• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir baba figürü

ezgigizem_

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2024
437
-25
16
22
Annem babam boşanınca babam turizmde çalişmak için başka şehre gitmişti. Biz annemle anneanemin yanına yerleştik. 6 ay orada çalışıp 6 ay yaşadığımız şehre geliyor. Ve oda babasının yani dedemin evinde kalıyor. Fakat ikisi hiç anlaşamaz kavga eder dururlar hatta dedem bazen babamı evden kovar ikisi de geçimsiz insanlar. Babam da buraya gelince sürekli şikayet eder bu olayları. 3 senedir başka şehirde çalışıyor dediğine göre maaşı da iyi asla kendine ev almadı. Bu sene alıcam dedi araştırma yapıyorum diyor ama sanki cesareti yok. Bana 1+1 ev lazım diyor ama şurada ev var ordan al diyorum yok o evler merkeze uzak yok 35 m2 vs diyor. Ama lafta tek istediğim ev diyor. Ama görünürde düşük çaplı bir şeyde istemiyor. 3 senedir dediğim gibi başka yerde çalışıyor ve orada lojmanda nasıl bunca zaman kendine ev almayı düşünmez? Ne zaman babayla kavga ediyor ev alası Geliyor birde evde beğenmiyor sanki ne parası varsa. Birikimim var diyor ama kendine güvenmiyor sanki. Ben bunları dinlediğimde hem ona kızıyorum hem üzülüyorum. Bir insan neden kendi hayatını önceden kurmaz? Yani bu adam annemle evliyken de böyleydi. Para yedirmezdi param yok derdi. Hadi o zaman okey yoktu diyelim ee şimdi tek kişisin arada bana harçlık gönderiyorsun bu. Yani babam yüzünden çok strese giriyorum. Tek hakkım olsa babamı değiştirmek isterdim. Baba figürü bana sinir stres yapıyor. Bu durumda ne yapabilirim? Yani strese giriyorum anlattıklarından dolayı. Adamın evinin olmaması bile ders çalışırken aklıma geliyor. Neden hiçbir şeye cesaret edemiyor anlamıyorum

Son düzenleme:
Düşünme anne babanı bu kadar birazdan umursamaz ol kavga eden o evden kovulan , ev almayan o. Annen baban zor insanlar böyle kabul et geç. Bu arada gidecektin üniversite için olmadı mı?
Dedem de zor birisi onlar da sıkıntılı. Ben bu egoyu yüksek şeyler istemesini anlamıyorum. Eve ihtiyacım olsa metresi ne bakmam yani hele zor durumdaysam. Ben bundan nasıl dünyaya gelmişim bilmiyorum çok ilginç ben hayatta hep cesaretliydim ya. Böyle bir babam olmasına karşı. Sürekli arkasında kimse yok diye laf ediyor babam şöyle böyle. Yani sende benim arkamda yoksun adam gibi. Umursamaz olamıyorum cidden akluma geliyor dedem gelirse kovarsa ne yapacak vs. Yani bu zamana kadar kendine bir şey yapmaması normal mi? Hocamla konuştum haber bekliyorum üniversite için

Annem babam boşanınca babam turizmde çalişmak için başka şehre gitmişti. Biz annemle anneanemin yanına yerleştik. 6 ay orada çalışıp 6 ay yaşadığımız şehre geliyor. Ve oda babasının yani dedemin evinde kalıyor. Fakat ikisi hiç anlaşamaz kavga eder dururlar hatta dedem bazen babamı evden kovar ikisi de geçimsiz insanlar. Babam da buraya gelince sürekli şikayet eder bu olayları. 3 senedir başka şehirde çalışıyor dediğine göre maaşı da iyi asla kendine ev almadı. Bu sene alıcam dedi araştırma yapıyorum diyor ama sanki cesareti yok. Bana 1+1 ev lazım diyor ama şurada ev var ordan al diyorum yok o evler merkeze uzak yok 35 m2 vs diyor. Ama lafta tek istediğim ev diyor. Ama görünürde düşük çaplı bir şeyde istemiyor. 3 senedir dediğim gibi başka yerde çalışıyor ve orada lojmanda nasıl bunca zaman kendine ev almayı düşünmez? Ne zaman babayla kavga ediyor ev alası Geliyor birde evde beğenmiyor sanki ne parası varsa. Birikimim var diyor ama kendine güvenmiyor sanki. Ben bunları dinlediğimde hem ona kızıyorum hem üzülüyorum. Bir insan neden kendi hayatını önceden kurmaz? Yani bu adam annemle evliyken de böyleydi. Para yedirmezdi param yok derdi. Hadi o zaman okey yoktu diyelim ee şimdi tek kişisin arada bana harçlık gönderiyorsun bu. Yani babam yüzünden çok strese giriyorum. Tek hakkım olsa babamı değiştirmek isterdim. Baba figürü bana sinir stres yapıyor. Bu durumda ne yapabilirim? Yani strese giriyorum anlattıklarından dolayı. Adamın evinin olmaması bile ders çalışırken aklıma geliyor. Neden hiçbir şeye cesaret edemiyor anlamıyorum
Babanın evinin olmaması sana zarar veriyor mu?Bırak ne hali varsa görsün.Sen onun ebeveyni misin?Kendi hayatına bak.Ev çok önemsediğin bir şeyse çalışıp kendi evini al.Koskoca adama ne yapabilirsin?

