Böyle bir koca

baba yok, anne uyardığında esip gürlüyor ona da işle ilgili bana tek kelime edeceksen gelme bu eve diyor. onu uyarmaya çalışanları da benim rızkımı siz vermiyorsunuz, rızık Allahtandır deyip susturuyor.
hadi laa karı parası yiyen adam benim rızkımı siz veriyor musunuz diye üste çıkıyor
sanki gidip ne iş olsa yapıyor eve ekmek getiriyor da millete söyleniyor
annenin yerinde olsam evet biz veriyoruz bizim yetiştirdiğimiz kız aç karnını doyuruyor derdim
 
Yav adamda calisacak göt yok bi kere, calisacak adam evde daralir, usanir yapamaz asla..

Ne demek birakacagim ise baslamam? Özrü kabahatinden beter. Nikahlanmiyoruz efendim is yerimizle, icap ederse baslarsin birakirsin, hülleciye filan gerek yok, gayet olagan bisey is degistirmek, gecimimizi saglasin diye gidip geliyoruz, te Allahim..

Kendimden biliyorum, hukuk okurken temizlikti, garsonluktu hep calistim. Yasadigim ülkede ögrenci maasi var oysa, calismayadabilirdim. Ama sevmiyorum evde bos oturmayi, yapamam depresyona girerim.

Miskin miskin oturuyor adam, bir de utanmadan rizkimi siz mi veriyorsunuz diyor, saka mi bu?

Sen palavere birak birak diyesim geldi, valla okurken daraldim. Allah yardimciniz olsun, ben olsam hemen bosardim bu herifi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cok zor eminim sadece cocugunu dusunuyosundur... ortada ciddibi sorun yok gibi aslinda cok buyuk sorunlar var..
 
Gururlu biri. Galiba caba sarfetmeden pat diye en iyi konumda olmak istiyor. Tahmin ederim bu tarz insanlari. Bi halta yaramadimlari gibi bir de yorarlar insani. Ne guzel ya yan gel yat. Cocuga bakmiyor isleri yapmiyor. Oh ne guzel gecimini de karisi sagliyor. Galiba siz rolleri degistirmissiniz. Siz erkek o kadin olmus. Bosamakla tehdit edin is bulur bence kendine :) adamsa tabi
 
Bir koca düşünün. Özelliklerini yazıyorum. 4,5 yıllık evli, 3 yaşında bir çocuk, evin hanımı çalışıyor sabah 07:30 evden çıkış akşam 20:00-20:30 eve giriş , cocuga anneanne dede bakiyor. beyfendi 1 yıldır işsiz. Düğün takılarını eşine sormadan bozdurup ticaret yapıp paramızı arttiricam ümidiyle dolandırıcıya kaptirmis. Ev kira. Kira, faturalar, evin gecimi eşinin üzerinde. Çocukla ilgi 0, hadi çok hakkını yemiyim arada bir abidi gubidi oynar. Ev işi full hanımın üzerinde, cooookkkk aklına eserse yardım eder. Çamaşır sermek, bulaşık makinasını boşaltmak gibi. Evde dağınıklık görse bu evde ne dağınık be diye laf cakar. Aşırı sinirli, öfke kontrolü olmayan, egosu tavan yapmış bir beyfendi. Görünürde çok sıkıldı, bi iş bulsa da çalışsa ama İs bulur beğenmez, bu ise bu maasla çalışılırmi der. İste böyle bir koca hayal edin ne yaparsınız acaba?

Buyuk konusmiyim ama bosanirdim. Erkek dedigin ekmegini tastan cikarir. Cok kazanmali demiyorum herkesin kendi rizkidir yetmedigi yerde sizde yardim eder calisirsiniz fakat calisacak yok oyle keyif hele de esi kendini parcalarken
 
Hemen bosardim. sen bu adamı beslemeye mecbur değilsin.anladığım kadarıyla sana zarardan başka bir etkisi yok.
 
Komşumun bir lafı var. Akşama kadar şeyini sıvazlasın akşama da tarlayı sulasın diye mi var? Postala gitsin
Birine bu deyişi soyleyecegim günü sabırsızlıkla bekliyorum :) ne tatlıymış komşunuz.

