Böyle Durumlarda Nasıl Tepki Veriyorsunuz

Bı kere benim başıma geldi aynı adam bikackez peşinde gezmeler takipler

Orda bulunan esnafta tanık olmuş dikkat etmiş herhalde esnaf abinin biri o esnada çıktı beni kardeşi gibi korudu adama baya bağırdı çağırdı yan dukkandaki adamlardan çıktı dışarı falan o oldu bidaha görmedim sapığı

O Olakimefta
Etraf o kadar çok manyak doldu ki :KK43:
Takip edildiğinizi düşündüğünüzde kesinlikle direkt olarak evinize gitmeyin. Kalabalık ortamda bulunmaya çalışın. Yanınızda biber gazı bulundurabilirsiniz.

Olaya bakın, resmen tacize uğruyorsunuz (takip de bir tacizdir) ve kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz :KK43: Kendini erkek sanan tacizci mahlukların ellerini kollarını sallayarak istediklerini yapmalarına ve cezai yaptırım olmamasına tahammül edemiyorum.
Genelde yalniz degilsem cok tedirgin olmuyorum ama yalnizken oluyo insan o durumlardada telefonla birileriyle konudarak geliyorum

Korkuyorsam telefonumu çıkartıyorum ben direk. Yaşadığım semt öğrenci semti sayılır aslında ama ama 2 paralelimdeki sokak eski tip pavyonlarla dolu, kazara keşfettiğim bir mutlu son masajcısı dahi var 100 metre ötemde. Daha oraların bu nebze leş olduğunu bilmediğim saf dönemlerimde, gecenin 2sinde o sokağa gittim birtek oradaki tekel 10'dan sonra açık diye.

İşimi hallettim evime gitmek için daha ıssız taraflara yürüyorum, yanıma bir araba yanaştı içindeki adam zil zurna sarhoş 'arabayla gezmek ister misin' dedi. Hayır dedim. Sokağın köşesinde geldi arabayı önüme kırıp durdu bu sefer. Elimde de telefonla anahtar var sadece şöyle kafasına savurabilecek bir çanta bile yok. Etrafa bakıyorum bomboş, telefonu çıkarttım 155'i tuşlayıp kulağıma götürdüm, kapılara yaklaşmadan arabanın arkasına doğru yürüdüm, hem plakayı göreyim hem dümdüz üstüme süremesin diye telefonla arama yaptığımı görünce tekrar döndürdü arabayı gitti.

5. Sınıfa giderken de bir adam arabayla durup yol tarifi alıyorum ayağına bir ton konuşturup en son y****k ister misin diye bir taraflarını açıp göstermişti, ben şoktayken de basıp gitmişti. En son o zaman o kadar panik olmuştum herhalde.

Buarada cidden güzellikle seksapalle frapanlıkla alakası yok tacizin. Ben kot-tişört takılan bir Insanım bahsettiğim ilk olayda da ayağımda Uzun pijamayla kocaman bir polar vardı. Saçlar yıkanmamış tepeden topuz, üstüne Pko'nun nerdeyse bütün etkilerini yaşıyorum, kilo, sivilce, saç dökülmesi ne ararsan var. Hatta bence asıl frapan, gösterişli kadınlardan çekiniyor sapıklar. Daha iddiasız ve sakin duranlara yöneliyorlar çünkü deneye yanıla öğreniyorlar ki dikkat çekmekten hoşlanmayan insanlar ortalığı ayağa kaldırma konusunda içsel tereddüt yaşarlar.

Best of tacizcilerim destanımı bitirirken şunu söylemek istiyorum ki Atilla Atalay'ın bütün kitaplarına bayılırım, nickini çok sevdim bu yüzden.

