Böyle bir saçma durum olabilir mi? Akıl istiyorum

TURUNCULU

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2013
10
0
16
Kırklareli
Slm.Biz 6 yıl önce evlendik.Evlenirken ailesi oğlumuzun evi var dedi.Kendi de tabi bana evim var falan diypr.iki daire karşılıklı.Birinde abisi oturuyor.Öbürü de bununmuş ama annesi ve babası memlekette tek kalamazmış diye oturacakarmış bu evde.Ben sorun etmedim.Gözüm de yoktu.Çalışıyoruz evlenince yeni ev alırız dedim.Biz dışardayız.Sonradan öğrendim ki tapu abisinin üstüneymiş.Çıldırdım.Yalan söylemesine tabi.Ev seninse tapuyu üstüne al senin değilse neden yalan söyledin diye.Neyse aradn zaman geçti araba aldı.Tabi abisinin eski arabasını.Abisi bir üst modele geçince.Sonra tahmin ettiğiniz gibi arabayı da üstüne almadı.Ne gereği varmış masraf yapmanın .Araba işte kullanıyormuş.Sonra birgün geldi ben ev alıyorum dedi ve borçla harçla ev aldık.Tahmin ettiğiniz gibi inşaatı bitti ama gene tapu yok.Yok efendm arsası sorunluymuş tapusu sorunluymuş falan.Evi yapanlar da akrabaları oluyor.Şimdi tüm bunlar doğal olarak beni boşanma aşamasına getirdi.Ama dönsen adamın üstünde bir kuruş malı yok.Ben sorsam benim herşeyim var diyor kabul etmiyor.var sa nasıl var yani resmiyettebirşey yok.Şimdi bu süzme saf mı yoksa niye böyle birşeyi yapıyor.Anlayamıyordum ama şimdi anlıyorum.Bunun abiside amcasının oğlu da çok rahat boşanmış tekrar evlenmiş tipler.Tabi içlerine girince anlıyorsun.Olası boşanma ihtimaline karşı kendini meteliksiz gösteriyor.Oysa beni buna onun bu saçmalıkları itti.Şimdi kızlar soruyorum bu adamın aslında üstüne kayıtlı olmasa da birşeylerinin olduğunu kanıtlayanbilir miyim.Resmen kandırıldım o canımı yakıyor.Aslında kandırılmak ta değil.Herşeyi görüyorsun ama birşey yapamıyorsun.Hukuksal açıdan bir yolu varmı ispatamanın.Oh ne güzel kandırın insanları.Olmadı tertemiz çıkın işin içinden.Hep böyle olmuş zaten.Yalancılıklarıyla ünlülermiş meğerse.Benim hiç mi emeğim ve hakkım yok ikimiz de çalıştık.En azından arabada ve sonraki evde.Ayrıca oğlum var küçük daha.Onu bile düşünmüyor mu.Boşanırsak kılını göstermezmiş.Elinden gelse onuda abisin üstüne yapacak Allahım sen sabır ver çıldırıcam ya.

maaşından nafaka alabilirsin....
ayrıca banka hesaplarındanda belli olur diye biliyorum ama ayrıntıları yine bir avukattan öğrensen iyidir...

birde merak ettim konya lı mı (eski oturduğum mahalle konya lıydı alayı 2. evlilikleri ve boşanınca para vermemek için tapu falan almıyorlardı kendilerine....

ne demek kandırıldım
tapulara guvenerekmı onlar ıcınmı evlendınız?

Boşanmak için evlenmediniz ya neden bunlara bu kadar çok takıyorsunuz? Eşinizle aranız nasıl boşanmayı gerektirecek geçimsizlik falan var mı? Önemli olan bunlar.. Tabii ki kendinizi güvence altına almak isteyebilirsiniz onun için her ay bankaya bi miktar para yatırın o da sizin güvenceniz olur..

bunlar baştan boşanmayı düşünerek evleniyolar yani, türlü türlü huyları var Allahım iyi insanlarla karşılaştırsın, avukat arkadaşlar inşallah konuya denk gelirlerde okurlar

konu sahibinin tapularda gözü olduğunu falan sanmıyorum, zaten ilk ev için gözüm yoktu çalışır yeni ev alırız dedim diyo, Allah aşkına kızlar siz olsanız ne düşünürsünüz kocanızla çalışıp didiniyosunuz aldığınız herşey başkasının üstüne yok akraba yok abi, hepiniz hoş mu karşılardınız yani bu durumu, benim malım benim üstüme olur o kadar, aşk sevgi bi yere kadar ama bu arkadaşın kocası başta güvenini sarsmış bi kere, bi daha niye güvensin ki tabiki kendisi ve çocuğu için güvence isteyecek

Bence de konu sahibi haklı
Eskileri problem etmiyor ki zaten.. Araba ve sonradan alınan evde benim de hakkım var çünkü bende çalıştım beraber aldık diyo..