Konu sahibi, umarım eşiniz o sertifikayı alınca işler değişir, düzeniniz tekrar oturur. Erkeğin işsiz olması da ayrı zor, agresifleşmesi bundan da olabilir- ki bu sizin probleminiz degil,sizin de agresifleşmek için yeterli nedeniniz var

Evde oturup calismamaya alisan erkek bir daha çalışmıyor eski esim yillarca oturdu baban bakiyor nasilsa diye.
Kesinlikle katılıyorum.
İlk mesajımdan sonra aklıma başka bir tanıdık geldi,
Onlarda da erkek tarafı işten cikarilmisti. Biraz kadın çalışıyor, biraz kızın ailesi yardım ediyor falan...ama adam beline mutfak önlüğünü takip yemeğini yapıyor, evini temizliyor...bı de doğulu bir adam. Yani ailesinde falan gördüğünü zannetmiyorum böyle birşeyi.
Mutlular herhalde ki daha yeni ikinci çocuklarını dogurdular, adam hala işsiz...
Zaten işsizken her ihtiyacı karşılanan insan artık arama zahmetine girmiyor...
Bu bahsettiğim kişi kendine işsiz bile demez çünkü o ev erkeği ;ütü,bulaşık,çamaşır,çocuk... Her şey onda
 
Son düzenleme:
Birine bu deyişi soyleyecegim günü sabırsızlıkla bekliyorum :) ne tatlıymış komşunuz.

Konu sahibi, umarım eşiniz o sertifikayı alınca işler değişir, düzeniniz tekrar oturur. Erkeğin işsiz olması da ayrı zor, agresifleşmesi bundan da olabilir- ki bu sizin probleminiz degil,sizin de agresifleşmek için yeterli nedeniniz var


Kesinlikle katılıyorum.
İlk mesajımdan sonra aklıma başka bir tanıdık geldi,
Onlarda da erkek tarafı işten cikarilmisti. Biraz kadın çalışıyor, biraz kızın ailesi yardım ediyor falan...ama adam beline mutfak önlüğünü takip yemeğini yapıyor, evini temizliyor...bı de doğulu bir adam. Yani ailesinde falan gördüğünü zannetmiyorum böyle birşeyi.
Mutlular herhalde ki daha yeni ikinci çocuklarını dogurdular, adam hala işsiz...
Zaten işsizken her ihtiyacı karşılanan insan artık arama zahmetine girmiyor...
Bu bahsettiğim kişi kendine işsiz bile demez çünkü o ev erkeği ;ütü,bulaşık,çamaşır,çocuk... Her şey onda


Teşekkür ederim cuk oturuyor yerine :)))
 
Oncelikle sizin boşanmayı düşündüğünüzü anlaması lazım belki kendine çeki düzen verir
Konuşun Böyle devam edemez Yoksa bosaniriz deyin Değişmezse de kendinizi kullandirmayin Tazminat bile isteyin evine bakmadığı için
 
Çalışıyorum kira faturalar evin işine yetiyorum anam babam çocuğuma bakıyor e öyle kocaya ihtiyacım yokki boşarım
 
Eşiniz hayatının fırsatını beklerken zaman su misali akıp gidiyor. Biraz daha zaman geçirirse bu sefer yaşından dolayı işe giremez. Özel sektör belli yaş aralığında personel alıyor bildiğim kadarıyla.

Zaten niyeti olsa iyi-kötü, az-çok demez bir işe girerdi.
 
aynen sizler gibi düşünüyorum ben de. iyi kötü bir işe gir, insan gider pazarda limon satar gene de laf söyletmez kendine diyorum. gülüyor, hayat senin dizilerde izlediğin gibi değil diyor. evin geçimi de senin dizilerde izlediğin gibi değil diyorum. beni istemeye geldiğinizde ben gerekirse pazarda limon satar gene de kimseye muhtaç etmem ailemi diyordun, noldu o laflara diyorum, muhtaç mı ettim diyor. kirayı ve faturaları benim ödemediğimi, ev hanımı olduğumu düşün bakalım nasıl muhtaç oluyoruz dedim. ama benim yaptığım hiçbir şey görünmüyor. eline nakit para vermediğim için o kendini benim paramı yiyor olarak görmüyor.
 
benzer durumdayım. bu kadar vahim değil tabi ev kira değil eşim de çalışma gayreti içinde ama uzun süreli bir yerde çalışamıyor mutlaka kavga ediyor hepsinde de kendi haklı. tamam haklı da her işyerinde sorun var her yerde mobbing var niye kavga ediyosun niye patrona kafa tutuyosun paranı o veriyor.. sorsan bu zamana kadar çok çalışıp evimizi aldı ve boş oturmak istemiyor zaten ama türkiyenin durumu çok kötü biçok insan bunu yaşıyor zaten.
 
Back
X