- 4 Ekim 2007
- 8.479
- 2.640
- 723
hadi canım valla mı .istediğim şekilde yazarım sanane .sen rezil olduğunla kaldın işte .sana haddini bildirdi arkadaş.
Dış basında yansıtılan imaj hep dahaa farklıdır, pkk'da dış basında olduğundan daha yumuşak bir imaj sergiliyor. Bir yazını İrlanda'da değişim öğrencisi olarak geçiren yabancı bir arkadaşım vardı. Halkın aşırı ırkçı ve şiddete meyilli olduğundan bir kaç arkadaşını dövdüklerinden bahsetmişlerdi. Halkın genel eğilimi böyleyken terör örgütleri de çok sevecen olmaz diye düşünüyorum ve konu ordan oraya dağılıyor gittikçe.
Asıl olarak başından beri söylemek istediğim şu ki, bu kadar fanatikçe hareket etmemek lazım. Kendimizi toptan tüm Kürtlerin, Kürtlerin de bu ülkede bazı sorunlar yaşıyabiliyor olacaklarını söyleyenlerin, ya da Kürt-Türk çatışmasını manasız bulanların vatan haini olduklarına açıkça veya gizli teröre estek verdiklerine inandırırsak, koşulsuzca Kürt hareketine destek verenlerden, bütün Türklerden koşulsuzca nefret edenlerden bir farkımız kalmaz, üstelik Kürt-Türk çatışmasını derinleştirerek savaşın sürmesine, yeni canların ölmesine katkı sağlamış oluruz. Eğer birilerinin dağa çıkmaktan, eline silah almaktan vazgeçmesini istiyorsak, nefret beslemekten, vazgeçmek lazım, yüzde yüz bizim gibi düşünmeyene de tolerans göstermeyi öğrenmek lazım.
Mahalle ağzı had bildirmek mi sizin lugatınızda?Bir insanın yazım kurallarını bilmemesi çok acı,çünkü bunun eğitimini taa ilköğretimde veriyorlar...
Her derde şükür eden bir millet olduğumuz sürece bu devran böyle sürer gider.Her geçen gün fakirleşiyoruz.Yaşam kalitemiz düşüyor ama yurdum insanı tepkisiz.Bu bir imtihan diyorlar.Böylr birşey yok yaa.Allah kullarını madur edip imtihan etmiyor.Bu fakirlik, bu açlık ,işsizlik hatta hastalık allah vergisi değil.2+2 nasıl 4 ederse yaşam kalitesinin yerlerde olan bir toplumda bu çok doğal sonuç.Çaresizliği kader olarak algıladığımız için sürekli gerideyiz.Bisürü genç insan öldü.Şehitlik mertebesi diyoruz.Saygısızlık yapmak istemiyorum ama bu öyle birşey değil.Bunun içinde ihmal var,boşvermişlik var,adamsendecilik var.Neden kimse nasıl ,niçin demiyor.Hayır demiyor.Sorgusuz teslimiyet toplumu kör sağır dilsiz yapıyor...
Dış basında yansıtılan imaj hep dahaa farklıdır, pkk'da dış basında olduğundan daha yumuşak bir imaj sergiliyor. Bir yazını İrlanda'da değişim öğrencisi olarak geçiren yabancı bir arkadaşım vardı. Halkın aşırı ırkçı ve şiddete meyilli olduğundan bir kaç arkadaşını dövdüklerinden bahsetmişlerdi. Halkın genel eğilimi böyleyken terör örgütleri de çok sevecen olmaz diye düşünüyorum ve konu ordan oraya dağılıyor gittikçe.
Asıl olarak başından beri söylemek istediğim şu ki, bu kadar fanatikçe hareket etmemek lazım. Kendimizi toptan tüm Kürtlerin, Kürtlerin de bu ülkede bazı sorunlar yaşıyabiliyor olacaklarını söyleyenlerin, ya da Kürt-Türk çatışmasını manasız bulanların vatan haini olduklarına açıkça veya gizli teröre estek verdiklerine inandırırsak, koşulsuzca Kürt hareketine destek verenlerden, bütün Türklerden koşulsuzca nefret edenlerden bir farkımız kalmaz, üstelik Kürt-Türk çatışmasını derinleştirerek savaşın sürmesine, yeni canların ölmesine katkı sağlamış oluruz. Eğer birilerinin dağa çıkmaktan, eline silah almaktan vazgeçmesini istiyorsak, nefret beslemekten, vazgeçmek lazım, yüzde yüz bizim gibi düşünmeyene de tolerans göstermeyi öğrenmek lazım.
Peki savşmadan kaybedilen topraklar neolucak arkadaşlar.Ege de...Foça,Kuşadası,Bodrum;Çeşme...YAbancılara satılan yerler.Adam Fransız köyü yapmış yanına bile yaklaşamıyorsun.Bir pasaport istemedikleri kalıyor.Parsel parsel satııyor.Onların oluyor.İletişim ve finans sektörü tamamen satıldı.Neredeyse tüm bankalar dış menşeyli.Sizce biz bağımsızmıyız...
