Böyle bi durumda siz olsanız ne derdiniz kayınvalide'nize?

Adanül;

Güzel arkadaşım,ne kolay değil mi?Beyninde ön yargılı bir iki kelime oluşturup,önündeki klavyedende kelimeleri derleyip doplayıp mesajı atıvermek..
9 Ay diyorum,ilk 3 ay kanamalı geçen bir hamilelik.
Yazın alnında,o koca karınla binlerce kez acil durum için dr' gitmek.
Her an kocaman bebeğe anne karnında birşey oldu mu diye korkmak..ama herşeye rağmen yavrunu beslemek için,o koca karınla mutfakta yemek yapmak.
Evin temizliği,ilaç trafiği..Hergün olduğum kan sulandırıcı iğne,sağlık ocağında düşük önleyici iğne..Kos koca yokuşu tek başıma 6 ay çıkıp gelmek..
Eve gelip bebek hareketlerini saymak,hareket azlığında gene acillere koşmak!9 ay sadece yavrun meydana gelsin diye uğraşmak!
Üstelik kayınvalide ile bir sorunum yokken,sadece kendi çocuğuyla sorun yaşadık diye benimle konuşmamak!
Bu kadar yaşadığım zor günlere,bu kadar önemsiz bir nedenle kapımın çalınmaması!
Kaç kez korka korka,yatmam gereken zamanlarda,yemek yaptım haberin var mı?
Belki siz kim bilir yazın hangi mekanda,yaz tatilinizi yapıyordunuz ben o durumdayken.
Şimdi ne hakla,ne cürretle,ne kadar ön yargılı bir şekilde,bana nasıl 'kinli,nefretli' dersiniz arkadaşım!
Çekmeden,yorulmadan,ne kolay pc başında laf koymak!
Dr '1 cm açılman var,dinlen erken doğum olabilir'dediğinde bile,ben kendime yemek hazırlamak zorunda kaldım sırf yavrum için..
Günlerdir dolapta duran mercimek yemeğini,üstelik dibinde kalanları yemek zorunda kaldım arkadaşım ben..
Sen kimsin?Ne hakla kinli nefretli dersin.
Üstelik kayınvalide üstümde oturuyor benim!
Beni merak dahi etmek ona düşmez!
Açmıyorsam kapıyı,eşimi arayacak..
En kötü günümde beni merak etmeyen!yanımda olmayan,iyi günümde beni merak etmeyecek..
Sen önce haddini bil,sonra bana göz kırparak laf koy!

Adanül;

Güzel arkadaşım,ne kolay değil mi?Beyninde ön yargılı bir iki kelime oluşturup,önündeki klavyedende kelimeleri derleyip doplayıp mesajı atıvermek..
9 Ay diyorum,ilk 3 ay kanamalı geçen bir hamilelik.
Yazın alnında,o koca karınla binlerce kez acil durum için dr' gitmek.
Her an kocaman bebeğe anne karnında birşey oldu mu diye korkmak..ama herşeye rağmen yavrunu beslemek için,o koca karınla mutfakta yemek yapmak.
Evin temizliği,ilaç trafiği..Hergün olduğum kan sulandırıcı iğne,sağlık ocağında düşük önleyici iğne..Kos koca yokuşu tek başıma 6 ay çıkıp gelmek..
Eve gelip bebek hareketlerini saymak,hareket azlığında gene acillere koşmak!9 ay sadece yavrun meydana gelsin diye uğraşmak!
Üstelik kayınvalide ile bir sorunum yokken,sadece kendi çocuğuyla sorun yaşadık diye benimle konuşmamak!
Bu kadar yaşadığım zor günlere,bu kadar önemsiz bir nedenle kapımın çalınmaması!
Kaç kez korka korka,yatmam gereken zamanlarda,yemek yaptım haberin var mı?
Belki siz kim bilir yazın hangi mekanda,yaz tatilinizi yapıyordunuz ben o durumdayken.
Şimdi ne hakla,ne cürretle,ne kadar ön yargılı bir şekilde,bana nasıl 'kinli,nefretli' dersiniz arkadaşım!
Çekmeden,yorulmadan,ne kolay pc başında laf koymak!
Dr '1 cm açılman var,dinlen erken doğum olabilir'dediğinde bile,ben kendime yemek hazırlamak zorunda kaldım sırf yavrum için..
Günlerdir dolapta duran mercimek yemeğini,üstelik dibinde kalanları yemek zorunda kaldım arkadaşım ben..
Sen kimsin?Ne hakla kinli nefretli dersin.
Üstelik kayınvalide üstümde oturuyor benim!
Beni merak dahi etmek ona düşmez!
Açmıyorsam kapıyı,eşimi arayacak..
En kötü günümde beni merak etmeyen!yanımda olmayan,iyi günümde beni merak etmeyecek..
Sen önce haddini bil,sonra bana göz kırparak laf koy!

