Böyle denmesin

deffneee

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2014
6
1
6
35
Ankara
Merhaba bu rahatsızlığımı sizinle paylaşmak istedim kızlar.
Benim çevremde engelli kimse yok ama bu insanlara özürlü denmesini çok rencide edici buluyorum ve sinir oluyorum. "Özür"lük bir durum değil bu ve sonuçta hepimizin fiziki/psikolojik ufak tefek engelleri var, olmayan yok. Malesef bazılarının hayatını biraz daha zorlayacak seviyede sadece, uzaylı muamelesi yapanlara tahammül edemiyorum ben.

Selamlar... Beni sevgilim engelli... İki bacağı yok. Daha önce de bir konuda yazmıştım diye hatırlıyorum. Etrafımızda da engelli arkadaşlarımız bol miktarda var. Emin olun onlar kendilerine nasıl seslenildiğinden ziyade nasıl davranıldığını önemsiyorlar. Ama özürlü en nefret ettikleri hitap biçimi diyebilirim. Kendileri sakat ya da engelliyi kullanıyor.

Merhaba.. Benim de çevremde özel gereksinimli kişiler yok. Ama okuduğum bölüm dolayısıyla ve gördüğüm dersler çok şey öğretti bana. Daha önceden çok bilgi sahibi değildim bu konuda ama okudukça. araştırdıkça ve öğrendikçe insan bilinçleniyor. Ben de insanlara engelli, özürlü gibi kırıcı kelimeler kullanılmasından rahatsızlık duyuyorum. Her şeyden önemlisi kendimizi onların yerine koyup o şekilde bir hitap kelimesi kullanmalıyız. Başta da söylediğim gibi onlar özürlü değil özel gereksinimli kişiler. Bu konuda hassas davranılmasını istiyorum ben de.

Kesinlikle haklısınız. Bence de toplumdan dışlanmamaları en önemlisi. Ama yine de ben sakat ya da özürlü yerine engelli tabirini kullanmayı tercih ederim.

Hassasiyetiniz ne kadar da önemli. Keşke herkes hiçbir nedeni yokken engelliler ile ilgili bir şeyler düşünse, bir fikir sahibi olsa. Benim etrafımda her zaman bir engelli yakınım, arkadaşım oldu ve onların zaten zor olan hayatlarını biraz daha zorlaştırmamak adına yapabileceğimiz her şey çok değerli.

engelli, özürlü, özel gereksinimi olan insanlar.... bütün bu kavramların hepsi bugün bir sakat insanı nasıl baktığımızı ifade ediyor.. ne kadar iyi niyetli olsak da hala bir engeli olan, gereksinime ihtiyaç olan birileri olarak görüyoruz. oysa bu sakatlık durumu onların kişilikleridir, kim olduklarıdır, onları tamamlayandır. birazcık da bu açıdan bakıp bizim onların yaşamına adapte olmamız gerekmektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…