) ve bulundgum her ortamın en kisasi olmak, öğrenciligimden beri boyumla dalga geciliyor olmasi resmen tum kodlarima islendi. Ben mi hep uzunlarla cevriliydim bilmiyorum ama surekli kendimi ortamin en kisasi gibi hissediyorum, ellerimi, kollarimi, kisacasi kisa boyumla dogru orantili olan hicbirseyimi begenmiyorum. Kendimi begenmek icin ikna etsem bile kisa sureli oluyor, genel olarak disardan hep komik gorunyyormusum gibi geliyor😔
Su an yurtdisinda (kuzey Avrupa) yasiyorum ve arkadas grubunda yabancilar da oldugu icin o kadar iriler ki, en kisasi 1.65 kizlarin. Bu aralar, biraz da dalga gectikleri icin bir iki kisi, gene kafama taktik ve resmen kendimi eve kapadim, canim ise gitmek bile istemiyor.
28 yasindayim, artik bu yastan sonra faydasi olur mu bilmiyorum ama aletli pilatese basladim. Daha once hic omurgaya yonelik spor yapmadigim icin belki omurgayı birkac cm genisletir, 1.60 olabilirim en azindan. Bu konuda bilgisi olan var mi kizlar?
Sizden ricam lutfen bu yastan sonra uzama olmaz demeyin, zaten kemiklerin uzamayacagini biliyorum, tek merak ettigim omurganin uzayip uzamayacagi; veya etrafinizda boyle bir sey görüp gormediginiz.
Veya siz de kisa boyluysaniz kendinizi iyi hissetmek icin neler dusunuyorsunuz?
Şimdiden tesekkur ederim 🙏🏼
Ay canım güzel hassas kalpli arkadaşım benimde boyum 178 ve ben herkese 175 diyorum. Türkiye’de ortalama erkek boyundan uzunum ve benimlede dalga geçiyorlar. Orantılı vücut ölçülerim var manken gibiyim kum saati vücut tipim ama gel gör kiiii dalga geçiyorlar. Sırbistana gitmiştim o kadar uzunlarki ben onların yanında kısa kalmıştım çok mutlu olmuştum. 😂 Hayat böyle sen takmamaya çalış. Başka şeylere odaklan.

Kendini baskalari ile kiyaslama ve kendine barisik ol uzamasan ne olacak bi ömür takıntılı mutsuz mu yasiyacaksin sana kötü bakan gozlere inat kendinle barisik ve mutlu ol...

Bende ayni sen gibiyim. Tami tamina 156.6 boyundayim. Soranlara yalan olmasin neme lazim diye 156 diyorum.
5 kardesiz ve ben ortancisiyim tam bu 5inin, en kisasi benim. Benden kucukler bile en az 1.68 felan.
Basta cok kafama takiyodum topuklu giyiyodum uzun oluyum diye. Ama yurumesi cok zordu bide sokakta tak tak ses cikarmasi dahada insanlara ' ben kisayim" diyen cinstendi.
Bende avrupada kaliyorum ve okulumda 4 5 kisiden haric 600 700 kisilik okul hepsi hollandali ve cok uzun. Bende kisa kaliyorum evet. Ama o kisilerin yaninda hep kisa kaliriz, daha uzun olsaydin bile. Cunku ortalama bi hollandalinin boyu 1.80. Biz turklerde kadinlar 1.60 erkekler 1.70. Onlarda takilinca buna razi olmalisin.
Zamaninda arastirdim naail uzarim diye ama bi zman sonra kendimle baristim.
Su an 25 yasindayim ve nisanliyim( bi Turkle, nisanlimin boyu 1.78 felan).
Megersem nisanlim annesi kiz bakinirken " kisa olsun, kisa olsun, uzun kiz olmasin" diyip dururmus. Annesi kiz buldum diyince ilk soru "boyu kac" diye soran biriymis. Bunlari duyunca Allah beni neden kisa yaratmis anlamis oldum :).
Bazen hafif platformlu ve 8 cm lik felan bot giyiyorum ve nisanlim hemen "duz ayakkabiyla daha tatli oluyosun, giyme ya o topugu" der.
Onunda ayri kompleksi varmis bu arada. Kendisi 1.78 ama ondan kucuk kardesi 1.85 felan. Annesi bizee gorucu geldiginde telefonda "buyuk oglum kucuk oglumdan kisa' dedignden dolayi takmis durumda kendi boyuna. Bende ona diyorumki " iyikide bundan uzun olmamissin, zamaninda 1.80 lk boyunda gorucu geldi ve annem hic eve cagirmadan boyunu duyunca reddetti gorucuyu".
Oyle yani, cokta sey etmemek gerek :)