Evet aynen diyorum ki çok kin ve nefretle dolusun ve bu bir anneye yada anne olmaya çalışan birine yakışmıyor.

O anlattıklarını sadece kendin yaşadın sanıyorsan sana tekrar bir göz kırpayım. :34: Senin hamileyken yaptığın kan sulandırıcıların, progesteron iğnelerinin allahı ben hamile kalabilmek için yaptım. Bende bir zevk gecesinde elde etseyseydim de peşine sadece 9 ay iğne olsaydım. Benim yıllarım o iğnelerin içinde geçti. Hikaye anlatacak yanlış adam seçtin arkadaşım hemde çok yanlış.

Süslü cümlelerle kin ve nefret dolu olduğunu örtemezsin. O kadın senin çocuğunun babaannesi, koynuna aldığın adamın anası.

Ama pardon ya, çöpten çıkan pırlantalar sadece sizleri buluyor değil mi ?

Yüreğini nefretten arındırman bana birşey sağlamaz, bundan kazanç sağlayacak olan sensin.

Hani derler ya insan hakettiğini yaşar, üst kattaki kayınvaliden sana bir tas yemek vermediyse acaba sana hakettiğini mi yaşattı ne dersin ?

Bir arkadaşımız ne güzel yazmış, negatif elektriğin buradan bile hissediliyor diye.

Son düzenleme:
Adanül;

Sadece bir zevk gecesinde derken?
5 yıl sonra oldu çocuğum desem?
Ben namerde dert anlatmam!
Sizin densizliğinizin,'hadsizliğinizin' üzerine bunları sadece ve sadece 'anlatmak zorunda kaldım'
Göz kırparak laf koyacak yanlış kişiyi seçtin derim bende.
Şurdan belli sizin kişiliğiniz,'insan hak ettiğini mi yaşar'
Hayır,ben hak ettiğimi yaşamıyorum,peki ya siz çocuğunuz olmayarak,hak ettiğinimizi yaşıyorsunuz?
Sadece bir zevk gecesinde çocuk olduğunu düşünüyorsunuz:))Pes.!
O kadar,ama o kadar ön yargılısınız ki,zevk gecesinden başka çocuk sahibi olunamıyor muş gibi,diğerki mesajlarınızdada olduğu gibi,etiketi yapıştırdınız.
Süslü püslü cümleler,sizin göz kırparak,bıyık altından laf koymaya denir.
Benim konuşma tarzım bu.

Tekrar söylüyorum,namerde dert anlatmam ben!
Sizin gibi ön yargılı,anlamadan dinlemeden etiket yapıştıran insanlarla cidden işim yok!
Şu andan itibaren,size mesaj yazarak vakit kaybettiğim her an,kendimden ödün vermiş olurum.
Kaldı ki,bu ortam,klavye üzerinden birbirine 'laf koyma' ortamı değil.
Tuzağınıza düşmeyeceğim,pai pai;)
İstediğiniz etiketi yapıştırabilirsiniz,inanın canım size cevap vermek istemiyor.

Not:Soğan ekmek yer,kimseye başımı eğmem,muhtaç olmam!
Üst kattaki kayınvalide,haksızlığı,kini,nefreti yüzünden uğramadı olamaz mı?
Cidden sizinle tek harf konuşmak istemiyorum ben ya..Tekrar pai pai;)

inanın bunları okudukçaa ne hamile kalasım geliyo ne de başka hiç bişey :( benim görümcem de yeni doğum yaptı ve 2 aydır annesinde kalıo evi yok gibi kaynanam da sanki tek olan kendi çoçuğu kendi torunu gibi acayip abartıyo sürekli vıcık vıcık ilişiler yahu niye çekirdek aileyi başbaşa bırakmıyosunuz kendi kucagından indirmiyoki babası alsın çocuğu ben de diyorum Allah göstermesin ama ben istemem öle kendi annemde olsa bi yerden sonra seviye olacak arkadaş gerçekten korkuyorum artık :50:

Evet aynen diyorum ki çok kin ve nefretle dolusun ve bu bir anneye yada anne olmaya çalışan birine yakışmıyor.

