Böyle doktor olacaksanız olmayın .

Bazen öyle bir durum oluyor ki acile gitmek durumunda kalıyorsun. Poliklinik randevu vermiyor sistem hatası oluyor, bir kac hastaneye başvuruyorsun 1 hafta sonraya randevu veriyor falan. Daha da kötüye giden iyileşmeyen bir durum varsa mecburen acile gidiyorsun. Böyle durumlarda acile gittigimde randevu alamadigimi ya da çok gec randevu verdiklerini söylüyorum. Devlet hastanelerinde randevusuz çoğu poliklinik bakmıyor. Bende bu sistem bürokrasisinden şikayetçiyim.
Genelde herkes bu yöntemi deniyor. O yüzden aciller kalabalık biraz da. Dediğiniz gibi; özellikle bazı bölümlerde randevu bulmak imkansıza yakın neredeyse.

Devlet hastanelerinin doktorlarından nefret ediyorum, devlet hastanelerinden de nefret ediyorum ve kapılarının önlerinden bile geçmiyorum artık...

Annemi 1 defa öldüreceklerdi resmen yanlış iğne ile kadın kötüyüm nefes alamıyorum kalbim sıkışıyo dedikçe dinlemediler çok bilmiş edasıyla burunları 5 karış havada enjekte ettiler iğneyi en son yine annem kendi kendine çözdü. İçindeki bir maddeye reaksiyon gösteriyormuş vücudu, 4.de bıraktılar Tam 10 tane iğne belkide şimdi annem yaşamıyordu...

Bazen doktorları hemşireleri boşuna dövmüyorlar diyorum, belki suçsuz olanları da vardır genelleme yapmıycam ama çoğu göz göre göre insan canına kıyabiliyorlar...

Gecenin bir yarısı mı hasta olduğu aklınıza geldi. Bide durmuş özel muamele bekliyorsunuz. Ne yapacaktı başka tabiki soracak acil olarak bisey mi oldu da getirdiniz diye. Bikac saat daha bekleyip poliklinige goturseydiniz de dr bakmasaydi o zaman söylenmeye hakkınız olabilirdi.
Sizin 3 gundur faranjiti olan çocuğunuz mu yoksa 40 derece ateşle havale geçiren kolu bacağı yanan yada serviste yatan çocuk mu acil olan? O dr sizinle geçireceği vakitte diğer hastalara bakar yada gelecek acil bir hasta için belki biraz dinlenir. Nasıl olsa görevi parasını aliyo diye ne bu çalışanları köle olarak görmek insan olun biraz ya.
Su saatte gidin acillere tıklım tıkış yarısından çoğu da acil olmayan vaka ve orada çalışanlar sabaha kadar devam edecekler çalışmaya.
Merak ettimde sizin cocugunuz var mi ?

Benim kardeşimde doktor. Çooook zor şartlarda çalışıyorlar. O kadar zor ki. Ne gecesi var ne gündüzü Bayram seyran yok onlar için. Ben dahil hiç bir kardeşinin doğumuna gelemedi. Benim kızımı nerdeyse 2 hafta sonra gördü. Bu arada duş alacak vaktim bile olmuyor dedi. Biraz empati yapalım işini zor yapan hayatımızı emanet ettiğimiz insanlar için ( sağlık çalışanları, emniyet ve kolluk görevlileri gibi)
Aynen 4 kuzenim doktor biri acilde inanın ruh gibi yaşıyor , yaşamak denirse....Allah yardımcıları olsun....Özellikle sağlık ve güvenlik hizmetlerinde ki personele karşı bazı durumları tolere edebiliriz, sanırım biz daha hassasız yakınlarımız olduğu için....

Devlet hastanelerinin doktorlarından nefret ediyorum, devlet hastanelerinden de nefret ediyorum ve kapılarının önlerinden bile geçmiyorum artık...

Annemi 1 defa öldüreceklerdi resmen yanlış iğne ile kadın kötüyüm nefes alamıyorum kalbim sıkışıyo dedikçe dinlemediler çok bilmiş edasıyla burunları 5 karış havada enjekte ettiler iğneyi en son yine annem kendi kendine çözdü. İçindeki bir maddeye reaksiyon gösteriyormuş vücudu, 4.de bıraktılar Tam 10 tane iğne belkide şimdi annem yaşamıyordu...