Herkes vatan toprağı elden gidiyor diye doğuya ağlarken batı gitti bile.Üstelik sadece batı da değil para karşılığı karış karış satıldı.Üstelik kuva-i milliye geregi vatan toprağı satılamaz.Bu da mı kader muhakkak kader diyenler vardır.Şaşırmam yani.Biri hayırlısı olsun diyebilir.Artık şok olmuyorum.çok doğru yazmışsınız,bende 2 gündür bunu düşünüyorum,yeni kanun çıktı biliyorsunuzdur,artık yabancılara kayıtsız şartsız emlak satılabilecek.dışarı ülkelerde ev alsanız bile arsa payı size ait olmuyor,siz sadece evi almış oluyorsunuz,arsa onların oluyor ama benim ülkem toprağını satıyor.Alanyaya bir gelin görün yarısı Alman,Side'nin yarısıda İngiliz!
ya bi geldim fakirlerin ihtiyacından zenginlerin savurganlığından bahsettiğim konu dönmüş dolanmış nerelere gelmiş aşk olsun kızlar neden böyle birbirinize girdiniz anlamadımki çok üzgünüm böyle olcağını bilsem hiç yazmazdım valla öyle esti birden yazmak istemiştim
Peki savşmadan kaybedilen topraklar neolucak arkadaşlar.Ege de...Foça,Kuşadası,Bodrum;Çeşme...YAbancılara satılan yerler.Adam Fransız köyü yapmış yanına bile yaklaşamıyorsun.Bir pasaport istemedikleri kalıyor.Parsel parsel satııyor.Onların oluyor.İletişim ve finans sektörü tamamen satıldı.Neredeyse tüm bankalar dış menşeyli.Sizce biz bağımsızmıyız...
B.k yolunu ne için dediğimi anlamanız imkansız!..Siz gönderin çocuklarınızı,ben göndermeyeceğim.
güzel söylemişsin. aslında özünde kimse savaş olsun, gencecik canlar ölsün istemez. herkes barış içinde yaşamak ister. ama kimisi söz konusu sınırlarımız olunca askerlik vatan borcu der, kimisi b..yolu.. sorun da burdan çıkıyor.. ben birinci kategorideyim mesela.. benim için bir santimetrekare vatan toprağı bile feda edilemez. ha sen dersin ki ver gitsin nolcak.. buna da üzülürüm açıkçası.. çünkü biliyorum ki bir kere bu tavizi verirsen ileride elinde, tüm benliğin, özlük hakların ve inancınla özgürce yaşayabileceğin bi vatanın kalmaz.
barış içinde yaşayalım, hoş görülü olalım iyi güzel.. ama mesele artık birbirine sevgi dolu yaklaşmayı çoktan aşmış durumda. o dağlarda ne uğruna adam öldürdüğünden bile haberi olmadan benim kardeşime, abime kurşun sıkan insanlar var. yap deniyo yapıyolar..
çok klasik bi söylem ama.. dış güçler..
sen de güzel söylemişsin benim ekleyeceğim birkaç şey var......burda herkes haklı...hepimiz çok doluyuz bell ki.......2003 senesine kadar vatan toprağıydı o sene çıkan yasayı biliyoruz değil mi.....adı ikiz yasalar.....bunun anlamı şuydu türkiye de isteyen her topluluk kürdü olsun alevisi olsun gürcü olsun vesaire her halk ya da tarikat topluluğu kendi kaderine sahip olacaktır........şimdi bu yasadan şunu anlıyoruz ki bu ülkede ankaradaki insanları ayaklandırırsanız ankara da dahi ayrı bir devlet kurabilme hakkına sahipsiniz........bu olşumun üzerine hiç bir söz söylemek hakkına sahip değilsiniz çünkü birleşmiş milletler yakanıza yapışır ....belli ki güneydoğu toprakları kürdistan olacak çok yazık..........suç hepimizde aradan kaç seçim geçti bu geçen yasaları hangimiz sorgulrdık.....hiçbirimiz.......oturup ağlamanın bir manası yok şimdi........benim babam da kıbrıs gazisi gerçek bir gazi........kardeşlerimiz oraya gidiyor da niye gidiyor......].hiç bir kurum kuruluş da sormuyor tsk dahil bu çocukların dağ başında ne işi ver bu savaşın artık ne amacı var.bu savaşın artık ne amacı var....verilmesi gereken herşeyi verdik aklıma birtek batılı ülkelerle olan silah ithali anlaşmaları geliyor ....yoksa bu saatten sonra bu savaşın başka bir anlamı olamaz.....üzgünüm üzüntüden mideme kramplar giriyor ama buradan bakıldığında .ok yoluna gitmiş gibi görünüyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?