böyle adalet olmaz olsun

hadi canım valla mı .istediğim şekilde yazarım sanane .sen rezil olduğunla kaldın işte .sana haddini bildirdi arkadaş.

Mahalle ağzı had bildirmek mi sizin lugatınızda?Bir insanın yazım kurallarını bilmemesi çok acı,çünkü bunun eğitimini taa ilköğretimde veriyorlar...

İki lafı bir araya getiremeyenlerin yazısından sonra iyi geldi.Eline ,koluna sağlık.

bugun ülkede savaş cıkması demek bizim 10 yıl geriye gitmemiz demek! bu sorunlar savaşla ve boş konuşmakla malesef çözülmüyor barış içinse artık cok geç bu saatten sonra bu kadar şehidimiz var ken ağızdan cıkan sözler bu kadar futursuzken barış mı? onların istediği barış devlet içinde devlet kurmak demek!

balık baştan kokmuş...bir avuçlarken şimdi dış ülkelerden destekleyenleri var artı mecliste temsilcileri var bunları bu hale getiren kim ? iktidar!! açılım açılım diye ortalıgı ayaga kaldıran kim iktidar!!

hiç düşündünüz mü bu terör olayları bu zenginlik fakirlik uç noktaları bu zamlar son 10-15 yılda neden arttı?

kendi geleceğimi ve doğacak cocuklarımın geleceğini pek parlak görmüyorum ne acı!! ülkemi hiç bir ülkeye değişmem ama içindeki pislikler yüzünden güzel ülkem ne halde piyon olarak kullanılıyoruz ama farkında değilmiyiz yoksa işimize mi gelmiyor...

Mahalle ağzı had bildirmek mi sizin lugatınızda?Bir insanın yazım kurallarını bilmemesi çok acı,çünkü bunun eğitimini taa ilköğretimde veriyorlar...

bilmem ne yolu demek bence daha acı .konuştukça batıyorsun .kaç yaşındasın merak ettim .on beş falan galiba .al çiçeğini git barış teröristlerle ben barışmıyorum okadar .

Her derde şükür eden bir millet olduğumuz sürece bu devran böyle sürer gider.Her geçen gün fakirleşiyoruz.Yaşam kalitemiz düşüyor ama yurdum insanı tepkisiz.Bu bir imtihan diyorlar.Böylr birşey yok yaa.Allah kullarını madur edip imtihan etmiyor.Bu fakirlik, bu açlık ,işsizlik hatta hastalık allah vergisi değil.2+2 nasıl 4 ederse yaşam kalitesinin yerlerde olan bir toplumda bu çok doğal sonuç.Çaresizliği kader olarak algıladığımız için sürekli gerideyiz.Bisürü genç insan öldü.Şehitlik mertebesi diyoruz.Saygısızlık yapmak istemiyorum ama bu öyle birşey değil.Bunun içinde ihmal var,boşvermişlik var,adamsendecilik var.Neden kimse nasıl ,niçin demiyor.Hayır demiyor.Sorgusuz teslimiyet toplumu kör sağır dilsiz yapıyor...

ya gidenler hep gariban cocuklar aralarında bir tane zengin aile varmı?gecen gün kü şehit cenazesinde şehidin babasının ayakkabısı yırtıktı!!!

bugune kadar villadan cıkan sehit cenazesi gördünüzmü malesef ki malesef

taraf olmayan bertaraf oluyorrr

güzel söylemişsin. aslında özünde kimse savaş olsun, gencecik canlar ölsün istemez. herkes barış içinde yaşamak ister. ama kimisi söz konusu sınırlarımız olunca askerlik vatan borcu der, kimisi b..yolu.. sorun da burdan çıkıyor.. ben birinci kategorideyim mesela.. benim için bir santimetrekare vatan toprağı bile feda edilemez. ha sen dersin ki ver gitsin nolcak.. buna da üzülürüm açıkçası.. çünkü biliyorum ki bir kere bu tavizi verirsen ileride elinde, tüm benliğin, özlük hakların ve inancınla özgürce yaşayabileceğin bi vatanın kalmaz.
barış içinde yaşayalım, hoş görülü olalım iyi güzel.. ama mesele artık birbirine sevgi dolu yaklaşmayı çoktan aşmış durumda. o dağlarda ne uğruna adam öldürdüğünden bile haberi olmadan benim kardeşime, abime kurşun sıkan insanlar var. yap deniyo yapıyolar..
çok klasik bi söylem ama.. dış güçler..