Bazen doktorları hemşireleri boşuna dövmüyorlar diyorum, belki suçsuz olanları da vardır genelleme yapmıycam ama çoğu göz göre göre insan canına kıyabiliyorlar...
Tekrar başa sardık sayenizde, kim neyi hakediyor ,şiddeti nasıl reva görürsünüz?

Tam da size yakisan bir cevap. Bir gun birinden 'gecerli' bir sebeple şiddet görürseniz lütfen ağlamayın ama. Yaninizda birinin olmasini hak etmiyorsunuz.

Evet annem şu anda yaşamıyor olsaydı canları sağolsun du çünkü değil mi?

Sizin gibilerin mantığına göre kafamıza vurup ekmeğimizi alsalar "şiddete hayır deyip, eyvallah" diyeceğiz...

İğne veriyorsan gerekli testleri yapacaksın kafana göre verip insanın canına kasıt ediyorsan sonuçlarına katlanacaksın net!.

Günün birinde darp edilirseniz ( başkası da buna hakkı olduğunu düşünebilir) ağlamayın olur mu? Şiddet size normal geliyorsa başkalarına da normal gelecektir.

Sizin gibilerin mantığına göre kafamıza vurup ekmeğimizi alsalar "şiddete hayır deyip, eyvallah" diyeceğiz...

İğne veriyorsan gerekli testleri yapacaksın kafana göre verip insanın canına kasıt ediyorsan sonuçlarına katlanacaksın net!.
O sonuç dövmekle, sövmekle olmuyor. Gerekli yerlere şikayet edersiniz, hakkınızı ararsınız. Her şeyin yolu yöntemi üslubu var. Değil mi? Aynı tepkiyi bir polise, milletvekiline, bir hakime bir savcıya verin bakalım ne oluyor? Eğer onlara gıkınız çıkmıyorsa buradaki kendi halinde sağlık çalışanlarına da çıkmasın lütfen.

Sizin zihniyetinizde birine bir sey aciklamam.
Ama zaten dedigim gibi sasirtmadiniz. Bircok konuda zihniyetinizi belli ediyordunuz.

Bu ulkede herkes doktor. Herkes hemsire. Herkes siyasetci. Herkes öğretmen. Herkes polis. Herkes hakim. Herkes savci. Oraya dayaniyorlar.
Maaşımı kendisinin verdiğini zannediyor. Şu saçma özgüvene bakar mısın. Verdiğimiz vergileri söylesek inanamaz. Kendisi aylık ne kadar vergi veriyor acaba

Çocuklarımız tabiki bizim en kıymetlimiz.
Hasta olduklarında elimiz ayağımıza dolaşır ancak, aynı hassasiyeti başkalarından bekleyemeyiz.

Buradan anlattığınız kadarı ile acil vaka gibi durmuyor.
Siz de Acil olduğunu düşünseniz 3 gündür grip demeden önce doktora götürürsünüz.
Doktor bu gece boyu muhtemelen olduğu yerin yoğunluğuna göre 60-70 kadar hasta bakacak ama bir çoğu sizin gibi acil olmadığı için gerçekten acil olanlar mağdur olacak.

Kaçıncı kere hasta oluyor çocuğunuz bilmiyorum ama izleyeceğiniz sıra bellidir,
Çocuğun ateşi çıktığında ılık duş aldırır, üstünü ince giydirirsiniz.
Bu sırada hangi yöntemi tercih ediyorsanız (sprey, aspiratör, burun temizleme kiti....)
burnunu temizlersiniz ki rahat nefes alsın.

Ateşi devam ediyorsa ateş düşürücü verirsiniz ve takip edersiniz. Arada bir duş daha aldırabilirsiniz.
Bu arada destek için, bazı doğal yöntemler kullanabilirsiniz.
Limonla ıslatılmış çorap giydirmek gibi...

