Böyle bir yüzsüzlük yasayan varmı?

bu durumda esiminde ailemle çok içli dıslı olmadı gidip gelmedi.anneme yardım etmedi yok temizliğini yapmadı gibi gerekçeleri nekadar mantıklı bulunur mahkemede.bende bunları yapmak zorunda değilim dimi

Evet bunları yapmak zorunda değilsiniz de adamın boşanma gerekçelerinin ne olduğunu nereden biliyorsunuz ki?

Konunun başından beri "Avukatınızı değiştirin" demekten tüy bitti dilimde...
Pek kaale alınmadım ama problem değil..
Herkes için hayırlı olsun inşallah..

yok söylediklerinizin hepsini ciddiye alıyorum.bu konu hakkında iyice fikir sahibi olup yanlıs yapmak istemiyorum.

Konunun başından beri "Avukatınızı değiştirin" demekten tüy bitti dilimde...
Pek kaale alınmadım ama problem değil..
Herkes için hayırlı olsun inşallah..

Evet katılıyorum size.
Ben derinlemesine bilgi sahibi değilim bu konularda.
Ama benim bildiğim kadarıyla mesela ailesi eşime ev alırsa (ki asla almazlar :9:)
o eşimin malı oluyor. Yani ben boşanırken asla hak iddia edemiyorum.
Bu eşyaları da sonuçta erkek tarafı almış.
Eşya erkeğin malı sayılır.
Söylediğiniz gibi ya avukatta detaylı bilgi verilmemiş ya da bilmiyorum...
Başka bir avukatla görüşmekte kesinlikle yarar var.

yok söylediklerinizin hepsini ciddiye alıyorum.bu konu hakkında iyice fikir sahibi olup yanlıs yapmak istemiyorum.

Yanlış yapmak istemiyorsanız avukatınızı değiştirin!
Kaç oldu acaba?
Birazdan insanlar kendi hayatlarına dönecek ama siz yeterli bilgisi olmayan avukatınızla başbaşa kalacaksınız..

Evet katılıyorum size.
Ben derinlemesine bilgi sahibi değilim bu konularda.
Ama benim bildiğim kadarıyla mesela ailesi eşime ev alırsa (ki asla almazlar :9:)
o eşimin malı oluyor. Yani ben boşanırken asla hak iddia edemiyorum.
Bu eşyaları da sonuçta erkek tarafı almış.
Eşya erkeğin malı sayılır.
Söylediğiniz gibi ya avukatta detaylı bilgi verilmemiş ya da bilmiyorum...
Başka bir avukatla görüşmekte kesinlikle yarar var.

Bekarken alınan her eşya,ev,şu,bu kişinin kendisine aittir..
Atıyorum koltuğu ben aldım benim,perdeyi o aldı onun..
Ancak evlilik birliği içinde edilmiş her eşya ortaktır..
Kayınvalideniz şimdi eşinize ev alsa,eşinizin üzerine olursa ev,Allahım saklasın bir durum olursa o evde hakkınız var,yarı parasını talep edersiniz ve alırsınız da..

arkadaslar ben esimle dava asamasındayım die yazmıstım hatrılayanlar bilir.neyse bikaç gün esim aradı ve evi bosaltacağını bosyere kira vermek istemediğini ve ailesiyle yasayacğını söyledi.banada gelip esyalarımı almamı söyledi.esya derken sadee çeyizimi kasdeyiyo akıllarınca baska bisey vermeyecekler.ama ben burdada beirtmistim inatlık olsun die esya paylasımı filan herseyi istiyorum.neyse durumu avukata bildirdi ve kesinlikle gidip esyaları filan almamamı onun götürmesini belirttti.hukuki açıdan bilmiyorum sebebi ama ozaman galia herseyi kabul etmis olurmsum.neyse bizimki tüm evi toplayıp benim esyalarda dahil yurtdısında olan halasının burdaki evine götürmüs.halasınında esyaları olmasına rağmen sıkıstırmıs napmıssa iste.ve asıl yüzsüzlük benim koltuk takımlarımı filan sözde yer kalmadı bahanesiyle kendi evlerine götürüp kayınvalidenin eski koltuk takımını atıp benim esyalarımla güzelce dösemisler evi bun tabi baska ortak tanıdıktan duydum.esime sorduğumda ya yok öyle bisey ama esya sığmadı napayım gibisnden seyler uydurdu.yanı sözde oraya götürmüs ama kimse kullanmıyomus.böyle bisey olabilirmi ya sonuçta kadın eskisin filan atmıs dösemis evi.simdi sinirimden çatlıyorum zaten birlesmemiz için elinden geleni yapıyo.birde arsız esyalarıma konuyo kendi kafasına.avukat mahkemede esyaların kaçırıldığını öne sürecek sizce faydası olurmu o kadının burnundan getirmek istiyorumyaa:2::2:::58:

yeni bir hayata başlıyosun vermış oldugun karar şüphesiz senin için en dogru olandır ama niye eşya peşine dştün ki tamam belli emek verılerek alınan yapılan şeyler ama o eşyaları her kullandıgında aklına evliliğin gelmicekmi ?

yeni bir hayata başlıyosun vermış oldugun karar şüphesiz senin için en dogru olandır ama niye eşya peşine dştün ki tamam belli emek verılerek alınan yapılan şeyler ama o eşyaları her kullandıgında aklına evliliğin gelmicekmi ?

esya değilki benim derdim.sadece yapılan yüzsüzlüğü sindirememek

Bekarken alınan her eşya,ev,şu,bu kişinin kendisine aittir..
Atıyorum koltuğu ben aldım benim,perdeyi o aldı onun..
Ancak evlilik birliği içinde edilmiş her eşya ortaktır..
Kayınvalideniz şimdi eşinize ev alsa,eşinizin üzerine olursa ev,Allahım saklasın bir durum olursa o evde hakkınız var,yarı parasını talep edersiniz ve alırsınız da..

Miras veya bağışlama yoluyla edinilen malların ortak mal kapsamına girmediğini sanıyordum ben.
Burda hukuki haklarımız diye bir konuda okumuştum. Hatta eşim de kızmıştı niye bunları okuyorsun diye. Boşanmayı düşüneyim veya düşünmeyeyim bilgi sahibi olmakta yarar var.

Ama sanırım siz bu olayları tecrübe etmişsiniz. Bu konularda bilgi sahibi olduğunuz kesin.
Teşekkürler bilgilendirme için...

aslında olayı anlatamadığımı düsünüyorm.sadece canımı yakan bi evlilik bitiyo ve adamların umrunda bile değil.insan esyaları kullanırken bari biraz utanır içi yanar.yapılan arsızlık canımı acıtıyo.

Canını bunları düşünüp sıkma. Çünkü o eşyaları zaten onlar almış.
Boşver alsınlar eşyalarını başlarına çalsınlar.

haklısın dediğim gibi içim yandığı için ya sonuçta o esyaları beğenip beraber aldık ne umutlarla aldık ama sonuca adamlar götürmüs umurlarında bile değil.kullanmak nasıp olmasın ne deyimki baska:58:

Miras veya bağışlama yoluyla edinilen malların ortak mal kapsamına girmediğini sanıyordum ben.
Burda hukuki haklarımız diye bir konuda okumuştum. Hatta eşim de kızmıştı niye bunları okuyorsun diye. Boşanmayı düşüneyim veya düşünmeyeyim bilgi sahibi olmakta yarar var.

Ama sanırım siz bu olayları tecrübe etmişsiniz. Bu konularda bilgi sahibi olduğunuz kesin.
Teşekkürler bilgilendirme için...

Mirası tam bilmiyorum,unuttum yani bak onu... Çalışmamışım demek ki o konuya..
Ama evliyken size bağışlanan ya da hediye edilen eşya/araba/ev her neyse eğer sizin ya da eşinizin üzerine olursa ortaktır..
Neyse.. kaçtım ben..
Selametle..

aslında olayı anlatamadığımı düsünüyorm.sadece canımı yakan bi evlilik bitiyo ve adamların umrunda bile değil.insan esyaları kullanırken bari biraz utanır içi yanar.yapılan arsızlık canımı acıtıyo.

Anlıyorum. Ama bir yandan da iyi olmuş. Boşanma kararının ne kadar doğru olduğunu, her şeyin çoktan bitmiş olduğunu görüyorsun. En azından içinde acaba kalmayacak. Böylece yeni hayatına daha çabuk adapte olabileceksin.
En kısa zamanda bu süreci atlatıp, mutlu günlerine geri dönmeni diliyorum.

peki bunlar iddalarını kanıtlayamadılar ve ben aslında o sebeplerden değil baska ebeplerden bittiğini kanıtladım.ozaman tazmınat açabiliyomuyum.yada her halukarda bayan tazminat açabilirmi

merak ettim acaba aldatıldığını bahanesiyle mi dava açtı? kendi pisliği demişsiniz başkasıyla evlenmek gibi bir niyeti mi var ki.. adam 3 sene sürünsün istiyorsunuz?