Babanın evinin olmaması sana zarar veriyor mu?Bırak ne hali varsa görsün.Sen onun ebeveyni misin?Kendi hayatına bak.Ev çok önemsediğin bir şeyse çalışıp kendi evini al.Koskoca adama ne yapabilirsin?
Ben sanki annemi babamı kurtaracak bir insanmışım gibi geliyor hep. Küçükkende babamla annem tartışırdı ben annemi sakinleştirip ona annelik yapardım hala da ben akıl veririm. Sanki ben onların yapamadıklarını yapmak için dünyaya gelmişim cidden böyle. Asla umursamaz olamıyorum kendimi baskı altında hissediyorum. Bana zarar vermiyor ama üzülüyorum başını sokacak yeri yok diye. Sonrada babamın düşüncelerini dinleyince ondan tiksiniyorum. Evi ben önemsemiyorum ben zaten atansam yolumu çizerim ama bu zamana kadar niye bir şeyler yapamıyor anlamıyorum. 50 küsür yaşında hala hayatını kuramamış birde üstüne ego yapıyor o evler şöyle böyle diye. Yani neden cidden? Hiç kendine güveni yok annemle birlikteyken de böyleydi ayrıldı yine böyle. Hiçbir adım atmıyor hayata karşı duruyor sadece soruyorum arıyorum diyor eyleme geçme yok. Ben asla böyle değilim ihtiyacım varsa alırım bir şekilde küçükte olsa adam merkeze uzak diyor çıldırcam. Ya da küçük diyor ev buldu da birde seçiyor.

22senelik hayatina cesaret edilecek kaç durum sığdırdın bilmem ama anne babanı şikayet edip durmaktan vazgeç. İnsanları degistiremeyeceksin, boşuna kurulup durma.
Şikayet etmiyorum ona üzüldüğüm için yazdım. Değiştiremem zaten farkındayım kendimi korumaya çalışıyorum

Sen artık bi anne babanı salsan mı ?
Bu düzeni değiştirmek istiyorsan kendın için bişeyler yap öbür türlü anam şöyle babam böyle diye diye ömrü tüketirsin . Madem insanların değiştirileceğine inanıyorsun kendını değiştir

Sen artık bi anne babanı salsan mı ?
Bu düzeni değiştirmek istiyorsan kendın için bişeyler yap öbür türlü anam şöyle babam böyle diye diye ömrü tüketirsin . Madem insanların değiştirileceğine inanıyorsun kendını değiştir
Kendim için bir şey yapmadığımı nerden biliyon? Okulumu bitirsem düzenimi kurcam zaten. Kendim bir şeyler yapabilsem sana mı sorarım? Konuşma bilip bilmeden lan

Seni çok iyi anlıyorum, vicdanlı da bi kızsın ,olmamak elinde değil belli ki.. Bazı ebeveynler hayatını kuramıyorlar, niye yapamıyorlar ben de bilmiyorum. Babana biraz daha ev almazsa fiyatların artacağını sonra hiç ev alamayacağını söyle..Alsın ki elindeki para da ölmesin, sonra onu satar başka alır, oturmak zorunda değil kiraya da verebilir. Sana öneri sunman icin aklıma gelenleri yazdım. Eğer baban tek cocuksa dedenin evinin ona kalacağını hesaplıyor olabilir. Bunlar ev konuları, gelelim büyük resme. Bu saatten sonra kimseyi değiştiremezsin, asla değişmiyorlar, sen yaşadığın sinir harbiyle kalıyorsun, dolayısıyla en güzeli olduğu gibi kabul etmek, bu biraz daha stresini azaltmaya yardımcı olur belki..Sen kendi hayatına odaklan. Onlara ebeveynlik yapma, yükü sen üzerine alma, çok gençsin, kendini yıpratma, kendini koru 🍀

Ev almak cesaret işi mi sence? Emekliliği var mı bilmem ama yan gelip yatan bir adam da değil, çalışıyor. Parası Ev almaya yetmiyorsa nasıl alacak. Maaş da sabit değilse nasıl ödeyecek.

