Böyle doktor olacaksanız olmayın .

Kalp sıkışmasından dolayi acile gittiğimde tepeden tirnaga her turlu tetkik hemen yapildi. Ayni hastaneye 1 ay sonra 39 derece atesle (hastanede olculdu) gittiğimde 20dk baskasinin kaniyla kapli sedyede bekledim. Tamamen yogunlukla ilgili olduğunu düşünüyorum. Neden bekliyorum diye sorduğumda trafik kazasi vakasi var doktorlar ameliyatta dediler. Bende cikip baska hastaneye gittim. Dunya bizim etrafimizda dönmüyor ki
Arkadaşlar yazmışlar acilde durumlar renklere göre ayrılıyormuş. Kod gibi yani.

Olay çok yeni olduğu net bilgi yok. Tek bildiğim ilk devlet hastanesine gidilmiş. Orada biz bir şey yapamayıx başka yere götürün demişler. Daha sonra özel bir hastaneye getiriliyor. Devlet hastanesinde konuşabilir vaziyetteymiş. Özele geldiğinde ise anjiyo yapılmış. Kalbi iki kere durmuş çalışmış. Sonrasında vefat olmuş.

Kalp krizi geciren bir hastanin 2 tane tedavisi vardir:
1-anjiyografi
2-trombolitik dedigimiz agresif bir tedavi. Ama bu tedavinin bin tane sarti var, o yuzden tam tesekkullu hastane degilse yapilmaz.

Anjiyografi ise devlet hastanelerinin cogunda yoktur. Anjiografi olsa bile onu yapacak hekim yeterli sayida degildir.
2 saat icinde anjio yapilacak baska bir merkeze göndermek en doğru secimdir. Tabii eger sizi ayaktan gonderiyorlarsa o buyuk hata. Ambulansla gondermeleri gerekir. Ilk mesajınızda helikopter demistiniz, sanirim zaten helikopterle sevk etmisler. Yani devlet hastanesi doktoru her seyi dogru yapmis. Anjiografide bir komplikasyon gelismis olabilir. Basiniz sagolsun.

Simdi ekipman yok diye doktora burda ahkam kesip sonra da maasini ben veriyorum demeniz komik oluyor. Yapmayin.

Doktora şiddet onaylanmış,

Cehalet övülmüş,

Maaş konusuna deginilmese olmazdi zaten, o da epey yorumlanmis.

Bir insanin meslegini yaparak kazandigi para insanlara neden dert oluyor. Bir vergidir tutturmuşlar, doktorun verdigi vergi bir cok kişinin maaşından fazla ,neyin vergisinden bahsediyorsunuz ?

Bankadaki beş gişe arasinda çalisan tek gişe önünde kuzu gibi siraya giriyoruz ama hastanede iki dakika bekleyince olay cikariyoruz ? Gişedeki çalışan bize gülümsemedi diye dertleneni hic duymadım ama doktorlardan otuz iki diş gülümseme bekleniyor,sebep ?

Işini hakkiyla yapan doktorlara saygim,bazi yorumlari okuyunca daha da artti. Ben okurken dayanamiyorum,onlar bu zihniyetteki insanlarla hergün muhatap oluyor,işleri zor.

O zaman burada da ahkam kesilmeyecek paranızı biz veriyoruz diye.
Valla bana ahkam kesene senin yesilkart da benim maasdan kesiliyor beyefendi naapalim burda böylece bunu mu tartışalım demiştim. Isterseniz muhasebecimizi de cagiralim eşinize de artik bi görevli bakar demiştim adam yanlış anladiniz vs vs diyip bişeyler gevelemisti bende kalkip hanimini dogurtup alin bakalim gözünüz aydin bebeginiz dogdu diyip kucagina bebegi verdiydim. O adam bi daha kimseye benim vergimle calisiyorsun dememistir diye düşünüyorum. :)

Savcıya laf ettiğinde yetkisini kötüye kullanıp çok farklı yerlere çekebiliyor.
Ama doktorlarında kötüye kullanabilecekleri beyaz kod ları var.
Ben beyaz kodu duydum ama işe yarıyor mu emin değilim. Herhalde güvenlik güçleri devreye giriyormuş. Ya zaten her şeyi geçtim; ünvanı ne olura olsun devlet memuruna hakaret suç değil mi? Suç. E o zaman? Benim orada kastettiğim beyaz kod olmasına rağmen millet kendinde bu hakkı görüyor ama diğer devlet memurluklarında özellikle tapu da falan kimsenin gıkı çıkmıyor.

