• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir Koca için ne yapmaliyim

yahu ben anlayamıyorum böyle konuları. ailen arkanda değilken nasıl gider o adam evden. bunca yıl kimse sana sahip çıkmamış adamı cesaretlendirmişler hala evimi bırakmam diyosun. bir an önce para kazanıp evden kaçman lazım ardına bakmadan senin dediğine bak.

Allah yardimci olsun bazı taktikler geliştirmeli sin mümkün mertebe muhatap olma ki sana bulaşmasın ve hemen para biriktirmelisin bir iki yıl sonra da hayatını kurmak için birikimin olmuş olur çocukların da büyümüş olur hiç olmazsa huzur içinde yaşarsın.biraz sabır intikam soğuk yenen yemektir.
Öyle yapıyorum inan para biriktirmeye bide çalışmama izin vermesini sağlayan çalışıyorum ama anlasa sen benimi kullanıyorsun der hayatı bana zindan eder

yahu ben anlayamıyorum böyle konuları. ailen arkanda değilken nasıl gider o adam evden. bunca yıl kimse sana sahip çıkmamış adamı cesaretlendirmişler hala evimi bırakmam diyosun. bir an önce para kazanıp evden kaçman lazım ardına bakmadan senin dediğine bak.
Evi kendi üzerime yaptım yollar önce ama işte ondan çekiniyorum kendisi bıraksın istiyorum öfkesinden korkuyorum
ailem çok problemli boşanıp gidersem bana da çocuklarımada daha kötü bir ortam sunmuş olurum çünkü afedersiniz ama ben gebersem millete karşı savunur evde beni suçlar hakaret ederler

Sığınma evi tavsiyesi veren arkadaş için ütopik konuşmayın yazmışsınız, bu durumda bizim vereceğimiz tüm tavsiyeler ya radikal ya ütopik kaçacak zaten. Ama herşeyden önce çocuklarının da şiddet gördüğü bir evden kurtulmanın yolunu arayacağına hala suçlu olan o o gitsin diye bir cümle kurmanı anlamıyorum. Keşke öyle olsa ama sen de biliyorsunki olmuyor. Umarım bir gün yeterince gözünü karartır, herşeye rağmen gidersin o evden çocuklarınla. Eğer o Hayvan onlara da şiddet uygulamasaydı, çaresizliğinden dolayı onlar büyüyene kadar sabret derdim herhalde. Allah yardımcın olsun. Ne olur çok iyi korun, o eve 5. Kurban gelmesin

Sığınma evi tavsiyesi veren arkadaş için ütopik konuşmayın yazmışsınız, bu durumda bizim vereceğimiz tüm tavsiyeler ya radikal ya ütopik kaçacak zaten. Ama herşeyden önce çocuklarının da şiddet gördüğü bir evden kurtulmanın yolunu arayacağına hala suçlu olan o o gitsin diye bir cümle kurmanı anlamıyorum. Keşke öyle olsa ama sen de biliyorsunki olmuyor. Umarım bir gün yeterince gözünü karartır, herşeye rağmen gidersin o evden çocuklarınla. Eğer o Hayvan onlara da şiddet uygulamasaydı, çaresizliğinden dolayı onlar büyüyene kadar sabret derdim herhalde. Allah yardımcın olsun. Ne olur çok iyi korun, o eve 5. Kurban gelmesin
Onlara itiyor kızıyor ama bana vurduğu gibi değil onları öyle dövmüyor. yani şimdilik benim için çocuklarımın benim halimi görmeleri benim için aglamalari zoruma gidiyor bu ilerde onları nasıl etkileyecek
Bende şuanda çekiyorum buyumelerini yada bir birikim yapmayı bekliyorum

Allah yardimci olsun bazı taktikler geliştirmeli sin mümkün mertebe muhatap olma ki sana bulaşmasın ve hemen para biriktirmelisin bir iki yıl sonra da hayatını kurmak için birikimin olmuş olur çocukların da büyümüş olur hiç olmazsa huzur içinde yaşarsın.biraz sabır intikam soğuk yenen yemektir.
Yapmaya çalıştığım bu arkadaşlar dertleşmek için açtım birazda gelecek için cesaretlenmek için
Kurban olmaktan bıktım güçlü olmak istiyorum gerçekten dayak küfür yemek Okadar zoruma gidiyorki

Evi kendi üzerime yaptım yollar önce ama işte ondan çekiniyorum kendisi bıraksın istiyorum öfkesinden korkuyorum
ailem çok problemli boşanıp gidersem bana da çocuklarımada daha kötü bir ortam sunmuş olurum çünkü afedersiniz ama ben gebersem millete karşı savunur evde beni suçlar hakaret ederler
benim önce yazdığımı okursan eğer ailenin öyle olduğunu tahmin ettim. o yüzden onları bitir kafanda. ailen sana destekten çok köstek oluyorsa onları hayatında tutmak için bir sebebin yok. iş bul kendine yada el işi sat bişeyler yap. biraz birikimin olunca kocanı boşa evi sat ev esyalarını da taşıtırsın yeni bir şehre kimseye eyvallahının olmayacağı bir hayat kurarsın. ama biraz daha sık dişini elinde paran olsun. çocuklarına da şimdiden yavaş yavaş bir şeyleri anlatmaya başla ki sonradan psikolojileri bozulmasın arkadanda olsunlar destek olsunlar sana. yoksa babasını örnek alıp öyle biri olsa daha mı iyi?

