böyle adalet olmaz olsun

1gypsy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2011
1.017
15
118
Bir tarafta yaşam mücadelesi verenler, 3 kuruşun hesabını yapanlar... Diğer tarafta harcadığının hesabını bilmeyenler.. bi tarafta ekmek parası diye gecesini gündüzüne katıp zenginlerin pahalı arabalarının camlarını silerek hayata tutunmaya çalışan küçücük çocuklar, diğer tarafta ''Etilerin göbeğinde arabanın camına sinek gibi yapışan çocuklar'' dan dert yanıp son model telefonuyla twit atan çok zengin ablalar.. bi tarafta bin bir zorlukla okumaya çalışıp dişiyle tırnağıyla eline mesleğini alıp ayda 2 bin tl maaş alıp buna da şükür diyen dürüst insanlar, diğer tarafta ilkokulu bile bitirmemiş, şarkıcı olmasa yüzüne bakılmaz ama gel gör ki sahneye çıktığı gece başına yüz binleri cebe indirip genç kızların nefesini kesen (!) abiler.. bi tarafta yiyecek ekmek bulamayıp geceleri pazar alanına gidip atılmış sebzeleri toplayıp ailesinin önüne bi kap yemek koymaya çalışan anneler, diğer tarafta köpeğini bilmem kaç bin tl vererek köpek tatil köyüne bırakıp kendileri de o tatil senin bu tatil benim b.k gibi para harcayan çok kıymetli kolej mezunları..bi tarafta çocuğunun canının çektiği bir meyveyi alamayıp evladından utanan babalar, diğer tarafta uçağımı hazırlayın canım İtalyan makarnası çekti İtalya'ya gidiciim diyen pek muhterem sanatçılar(!)..bi tarafta yıllarca uğraşıp didinip yemeyip içmeden para biriktirip 3 oda bi salon başlarını sokacak kadar kutu gibi de olsa şirin bi ev almaya çalışanlar, diğer tarafta oğluşunun kendisinden habersiz aldığı 30 bin usd lik tekneyi parçalayan babalar.. bi tarafta giyecek ayakkabı bulamayıp bir çift ayakkabıyı ortak giyinen iki kardeş, diğer tarafta bakııııın ben ne kadarda ayakkabı delisiyim tam 1542 çift ayakkabım var diyip lüks villasının kapılarını kameralara açan sosyetik teyzeler.. bi tarafta yaaaaa ben nike istemiştim adidas almışsaaııaaan diye ağzını geren ukala zengin sıpaları, diğer tarafta okuldan beden eğitimi dersi için eşofman götüremeyip dersten atılan fakir çocuklar.. bi tarafta vatan sağ olsun diye bağrına taş basan şehit aileleri, diğer tarafta parası neyse bastırıp çocuğunu askere bile göndermeyen holding sahipleri..

aslında daha söylenecek çok şey var.. öyle bi esti geçti işte

yalnız bir de şöyle bir laf vardır buna çok inanırım
feministlik kocayı bulana kadar
komunistlik parayı bulana kadar

Bir tarafta yaşam mücadelesi verenler, 3 kuruşun hesabını yapanlar... Diğer tarafta harcadığının hesabını bilmeyenler.. bi tarafta ekmek parası diye gecesini gündüzüne katıp zenginlerin pahalı arabalarının camlarını silerek hayata tutunmaya çalışan küçücük çocuklar, diğer tarafta ''Etilerin göbeğinde arabanın camına sinek gibi yapışan çocuklar'' dan dert yanıp son model telefonuyla twit atan çok zengin ablalar.. bi tarafta bin bir zorlukla okumaya çalışıp dişiyle tırnağıyla eline mesleğini alıp ayda 2 bin tl maaş alıp buna da şükür diyen dürüst insanlar, diğer tarafta ilkokulu bile bitirmemiş, şarkıcı olmasa yüzüne bakılmaz ama gel gör ki sahneye çıktığı gece başına yüz binleri cebe indirip genç kızların nefesini kesen (!) abiler.. bi tarafta yiyecek ekmek bulamayıp geceleri pazar alanına gidip atılmış sebzeleri toplayıp ailesinin önüne bi kap yemek koymaya çalışan anneler, diğer tarafta köpeğini bilmem kaç bin tl vererek köpek tatil köyüne bırakıp kendileri de o tatil senin bu tatil benim b.k gibi para harcayan çok kıymetli kolej mezunları..bi tarafta çocuğunun canının çektiği bir meyveyi alamayıp evladından utanan babalar, diğer tarafta uçağımı hazırlayın canım İtalyan makarnası çekti İtalya'ya gidiciim diyen pek muhterem sanatçılar(!)..bi tarafta yıllarca uğraşıp didinip yemeyip içmeden para biriktirip 3 oda bi salon başlarını sokacak kadar kutu gibi de olsa şirin bi ev almaya çalışanlar, diğer tarafta oğluşunun kendisinden habersiz aldığı 30 bin usd lik tekneyi parçalayan babalar.. bi tarafta giyecek ayakkabı bulamayıp bir çift ayakkabıyı ortak giyinen iki kardeş, diğer tarafta bakııııın ben ne kadarda ayakkabı delisiyim tam 1542 çift ayakkabım var diyip lüks villasının kapılarını kameralara açan sosyetik teyzeler.. bi tarafta yaaaaa ben nike istemiştim adidas almışsaaııaaan diye ağzını geren ukala zengin sıpaları, diğer tarafta okuldan beden eğitimi dersi için eşofman götüremeyip dersten atılan fakir çocuklar.. bi tarafta vatan sağ olsun diye bağrına taş basan şehit aileleri, diğer tarafta parası neyse bastırıp çocuğunu askere bile göndermeyen holding sahipleri..

