Böyle bir arkadaş nasıl yola getirilir..?

mucerred

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
438
152
53
...........................................................

Son düzenleme:
Arkadaşın yoldan çıkmış , artık düzelceğinide sanmıyorum canım..

bazı insanlar öğütle,konuşmayla anlamazlar hatalarını.yaşayıp ders almaları gerekir. bunun bedeli belki biraz ağır olacaktır onun için ama katlanması gerekecek kişi de o sonuçta. sen bir arkadaş olarak eliden geleni yapıyosun anladığım kadarıyla. bundan ötesini düşünme derim. senin onu düşündüğün kadar o kendisini düşünmüyosa elden birşey gelmez.

insanlar hata yapa yapa dogru yolu buluyor bazen de yaptiklari hatalar yuzunden ortada gidecek yol filan kalmiyor

insanin arkadasina destek olmasi, yardim etmeye calismasi cok guzel bir ornek..velhasil bu insanin yaptiklarinin hata oldugunu fark etmesi gerek once

18 yas hormonlarin iyi calistigi ve iyi olan ile yanlis olani ayirmakta gucluk cekilen bir yas

bazen hatalar arka arkaya gelir kucuk kucuk hatalarin arkasinda buyuk olanlar ile bas etmek, mucadele etmek zorlasir...insan neden yanlis insanlara asik olur sorusunu sormadan edemiyorum kendime

senin yapacagin daha tecrubeli daha olgun bir insan ile konusturman arkadasini..annen mesela ablan var ise ablan bilmiyorum ki arkadasina destek olmani yardim etme cabani cok sevdim

bir yerde durmasi gerek arkadasinin kendini frenlemesi yoksa her gun gazetede tv de neler okuyoruz gencecik tazecik bir insanin kendi hayatini harcamasina goz yummamak gerek eger seni anliyor ve destegini istiyor ise

durdur arkadasini

cok pismanım diyor evlenmeden birlikte oldugum icin...
cünkü cocuk buna cok agır laflar etti, afedersiniz seni altıma aldımda bilmemnede..
bu arada bu olayı kendı okulundan bırkac kısıye daha anlatmıs..
simdi o arkadaslarıyla arası bozuk, simdiki beraber oldugu kısıye o kız "patlak" gibi cirkin bisey söylemisler..
cocukta bunu duyunca arkadasıma daha cok yakınlasmaya baslamıs..
arkadasımda onu sürekli itip duruyomus... cocukta senin en yakın arkadasın kim demis ? buda mucerred demis.
mucerrede karsı bıseyler hıssedıyomusun sen lezbıyen mısın demıs...
yanı oda degılım ne alaka dıyıp kanıtlamaya kalkacak, tahrık ediyo arkadasımı.. istediğini almak için.. soyadını bıle baskalarından ogrenıyo.. 27 yasındakı bırı ya evlıyse falan dıyorum arkadasım yok dıyo.. arkadasımada evlenme teklıfı etmıs, evlı olsa etmez dıyo.. sormus neden soyadını soylemıyosun falan.. oda gecmıs pesını bırakmıyo ınsanın, ogrenme arastırma senın ıcınde tehlıkelı olabılır falan demis..
napmaya calısıyo.. ya asık mısın dıyorum daha 1 ayda.. bilmiyorum diyo.. puff...

O arkadaşın yoldan çıkmış maalesef naparsan yap düzelmez içinde varmış zaten. Ayrıca sana herşeyi tam olarak anlatmadığına eminim sen görevini yap konuş sonrası ona kalmış durumda artık ark.devam ettirirsen sende yaftalanacaksın bilgin olsun.

Sen uyarmaya devam et,baktın ki anlamıyo mesafe koy arana
''Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim '' diye boşa dememişler,kendi başınıda yakma
İnsan bi kere hata yapabilir ama arkadaşın durmadan tekrarlıyo

Bana paranoyak diyeceksiniz ama tezim şu ;
Eski sevgilisinin arkadaşı ile sevgili oluyor ve ilk buluşmada birlikte oluyorlar. Kız arkadaşın zaten kız değildi eski sevgilisinin ark.bildiğinden kızı kendine ayarladı oda işini gördü sana anlatmadığı şeyler var derken bu tarz durumlardan bahsediyorum ve erk.geneld bir birinin sevgilisine kolay kolay yan gözle bakmaz bildiğim. O şuan sadece içinde tutamayıp sana bi kısmını anlatmıştır normal olmadığını oda biliyor çün ki ve daha başlangıç o durmaz artık bence bide ünv.gitsin bak gör neler yapıyor ark. kusura bakma benim görüşüm sen yaptınsa yapacağını uzak dur seninde adın çıkmasın ailesine söylemek en güzeli kontrol altında olur en azından

Babasıda namus konusunda kızına öyle böyle değil çok güvenen bi adam...
O aralarının kötü oldugu arkadasları herseyi ailesine söylemekle tehdit ediyorlar..
Söylerlerse onun sonu olur.. ölse daha iyi yani
:18:Aslında bazen ona öyle imreniyorum ki onada söylüyorum bunu..
Evlerinde huzur var, maddiyatları yerinde, ailesi okutabiliyo, dershanelere gönderebiliyo, istediği kıyafeti anında alıyo..
Bende moral bozukluğu, parasızlık cart curt yüzünden bu yıl sınıfta bile kalabilirim, çalışmam lazım okulu bırakıp açıktan okuyacağım büyük ihtimal... ki üniversiteye falanda gönderemez bizimkiler ailem ayrılabilir..
diyorum oku, bırak böyle şeyleri.. o hep hata üstüne hata yapıyor.. birdaha konuşacağım onunla..