Hala ateşi 38 üzeri ve çocuk halsiz, baygın gibi ise doktora o zaman gidebilirsiniz ama genelde bunları yaptığınızda, çocuğun ateşi düşer.

Antibiyotik her hastalıkta yazılmaz.
İlk doktor viral ikinci doktor bakteriyel enfeksiyon diye düşünmüş olabilir.
Viral enfeksiyonda antibiyotik işe yaramaz boşu boşuna verilmez.
Doktorun sihirli değneği yok maalesef. Hastalık böyle bir şey, süreç şeklinde ilerliyor. Ve olay süreci yönetmekten ibaret. Antibiyotik içti ve içer içmez çocuğum iyi oldu gibi bir durum yok.
İçinize sinmediyse bugün poliklinik saatinde bir doktora daha gidersiniz...
Size sarılabilir miyim:KK15:

O sonuç dövmekle, sövmekle olmuyor. Gerekli yerlere şikayet edersiniz, hakkınızı ararsınız. Her şeyin yolu yöntemi üslubu var. Değil mi? Aynı tepkiyi bir polise, milletvekiline, bir hakime bir savcıya verin bakalım ne oluyor? Eğer onlara gıkınız çıkmıyorsa buradaki kendi halinde sağlık çalışanlarına da çıkmasın lütfen.

Farklı farklı duygularınız kabardı bir anda, şikayet edince sonuç alınıyor değil mi? Adam yine elini kolunu sallaya sallaya görevine devam ediyor. Küçücük bebeği yanlış tedavi sonucu öldürdüler şikayet dava üstüne dava sonuç ne? Adam yine aynı hastanede çocuk doktoru...

Bizim ülkemizde adalet mi var? Kanun mu var ki bunlar gereken cezayı alsınlar?

O halde bir gün sizler de bir doktor yüzünden ölümle burun buruna gelirseniz veya ailenizden biri bu şekilde ölümle burun buruna gelirse siz bildiğiniz yöntemleri uygular susup eyvallah dersiniz.

Mrb arkadaşlar. Bu ilk konum. Şu an öyle gerginim ki elim ayağım titriyor. Konuma gelirsek kızım 3 gündür grip. Burnu akıyor, ateşi hafif oluyordu. Taa ki bu geceye kadar. Soguk algınlıgı diye şurup verdim. Ateşi düşmedi bi türlü burun akıntısı ve öksürük derken uyumadı çocuğum. Devletin aciline gittik. Çocuk doktoru sordu neyi var. Griple başladı dedim. Gecenin bu saatinde gelmenizi gerektirecek ne vardı ki dedi.. Devamını anlattirmadi ağzına baktı. Alel acele boğazı kızarmış dedi karnına baktı ilaç yazdı. Düzgünce muayene etmedi. Ben derdimi anlatmaya çalıştıkça dinlemeyi geç sıradaki hastayı aldı. (Kızım ağladığı icin bisey diyemedim sinirlensemde) çıkıp çocuk hastanesine gittik içime sinmedigi için. Doktora anlattım diğer hastanede böyle oldu. Çocuğumun derdi bu. Muayene etti açıklama da yaptı tamam. Diğer doktorun verdiği ilaçları kullanabilirsiniz. Boğazı enfeksiyon geçiriyo faranjit dedi.Antibiyotik kullan 3 gün sonra geçmese kontrole getir. Buraya kadar da tamam. Eczaneye bi geliyoruz reçete de antibiyotik felan yazmamış ilk doktor. Bi ağrı kesici birde soğuk algınlığı şurup o kadar. Bunlar evde de var. 3 gündür kullanıyorum. İkinci doktor antibiyotik kullanıcaksin dedi fakat reçete yazmadı. İlk doktorun reçetesine dahi bakmadan başından gönderdi bizi. Kızım 2 yaşında aglamaktan helak oldu akşamdan beri. İlaçlar fayda etmedi. Sabah a doğru 5 gibi gerisin geri eve döndük. Ve zar zor uyuttum.
Tamam doktorluk zor lakin. Bu nedir şimdi? Sürekli baştan savma. Hep mi bana denk geliyor yoksa ben mi sadece bu muameleyi görüyorum. Sonuç ilaçsız kaldık kaç saat ordan o hastane bu hastane dolandik. Ve sabah tekrar kızımı hastaneye götürücem.
Uzun oldu kusura bakmayın. İçim doldu yazmak istedim. Herkese iyi sabahlar .
doktoru güzel bir azarlayacaktınız şikayet edeceğinize söyleyip odadan direk çıkacaktınız sonra nereye başvuruluyorsa vurulacak şikayet edilecekti