O anlattıklarını sadece kendin yaşadın sanıyorsan sana tekrar bir göz kırpayım. :34: Senin hamileyken yaptığın kan sulandırıcıların, progesteron iğnelerinin allahı ben hamile kalabilmek için yaptım. Bende bir zevk gecesinde elde etseyseydim de peşine sadece 9 ay iğne olsaydım. Benim yıllarım o iğnelerin içinde geçti. Hikaye anlatacak yanlış adam seçtin arkadaşım hemde çok yanlış.

Süslü cümlelerle kin ve nefret dolu olduğunu örtemezsin. O kadın senin çocuğunun babaannesi, koynuna aldığın adamın anası.

Ama pardon ya, çöpten çıkan pırlantalar sadece sizleri buluyor değil mi ?

Yüreğini nefretten arındırman bana birşey sağlamaz, bundan kazanç sağlayacak olan sensin.

Hani derler ya insan hakettiğini yaşar, üst kattaki kayınvaliden sana bir tas yemek vermediyse acaba sana hakettiğini mi yaşattı ne dersin ?

Bir arkadaşımız ne güzel yazmış, negatif elektriğin buradan bile hissediliyor diye.

alemsin arkadasim...hadi her dedigin neysede..kimin ne cektigini Allah ve kendisi bilir...artik cok kolay hamile kalan kalmadi gibi...kaldiki zevk gecesindede hamile kalmis dahi olsa 9 ay boyunca onca eziyeti cekerken nerdeymis kayinvalidesi..?

buarada kk da bu yeni moda oldu sanirim...kayinvalide kotulense hemen bu sekilde yorum yapiliyor. ailesi kotu ama siz iyi olan oglunu aldiniz vs vs gibi...iyide turk kulturunde maalesef boyle birsey var...kayinvalideler genelde gelinlerini istemiyorlar ya da cekemiyorlar...yalansa yalan deyin..ha sizinki iyidir hostur ona birey diyemez kimse...

herkes kendi cektigini bilir bana kalirsa tekrar soyluyorum bunu...

Hiç inandırıcı değilsin. Çünkü dediğin gibi 5 yıl evlat hasreti çekseydin karşındaki düşmanın bile olsa oradan vurmaya çalışmazdın. Seni hayalkırıklığına uğratacağım ama Allah evlat verdi.
Cepten yazdım göz kırpma işaretini bulamadım sen beni göz kırkpmış say ;)))

Aslında doğru ya kocanın anasına saygısı olmayanın kime saygısı olacak ki !!!!

ben hamile deilim çocuğumda yok hamile kalmaya uğraşanlardanım bu nedenle k.validemle bu durumlarda nasıl bi ilişki içinde oluruz bilmiyorum ama başka bi yönden örnek vereyim evime komşu,misafir geleceği zaman saat kaç olursa olsun koşa koşa gelir kayınvalidem hiç sekteye uğratmaz ama hasta oluyum arar telefonla konuşur konuşur geçmiş olsun der kapatır (bi keresinde çok kötüydüm kalkıp su içemedim)gelmez.bi olay daha var hastaneye gittim (iki kez kist ameliyatı geçirdim sürekli tekrar ediyor)korka korka acaba kistim büyüdümü vs aramadı bile dr takır takır suratıma doğal yollardan bebek sahibi olamazsın tüp bebekte de yaşın geçerse treni kaçırırsın dedi hastane başıma yıkıldı yollarda ağlaya ağlaya eve gittim evde resmen ağlama krizine girdim annemi aradım beni sakinleştirdi hep yanında olacam en iyi dr u bulup beraber gidicez herşey yoluna girecek vs....bu konuşma iyi geldi bana sakinleştim anneme dedimki k.v me söyleyim o da söyle tabi bilsin dedi ertesi gün k.vye gittim anne dedi böyle böyle dr böyle söylüyor ne yapcaz kendimi çok kötü hissediyorum dr um tüp bebek bölümünde değil başka dr buldum internetten çok iyimiş falan dedi söylediği tek şey şu oldu o dr un ücreti 400 tl den az değildir istiyosan şu hastanedeki kadın doğumculara git dedi(o hastanede tüp bebek ünitesi falan yok ufacık bi yer)kalktım evime geldim kendi kendime dedimki sana bu kadından fayda yok teselli sözcüğünüü bile çok görüyor kendin güçlü olacaksın annen var kocan var bu kadını kafana takmayacaksın dedim ama halen o tavrı beni üzüyor şimdi randevu aldım haberi bile yok tedaviye başlayınca da destek olmayacak(manevi destekten bahsediyorum yanlış anlaşılmasın)yani işin özü k.v ler gelinleri hastaymış yorgunmuş ruh halleri kötüymüş sallamıyorlar ne zaman ev şenlik havasında olursa o zaman geliyolar hamile gelinlerine bakmıyolar ama bebek doğunca anneden daha çok sahipleniyolar o yüzden bu konuda şikayetçi olan arkadaşları çok iyi anlıyorum