Valla bana ahkam kesene senin yesilkart da benim maasdan kesiliyor beyefendi naapalim burda böylece bunu mu tartışalım demiştim. Isterseniz muhasebecimizi de cagiralim eşinize de artik bi görevli bakar demiştim adam yanlış anladiniz vs vs diyip bişeyler gevelemisti bende kalkip hanimini dogurtup alin bakalim gözünüz aydin bebeginiz dogdu diyip kucagina bebegi verdiydim. O adam bi daha kimseye benim vergimle calisiyorsun dememistir diye düşünüyorum. :)
En iyisini yapmışsınız. Öyle yakına böyle cevap.

Kalp krizi geciren bir hastanin 2 tane tedavisi vardir:
1-anjiyografi
2-trombolitik dedigimiz agresif bir tedavi. Ama bu tedavinin bin tane sarti var, o yuzden tam tesekkullu hastane degilse yapilmaz.

Anjiyografi ise devlet hastanelerinin cogunda yoktur. Anjiografi olsa bile onu yapacak hekim yeterli sayida degildir.
2 saat icinde anjio yapilacak baska bir merkeze göndermek en doğru secimdir. Tabii eger sizi ayaktan gonderiyorlarsa o buyuk hata. Ambulansla gondermeleri gerekir. Ilk mesajınızda helikopter demistiniz, sanirim zaten helikopterle sevk etmisler. Yani devlet hastanesi doktoru her seyi dogru yapmis. Anjiografide bir komplikasyon gelismis olabilir. Basiniz sagolsun.

Simdi ekipman yok diye doktora burda ahkam kesip sonra da maasini ben veriyorum demeniz komik oluyor. Yapmayin.
Helikopteri temin eden hastane değil. Çalıştığı firma. Benim doktorlara laf etme sebebim çok çok farklı. Tek bu olaya istinaden söylemiyorum. Bir çok doktordan (son bir senedir çok doktor ve hemşire görmek nasip oldu. Keşke olmasaydı) aldığom geri dönüşler gerçekten çok kötüydü. Ve ben bu kişilere ne sesimi yükseltmişimdir. Ne de ağır bir laf etmişimdir. Ben gerekeni bimere yazarak yapıyorum zaten.

Ben beyaz kodu duydum ama işe yarıyor mu emin değilim. Herhalde güvenlik güçleri devreye giriyormuş. Ya zaten her şeyi geçtim; ünvanı ne olura olsun devlet memuruna hakaret suç değil mi? Suç. E o zaman? Benim orada kastettiğim beyaz kod olmasına rağmen millet kendinde bu hakkı görüyor ama diğer devlet memurluklarında özellikle tapu da falan kimsenin gıkı çıkmıyor.
Beyaz kod artık baya etkin.hiç sevmediğim bir kadın doğumcu arkadasımız vardı hasta hakaret ettiği an beyaz kod basıyor.20 ye yakın dava kazandı

"Doktorluk prestijli bir meslek sonucta, herkesin harci degil senelerce dirsek curutup, gecesini, gunduzunu, varini, yogunu meslege adayip kendinden gecmek" denildiginde "İnsaat ustasi da sabahtan aksama kadar gunesin altinda calisiyor" diyen gordum ben.
Daha o gun anladim, siz de bosa kurek cekmeyin.

Helikopteri temin eden hastane değil. Çalıştığı firma. Benim doktorlara laf etme sebebim çok çok farklı. Tek bu olaya istinaden söylemiyorum. Bir çok doktordan (son bir senedir çok doktor ve hemşire görmek nasip oldu. Keşke olmasaydı) aldığom geri dönüşler gerçekten çok kötüydü. Ve ben bu kişilere ne sesimi yükseltmişimdir. Ne de ağır bir laf etmişimdir. Ben gerekeni bimere yazarak yapıyorum zaten.

Ben genel hareketlerinizi ve aldiginiz tepkileri bilemem ama burda maasini ben veriyorum diyerek dusuncelerinizi yeterli miktarda ortaya koydunuz bence. Yoksa ister sikayet edin ister baska hastaneye gidin. Dedigim gibi eger kalp krizi tanısı koyup ambulans temin etmedilerse o malpraktis. Sikayet edilebilir.

Gecenin bir yarısı mı hasta olduğu aklınıza geldi. Bide durmuş özel muamele bekliyorsunuz. Ne yapacaktı başka tabiki soracak acil olarak bisey mi oldu da getirdiniz diye. Bikac saat daha bekleyip poliklinige goturseydiniz de dr bakmasaydi o zaman söylenmeye hakkınız olabilirdi.
Sizin 3 gundur faranjiti olan çocuğunuz mu yoksa 40 derece ateşle havale geçiren kolu bacağı yanan yada serviste yatan çocuk mu acil olan? O dr sizinle geçireceği vakitte diğer hastalara bakar yada gelecek acil bir hasta için belki biraz dinlenir. Nasıl olsa görevi parasını aliyo diye ne bu çalışanları köle olarak görmek insan olun biraz ya.
Su saatte gidin acillere tıklım tıkış yarısından çoğu da acil olmayan vaka ve orada çalışanlar sabaha kadar devam edecekler çalışmaya.

