böyle adalet olmaz olsun

Sizin sunduğunuz fikirle onca yıldır çözüldü mü bu olar?Ben siyaset bilimi okumadım okusaydım döktürürdüm.Stratejist gibi bi yorumda bulunamam ki o yüzden.Yanlış olur,ahkam kesmek olur.Öyle değil mi? Yokse burda kim ister daha milyonlarce genç ölsün?Barış deyince hemen teslimiyeti anlıyorsunuz.Alakası yok.En başta en basitinden yapacağımız şey onları hor görmemek,hepsine terörist gözüyle bakmamak.Birbirimiz ötekeleştirmeden yaşamak.Herkes bunu yapsa en basitinden adım atılmış olacağını düşünüyorum.

olayı şu noktaya getirdiler demokratik özerklik bu ne demek, bizim ayrı askerimiz marşımız bayrağımız olsun ama bizi siz finanse edin demek

boyle bir istegede devlet tamam demiycegine gore uzlasma olmuyor iste..her isteyene al bu toprak seninmi diycekler

Son düzenleme:

sosyoloji okudun o zaman deminden beri yazıyodun içi dolu bişey yaz diyincemi okul aklına geldi, bazı olaylar çok açıktır okul falan okumaya gerek kalmaz, kimseyide ötekileştirmiyoruz ayrıca ben kürdüm ben kürdüm şuna hakkım var buna hakkım var vs, gel buralarda yaşa diyorum işte turistik gezi değil gel ve gör, bende gürcüyüm ama önce Türküm ben kafamda böyle bakıyorum olaya adam bölünücem diyo, bölünsünlerde zaten ama tamamen, biz kimsenin boğazını finanse etmek zorunda değiliz, zaten ayrı devlet kursalarda ne batı bu toprakları onlara yedirir ne de onlar yaşayabilir, çünkü devletleri vergi ayakta tutar, burdaki adam vergi vermiyoki ayrı devleti olsa neyle çekip çevirecekler, bi perde diktirdim faturayı almak için 5 kere gittim dükkana, peşine düşmesen kesmiyo adam, aaaaaah ah uzaktan hoş geliyo davulun sesi

bugün insan hakları barış vs diye başı çeken ülkelerin çoğunda polis dur dediğinde durmuyosan ya da itaat etmiyosan vurulma olasılığın %100, bazen haberlerde veriyolarya polisle hırsız kovalamacası, adamlar ta helikopterlerle takip ediyolar adam ev soymuş yaptığı bu ama polis peşini bırakmıyo ve sonunda adamı ölü ya da diri yakalıyo, burdaki mesaj şu ben devletim ve senin sahip olduğun tek şey bir iğne bile olsa bileceksin ki o benim güvencemdedir, kaldı ki biz iğneden değil topraktan bahsediyoruz, bu topraklar geçmiştede kanla kazanıldı şimdide kanla sulanıyo, arzu edilen bu asla değil ama devlete karşı baş kaldıran taraf önce iyi niyetini göstermeli, ayaklanan sensen önce sen silah bırakacaksın ve geleceksin masaya

Tamam o zaman sizin dediğiniz yönteme ,ölümlere devam edelim.içi dolu olan şey bu zaten değil mi?Okumaya gerek var elbette,ben haddim olmayan şeyin önerisini getiremem.Devlet gelip bize mi soruyor bu sorunu nasıl çözelim diye???de kalkmış beni sınava tabi tutar gibi sınıyorsunuz. :) aKİL adamlar vs varken :))

burda ciddi bi işten konuşuyoruz ne gülüyosun anlamadım, deminden beri konuşuyodun baktınki olmuyo olayı akademik mecrayamı taşıyım dedin çapın yetmiyo yazma bari

ayrıca devlet sanada sormıcak savaş olursa alacak oğlunu kocanı savaşa nihahahaaaaaaaaa al canım öyle gülünmez böyle gülünür biz bayılmadık kardeşimi askere göndermeye, keşke gerek olmasaydı

burda ciddi bi işten konuşuyoruz ne gülüyosun anlamadım, deminden beri konuşuyodun baktınki olmuyo olayı akademik mecrayamı taşıyım dedin çapın yetmiyo yazma bari