Tavsiye olrak: topuklu giymek istiyorsan ses cikaran dikkat ceken ince topuk felan giyme sakin. Onu giyen kisa kizlar kendiyle catismasni belli ediyor her adim attiginda. Kis geldi zaten, botlarda ayak tabaninda platform olan( ordanda 1/2 cm boy kazan) kalin lastik topuklar giyin ses cikarmayan.

Sizin ailelerdeki ve sizdeki boy takintisi da çok abarti yahu okurken şasirdim bu derece noluyormuş uzun veya kisa olunca anlamadim? Dunyanin sonu gibi tavirlariniz var.
Boyu 180 diye adami istememeler, yok annesi kiz buldum diyince ilk boyunu sormasi kisa degilse istemeyecek heralde, 156 boyla topuklu giymenden rahatsiz olan adam, sanki cok uzun olacakmisdin gibi...

Ne insanlar var ya...

Benim de yas 28 boy 1 58
Kiz mini miniyiz iste aaa
Cevremde aa kisa diyip laf sokan dangalaklar oldu ama bu neydi simdi diyorum
Güzelsen güzelsindir, evet güzelim diyeceksin
Ki ben özgüvenli oldukca benim minyonluguma özeniyorlar bakma sen
nasil bir minyonsam ben de popo falan yerinde :D
Figürüm güzel ve bu benim icin önemli olan
Boy uzun kisa fark etmez proporsiyonun önemli
Evet bu boyla cok da disiyim, evet ben de Almanyadayim, ilkokul otobüsünden inen cocuklarin yaninda görülmüyorum
Hepsi benden uzun
ama ben fikir fikirim, giyiyorum topuklumu sipidik sipidik geziyorum
Ki ben topukluyla dahi kisa kaliyorum, en arar selvi boy, istemez de hem
Esim kisa seviyor kendi de 1 83 mü ne yani burasi icin o da kisa
Amaaan boyuma benden cok cevrenin taktigi oldu yine de sallamiyorum
yüzlerine diyemiyorum ama icimden su geciyor sizin beni beyenmeniz zerre umurumda degil

Sizi öyle iyi anliyorum ki.Ben de bunu ergenlige yeni girmekte olan kizim da yasadim.Bir gün orotoryo da sınif arkadaslarinin yaninda öyle kısa kalmistı ki.Cevresindekiler 1.70.Kızim henüz 1.47.Alıp endokrine gotürdüm ve yetiskin boyunun benim kadar olamayacagı söylendi prof tarafindan.Ona belli etmesem de ,önce epey üzüldüm.Ama şimdi böyle bakmiyorum.Sacma sapan dalga gecen insanlari da kinıyorum.Ne olur şu güzelim gençlik günlerinizi kendinize zehir etmeyin.Dalga gececek saskın tiplerden uzak durun.Bulundugunuz memlekete hangimiz gitsek kısayız zaten .Yapacak bisey yok.İçinizde birikmişlik vardir bu konuda atmaya calisin onu da.Burda etrafimda bicok kişi sizin boyunuzda anormal hicbisey yok.Lutfen üzülmeyin.Doktor bu arada kızimin bu hızla ancak 1.52 olabilecegini söyledi.Umarim sizin boyunuzu bulur.
Ben de yasamistim ayni seyi,benim kizimin boyu da 1 47ydi,baya uzuluyordu.
Kemik olcumu her türlü tahlil vs yaptirdim,en son boyunun 152 153 olacagini soyledi doktor,ben 167,esim 1 78 filan.
Uzulmustu ama doktorun dedigi hicte cikmadi,kizim 162 falan oldu,tahliller 3 yil önceydi.
Minyon olanlar daima genc gösteriyor,buna kesinlikle katiliyorum.

