boy takıntım beni hayattan soğuttu

Konu epey eskimiş ama boy kısalığı denince dikkatimi çekti, neler çektim ben de bu boy konusunda :)) senin yaşlarında yani lisede benimle de çok dalga geçerlerdi ama gülüp geçerdim ben de, ilkokulda her dalga geçene ağlardım çünkü artık alışmıştım:) hele ortaokulda hoşlandığım çocuk sen çok güzelsin nergis keşke biraz daha uzun olsaydın o zaman seni severdim demişti de ne üzülmüştüm :D o salak, ben daha da salak :D benim boyum da 1.55dir heralde, cesaret edip ölçemiyorum hiç ama 1.60 olan ablamdan kısayım. hele annem, 1.50 :)) ama 50 yaşında olmasına rağmen en fazla 30 gösteriyor, bunu düşününce böyle ufak tefek olmak güzel geliyor insana. bir de büyüdükçe dalga geçmeyi bırakacak insanlar, dalga geçilmesi onların küçüklüğü. ilkokulda epey dalga geçerlerdi ama lisede sadece şaka yollu takıldılar, lisedekiler biraz daha büyümüştü çünkü ilkokul seviyesinden. üniversitedeyim şuan, ünide ise daha hiç boy konusunda bir laf duymadım kimseden. hatta artık ben dalga geçiyorum kendimle ufacığım diye kimse oturup dalga geçmiyor bu konuda:) aradatopuklu giyiyorum hoşuma gidiyor arkadaşlarıma daha yakın olmak :D ama çoğu zaman da umursamıyorum, düz taban giyiyorum. biraz daha uzun olmayı çok isterdim ama, nasip yani napalım.. :)

merhaba.bi kez daha boyumla ilgili konu açmıştım.tekrar açıyorum kusura bakmayın.17 yaşındayım.1.50 boyum var.artık boyumun kısa olmasını o kadar kafama takıyorum ki anlatamam.bir saattir ağlıyorum, boyumu düşünüyorum.annem kızdı."allah sana öyle bi dert vericekki boyunun kısalığını unutucaksın"dedi.iyice moralim bozuldu.ben isyan etmek istemiyorum.çok şükür sağlığım yerimde.ama boyum kısa olduğu için kendimi hep diğer insanlardan bir adım geride gibi hissediyorum.tamamen psikolojim bozuldu.diğer kızlar normal,ben anormalmişim hastaymışım gibi geliyo.offf tekrar söylüyorum, isyan etmek istemiyorum ben.Allah başka dert vermesin.ama bıktım artık çevremdekilerin boyumu hep dalga konusu etmesinden.kendimi milletin yanında cüce gibi hissediyorum.çok zayıf olsam 10 yaşında çocuk gibi duruyorum.biraz kilo alsam bodur şişman duruyorum.şimdi herkes topuklu giy felan diyecek ama topuklu vücudun biçimini değiştirmiyoki.kalçamın altndan dizime kadar olan kısım 1 karış yaa..topuklu giyince bu düzelmiyoki? sadece biraz yüksek gözüküyorum.ahhh 1.58 olsam yeter bana.ama bu yaştan sonra o kadar uzamam çoooook zor.3 yıldır aynı boydayım.biliyorum çoğunuz kızacaksınız bana ama ne yapayım, çok bunaldım, buraya yazmak geldi içimden.pazartesi günü endokrinoloji uzmanına gidicem.inşallah az da olsa uzamam için bi çare bulurlar.lütfen benim için dua edin :(

pofff 1.53'üm her girdiğim ortamda en kısa benim. beden eğitimi dersinde sıranın en sonunda hep ben oldum, okul yürüyüşlerinde hep en arkada tek başıma yürüdüm. 23 yaşına geldim evli barklı iş güç sahibiyim ama hala öğrenci sanıyorlar. :) kendi boyuma göre birini de buldum. ve boyumdan hiç mutsuz olmadım. kıyafetlerle göz yanılması yaşatabilirsin. üst grupta kısa ve dar giyme. boyuna çizgili giyebilirsin. önemli olan vücudunun şekilli olması. onun için de pilates gibi sıkılaştırıcı sporlar öneririm

deli kız nolcak boyun kısa ise
bak sana örnek
bizim yeni gelinimizde kısa (eltim oluyor kendisi)
kaynımı görsen bir de
uzun boylu bir de baya baya yakışıklı çocuk
kaynım kızın gözünün içine bakıyor
ağzına düşücek nerdeyse
e noldu şimdi kız kısaysa
mutsuz mu yoo gayette mutlu
topuklu ayakkabı bile giymiyor özgüveni tavan

yaniii
kısa olunca üniversite kazanılmıyor mu
iyi bir iş sahibi olunmuyor mu
yakışıklı kocan olmuyor mu
hepsi oluyor
o zaman sorun yapılacak bir şey yok
dert ettiğin şeye bak

Bence boşuna üzülüyorsun.Japonyada ki çoğu kadının boyu 1.50-55 aralığında çıtı pıtı olmanın neresi kötü anlayamadım. Minyon insanları herkes sever.Hem internetten bakarsan boyu kısa olan birsürü ünlü var.Mesela Shakira 1.52 :)