Kesinlikle hakveriyirum guzellikle yada cirkinlikle yada aciklik kapalilikla kesinlikle alakasi yok

Bi aksam saat 10 gibi birsey lazim oldh markete gideyim dedim hic hazirlanmadim ve kapidan cikarkende aynada kendimi gorunce ninelere benzemidim deyip gulmustum

Mahallede onumden ilerleyen birini gordum kucuk mahalle oldugu icin yabanci geldi hem onumden ilerledigi hemde tipi cok duzgun oldugu icin hic tedirgin olmadim markate yakin bi okul vardi onumdeki okul bahcesine yonelip bi kac defa gelsene dedi

Gelde korkma adama bagirip cagirsam mahalleli ciksa o saatte disari ciktigim icin ben kabahatli olucam aradim bi arkadasimi telefonla konusarak hic korkmuyormudum gibi arkadasimla konusarak ilerledim

Sonra baska bir arkadasima anlattim marketteydik bissyler alacaktim arkadasimda fazla fazla alda geve gece cikma disariya sonra ayni sey gwlmesin basina dedi resmen kabahatim olmayan bi durumda hemcinsim tarafindan hatali ben gorulmusum onu anladim

Nik icin tesekkurler işsiz zamanlarimda ev kizı olarak icinde oldugum cevreye karsi fazla enteldim yani biraz sıdıkalık vardi ondan dolayi

Bı kere benim başıma geldi aynı adam bikackez peşinde gezmeler takipler

Orda bulunan esnafta tanık olmuş dikkat etmiş herhalde esnaf abinin biri o esnada çıktı beni kardeşi gibi korudu adama baya bağırdı çağırdı yan dukkandaki adamlardan çıktı dışarı falan o oldu bidaha görmedim sapığı

Keske fark ettirecek birsey olsa bende kendimi savunucam derdim ne diycem bisey demeden arkamdan yuruyo onumden yururken donup donup bakiyo birde neredeyse babam yasinda adam kalkip bi derdiniz mi var desem ben yolda yuruyorum niye ustune aliniyosun dese ne yapicam ne diycem diyorum

Ben de bu tür durumlarla çok karşılaştım.Doguda yaşıyorduk ama, herkeze öyleler, saçı açık kadın aranıyor tabiri vardı maalesef.Ben değişik bebek giyim magazalarına girer cıkardım magazalarda vakit geçirirdim.Sonra teli açarım eşime ben şu kafedeyim gel beni al derim.O da gelir alırdı.Tanıdıgınız varsa telefon edin gelsin.Tenha bir yerdeyseniz ,telefon etmesemde ,telefonu alıp,canım geldinmi fazla mesafe yok yoldayım surdayım diye konum belirtiyorum o şekilde de faydalı oluyor.

Karsilastigim durumlara dayanarak aciklikla kapalilikla hicbir alakasi yok ustu basi fazlasiyla sade bir insanim oyle alimli cwkici bir guzelligim yok ben bile bu durumu yasiyorsam hic alakali olsugunu dusunmuyorum

Bakana falan bisey yapmam

Ama takip edene doner bagiririm
Hatta bir kere hicbir sey demeden donup cantami gecirmistim kafasina , bir yandan da bas bas bagriniyordum :KK45:
Yanimda arkadasim vardi şok olmustu

Ben hayatta susmam boyle durumlarda , bi kere bile birisi de ben bakmadim ben takip etmedim demedi neden cekindiginizi anlayamadim ben , sizin sozunuz beyandir boyle bir durumda kanita ihtiyaciniz yok