Peki savşmadan kaybedilen topraklar neolucak arkadaşlar.Ege de...Foça,Kuşadası,Bodrum;Çeşme...YAbancılara satılan yerler.Adam Fransız köyü yapmış yanına bile yaklaşamıyorsun.Bir pasaport istemedikleri kalıyor.Parsel parsel satııyor.Onların oluyor.İletişim ve finans sektörü tamamen satıldı.Neredeyse tüm bankalar dış menşeyli.Sizce biz bağımsızmıyız...

ya bi geldim fakirlerin ihtiyacından zenginlerin savurganlığından bahsettiğim konu dönmüş dolanmış nerelere gelmiş aşk olsun kızlar neden böyle birbirinize girdiniz anlamadımki çok üzgünüm böyle olcağını bilsem hiç yazmazdım valla öyle esti birden yazmak istemiştim

çok doğru yazmışsınız,bende 2 gündür bunu düşünüyorum,yeni kanun çıktı biliyorsunuzdur,artık yabancılara kayıtsız şartsız emlak satılabilecek.dışarı ülkelerde ev alsanız bile arsa payı size ait olmuyor,siz sadece evi almış oluyorsunuz,arsa onların oluyor ama benim ülkem toprağını satıyor.Alanyaya bir gelin görün yarısı Alman,Side'nin yarısıda İngiliz!

Son düzenleme:
Herkes vatan toprağı elden gidiyor diye doğuya ağlarken batı gitti bile.Üstelik sadece batı da değil para karşılığı karış karış satıldı.Üstelik kuva-i milliye geregi vatan toprağı satılamaz.Bu da mı kader muhakkak kader diyenler vardır.Şaşırmam yani.Biri hayırlısı olsun diyebilir.Artık şok olmuyorum.

nerden buraya geldiğini söyleyeyim, biri içindekini tutamadı söylenmeyecek bir laf söyledi,sonra tepki alınca kardeşlikten barıştan dem vurdu.sanki bunlari akıl eden bir kendisiymiş gibi...ve kendine karşı çıkanları savaş ,kan,ölüm yanlısı olmakla suçluyor...kısacası kıvırdıkça kıvırıyor...kimse ölmesin çatışma bitsin bölünmeyelim elbette.sanki biz ne istiyoruz özür de dilemedi üste çıkıcam diye olmadık yerlere giriyor olay bu.

''iktidar sahipleri gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler'' ne doğru söylemiş Atam..

ama konuşmaktan başka ne yapabiliyoruz ki.. ne yapabiliriz ki? insanlara vatan elden gidiyor desen alacağın cevap ''ama ne güzel yolları yapıyolaaarrr.. ekonomiyi düzeltiyolaaarrr.. herkesin cebinde iki tane cep telefonu vaar.. eskiden böyle miydi?... '' bu yani. toplumun %45'i bu düşünce yapısında olunca elden ne gelir?

herkes tutturmuş bir savaş kelimesi gidiyor.

Neredeyse hergun, üzeri al bayrağımıza örtülü, hayatının baharında şehit düşen ana kuzuları , vatan millet uğruna savasarakmi can verdiler yani.

Arkadaslar savaş en az farklı iki ülkenin, menfaatleri doğrultusunda yaşanır.

sayelerinde evlerimizde rahatça uyuduğumuz,TSK ve adını peygamber efendimizden s.a alan mehmetçiğimiz daglarda savaşmıyor.vatani bölmek isteyen teröre bas eğmemek adına gorev yapıyor.

terörün karşısında askeri,siyasi,ekonomik olarak durmak asla savaşmak değildir.

40 senedir hangi çıkar uğruna 3-5 çapulcuyu askerimizin ve vatandaşının eteğinden silkeleyip atmayan devlet büyükleri, eli kanlı teröristler kadar suçludur bence.
Bu ülkede yeteri kadar baba vatan sag olsun dedi.

iste bu yuzdendirki ben bir anne olarak artık EVLADIM SAG OLSUN diyorum

Son düzenleme:
terör yerine askeri hedef alan koltuk sevdalısı politikacılar,ekonomik rant için terörü geçim kapısı sayanlar var oldukça bir hiç uğruna daha kimbilir kaç can gidecek,kaç ocak sonecek...

Artik birileri buna dur demeli.

B.k yolunu ne için dediğimi anlamanız imkansız!..Siz gönderin çocuklarınızı,ben göndermeyeceğim.

Gönderip göndermemek sana kalmadı...
O çocuk kendi kararını vericek bi yaşta olucak içinde vatan sevgisi varsa sen önüne duvarda örsen nafile...
Genç yaşta bi çocuğun askere gidip gitmeme kararı anneye mi aittir?
Yoksa kendisine mi ?