Ben bir de şunu anlamıyorum; sağlık hassas bir konu. Ben alanımla ilgili tonlarca şey okumama rağmen; kesin konuşmaktan çekinirim ihtimaller yüzünden ama burada sağlıkçı olmayanlar neye dayanarak bu tedavi yanlış diyebiliyorlar?

Bu ulkede herkes doktor. Herkes hemsire. Herkes siyasetci. Herkes öğretmen. Herkes polis. Herkes hakim. Herkes savci. Oraya dayaniyorlar.

Bazen öyle bir durum oluyor ki acile gitmek durumunda kalıyorsun. Poliklinik randevu vermiyor sistem hatası oluyor, bir kac hastaneye başvuruyorsun 1 hafta sonraya randevu veriyor falan. Daha da kötüye giden iyileşmeyen bir durum varsa mecburen acile gidiyorsun. Böyle durumlarda acile gittigimde randevu alamadigimi ya da çok gec randevu verdiklerini söylüyorum. Devlet hastanelerinde randevusuz çoğu poliklinik bakmıyor. Bende bu sistem bürokrasisinden şikayetçiyim.

Mrb arkadaşlar. Bu ilk konum. Şu an öyle gerginim ki elim ayağım titriyor. Konuma gelirsek kızım 3 gündür grip. Burnu akıyor, ateşi hafif oluyordu. Taa ki bu geceye kadar. Soguk algınlıgı diye şurup verdim. Ateşi düşmedi bi türlü burun akıntısı ve öksürük derken uyumadı çocuğum. Devletin aciline gittik. Çocuk doktoru sordu neyi var. Griple başladı dedim. Gecenin bu saatinde gelmenizi gerektirecek ne vardı ki dedi.. Devamını anlattirmadi ağzına baktı. Alel acele boğazı kızarmış dedi karnına baktı ilaç yazdı. Düzgünce muayene etmedi. Ben derdimi anlatmaya çalıştıkça dinlemeyi geç sıradaki hastayı aldı. (Kızım ağladığı icin bisey diyemedim sinirlensemde) çıkıp çocuk hastanesine gittik içime sinmedigi için. Doktora anlattım diğer hastanede böyle oldu. Çocuğumun derdi bu. Muayene etti açıklama da yaptı tamam. Diğer doktorun verdiği ilaçları kullanabilirsiniz. Boğazı enfeksiyon geçiriyo faranjit dedi.Antibiyotik kullan 3 gün sonra geçmese kontrole getir. Buraya kadar da tamam. Eczaneye bi geliyoruz reçete de antibiyotik felan yazmamış ilk doktor. Bi ağrı kesici birde soğuk algınlığı şurup o kadar. Bunlar evde de var. 3 gündür kullanıyorum. İkinci doktor antibiyotik kullanıcaksin dedi fakat reçete yazmadı. İlk doktorun reçetesine dahi bakmadan başından gönderdi bizi. Kızım 2 yaşında aglamaktan helak oldu akşamdan beri. İlaçlar fayda etmedi. Sabah a doğru 5 gibi gerisin geri eve döndük. Ve zar zor uyuttum.
Tamam doktorluk zor lakin. Bu nedir şimdi? Sürekli baştan savma. Hep mi bana denk geliyor yoksa ben mi sadece bu muameleyi görüyorum. Sonuç ilaçsız kaldık kaç saat ordan o hastane bu hastane dolandik. Ve sabah tekrar kızımı hastaneye götürücem.
Uzun oldu kusura bakmayın. İçim doldu yazmak istedim. Herkese iyi sabahlar .
Iki gün önce bende aynisi yasadim canim. Benim kizimda 3 yasinda ve 3 gundur atesliydi. Pazar sabahi acile gittik bakti sadece bogazina ve ilac yazdi gonderdi. Kan tahlili idrar tahlili yapmadi. Neden acile gittigim konusunda da herkes yazmis ya antibiyotik kullanma diye bende antibiyotik kullanmak istemedim. Bi sekilde atlatirim dedim devamli dus aldirdim filan.. lakin artik nasil bir mikrop saliyorlarsa antibiyotik kullanmadan gecmiyor. Sularda mikrop varmis cok kisi de bogazlarindan sorunu var. Doktorlar hazir su icin diye tavsiye ediyor. Gecmis olsun..

Back
X