Herkes görüyor yazdığınızı,kabalığınızı.Gülüncek haldesin o yüzden gülüyorum.Mantıklı yazılar size dokunuyor,hazımsızlık yapıyor belli ki .:)
Sen çok donanımlısın,atıp tutmakta üstüne yok,at-tut böyle ciddi bir konuda.Senden görüş almalı Başbakan bu konuda. :) hay allam ,komiksin ya :))))

gözümüzü açtık dünyaya,işte bak 31 e gelmişiz..ne çok aç bıraktı rabbim ne de maddi zenginlik verdi.ister miyim?nefis bu ya rahat bir evim,dört tekerli bir külüstürüm olsun isterim.birgün olacak inancım da var ama olmasa ne yazar ki.ben Allah a inanmışım tüm kalbimle.bu dünya gelip geçiyor.cennet fakir fukarayla dolu olacak diye boşuna dememişler.

sizin anlamadığınız bişey var
burda kimse bu ölümler devam etsin demiyo
biz canımız ciğerimiz evlatlarımızın katledilmeye devam edilmesini tabiki istemiyoruz
ama napalım alın ülkemin dedelerimin,kardeşlerimin uğruna şehit olduğu toprağın yarısı senin mi olsun diycez
unutmayın bu ülke bize miras kaldı bizdende çocuklarımıza kalacak
işler sizin dediğiniz gibi yürümüyo

:)))))))) Sen varken bize sıra gelmez.Görevini yapacağına kaçacağı zamanı kollayan biri

çok tatlısın çok şekersin gerçekten, seninle yazışmak bilgi dünyama bi tuğla daha ekledi, konuyu baştan aşağıya okuyan arkadaşlar gerekli çıkarımı zaten yaparlar, akşama yemeğim yok yemek yapmam lazım malum batmanda iftar saati sizden önce öptüm al yanaklarından

Yok kemikleşmiş bi zihniyet var,kimse ölmesin deyince damgayı basıyorlar.Sanki kötü bir şey diliyorsun.Kardeşlik,barış istemek ne zamandan beri suç olmuş,hayretler içerisindeyim.

Sorun su ki bunu tek tarafli istiyosunuz malesef, onun icin de pollyannaciliktan baska bisey olmuyo bu.karsi tarafin istegi farkli v bu emellere ulasmak icin her yolu mubah sayiyolar. Birakin bu vatanin SİNİRLARİNİ korumak icin olumu bile goze almis ana kuzularini, otobusteki bir genc kizi, parkta oynayan bi bebegi oldurmeyi bile... Keske hersey sizin dileklerinizde gibi toz pembe olsa.

Son düzenleme:

okulunu okumamış ki nerden bilsin sende yani ahaha.

Umarım biter tatlılıkla...

Dış basında yansıtılan imaj hep dahaa farklıdır, pkk'da dış basında olduğundan daha yumuşak bir imaj sergiliyor. Bir yazını İrlanda'da değişim öğrencisi olarak geçiren yabancı bir arkadaşım vardı. Halkın aşırı ırkçı ve şiddete meyilli olduğundan bir kaç arkadaşını dövdüklerinden bahsetmişlerdi. Halkın genel eğilimi böyleyken terör örgütleri de çok sevecen olmaz diye düşünüyorum ve konu ordan oraya dağılıyor gittikçe.

Asıl olarak başından beri söylemek istediğim şu ki, bu kadar fanatikçe hareket etmemek lazım. Kendimizi toptan tüm Kürtlerin, Kürtlerin de bu ülkede bazı sorunlar yaşıyabiliyor olacaklarını söyleyenlerin, ya da Kürt-Türk çatışmasını manasız bulanların vatan haini olduklarına açıkça veya gizli teröre estek verdiklerine inandırırsak, koşulsuzca Kürt hareketine destek verenlerden, bütün Türklerden koşulsuzca nefret edenlerden bir farkımız kalmaz, üstelik Kürt-Türk çatışmasını derinleştirerek savaşın sürmesine, yeni canların ölmesine katkı sağlamış oluruz. Eğer birilerinin dağa çıkmaktan, eline silah almaktan vazgeçmesini istiyorsak, nefret beslemekten, vazgeçmek lazım, yüzde yüz bizim gibi düşünmeyene de tolerans göstermeyi öğrenmek lazım.

Peki zamanla niçin zenginler daha da zengin,fakirler daha da fakir oluyor..
Eskiden 'orta direk' diye bir kavram vardı..
Artık o da yok!
Düşündükçe kan basıncım yükseliyor.
Peki farkındalık nerde başlar!?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…