Anne yada babanın ebeveyni değilsin otur dersine çalış, onlar hayatlarını kurtaramamışlar, sen kurtar. “Kolay alınır evi” de sen al

Kendim için bir şey yapmadığımı nerden biliyon? Okulumu bitirsem düzenimi kurcam zaten. Kendim bir şeyler yapabilsem sana mı sorarım? Konuşma bilip bilmeden lan
Mesela terbiye edinebilirsin yada kendını ifade etmeyi öğrenebilirsin çünkü kendını ifade etmeyi bilmeyen insanlar senin yaptığın gibi öfke savururlar .

Mesela terbiye edinebilirsin yada kendını ifade etmeyi öğrenebilirsin çünkü kendını ifade etmeyi bilmeyen insanlar senin yaptığın gibi öfke savururlar .
Hayatımı bılip bilmeden fütursuzca laf eden insana terbiye falan göstermem. Karşı taraf ezici şekilde konuşunca saygu duymam. Terbiyemden konuşmuyoruz bu sizi ilgilendirmez. "Gerçek" Hayatta bundan dolayı eksiklik duysam her şeyi yazdığım gibi terbiye nasıl edinilir diye başlık açardım onun altına yorum yapmıyorsunuz 🤣🤣 senin sorun etmediğin şeyi ben edebilirim bu neden size bu kadar gario geliyor da saldırıyorsunuz? Açtığım konu sana uymuyorsa yorum yapmazsın anamı babamı şikayet edip etmemekte bana kalır demi ama

Maalesef benim babamda öyle. Cesaretleri yok hiçbir şeyi tek başlarına yapmazlar hele ticaret, ev, araba almak gibi işlerde. böyle alışmışlar çünkü bu saatten sonra babanı değiştiremezsin o yüzden takma. Ne kadar şikayet ederse etsin emin ol aslında halinden memnun buda onun konfor alanı işte sen derslerine bak baban için yapabileceğin hiçbir şey yok

Seni çok iyi anlıyorum, vicdanlı da bi kızsın ,olmamak elinde değil belli ki.. Bazı ebeveynler hayatını kuramıyorlar, niye yapamıyorlar ben de bilmiyorum. Babana biraz daha ev almazsa fiyatların artacağını sonra hiç ev alamayacağını söyle..Alsın ki elindeki para da ölmesin, sonra onu satar başka alır, oturmak zorunda değil kiraya da verebilir. Sana öneri sunman icin aklıma gelenleri yazdım. Eğer baban tek cocuksa dedenin evinin ona kalacağını hesaplıyor olabilir. Bunlar ev konuları, gelelim büyük resme. Bu saatten sonra kimseyi değiştiremezsin, asla değişmiyorlar, sen yaşadığın sinir harbiyle kalıyorsun, dolayısıyla en güzeli olduğu gibi kabul etmek, bu biraz daha stresini azaltmaya yardımcı olur belki..Sen kendi hayatına odaklan. Onlara ebeveynlik yapma, yükü sen üzerine alma, çok gençsin, kendini yıpratma, kendini koru 🍀
Fiyatların artacağının oda farkında kendisi de bana söylüyor zaten. Her şeyin farkında neden böyle yapıyor bende anlamıyorum nihayetinde babam bağı da kesemiyorum tam olarak. Tek çocuğum da benden başka arayacak kimsesi de yok. Onun dışında geçimsiz birisi zaten doğru düzgün kardeşleriyle de anlaşamıyor. Babasının evini anne babası ölünce sattırcam onlara aldığım paranın da üstüne para katarım diyor. Ee anne babasının ölmesini mi beklicek yani? Beklesin o zaman ne diyim

Fiyatların artacağının oda farkında kendisi de bana söylüyor zaten. Her şeyin farkında neden böyle yapıyor bende anlamıyorum nihayetinde babam bağı da kesemiyorum tam olarak. Tek çocuğum da benden başka arayacak kimsesi de yok. Onun dışında geçimsiz birisi zaten doğru düzgün kardeşleriyle de anlaşamıyor. Babasının evini anne babası ölünce sattırcam onlara aldığım paranın da üstüne para katarım diyor. Ee anne babasının ölmesini mi beklicek yani? Beklesin o zaman ne diyim
"Niye öyle yapıyor" sorusunun cevabı sende değil, bulamazsın o yanıtı, kendi biliyor mu sanki! Boş vermeye çalışacaksın..