Ben olsam bende kızarım
Çalış didin resmiyette abisinin üstüne araba olsun, akrabadan alınan evin tapusu olmasın ( ki bence o bile abisinin üzerine yapılmış olabilir. )
Ben ev alırsam babamın üstüne bile yapmam şahsen

Ben sadece konu sahibinin bu kadar iyi niyetli olmayıp ta madem beraber çalışıp alıyoruz tapu da ortaklı olsun demesini isterdim
Adamın geçmişi belli çünkü, tapu hep başkalarının üzerine olmuş..

Ailecek bu konuda uzmanlaşmışlar zaten, yazık çok yazık.. İçten pazarlıklı madem çocuk niye yapmış ki.. Hayret birşey..

konu sahibinin tapularda gözü olduğunu falan sanmıyorum, zaten ilk ev için gözüm yoktu çalışır yeni ev alırız dedim diyo, Allah aşkına kızlar siz olsanız ne düşünürsünüz kocanızla çalışıp didiniyosunuz aldığınız herşey başkasının üstüne yok akraba yok abi, hepiniz hoş mu karşılardınız yani bu durumu, benim malım benim üstüme olur o kadar, aşk sevgi bi yere kadar ama bu arkadaşın kocası başta güvenini sarsmış bi kere, bi daha niye güvensin ki tabiki kendisi ve çocuğu için güvence isteyecek

dediklerine aynen katılıyorum nemesiscim,
konu sahibi demiş zaten gözüm yok diye sonrakilerden de güvence istemek hakkı kadının
oda çalışıp didinmiş sonuçta, Hey Allah' ım ya ne tip aileymiş bunlar..
konu sahibi arkadaşım tanıdık bi avukata falan sormak gerek.. inş. bi avuktat okur da bilgilendirir...

haklısın bencede...
eşin bi kazık yemeden akıllanmayacak belli...
çocuğunu ve seni düşünmesi lazım o kadar emek vermişsin...

sanırım ıspatlanamıyor....
olur ama çok uğraştırır
ablamda boşanma aşamasında
kocası üstündeki bütün gayrimenkulleri abisinin üstüne devretmiş
kendi işindede işçi olarak çalışıyor grünüyor
avukat ıspatlaması zor demişti

Verilen emeğin boşa gitmesi kadar sinir bozucu birşey olamaz.
Seni çok iyi anlıyorum ve çokta haklısın...
Öncelikle Allah yardımcın olsun... Evladına sağlık sıhhat versin inşallah.
Hiç kimse boşanmak için evlenmez ki zaten...

Senin yapabileceğin bu konuyla ilgili olarak bir avukata başvurman.
En sağlıklı cevapları bir uzmandan alabilirsin diye düşünüyorum.

Bunun haricinde, sende çalışıp didinmişsin yıllarca, hiç mi alınan herhangi bir malın senin üzerine yapılmasını taleb etmedin?
Hadi eşin kendi üzerine yapmıyor, uyanık davranıyor baya, bari sen kendi üzerine yaptırsaydın... :31:

en kötüsü kandırılmak, konu sahibi kandırılmış olmayı haklı olarak hazmedemiyor.
Adam evlenirken, boşanırken mallarıma bişey olmasının planını yapmıış, yuhh..!