cahillik çok zor ya bu kadar cahil insanla hayatını harcamak daha da zor. seni resmen 2.sınıf insan yerine koyuyolar, ailen arkanda durmak yerine kadın olduğun için okula gitmeye hakkının olmadığını düşünmüş dayak yemen sorun değil o yüzden de, hatta küfür hiç bişey değil. canım hemen sığınma evine gitmektense bu zamana kadar dayanmışsın zaten halk eğitim merkezlerine git, kurslara katıl eşin evde yokken. bir şekilde para kazanacağın bir şey olsun. sonrada boşa gitsin. ailene de güvenme hiç onlar sen koca evinde ölsen bile bunu yapmış, adamı delirtmiş, adamda öldürmüş derler. hey allahım ya.
Evet zaten onlarda yani ailemde hep ezdiler
Ama kocamada sesiz kalmaları insan kendisi belki yaparda başkası yapınca zoruna gider bunlar tek derdi kızları dul kalmasın rahatlarız bozulmasin

benim önce yazdığımı okursan eğer ailenin öyle olduğunu tahmin ettim. o yüzden onları bitir kafanda. ailen sana destekten çok köstek oluyorsa onları hayatında tutmak için bir sebebin yok. iş bul kendine yada el işi sat bişeyler yap. biraz birikimin olunca kocanı boşa evi sat ev esyalarını da taşıtırsın yeni bir şehre kimseye eyvallahının olmayacağı bir hayat kurarsın. ama biraz daha sık dişini elinde paran olsun. çocuklarına da şimdiden yavaş yavaş bir şeyleri anlatmaya başla ki sonradan psikolojileri bozulmasın arkadanda olsunlar destek olsunlar sana. yoksa babasını örnek alıp öyle biri olsa daha mı iyi?
7 yaşındaki kızım biz sesidimizi yükseltsek hemen yoksa bosanakcakmisiniz diye ağlardı
Şimdi anne çok üzüyorsa boşan diyor
Yanımdan ayrılmıyor ya seni öldürürse diye
Çok üzülüyorum şu anda bile korkudan ayak ucumda yatiyor

Onlara itiyor kızıyor ama bana vurduğu gibi değil onları öyle dövmüyor. yani şimdilik benim için çocuklarımın benim halimi görmeleri benim için aglamalari zoruma gidiyor bu ilerde onları nasıl etkileyecek
Bende şuanda çekiyorum buyumelerini yada bir birikim yapmayı bekliyorum[/QUOTE

Kişilik, özgüven, huzur, birçok şey çocukken kazanılıyor. Ne kadar çabuk kurtarırsanız kendinizi ve onları o kadar iyi. İnşallah çok beklemek zorunda kalmazsınız, yahut tüm şartlar oluşsun diye beklerken çok geç kalmış olmazsınız o üç küçük birey için

7 yaşındaki kızım biz sesidimizi yükseltsek hemen yoksa bosanakcakmisiniz diye ağlardı
Şimdi anne çok üzüyorsa boşan diyor
Yanımdan ayrılmıyor ya seni öldürürse diye
Çok üzülüyorum şu anda bile korkudan ayak ucumda yatiyor
baksana nasıl psikolojileri bozulmuş o evde. hatta ben şundan da çok korkarım çocuklar babam annemi dövüyo, ananemlerde hak veriyo demek ki doğrusu bu deyip kendi kafalarında kadın-erkek ilişkilerini yanlış oturtabilirler. kendi evliliklerinde dayak yemekte sorun görmezler kocamdır döver, benim annemde dayak yerdi diyebilirler. çocuklarınıza babasının hastalıklı biri olduğunu çok abartmadan anlatın. ailenizin cahilliklerinden bu durumu normal karşıladığını vs. babaları yanlarında olmadan daha mutlu olacaklarını bilsinler

Bende şuanda çekiyorum buyumelerini yada bir birikim yapmayı bekliyorum

Biraz daha büyüdükleri zaman onlara da sana vurduğu gibi vuracak. Amcan dayın falan var mi? Yada ne bileyim ailene yakın olup vicdanı olan kimse. Bi uyarsa. Ne kadar ise yarar bilmem ama en azından çocuklarına vurmasina müsade etmeseler.

