annem memleketten geldi evime davet ettim gelmedi ben elini öpüp çagırmalıymışım çocugun tekini komşuya bıraktım tekini okula gönderdim birinide kucagıma aldım gittim kardeşimgile anneme hoşgeldine gittim gayet soguk bir ortam 2saat oturdum banada beklerim bizede gelin deyip elini öptüm eve geldim.aradan 1hafta geçti babam zorla getirmiş bize geldi ben aramızda hiçbirşey geçmemiş gibi ddavrandım ama o konuşmadı benimle gelinle gelmişti o ikisi bibirlerinyle konuşuyorlardı bende mutfaga gittim akşam yemegi hazırlamaya çok rahatsızdım hastalıgımdan dolayı yemegi çok zor yapıyordum babam mutfaga geldi bana yardım etti ne annem ne gelin ikiside mutfaga gelmediler annem akşam namazını kılmak için seccade bile istemedi çantasından eşarpını çıkarmış üzerinde namaz kılıyordu allahın huzuruna çıkıyosun secceda istemiyosun.o namaaz kılana kadar sofrayı kurdum agır agır sofrada yemek dahi yiyemedim kaşıgı tutamıyor bardak elimden kayıyordu boynumdaki rahatsızlıktan dolayı kollarıma vuruyo birşey yapmakta zorlanıyorum neyse babam sen neden az yedin deyince kollarım çok agrıyo dedim sofrada agır agır atıştırdım annemden gelin yedi kenara geçtiler sofrayı tekbaşıma kaldırdım bulaşıkları agrımdan aglaya aglaya makinaya dizdim çay demledim çaydanlıgı dahi kaldırıpta bardaklara çayı koyamadım içeri girdim çaydanlıgı kaldırıp çayları dolduramıyorum dedim kimseden ses çıkmadı sonra babam anneme kızdı kalkta koy dedi ortayaa getirdi doldurdu benimkini doldurdu al bile demedi sonra ortada kaldı tepsi çaydanlık kaldıran yok kalktım demligi ayrı altını ayrı tepsiyi ayrı ayrı topladım mutfaga götürdüm tek tek onlarda kenarda oturrdular karışmadılar gece eve giderkende çıktı gitti aşagıda eşime bile veda etmemiş bu ne kahır bune öfke babam kızım sen üstüne düşeni yaptın ah bu anan ah deyip gitti