Ben bi ormanda kafa dinliyim akliyla 12 13 yasindayken tek basima ilerledim evin 3 4 sokak ilerisindeki ormanlik alana. Piknik alani vardi. Birden bi fas kokenli bi erkek ben otururken yanimdan gecip ardindan birden bana dogru yurudu arkasini donup. "Bisey sorabilirmiyim?' Dedi.
Buyurun dedim. Aklimda hep "faslilarda musluman,onlarin bacisi anasi var zarar gelmez, gelirse bu gavur ulkesinde bi musluman olmayanlar gelir" dusuncesiyle " buyurun?" Dedim.
Bana " faslimisin? " diy e sordu.
Dedim hayir.
Nerelisin dedi.
Turkum dedim.
Ha tm dedi. Sonra ben kalktim gitmeye hazirlanmak icin. Parktan en yakin cikis yolu onun arkasindaydi, o yuzden gecemedim ordan maalsef uzun bi issiz alandan gecmem gerekti. Ben kalkarken " bisey daha sorabilirmiyim" dyince ben duymamis gibi yaptim ve yoluma devam ettim sakince. Eve dogru gidiyorum.. adam pesimde. Yok ya ddim takip etmiyordur gunahini almiyim evi bizim oralardadir dedim. Sonra duz yolda bi diger seride gectim hala ayni istikamete dogru. Baktim o da bi 500 metre ilerde arkamda, oda serit degistiryor. Tekrar aynisini yaptim. Oda serit degistirdi. Tabi elimde telefonumda, polisi aramaya hazrim. Ama aramadim. Sonra bi binaya geldim ordan sol yapmam gereken. O koseyi alinca oyle bi kostumki eve dogru arkama bakmadan. Apartmana girdim hemen cok sukur. Apartmanda abimle kuzenime rastladim. ' niye boyle nefes nefesisin" diye sordular. " hic ya, basamaklar yordu" dedim.
Bi muddet balkona bakmaya korktum. 5 dk snra ciktim gizlice baktim etrafta kimse yoktu..

Ama sonrasi.. ertesi gun babam ve annemle alisveris merkezindeyiz. Olayin oldugu yere 10 dk mesafede. Ben onden onden yuruyorum cikisa dogru, babam felan arkadan. Ben cikarken o onceki gun gordgum alis veris merkezine girmesinmi? Goz goze geldik karsidan tanidim. Oda beni gordu. Ben hemen yavasladim annemin babamin yanina gittim. Elim ayagim titredi korkudan. Off.
Artik ormanlarda ne akla hizmetse yurumeye korkmuyorum. Ama tedirginim. Bi gordgum adami tekrardan gorunce yolumun ustunde korkuyorum. Aklimdada hep" su an beklenmedik bise olursa en kisadan cikis yolu burasi" diyorum.

Daha Bayramın 1. günü taze bir olay yaşadım. Saat 22.00'da bir yol kenarında minibüs bekliyorum. İşlek bir yer ama yol kenarı olduğu için insan yok benden ve bir çocuktan başka, saatte geç. Yanlış güzergahta bekliyormuşum benim aracıma binmem için 100 metre ileride beklemem lazımmış. 5 Dakika oldu bekledim, minibüsler geçiyor bir benimki yok. Araçlar habire bana korna çalıyor rahatsız oluyorum, kulağımda kulaklık var kimse bana bulaşmasın diye o strateji, geç saatte tek başımayken daha dikkatliyim etrafa, her şeyi duyuyor görmeye çalışıyorum, üzerimde diz altında oldukça dikkat çeken elbise ve topuklu var, saç baş çok özenli, bir arkadaşımın yanından geliyorum. En sonunda 40 ların sonunda bir amca tam önümde aracıyla durdu bana baktı, bana bakınca gayriihtiyari 2 saniye bende ona bakmış bulundum. Hemen kafamı çevirdim, korna çaldı sapık sonra. Benden tepki gelmeyince arabayı 3-4 metre ileri park etti kenara. Aşağı indi sonra sigara içiyor bana bakarak, çocuktan başka kimse olmadığı için dikkatliyim, yan gözle bana bakarak yaptığını görüyorum. O bakışlardan o kadar rahatsız oldum ki, boydan boya süzüyor bayağı. Ben anlamadım ayağına yattım bir süre, sonra bir çocuk daha geçti yanımdan hemen güzergahı sordum 100 metre yürü dedi. Oh kurtuldum buradan diye adamın yanından geçerek geçmek zorunda kaldım. Bu da demesin mi güzelim gel seni bırakayım diye, bende kulaklık var bir de ama ses yok o bilmiyor, buna rağmen. Gerizekalı dedim duyacağı şekilde bakmadan. Hızlıca yürümeye başladım, pişt pişt diye peşimden geliyor baksana diye, elimi kolumu tutacak diye korktum o an çünkü çarparım cidden. Sonrası kötü olurdu ama eminim, erkek sonuçta. Taciz olayları her kadın gibi benim başıma da çok geldi, carladığım çok olmuştur. Neyse ki hızlıca koştum, bu da bir yerden sonra gelmedi peşimden ama o adrenalin yetti.
Öğrenciyken bulunduğum şehirde sabah kız arkadaşımla sahile gittik. O saatte kimse yok orada, Dönüşte çalıların arasından birisi bize pişt pişt diyor. Kafamı çevirdim istemsiz. Bir adam yüzüme bakıyor ben de yüzüne odaklanmışım,ki Allah'tan. Sonra arkadaşım koooş diye bana bağırdı :) Gerizekalı sapık cinsel organını çıkarmış bize sallıyormuş, ben adamın yüzüne o kadar odaklanmışım ki ne diyecek diye, ne yaptığını anlayamadım o an. Nasıl kaçtığımız bilmiyorum, peşimizden geliyor diye. Yaş 19 ve en paspal halimleyim bu arada hayatımın da en kilolu dönemi, koşamıyorum :) Arkadaşım benden 200 metre önde düşünün.
Daha neler sayarım neler, özellikle benim başıma çok geldi galiba. Bu 2 örneği vermemin sebebi kesinlikle tiple alakası yok. En çirkin halimle de tacize uğradım, en güzel halimle de. Kadın olmak zor, çözüm sunamıyorum, dikkatli olmakta buldum çareyi sadece. Çoook büyük bir olay yaşamadım ama hep temkinli davranmaktan diye düşünüyorum. Kalabalık ortamlarda mutlaka tepkimi koydum, 2 kere otobüsten adam attırdım ama yalnız başımayken kaçmakta buldum çareyi, kız başına bir erkeğe ne kadar güç yetebilir ki.