Son düzenleme:
Adunul

Normal yolla hamile kalan kadinlari ve normal yolla yani senin tabirinle ZEVK GECESINDE temeli atilip ,
dunyaya gelen butun cocuklari asagiladiginin farkinda misin ?

Bu genellemeye gore normal yolla hamilen kalan kadinlarin ve zevk gecesi diye tabir edilen gecede temeli atilan cocuklarin, normal yolla hamile kalamayan kadinlara ve asilama veya tup bebekle dogan cocuklara gore daha bir kiymetsiz sanirim ...
Ne de olsa onlar zorluk cekmedi, hemencecik kavustular cocuklarina ve dunyaya!

Bu konuda hassas olabilirsin , ama kimseyi de normal yolla hamile kaldi diye , dogan cocuklari da ZEVK GECESI COCUKLARI olarak nitelendiremezsin...

Agzimizdan cikani kulagimiz duysun lutfen...

Adunul

Normal yolla hamile kalan kadinlari ve normal yolla yani senin tabirinle ZEVK GECESINDE temeli atilip ,
dunyaya gelen butun cocuklari asagiladiginin farkinda misin ?

Bu genellemeye gore normal yolla hamilen kalan kadinlarin ve zevk gecesi diye tabir edilen gecede temeli atilan cocuklarin, normal yolla hamile kalamayan kadinlara ve asilama veya tup bebekle dogan cocuklara gore daha bir kiymetsiz sanirim ...
Ne de olsa onlar zorluk cekmedi, hemencecik kavustular cocuklarina ve dunyaya!

Bu konuda hassas olabilirsin , ama kimseyi de normal yolla hamile kaldi diye , dogan cocuklari da ZEVK GECESI COCUKLARI olarak nitelendiremezsin...

Agzimizdan cikani kulagimiz duysun lutfen...

zannediyorum ki o sözcük adanul arkadaşın konu sahibine öfkesinin tezahürü..

ben kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum...

zaman zaman hepimiz söyleriz öfkeyle yanlış şeyler..

Adanül;

Sadece bir zevk gecesinde derken?
5 yıl sonra oldu çocuğum desem?
Ben namerde dert anlatmam!
Sizin densizliğinizin,'hadsizliğinizin' üzerine bunları sadece ve sadece 'anlatmak zorunda kaldım'
Göz kırparak laf koyacak yanlış kişiyi seçtin derim bende.
Şurdan belli sizin kişiliğiniz,'insan hak ettiğini mi yaşar'
Hayır,ben hak ettiğimi yaşamıyorum,peki ya siz çocuğunuz olmayarak,hak ettiğinimizi yaşıyorsunuz?
Sadece bir zevk gecesinde çocuk olduğunu düşünüyorsunuz:))Pes.!
O kadar,ama o kadar ön yargılısınız ki,zevk gecesinden başka çocuk sahibi olunamıyor muş gibi,diğerki mesajlarınızdada olduğu gibi,etiketi yapıştırdınız.
Süslü püslü cümleler,sizin göz kırparak,bıyık altından laf koymaya denir.
Benim konuşma tarzım bu.