Belki hepinize bencilce gelecek ama ben sadece çocuklarım için değil kendim içinde kurtulmak istiyorum kimse yadirgamasin
Ama yaşamadığım hayatın çocukluğun hesabını gecikmesini ben nerden alıcam hayata karşı Okadar alicakliyimki
Madiyatin içinde madiyatsizligi
Sevgiyi alıcam yerde sevgisiz ortamı hep verdi bunu değiştirmek istiyorum
Benim zayıf bıraktılar kendilerine muhtaç ve kendimi hep önemsiz hissedeyim diye hep hakaret ettiler suçladılar yetişkin insan olunca anladım
Eşim istese yanında çalıştırır ama yok diyorki sen beni terkedersin
Onu terketmem değil onun parasıyla bunu yapmam ona kötü dokunur
Ailem istese çalışma imkanı yaratır durumları çok iyi ama yok eve kapatır maddi manevi süründürür

Belki hepinize bencilce gelecek ama ben sadece çocuklarım için değil kendim içinde kurtulmak istiyorum kimse yadirgamasin
Ama yaşamadığım hayatın çocukluğun hesabını gecikmesini ben nerden alıcam hayata karşı Okadar alicakliyimki
Madiyatin içinde madiyatsizligi
Sevgiyi alıcam yerde sevgisiz ortamı hep verdi bunu değiştirmek istiyorum
Benim zayıf bıraktılar kendilerine muhtaç ve kendimi hep önemsiz hissedeyim diye hep hakaret ettiler suçladılar yetişkin insan olunca anladım
Eşim istese yanında çalıştırır ama yok diyorki sen beni terkedersin
Onu terketmem değil onun parasıyla bunu yapmam ona kötü dokunur
Ailem istese çalışma imkanı yaratır durumları çok iyi ama yok eve kapatır maddi manevi süründürür

Biraz daha büyüdükleri zaman onlara da sana vurduğu gibi vuracak. Amcan dayın falan var mi? Yada ne bileyim ailene yakın olup vicdanı olan kimse. Bi uyarsa. Ne kadar ise yarar bilmem ama en azından çocuklarına vurmasina müsade etmeseler.
Bana karşı olduğu gibi olursa işte ozaman boşarım ama şuanda uzaklar diye bişey yapmaz onlar buyunceye kadarda ben o ortamdan zaten onları çekip almak için elimden geleni yapicam bunu
Kocam olacak adam
Bunu yaşayacak bakalım çevreye iyi irtibata bırakma çabası ona aile yuvası sıcaklığını verecekmiş
Millete iyi görünmek için kendini yırtar herkese insanlık taslar bana bile sonra beni kendince sebeplerle döver
İki lafından biride küfürdür ama milletin yanın da değil arkasından yapar bu nasıl bir ikiyüzlülük

Kızlar 10 yıllık evliyim 3 tane çocuğum var benim derdim kocam
hakaretleri küfürleri şiddetinden bıktım. Ailem zaten yok çocukken onların şiddeti ve sevgisizligiyle büyüdüm. 8 sene kayinvaldeyle yaşadım. Çocukluk genckizlik nedir bilmedim okula gönderilmedim kız kısmı okumaz okuyunca ne yapacaksın dediler
Baba ana sevgisi yok bir meslek yok vicdansız bir koca
Kocamın arkasında daha çok duran bir ailem var küfür etse ne var diyorlar dayağını sesiz kalıyorlar çünkü dövdüğünde bide sinirlenip ailemi çağırıyor ben bu kızınızdan dolayi kafayı yiyicem diyor.
Ailem ne yapsa susuyor yada ona hak veriyor
Kendimi kurbanlık koyun gibi hissediyorum
Okadar kötüyüm ki
Az önce tekme attı küfür ediyor etme diyorum bundan dayak yiyorum tartismisiz konuşalım diyorum. sen bana kaba dayılik yapamazsın diyor. Dedigimse küfür etme. konu her türlü hakarete şiddete varıyor
Ben ne yapicam. Gerçekten çıkmazdayım. Sonraki gün hiç bişey olmamış gibi yanıma geliyor bende konuyu açsam çözüm için senin salaklığın diyor toz kondurtmuyor kendisine nasıl olsa beni savunan kimse yok gerçekten cikmazdayim

Sensizlikten müebbet yedirmelisin

Neden bencilce olsun ki, tabii ki insan hayatta mutluluğu amaçlar. Ki siz galiba çocuk denecek yaştan itibaren, hatta aileniz anlattığınız gibiyse belki doğduğunuzdan beri hiçbir mutluluğu doya doya yaşamadınız. Bu gerçekten çok çok üzücü. İnşallah telafi edebilirsiniz bu kadar çok mutsuzluğu yeni bir hayat kurduktan sonra. Sadece biliyorsunuz ki herkes için çocuklar her zaman önce gelir, eminim sizin için de sizin çocuklArınız öyle. Ama en az onlar kadar siz de hakediyorsunuz yeni bir başlangıcı:) umarım bunu hepiniz için başarırsınız

Sensizlikten müebbet yedirmelisin
Evet bensizlik ona verilecek tek cezam. istemiyorum Onu hayatımda
Ki ben çok seviyordum sevgisiz yaşadım yılların acısını onla çıkacaktım
Ama yokmuş kısmetinde şimdi sadece güçlü olmak istiyorum kendimi bile sasirtmak

Back
X