Son düzenleme:
Ben de yasamistim ayni seyi,benim kizimin boyu da 1 47ydi,baya uzuluyordu.
Kemik olcumu her türlü tahlil vs yaptirdim,en son boyunun 152 154 olacagini soyledi doktor,ben 167,esim 1 78 filan.
Uzulmustuk ama doktorun dedigi hicte cikmadi,kizim 162 falan oldu,tahliller 3 yil önceydi
Tesekkur ederim cevabiniz icin.Biz eşimle sizden kısayiz.1.64 ve 1.73 üz.Benim de icimden bi ses 1.52 olmayacagini soyluyor.Demek doktorun öngörüsü dogru çikmadı.Bir de sagligi ve mutluluguna odaklandım.Ayrıca adet de olmadı.

Tesekkur ederim cevabiniz icin.Biz eşimle sizden kısayiz.1.64 ve 1.73 üz.Benim de icimden bi ses 1.52 olmayacagini soyluyor.Demek doktorun öngörüsü dogru çikmadı.Bir de sagligi ve mutluluguna odaklandım.Ayrıca adet de olmadı.
Benim kizim da adetten sonra uzadi aslinda.Bir de adetten sonra uzamaz derler.
Doktor demisti ki kemikteki buyume uclari kapanmamis,daha uzar,yakinda da adet olur diye.
Adet oldu,ama uzadi da,ona hic belli olmuyor

galiba kısa boylu olmayı seven ender kisilerdenim😁 Sizinle ayni boydayim konu sahibi. bulunduğum ortamda nerdeyse hep en Kısa kişi ben oldum. Kısa boylu olmak kötü bir şey degil ki tam aksine avantajları bile var, her şeyden önce her zaman yaşınızdan küçük ve genc görünüyorsunuz, insanlar sempatik olduğunuzu dusunuyor..ve istediğiniz gibi bıcır bıcır olup her şeyi yapabiliyorsunuz😂kimse bir şey diyemiyor. Üstüne eşim 1.80 üzeri boya sahip..bazen yanima alip aynanin karsisina goturuyorum ne kadar tatli gorunuyoruz diye:) boyle sarılınca kafanız tam kalbinin olduğu yere denk geliyor, pıt pıt attığını duyuyorsunuz, çok tatlı oluyor yaw:)) valla kisa boylu olmak güzel bisey:) canınızı hiç sıkmayın

Adetle boyun ne ilgisi var ki 🤔. Ben 13 yaşında adet oldum, boyum da uzadı yani hatta en çok adetten sonra uzadım ben. 1.74 cm. Adetle boyun ilgisi yok. Boy genetik. Genelde anne ve babanın boyuna yakın olurlar çocuklar.

benim boyumda sizinki gibi kısa tek sıkıntı kilo alınca çok çabuk belli oluyor.onun dışında bir sıkıntısını görmedim.dalga geçende belki çocukken falan olmuştur.yetişkin insanların böyle şeyin lafını yapması çok tuhaf geldi.

Adetle boyun ne ilgisi var ki 🤔. Ben 13 yaşında adet oldum, boyum da uzadı yani hatta en çok adetten sonra uzadım ben. 1.74 cm. Adetle boyun ilgisi yok. Boy genetik. Genelde anne ve babanın boyuna yakın olurlar çocuklar.
adet gördükten sonra boyun uzaması yavaşlıyor.ben erken oldum ondan sonra çok az uzamışımdır.normalde doktora götürmeleri gerekir ama götürmemiş bizimkiler:kızgın:

İste adetle birlikte bi atılim bekleniyor demek ki.Kastedilen o.Siz de olduktan sonra uzamışsıniz.

Back
X