ilkokul 8.sınıfa giderken, benim msn adresim çalınmıştı.. biri giriyordu listemdekilere sürekli küfür bilmemne savuruyordu..
birgün bunun babası pc başındaymış, arkadasımında msn adresi açıkmıs.. benim msnemden arkadasıma birsürü küfür yazılmıs, işte ben o... puyum bilmemne... sevgilimle şöyle şöyle yapıyorum.. ki ben 8'e gidiyorum sevgilim bile olmamıs yani..
babasıda inanmadı, arkadasıma o kızla görüsmeyeceksin dedi.. arkadasım görüstü yinede benimle benim olmadıgımı bılıyordu cunku.
Babası benımle ılgılı tereddütlerini yeni yeni kırdı düşünün 4 buçuk sene geçti olayın üstünden.. söylesem ben suçlu olurum kesin böyle şeyler nedense hep benım basımda patlıyor :44:

Cok zor bi durum ya, babasini degilde annesini uyarsaniz üstü kapali bi sekilde böyle böyle biri var diye veya ablasi varsa ona söyleseniz herseyi degil sadece o erkekten uzak durmasi icin

kızın aılesıne ınaılmaz derecede uzuldum .

boyle aıleden boyle kotu bır evlat .

allah yardım etsın o aıleye sabır versın .

bu kızın laftan sozden anlayacagı yok bellı kı

ınan var yaa ben burada sınır oldum bu bu kıza

aılesıne bunu yaptıgı ıcın .bence yolunu ayır gıtsın

faydası olmaz zararı olur boyle tıplerın .

senın arkadasın da emınım "cok guzelım cok begenılıyorum herkes bana ılgı duyuyor herkes benı cok begenıyor "sanıyordur

herkesle boyle tanıstıgı gun yatıyor ıse ; zaten erkeklerın hepsı pervane olur .

yazık ona da cevresın de hep onu kullanmak ısteyen tıpler var .

Cok zor bi durum ya, babasini degilde annesini uyarsaniz üstü kapali bi sekilde böyle böyle biri var diye veya ablasi varsa ona söyleseniz herseyi degil sadece o erkekten uzak durmasi icin
ablası yok... en büyük o..
annesi babasına söyler sanırım, bilmiyorum of ya
:44:

kendini beğenmis biri degil hatta kendisiyle dalga geçer, güzelim dediğini hic duymadım..
oda üzülüyor aksine, neden bana değer verip sevmiyorlar hep amaçları kullanmak diye ..
ama işte..
bu cocukla yatmıyor ama daha ilk aydan evine çağırıyo, beraber içiyorlar falan fişman..

senin arkdaş cortlamış daha da iflas olmaz. bu gidişle her önüne çıkan erkeklede birlikte olur benimde arkdslarım vardı bi kere bu işlere başladı mı tanıştıkları çocukla aynı gecesinde yatıyolardı hepsiyle kestim ilişkimi çünkü onlarla arkdslığa devam etsem benmde adım o.... çıkardı. sende kes ilişkini yoksa senin de adın o.... çıkar. erkek milleti acımasızdır hemen insanı yaftalar.

şimdiki çıktığı 27 yaşındaki artık adammı diyeyim ne diyeyim sürekli ona seni arzuluyorum falan filan diyormuş..
birde ben çocuğu hiç görmedim ama arkadaşım kendi lisesindekilerle tanıştırmış... arkadaşlarının yanında bile öpüyormuş kızı

kolunda da bi kızın isimli dövmesi varmış kaç senedir.. sildir diyormuş arkadaşım para lazım diyormuş... kız evli ve çocukluymuş şimdi...
çocuk diyarbakırlı, eskiden sevdiği kızda öyleymiş.. ki onlar böyle şey yaşarmı bilmiyorum sonuçta onlar daha sıkı böyle konularda.. arkadaşıma demişki onunlada arkadan yapıyordum, ama kızlığına dokunmadım..
bence arkadaşıma böyle dedi, yani bak onunlada yapıyordum sevdiğim halde.. seninlede istiyorum sevmediğimi düşünme dercesine...
kızı çok seviyomuş böyle birşey istiyeceğini ummuyorum

Diyabakırlı da olabilir İzmirli de Konyalı da...Bunun ille bi alakası yok.

Yapacak olan insan yapar.

Şöyle de bi durum var : Baskı,çoğu zaman ters teper.

Yanılıyorsun,istemesi yakındır.

ay bu ne pembe dizi gibi,
onu yapmis bunu yapmis, su oldu bu oldu..
bi kere bisey olunca devami geliyor galiba..
ve sen hala bu arkadasini cok seviyorsun ? ilginc..
icki iciyomus okuldan kaciyomus, ama sense o bunlari yaparken, asla yatmaz diyormussun..
buda ilginc..
sen onu kurtarayim derken,kendi basinda belaya girmesin sonra..
ben korkardim valla.. önce o kiz kendisi bi herseyin farkina varmali,
neler yapiyorum ben, nereye gidiyor hayatim diye..
ondan sonra ancak yardimin dokunabilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…