Ev almak cesaret işi mi sence? Emekliliği var mı bilmem ama yan gelip yatan bir adam da değil, çalışıyor. Parası Ev almaya yetmiyorsa nasıl alacak. Maaş da sabit değilse nasıl ödeyecek.

Anne yada babanın ebeveyni değilsin otur dersine çalış, onlar hayatlarını kurtaramamışlar, sen kurtar. “Kolay alınır evi” de sen al
Evet cesaret işi babama göre. Emekliliği var gittiği yerde lojmanda para ödemeden kalıyor. Yediği önünde yemediği arkasında. Üstüne oturarak para kazanıyor. Bana arada gönderdiği 2 bin lira pardon da bu kadar olanağı olmayıp neler yapan insanlar var. Memlekete gelince kışın ek işe girse girdiği işi beğenmez. Elinde mesleği de yok kahveye gir dediğimizde orayı da beğenmiyor çalışanların canı yok mu? Hep gözü yüksekte ama yaptığı şey yok elde var sıfır. Paran yoksa yok gibi yaşarsın var gibi değil. Bu düşünceleri ben babamdan almadım da kendim öğrendim. Kaç ay orada kalıyor yeri gelince 200 bin liram var vs diyor niye ödeyemiyor? Annesinin babasının yanında bu adam kaç senedir , ödediği faturalara yardım etmek. Pardon da niye alamasın? Madem alamıyor yanında oturduğu dedeme de boyun eğip sabır gösterecek o zaman demi ama? Benim babamın derdi ev almak değil lüks takılmak. Şuradan ev al dediğimde uzak diyor evler küçük diyor. Dışarda kalan hangi insanın verilen Evi seçtiğini ya da burnu kalkıklık yaptığınu gördünüz siz? Dinimizde bile diyır demi abartıya kaçmayın vs diye. Hem evi yok hem parası yok üstune bide ev seçiyor. Bu nasıl iş? Nasıl sinirlenmiceksin?

Maalesef benim babamda öyle. Cesaretleri yok hiçbir şeyi tek başlarına yapmazlar hele ticaret, ev, araba almak gibi işlerde. böyle alışmışlar çünkü bu saatten sonra babanı değiştiremezsin o yüzden takma. Ne kadar şikayet ederse etsin emin ol aslında halinden memnun buda onun konfor alanı işte sen derslerine bak baban için yapabileceğin hiçbir şey yok
Bakın işte bunları yaşamayan bana tepki veriyor. Cidden annem derdi cesareti yok diye inanmazdım. Değiştiremem zaten ama artık takmamak istiyorum. Farkındayım onu ben kurtaramam ama elimde değil. Bende öyle düşünüyorum ya insan bu kadar şikayet edip nasıl hala bir şey yapmaz demekki halinden memnun. Dedemle kavga ediyor sinir küpü oluyor ama seneye yine aynı tantana 3 senedie aynı laflar. O zaman strese girmicek sesini kısıp yaşayacak başka imkanı yoksa. Ben böyle düşünüyorum

"Niye öyle yapıyor" sorusunun cevabı sende değil, bulamazsın o yanıtı, kendi biliyor mu sanki! Boş vermeye çalışacaksın..
Ay ben deliriyorum cidden ben asla babam gibi değilim hırslıyım mücadele ederim. 21 yaşımda hiç bilmediğim işte çalışıp meslek öğrenip 90 bin tl lik borcu kendim ödedim sorumluluk aldım. 50 küsür yaşındaki adam hala çekiniyor. Ya batarım ya çıkarım diyor. 3 ayda ödedim borcu bitirdim işte beğenmiyor bu yaştan sonra kahvede mi çalışcam şunu yapcam bunu mu yapıcam. Ya yapanların senden aşağı ne yanı var. Ben bu egoya sinirleniyorum kendini yüksekte görmeye deliriyorum yani kimsin sen. Padişahın oğlu musun diyesim geliyor

Back
X