Yanlış yapmak istemiyorsanız avukatınızı değiştirin!
Kaç oldu acaba?
Birazdan insanlar kendi hayatlarına dönecek ama siz yeterli bilgisi olmayan avukatınızla başbaşa kalacaksınız..

hatunun dilinde tüy bitti ... ya avukatımdan memnunum deyin ya peki araştıracağım deyin ..bir tepki verin!

aminn canımm ben hayatımda böyle seyler yasamadım görmedim.nasıl bi aç gözlü ve arsız insanlarmıs acaba içinde oluncamı göremedim ben bunları yaa.insanın biraz içi sızlar o esyalara bakıpta nasıl kullanıyosunuz ya.esyaların büyük bi kısmını onlar aldı tamam ama sonuçta bana aldılar kendilerine değil.simdide akıllarınca kendi esyalarınımı götürmüs oldular:14:

afedersin de onlar da seni dışardan açgözlü görüyor.. eşyanın kılın tüyün peşine düşerek kimseye zarar veremezsin.. sizin ruh sıhhatiniz yerinizde değil..

benim bildiğim de öyle..yani miras olarak kalan mal, eşler ayrıldığında ,eşlerin ortak malı olarak görülmüyor...diyelimki bugün kayınvalidemden eşime ev kaldı..2 ay sonra boşandığımda o evden hak iddia edemiyorum..benim bildiğim bu...avukatlar yada mahkeme, elindeki malın senedini makbuzunu ıvırını zıvırını istiyorlar ne şekilde ve nasıl alındığını bilmek için...boşanma davasında eğer eşin iddialarını ıspatlayamıyorsa davanın düşme ihtimali var..ozaman 3 yıl dava açamıyor sana..ama 3 yıl sonra açtığında tek celsede boşanma ihtimalin var..sen istemesende..çünkü 3 yıl ayrı yaşamak zaten evliliğin bittiğini gösteriyor mahkeme nezdinde....benim bildiklerim bunlar..

herneyse konu sahibi arkadaşım. eşyaları kullanıyor olmalarına canını hiç sıkma...ağlayanın malı gülene yaramaz derler..ama bunu idrak edicek insan yokmuş karşında...yüzsüzlüklerini neden kafana takıyorsun anlamıyorum..zaten boşanma sürecindesin ha çöpe atmışlar ha götürüp kullanmışlar ne farkederki ..artık senin için önemli olmamalı..sana ve evliliğine saygısı kalmamış birinin eşyalarına saygı göstermesini bekleme zaten..hatta bundan sonra yapacakları hiçbirşeye şaşırmamayı öğrenki üzülen sen olma...boşanmak gibi önemli bir durumla karşı karşıyasın..zaten bunun getirdiği stres yeterde artar bile..birde üstüne böyle ufak tefek şeyleri kafana takıp kendini dahada harap etme..daha çok yorulursun..gardını al ve yoluna devam et arkadaşım..hakkında hayırlısı olsun..

Son düzenleme:
afedersin de onlar da seni dışardan açgözlü görüyor.. eşyanın kılın tüyün peşine düşerek kimseye zarar veremezsin.. sizin ruh sıhhatiniz yerinizde değil..

aynen katılıyorum..sen eşyanın muhabbetini yaptıkça zoruna giden asıl şeyin onların saygısızlığı olduğunu, onlar asla anlamayacaklar..eşyanın peşine düştü diye seni açgözlü olarak görecekler..yerinde olsam bağrıma taş basar ,durum ve şartlar ne olursa olsun asilliğimi ve ağırlığımı korurdum..sonuçta işler olacağına varır zaten...

aynen kelebek benı anlamana sevınrım derdım esya yada acgozluluk degıl benım.sadece yapılan saygısızlık yanı goturup atsalar ınan uzulmem ama daha bızım evlılıgımız bıle bıtmeden esya derdıne dusen kendılerı ben degılım.ama haklısınya ahım yerde kalmaz

Back
X