6 senelik emek evlat bunların değeri yok, birde baba olmuş.

eşine abisine güvendiği kadar güvenmiyo ki üstüne bişey yapsın, ne kadar ekmek o kadar köfte demişler karşı taraf sana ne kadar güvenir inanırsa sende o şekilde karşılık verirsin,sonradan alınan ev ve arabanın taksitleri hala ödeniyosa ya bizim üstümüze olur ya da ben başkası sahip olsun diye paramı heba edemem de bence,verme maaşını

Adam, boşanma planlarıyla evlenmiş :37: yuh! Yazık emek veriyorsunuz,hayatınızı veriyorsunuz adam para,ev,tapu kaçırma derdinde.. Ailesinden böyle görmüş.. Zihniyetleri bozuk işte :ssz:

Boşanmak mal kaptırmak mı oluyormuş!! Kuranda "boşanırken kadın hiçbir şey istemese bile, hakkı olanı fazla fazla verin" der...

Milletin dini imanı para olmuş,ne yapalım... :19: :ssz:

Adam, boşanma planlarıyla evlenmiş :37: yuh! Yazık emek veriyorsunuz,hayatınızı veriyorsunuz adam para,ev,tapu kaçırma derdinde.. Ailesinden böyle görmüş.. Zihniyetleri bozuk işte :ssz:

Boşanmak mal kaptırmak mı oluyormuş!! Kuranda "boşanırken kadın hiçbir şey istemese bile, hakkı olanı fazla fazla verin" der...

Milletin dini imanı para olmuş,ne yapalım... :19: :ssz:

canım bizde bazıları kendine müslüman, millete akıl verir ama kendi hayatında işin içine para pul girdimi en ala yahudiden daha para canlısı olur

ne demek kandırıldım
tapulara guvenerekmı onlar ıcınmı evlendınız?

yenıdendoğdumcum burda konu sahıbı haklı. düşünsene çalışıp dıdınıyon aldığın şeyler senın yada eşinin adına olmuyo. eşinin aileısnın adına oluyo.yarın obur gun hayatın bıze neler getireceğini bilemeyız. ALLAH korusun erkeklere tam guven olmaz yarın obur gun bır kazık yerse bu arkadaş hiçbir şey talep edemez o mallardan
bu arada soruna cvp vereyım arkadaşım. çok zor hatta ımkansız gıbı bırşey . mallardan bırşey talep etsen bıle Mahkeme kabul etmeyecektır. anca elınde yazılı kağıdın var mı verdiğine dair diyecekler. e boyle şey mumkun mu...abesle iştigal...ama ne yazıkkı kanunlar boyle

Bu KK yüzünden paradan nefret ettim ya, özellikle adamlarını herşeyi para olmuş, koynunda yatan karısnın değeri yok olmuş!!!
Böylelerinin donuna kadar alacaksın akılları başına gelsin.!! aldığınıda dağıtacaksın hayır kurumlarına, bu adamların lokması geçmez kursaktan.!!!

balık baştan kokmuş ama siz kokusunu duymamışsınız:20:.verdiğiniz emeklere yazık,umarım boşanma durumunda hakkınızı sonuna kadar alabilirsiniz.ne biçim adammış ya bunca yıllık karısına söylediği laflara bak, sizinde emeğiniz olduğu halde nasıl vicdanı sızlamıycak?

Son düzenleme:
Bu KK yüzünden paradan nefret ettim ya, özellikle adamlarını herşeyi para olmuş, koynunda yatan karısnın değeri yok olmuş!!!
Böylelerinin donuna kadar alacaksın akılları başına gelsin.!! aldığınıda dağıtacaksın hayır kurumlarına, bu adamların lokması geçmez kursaktan.!!!

Adamların her şeyi para olmuş cümlene sonuna kadar katılıyorum..
Eskiden gururluydu erkekler, bayanın elini cebine attırmazdı ama şimdi öyle mi?
Şimdi erkekler yeme derdindeler, kime ne aldırırsam, kendimi acındırırsam mantığı..
Arkadaşımın sevgilisi en yakın örnek benim için, bana harçlık versene, faturamı ödesene vs. vs.
Ben bayanım, ben böyle değilim ama erkekler maşallah baya aştılar kendilerini.

Belki de yine bizim yüzümüzden günümüzde kadın ve erkekler rol değişti alıştırıyoruz mu nedir rahatlığa anlamadım ki?
Aşkın, sevginin parayla ölçüldüğü bir dönemdeyiz maalesef, erkek elini cebine atıp, tereddüt yaşamıyorsa, iki kuruşun lafını etmiyorsa seni seviyor diyeceğim neredeyse.. :ssz:

Back
X