Farklı farklı duygularınız kabardı bir anda, şikayet edince sonuç alınıyor değil mi? Adam yine elini kolunu sallaya sallaya görevine devam ediyor. Küçücük bebeği yanlış tedavi sonucu öldürdüler şikayet dava üstüne dava sonuç ne? Adam yine aynı hastanede çocuk doktoru...

O halde bir gün sizler de bir doktor yüzünden ölümle burun buruna gelirseniz veya ailenizden biri bu şekilde ölümle burun buruna gelirse siz bildiğiniz yöntemleri uygular susup eyvallah dersiniz.
Bizim ülkemizde sizin gibi işini gören insan var işte ne güzel,siz adaleti sağlarsınız ne gerek kanuna!
Benim çocuğumun hayatını da bir serviste ki tüm doktorlar kurtardı ,sizce ben ne yapmalıyım şimdi?Adil olun ama?

İlaç yazsalar suç yazmasalar suç,
Acil durumda değilken gelen hastayla fazla ilgilense orada acil durumda bekleyen hasta için suçlu. Bu ülkede hersey olmak zor ama devlet hastanesi yoğunluğunda dr olmak herseyden zor.
Bizler için çok acil gibi görünen çoğu durum tıpta aciliyet arzetmiyor. Önce Acil tıpın neye hizmet verdiğini bir anlamak lazım. Acil servisler polklinik gibi hizmet vermekten aşırı yoğun, amacını dışına çıkıyor ve gereksiz yük biniyor doktora hemşireye tüm acil çalışanlarına. Halbuki gercekten acil durumda basvurulsa herkes daha iyi hizmet alabilir, acil hastaya verilmesi gereken emek ve çabada maximuma çıkar. Acile gelenlerin büyük kısmı boğaz ağrısı, grip vb şikayetle geliyor, bunun yeri acil mi şimdi? Oradaki dr ne yapsın. Ayağındaki mantar için 112 çağırıp acile gelen gördü bu gözler. Doktorlara fazlasıyla hak veriyorum ben şahsen.

Öncelikle sağlıkçı değilim dolayısıyla hiçbir duygum kabarmadı. Şikayetlerden sonuç alınmadığını nereden çıkarıyorsunuz? Çok kişiyi ve kurumu şikayet etmiş biri olarak yazıyorum eğer haklı iseniz o kadarda basit paçayı kurtaramıyor kimse. Kaldı ki; hak hukuk yok diye düşünüp herkes kendi adaletini sağlamaya çalışırsa ne olur hiç düşündünüz mü? Siz gücünüzün yettiğine baskı yaparsınız; başkası size. Orada yapmanız gereken annenizi başka bir doktora götürüp yanlış tedavi uygulayanları şikayet etmekti. Orman kanunları geçerli olmamalı medeni bir dünyada.

Konu yine şiddete gelip dayanmış ve polemiğe zemin hazırlanmış bu sebeple konuyu kapatıyorum.

Her meslekte iyi de vardır kötü de ama şiddet sorunların çözümü değildir, herhangi bir sebepten şiddeti hak etti diye düşünmeye başladığımız anda birçok şiddet vakasına haklı gerekçe bulmaya başlarız, eve geç kaldı dayağı hak etti, bana terslendi dayağı hak etti, sözümü dinlemedi dayağı hak etti, güzel muayene etmedi, öğrencisine çok ödev verdi dayağı hak etti.

Hem şiddete aşırı karşı olup hem şiddeti onaylamak.

Oysa konuşarak, konuşamıyorsak kanunlarla çözülür sorunlar.

Back
X