böyle adalet olmaz olsun

gitmek ister tabii niye ailesini sıkıntıya soksun az para değil ki..

20 yaşında bi delikanlı, kanı deli adı üstünde kendisi gitmek istedi doğuya gitcem diye diye doğuyada gitti, burda benim kızdığım hem adaleti sorgulamak hemde parası olan gitmesin demek bu adaletsizlik değilmi, bu dünyanın düzeni birileri zengin olacak birileri fakir, adriana lima mesela güzel olmaktan başka ne vasfı var, hiç, ama Allah onu müthiş güzel yaratmış parayada para demiyo dimi, basit bi örnek

sen gelip hizmet ediceksin hümanist bi insan olarak, ben bayılmıyorum buranın insanına sen bayılıyosun buraya gelip insanları savaşmayalım sevişelime ikna edebilirsin belki, ömrümü burda çürütecek değilim heralde, zorla gelmedim ama bayılmıyorumda

barış içinde yaşar artık oaralarda hümasnit hümanist ahahhaaa

herkes degil benim kuzenim kalp hastası askerlik den muaf tutuldu ama o ne yaptı ne etti yinede gitti hemde sınır karakolunda yaptı askerligini bu bence icten gelen birsey para var diye herkes bedelliye kosmaz

muaf olduysa nasıl gider ki muafsa muafdır..
ne yapıp edip gidemez ki
Allah sağlık versin

sen gelip hizmet ediceksin hümanist bi insan olarak, ben bayılmıyorum buranın insanına sen bayılıyosun buraya gelip insanları savaşmayalım sevişelime ikna edebilirsin belki, ömrümü burda çürütecek değilim heralde, zorla gelmedim ama bayılmıyorumda
Olur mu sizin gibiler gidecek ,benim bi sorunum yok...Bakın orada suçu ,günahı bile olmayan insanları da aşağılıyorsunuz pek de güzel.Hani güzel ahlak,din,vs? :)

20 yaşında bi delikanlı, kanı deli adı üstünde kendisi gitmek istedi doğuya gitcem diye diye doğuyada gitti, burda benim kızdığım hem adaleti sorgulamak hemde parası olan gitmesin demek bu adaletsizlik değilmi, bu dünyanın düzeni birileri zengin olacak birileri fakir, adriana lima mesela güzel olmaktan başka ne vasfı var, hiç, ama Allah onu müthiş güzel yaratmış parayada para demiyo dimi, basit bi örnek

hem fakir fukaranın çocuğu ölüyor diyolar hemde askerlik bedelli yapılsın parası olan gitmesin diyolar .buda ilginç yani.

15 ay askerlik yapanla parasını verip 28 gun askerlik yapmak bir degil olamazda lutfen..
yahu bir tanıdıgın oglu 30 kusur yasında askerlik yapmıyor anneside gerile gerile yapmasın diyor ve bunun icin bunca zaman ugrasıyor gitmiyim diye yok efendim yurtdısında yasamalar okumalar bilmemne ama adam ikinci evliligini yapıyor bumudur yani yakısıyormu bu orda sehit olan askerlerden utanır insan..kimse demiyor gidipde sehit olsunlar ama sen yollama o yollamasın nolur bu memleketin hali valla kadınlarada acılsa askerlik yolu gitsek kimse oglunu kardesini yollamıyor baksanıza

Son düzenleme:
Olur mu sizin gibiler gidecek ,benim bi sorunum yok...Bakın orada suçu ,günahı bile olmayan insanları da aşağılıyorsunuz pek de güzel.Hani güzel ahlak,din,vs? :)

anacım sorunun yoksa gel işte, bizim sorunumuz var yanlış tanıtıyoruz burdaki güzel insanlara kendimizi,senin gibi güzide insanlar gelmeli buralara, taş atan "çocuklara" sevgi dolu kollarını açarsın, lütfen yollara mayın döşemeyiniz hepimiz kardeşiz bu öfke ne diyeeeee dersin

anacım sorunun yoksa gel işte, bizim sorunumuz var yanlış tanıtıyoruz burdaki güzel insanlara kendimizi,senin gibi güzide insanlar gelmeli buralara, taş atan "çocuklara" sevgi dolu kollarını açarsın, lütfen yollara mayın döşemeyiniz hepimiz kardeşiz bu öfke ne diyeeeee dersin

O zaman gitmeyin oraya istifa edin bugün.Para için neden vatanınızın bir köşesini aşağılıyasınız ki...

askerlık falan deyınce aklıma vatan sag olsun adlı sınema fılmı geldı,ızlerken tuylerım dıken dıken olmustu cok duygulanmıstım:43:

Son düzenleme:
Hizmet ettiğin yere nankörlük etmeyeceksin o zaman ya da o insanlara hizmet edecek mesleği seçmeyeceksin.Bu kadar basit.Zorla ,silah dayayarak götürmüyorlar ya sizi oraya !

haaa bak işte kilit nokta bu, bizde burdakilere diyoruzki ekmek yediğin vatana ihanet etmiceksin, bunu her daim hatırlatmak için burdayız, vergi verme fatura ödeme, hatta yeni kurulan üniversitelere bile (burda olanlara) puansız gir, sonra sokağından kedi geçse devlet de, adam memur olmuş devletten maaş alıyo küfür ediyo devleti sevmiyosan memurluğunuda yapma

anca laf konuşuyosun, boş teneke çok şıngırdar derler, çok biliyosan gel yaşa burda biz görev süremiz biter bitmez dönücez ailemizin yanına, sonrada başka askerler ve polisler gelecek buraya

haaa bak işte kilit nokta bu, bizde burdakilere diyoruzki ekmek yediğin vatana ihanet etmiceksin, bunu her daim hatırlatmak için burdayız, vergi verme fatura ödeme, hatta yeni kurulan üniversitelere bile (burda olanlara) puansız gir, sonra sokağından kedi geçse devlet de, adam memur olmuş devletten maaş alıyo küfür ediyo devleti sevmiyosan memurluğunuda yapma

Hala genellemelerinize devam ediyorsunuz.Batıda da insanlar puansız üniversiteye giriyor.O insanlara okumayı bile yakıştıramıyorsunuz,çok ilginç ve vahim geldi.

anca laf konuşuyosun, boş teneke çok şıngırdar derler, çok biliyosan gel yaşa burda biz görev süremiz biter bitmez dönücez ailemizin yanına, sonrada başka askerler ve polisler gelecek buraya
Vatansever biri dönmez,ben bunu bilirim ,bunu söylerim.O mesleği seçmişse gidecek,hizmet verecek.Eğitecek,öğretecek,sevgiyle bakacak,kinle değil.

Back
X