Tekrar söylüyorum,namerde dert anlatmam ben!
Sizin gibi ön yargılı,anlamadan dinlemeden etiket yapıştıran insanlarla cidden işim yok!
Şu andan itibaren,size mesaj yazarak vakit kaybettiğim her an,kendimden ödün vermiş olurum.
Kaldı ki,bu ortam,klavye üzerinden birbirine 'laf koyma' ortamı değil.
Tuzağınıza düşmeyeceğim,pai pai;)
İstediğiniz etiketi yapıştırabilirsiniz,inanın canım size cevap vermek istemiyor.

keşke kaynananla barışmasaydın da kendini bu kadar sıkmasaydın.gerçekten o kin ve nefreti taşımak o kadar büyük yük ki anlatamam.madem bu kadar rahatsızsın,bahane bul ve uzaklaş eskisi gibi kaynanandan.hamileliğimde hiç faydaları olmadı diyorsun da zaten görüşmüyormuşsunuz,ne yapmalarını bekliyorsun.

üstelik hamile kalma konusunda seninle aynı durumu yaşamış birine ettiğin laf çok çok ayıp:50:

zannediyorum ki o sözcük adanul arkadaşın konu sahibine öfkesinin tezahürü..

ben kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum...

zaman zaman hepimiz söyleriz öfkeyle yanlış şeyler..

İyi de arkadaşım konu sahibine verip veriştirecegim diye
böyle düşüncesizce bir yorum yapmaya kimsenin hakkı yok!

O nedenle diyorum ya agzımızdan çıkanı kulagımız duysun lütfen.

Benim çocuklarım normal yolla oldu.
Demek ki ben bir ZEVK GECESİNDE hamile kalmışım ve çocuklarım da ZEVK GECESİ ÇOCUKLARIymış.
Bunu da ögrendim ya bir yaşıma daha girdim!

Zira ben kimseyi normal yolla hamile kalmış, tüp bebekle hamile kalmış diye sınıflandırmam.
Normal yolla hamile kalınıp dogan çocukları da ZEVK GECESİ çocukları olarak nitelendirmek aklımın ucundan geçmez.

Bugüne kadar da kimseden böyle saçma ve iğrenç bir tabir duymadım!

Ama demek ki dünyaya gelen çocuklar ikiye ayrılıyormuş.
TÜP BEBEK ÇOCUKLARI VE ZEVK GECESİ ÇOCUKLARI...

Kaldı ki konu sahibi de evladına 5 yıl sonra kavuşmuş.

KK'da moda zaten, bilmeden verip veriştirmek!

Son düzenleme:
İyi de arkadaşım konu sahibine verip veriştirecegim diye
böyle düşüncesizce bir yorum yapmaya kimsenin hakkı yok!

O nedenle diyorum ya agzımızdan çıkanı kulagımız duysun lütfen.

Benim çocuklarım normal yolla oldu.
Demek ki ben bir ZEVK GECESİNDE hamile kalmışım ve çocuklarım da ZEVK GECESİ ÇOCUKLARIymış.
Bunu da ögrendim ya bir yaşıma daha girdim!

Zira ben kimseyi normal yolla hamile kalmış, tüp bebekle hamile kalmış diye sınıflandırmam.
Normal yolla hamile kalınıp dogan çocukları da ZEVK GECESİ çocukları olarak nitelendirmek aklımın ucundan geçmez.

Bugüne kadar da kimseden böyle saçma ve iğrenç bir tabir duymadım!

Ama demek ki çocuklar ikiye ayrılıyormuş.
TÜP BEBEK ÇOCUKLARI VE ZEVK GECESİ ÇOCUKLARI...

Kaldı ki konu sahibi de evladına 5 yıl sonra kavuşmuş.

KK'da moda zaten, bilmeden verip veriştirmek!

estağfirullah arkadaşım olur mu öyle şey zevk gecesi falan...

benim demek istediğim karşılıklı atışmaya dönmüş durum oda sinirle söylemiş

bu arkadaşlar birbirini oldukça tahrik etmiş

elbetteki yanlış katiyen söylenmemeli ...

ama sözün muhatabı sadece konu sahibi...oda aynı yanlışlık derecesinde cevabını vermiş zaten..

kimse üzerine alınmamalı bence..

estağfirullah arkadaşım olur mu öyle şey zevk gecesi falan...

benim demek istediğim karşılıklı atışmaya dönmüş durum oda sinirle söylemiş

bu arkadaşlar birbirini oldukça tahrik etmiş

elbetteki yanlış katiyen söylenmemeli ...

ama sözün muhatabı sadece konu sahibi...oda aynı yanlışlık derecesinde cevabını vermiş zaten..

kimse üzerine alınmamalı bence..