aslında daha söylenecek çok şey var.. öyle bi esti geçti işte

2 binmi valla 2 bin cok iyi para yinede karda kısda sokakta calısıpda 800 lira gibi bir maas alan insanlar var ki evde coluk cocuk bekliyor dunyada durum boyle ya cok zenginsin yada cok fakir orta halli olmak bile bu zamanda buyuk sans

Son düzenleme:
Öyle haklısın ki ama dünyanın işleyiş tarzı bu galiba.

Derler yaa bu dünya dönüyosa hala birilerinin yüzü suyu hürmetine diye.

Bende çok kızarım bu adaletsizliği,Sen en uçlarından bahsetmişsin ama hayatın her yerinde var bu adaletsizlikler.

Kim bilir belki de öbür dünyada herkes hakettiğini yaşar herkes artık eşit olur...

malesef hayatının her yanında var bu durumlar
aynı okulda aynı sınıfta okuyan öğrencilerden,aynı ailede yaşayan insanlara kadar
bende çok umutsuzluğa kapılıyorum bazen ama elden gelen bişey yok

malesef hayatının her yanında var bu durumlar
aynı okulda aynı sınıfta okuyan öğrencilerden,aynı ailede yaşayan insanlara kadar
bende çok umutsuzluğa kapılıyorum bazen ama elden gelen bişey yok

aynen. elden gelen bişey yokya en çok da o koyuyo bazen

Son cümleye takıldım ben de.Çocuğumu askere yollamam doğrusu.Ne için,neden b.k yoluna ölsün diye mi!

bu ülkede hakkımızı yıyenlerin Allah belasını versin. hesap gününü yaratan Rabbime sükürler olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah'a şükür eşim de ben de çalışıyoruz, kazanıyoruz, gücümüz var ama herhangi bir şey alacağım zaman, ederinden fazla para vermemeye özen gösteririm. kimisi buna cimrilik der ama aklımdaki asıl düşünce şudur, benim sadece marka olduğu için bir 3 kuruşluk kumaştan yapılmış bluza vereceğim 1000 lira ile kaç tane insan doyar. onun için 45.000 tl'lik bi saati koluna takıp da dolaşan insanları anlayamadım hiç bi zaman. o kadar para senin kolunda gezeceğine, kaç tane gariban çocuğun okul masrafı karşılanır.. ama imtihan dünyası diye boşuna dememişler işte..

Çok doğru yazmışsın.Malesef dünyanın kanunu böyle.

Yine biz iyiyiz, ya somalide yaşayanlar ne yapsın.
Yada arakanda zulüm görenler.
Ya filistin.
Ya fakir hint halkı.
vs. vs...

Ya her an yanı başında bomba patlama tehlikesiyle yaşayanlar.
Kulaklarında kurşun sesleri olupta hala kendi masum dünyalarında oyun oynayan yavrular.

Bu adaletsiz dünya böyle işte ne yazıkki!!!

hiçbirşey sebepsiz değildir.rabbimin bi bildiği vardır.

zengine çok verir diğer dünyada bana ne verdin ki demesin diye.şükretti mi ?hamdetti mi ? parasını çar çur mu etti.hayır işlerine mi harcadı ?

hamal bile bi ipin hesabını vermemiş biz az çok idare ediyoruz zenginler ne yapcak?

öbür dünyadan bahsediyosunuz tabiki öbür dünyada herşeyin hesabı sorulacak. peki bu dünyada suçsuz günahsız yere acı çekmek niye?? bu bahsettiklerimin günahı yoksul bi yerde dünyaya gelmiş olmak mı, mantığım almıyo benim düşündükçe. bazılarını o arabaya bindirip de bazılarına da o arabanın camını silip hakaret işitmeye mecbur bırakan dünyayı gerçekten anlayamıyorum...

bi tarafta boyum kısa, burnum çirkindiye dövünen,
diğer tarafta hayatında hiç bir rengi görememiş, hiçbir şarkıyı dinleyememiş okula yürüyerek gidememiş insanlar var.

herkesin imtihanı farklı.onun parası pulu, arabası ,evi, yatı, katı diye düşünmektense elimizdekilerin kıymetini bilelim bence.

Son düzenleme:
Dünyanın duzenı bu dıyerek ısın ıcınden sıyrılmak aslında en buyuk adaletsızlıktır...
Dunyanın düzenini kuran İnsandır , ve o insan ( su ara yemın ederım ınsan oldugum ıcın utanıyorum ) aç bırakandır komsunu , göz göre göre cocuklarının ölüme gitmesine seyirci kalandır..
Bu kadar kan dökülüyorken hala keyfini , kendi çıkarlarını dusunendir..

Ne yapmak gerekır bu saatten sonra bılemıyorum.
Ama kendı adıma : Bu kadar aç insan , bu kadar acı varken vur patlasın çal oynasın bir hayat surmuyorum.
Elimden geldiği kadar bişeylere sesımı yukseltıyorum.
Cunku insan kendınden oldugu kadar diğer insanlardan da mesuldur ve hesap verememekten korkuyorum..

Back
X