Tatlım fazla takma kafana.. ben de çok taktım, kendime dert ettim ama sonra vazgeçtim..
Ben 18 yaşında 1.56 boyundayım.. Benimki daha çok genetik bi durum.. baba tarafım kısa ben de onlar gibiyim, babamla aynı boydayım.. bundan sonra da uzayacağıma pek fazla inanmıyorum, böyle bi şeye gerek te yok zaten ama yine ip atlıyorum belki faydasını olur diye.. olsa da olmasa da sorun değil yani.. bence Sen de denemelisin.. bi yerden sonra alışıyosun keyif vermeye başlıyor.. bi de yaşın geçte olsa süt ve süt ürünleri fazla tüket bakarsın faydası olur :34:
Boy takıntını sana unutturacak bişeyler gerekiyor.. bana erkek arkadaşım unutturdu sağ olsun.. beni böyle kabullendi gerisi zaten benim için boş.. bi de O 1.82 boyundaa :9:
Haline şükret kendini böyle sev..Boyunu her düşündüyünde senden daha kötü durumda olanları düşün Allaha her halinle şükür et.. bu sena iyi gelecektir.. Seni mutlu eden şeyleri yap, boyun aklına bile gelmesin..

Ben 22 yasindayim 1,70 esimle ayni boydayiz topuklu giyince onun yaninda deve gibi hissediyorum cok uzun olmakta iyi degil bizim mahalledede bi kiz var cok zayif vede kisa cocuk gibi duruyor evlendigi adami gorun 1,85 boy yakisikli baya ama yan yana gelince ne yalan soyleyeyim deve yle cuce gibi duruyo surekli topuklu giyiyo ama yinede kocasinin omuzuna bile yetisemiyo kotu bi durum

benim de boyum kısa..önceleri dert ediyordum ama şimdi umrumda değil..dış görünüşüm için benimle arkadaşlık edecekler hiç olmasınlar hayatımda..

Yavrum yaa :) kiyamamki ben sna.dert etme bunu.internette arastir biraz bir suru egzersiz var.onlari yap,her sabah ac karnina bi yerden tutunup asil,omurgayi uzatir.tabi bunlari kendine zarar vermeden yap.sut ic,meyve ye,beslenmene dikkat et.doktora git ne yapilabilir ogren ;) ama kendini uzme sakin bunun icin.ben bir yerde calismstim okurken,bi aylik bir isti,bi kiz baslamisti ise,muhtemelen 1.50 idi.topuksuz gezmezdi ama bakimliydi,ve hastasi coktu :) yani vanessa hudgens'i dusun derim ya da shakirayi ;)

Herseyin duzgun olsa da bazi insanlar kendilerini yuceltmek icin sacma sapan seyler bulurlar oyuzden kafani hic takma dedigin gibi allah baska dert vermesin bak benim kardesim 12 yasinda skolyoz hastasi dogustan omuriligi egri ve simdiye kadar 15-16 tane ameliyat oldu platin takmislardi boydan boya dusun son ameliyatta platini cikarttilar yamulma olmaz belki diye ama goze batacak derecede yamuldu tekrar ameliyat olacak bu gidisle simdi dusun sagligin yerinde olup kisa boylu olmayi mi tercih edersin kardesim gibi boyu yerinde olup yamuk yumuk durmayi mi? Dusun onun psikolojisi ne durumda? Takma kimseyi...

Son düzenleme:
Herseyin duzgun olsa da bazi insanlar kendilerini yuceltmek icin sacma sapan seyler bulurlar oyuzden kafani hic takma dedigin gibi allah baska dert vermesin bak benim kardesim 12 yasinda skolyoz hastasi dogustan omuriligi egri ve simdiye kadar 15-16 tane ameliyat oldu platin takmislardi boydan boya dusun son ameliyatta platini cikarttilar yamulma olmaz belki diye ama goze batacak derecede yamuldu tekrar ameliyat olacak bu gidisle simdi dusun sagligin yerinde olup kisa boylu olmayi mi tercih edersin kardesim gibi boyu yerinde olup yamuk yumuk durmayi mi? Dusun onun psikolojisi ne durumda? Takma kimseyi...

saglikli olmayi tercih ederim tabiki de.Allah kardesinize sifa versin

Yavrum yaa :) kiyamamki ben sna.dert etme bunu.internette arastir biraz bir suru egzersiz var.onlari yap,her sabah ac karnina bi yerden tutunup asil,omurgayi uzatir.tabi bunlari kendine zarar vermeden yap.sut ic,meyve ye,beslenmene dikkat et.doktora git ne yapilabilir ogren ;) ama kendini uzme sakin bunun icin.ben bir yerde calismstim okurken,bi aylik bir isti,bi kiz baslamisti ise,muhtemelen 1.50 idi.topuksuz gezmezdi ama bakimliydi,ve hastasi coktu :) yani vanessa hudgens'i dusun derim ya da shakirayi ;)

cok arastirdim.cok sey denedim inanin .doktora da gittim.bilegimden rontgen cektiler.uzama kemiklerim kapanmis.belki 2-3 cm uzarsin dedi doktor genetik bi durum malesef.. :/ boyum kisa ama hic bir saglik problemim yok cok sukur..

Kadınlarda boy uzaması 18 yaşından sonra duruyor diye biliyorum.. ki bu olayın %75'i genetik.. 17 yaşındasın basketbol oynayabilirsin bol bol da süt iç yararlı olabilir.. uzamazsan'da böyle şeyleri sorun etme topuklu ayakkabı giyebilirsin dışarı çıktığında..ama kendini olduğun gibi sevmeye çalış.. Değişmeyecek bir şey için üzülmek boşa kendine yazık edersin..

Back
X