Ben de diyorum ki ne kadar sinirlense de bir insan,
kimsenin böyle düşüncesizce, lafın nereye gittiğini bilmeden bel altından vurmaya hakkı yok...

Ve adunuldan hiç böyle bir tabir beklemezdim şahsen...

Öff,konuya bak çay demle!
Nelerle uğraşıyoruz Ya Rab,sıkamam böyle şeylerle tatlı canımı.
Saçma sapan,sallım saçak bi muhabbet.
Ben dertleşeceğimi dertleştim,gerisi teferruat.
Kim ne yazarsa yazsın,beni anlayanlar bana yeter.
Benden sonra bana taş atacak olan varsa,size tek sözüm 'BEN YOKUM,YİYİN BİRBİRİNİZİ'

Son mesajınızdan anlaşılıyor ki,süslü cümleler,çeşitli edebiyat parçalamalar "avam"lığı,basitliği örtemiyor! Yazık!

bu günlerde hangi konuyu okusam konudan farklı bir şekilde hep birileri birilerinle atışıyor, ve bu bizim gibi bu kadar bağlı olan bir gruba hiiiç mi hiiç yakışmıyor.
Bu kadar kişiyiz lütfen yapmayalım böyle. Kimse kimsenin ne çektiğini ne yaşadığını kendinden başka anlayamaz hissedemez bize de onu yargılamak sen şöle yaptın böle dedin demek düşmez yapmayalım konu sahibi kimbilir nelerle uğraşıyor ben de size şöle küçücük bir örnek vereyim bunu evlenmeyen bunları yaşamayan anlayamaz kaldı ki ben bile eskiden olsa ne saçma bunlar derdim de şimdi herkesi daha iyi anlıyorum, ben nişanlıyken kankaydım kaynanam ve kp ile bir görseniz ortamı gülmeler eğlenmeler herkes imrenirdi evlendik 8 aylık evliyim daha.. ve şehir dışında yaşıyorlar kvler ben hergün arıyordum kv en az yirmi dakika konuşurduk sonra görümcem geldi bizde kalmaya sömestırda bizim bi kaç tartışmamıza şahit oldu küçük de kendisi sonra bizde kv yanına gittik baktım hem kv hem kp bir garip ben de seviyeli davrandım dikkat ettim de ben aramadan bir kere aramıyor ama bakıyorum eşimin teline gün içinde en az yirmi kez konuşmuşlar sonra alınıyorum tabi şimdi ben naptım onlara birşey dedim mi hayır saygısızlık yaptım mı hayır ama bana trip yapılıyorsa kusura bakmasın kimse de ben kimseye yağcılık yapamam! işte kimse kimsenin ne çektiğini bilmez bana kv annesi kendisi şöle demişti üç gelinim var ama hepsi el her ne olursa olsun hiçbiri kendi evladım değil ne olursa olsun seviyemi bozmam kendi evladım kadar da düşünmem düşünün bu kişide bi kv:53:

Bir konu daha tartışmalarla dolmuş, ceza alınca haksızlıktan bahsediyorsunuz, biz diyoruz ki site kurallarına uymalısınız, sizse ısrarla birbirinize laf söylüyorsunuz.

Ceza almanız içinde illa birbirinize hakaret etmeniz, küfür vb. sarf etmeniz gerekmiyor, konuyu uzatıp rencide edecek şekilde yazmanız bile yeterli.

Bu konu kapatılmıştır ve yorumlar incelenecektir, ceza alanlar olursa ve haksız yere ceza aldım diye iddia ederlerse http://www.kadinlarkulubu.com/sendmessage.php bu linkten cezalarını şikayet edebilirler.

Not: Bu sitede kayınvalidelerinize gerizekalı, eşlerinize embesil, görümcelerinize beyinsiz, eltilerinize yollu vb. sözler söyleyemezsiniz, bu ve benzer sözleri hakaretten sayıp ceza vermek için o kişilerin sitede üye olmasına gerek yok.
Sinirlendiyseniz daha usturuplu sözlerle ifade edin, 3. şahıslar hakkında kötü söz görürsem cezasız bırakmam, şimdi olduğu gibi

Back
X