sen de güzel söylemişsin benim ekleyeceğim birkaç şey var......burda herkes haklı...hepimiz çok doluyuz bell ki.......2003 senesine kadar vatan toprağıydı o sene çıkan yasayı biliyoruz değil mi.....adı ikiz yasalar.....bunun anlamı şuydu türkiye de isteyen her topluluk kürdü olsun alevisi olsun gürcü olsun vesaire her halk ya da tarikat topluluğu kendi kaderine sahip olacaktır........şimdi bu yasadan şunu anlıyoruz ki bu ülkede ankaradaki insanları ayaklandırırsanız ankara da dahi ayrı bir devlet kurabilme hakkına sahipsiniz........bu olşumun üzerine hiç bir söz söylemek hakkına sahip değilsiniz çünkü birleşmiş milletler yakanıza yapışır ....belli ki güneydoğu toprakları kürdistan olacak çok yazık..........suç hepimizde aradan kaç seçim geçti bu geçen yasaları hangimiz sorgulrdık.....hiçbirimiz.......oturup ağlamanın bir manası yok şimdi........benim babam da kıbrıs gazisi gerçek bir gazi........kardeşlerimiz oraya gidiyor da niye gidiyor.......hiç bir kurum kuruluş da sormuyor tsk dahil bu çocukların dağ başında ne işi ver bu savaşın artık ne amacı var....verilmesi gereken herşeyi verdik aklıma birtek batılı ülkelerle olan silah ithali anlaşmaları geliyor ....yoksa bu saatten sonra bu savaşın başka bir anlamı olamaz.....üzgünüm üzüntüden mideme kramplar giriyor ama buradan bakıldığında .ok yoluna gitmiş gibi görünüyorlar

dünya çok adaletsiz bence
kimisi zevk sefa varlık içinde yaşıyor kimisi yokluk sefalet çekiyor
keşke olanlar ihtiyaç sahiplerine daha çok yardımcı olsa herşey daha iyi olurdu
ölümlü dünya çok aldanmamak gerek

konu başlığıyla içeriği biraz farklılaşmış galiba:) 2 tane oğlum var ve daha eli silah tutmayı bilmeyen gencecik fidanların bir oyun içerisinde şehit olduklarını gördükçe acaba diyorum,acaba değer mi? çünkü ben terör olayının ülkeler arası bir oyun,bi düzen olduğuna inanıyorum.ne kadar şehit verirsek verelim asla bitmeyeceğini düşünüyorum.sanki birileri pis bir oyun yazmış,getirmişler bu ülke bu oyunu oynayacak çünkü çıkarımız var demişler.çünkü korkulan stratejik bir ülkeyiz..o ülkenin insanları da bir şekilde o oyuna alet olmuş ve ana kuzuları bir bir şehit düşmeye başlamış..evet vatan sağ olsun ama bu vatan hepimizin değil mi? birilerinin evlatları sahte raporlarla hiç askerlik yapmazken benim uğruna hayatımı vereceğim evlatlarm neden ölsün? siz hiç üst düzey birinin oğlunun şehit olduğunu duydunuz mu? duyamazsınz çünkü olmaz! evet vatanımız sağ olsun ama evlatlarımz ölmeden!

ve Lirik güzel..düşüncelerinin bazılarında sana katılmadığım noktalar var ama seviyeli bir şekilde ifade ettiğin ve tarzını hiç bozmadığın için kutluyorum seni.sadece ilk cümlendeki o kelime biraz ağır olsa da farklılıklar ve çoklu düşünme her zaman güzeldir....yeter ki konuşmayı,anlaşmayı bilelim...

Sorgulanması gereken enönemli soru bu aslında:

Bu çocukların dağbaşında ne işi var?
Ulaşım için karayolunun bile olmadığı ,ulaşımın eşşeklerle sağlandığı karakollara 20-30 tane kınalı kuzu yem olarak mı bırakılıyor.
Defalarca baskın yiyen,her seferinde 5-6 tane Mehmetçiğin şehit edildiği o karakolların taşınması veya daha ulaşılabilir yerlere taşınması çok mu zor.Bu iş Türkiye Cumhuriyeti Devletini aşıyormu?.......Eğer öyleyse vay bizim halimize.

Televizyonlarda hergün izlediğimiz şu kadar terörist yakalandı ,şu kadarı ölü geçirildi laflarına karnım tok artık benim.
Bu iş askeri operasyonlarla çözülmüyor,sadece bizim gözümüz boyanıyor.
2007 yılında yapılan ''Güneş operasyonunda'' başarılı olduklarını iddia ettiler.Yüzlerce terörist öldürmüşler'!!!!
O operayonda bulunmuş,o dönem asker olan 2 ayrı kişinin söylediği şey şu;
''Uçaklarla bombardıman sırasında biraz terörist öldürülmüş.Sonrasında yapılan kara harekatında yanlızca 1 terörist öldürebilmişler ve 38 askeri şehit vermişler.Ve bu askerlerin isimleri yavaş yavaş açıklanmış,bir kısmınında başka yerlerde şehit edildiği söylenmiş bizlere.
Demekki bu iş böyle çözülmüyor.38 şehit verilmiş ve yalnızca 1 terörist ölmüş.

Bana göre bu işin tek çözümü paralı askerliğe geçmek.Acemi birliğinde 3 ay komando eğitimi alıp,ömrünü dağlarda gerilla gibi geçiren teröristlerle başa çıkamıyor Mehmetçik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…