Karsilastigim durumlara dayanarak aciklikla kapalilikla hicbir alakasi yok ustu basi fazlasiyla sade bir insanim oyle alimli cwkici bir guzelligim yok ben bile bu durumu yasiyorsam hic alakali olsugunu dusunmuyorum
ben genelde umursamam.
eğer canım sıkılmışsa, noluyor hayırdır şeklinde el hareketi yaparım. duyacağı şekilde hakaret ederim.
eğer inkar ederse -ki inkar eden olmadı hiç- sen niye üzerine alındın sapık mısın derim.

Yillar once genc bir kizken basima gelmişti.Akşamdı iş cikisi yuruyordum evime.Bir araba yakin takipte ve camdan laf atarak pesimdeydi.Cok korkmustum.o korku ile elime bir taş alıp arabanin arka camini kirmistim yanimdan geçerken.Aninda durmustu.Nedense inip ustume saldirmadi.Şimdi olsa boyle bir sey asla yapmam.
Simdi herkesin cep telefonu var resmini ceker polisi ararım.Yani yasal yollar her zaman daha sağlıklıdır)

Küçükken gözümüz kara oluyor ondan galiba
El kol yapıp "sen hayırdır"derdik kızlarla.

Karşıdaki de başını öne eğer yürür giderdi:deli:

Şimdi pek bakanı da laf atanı da farketmedim ya
Kızımla geziyorum genelde, bi faydası var mı bilmem hamile kadınlar bile yaşıyorken tacizi..

Güneş gözlüğü kullanıyorum kara kış gelene kadar.
Bir de başım önde yürürüm genelde.
Göz temasım sıfır oluyor
Çok da iyi oluyor.

Merhaba hanımlar basligi direk hepinizin badina gelmis gibi bir sekilde yazsamda sanirim bircogumuzun basina gelmis kotu bir durum oldugunu dusinerek oyle yazdim ve sizlerin benzer durumdaki tavirlarinizi merak ettim belki banada fikir olur diye

Oncelikle belirteyim ki kesinlikle yoldan her gecene her bakana bu adam bana bakiyor bakmayan adama onune baksana gibi laflar soyleyen taifeden degilim

Bu gun isten ciktim ve dolmusa bindim dolmusta telefonda konusuyordum 45 belki 50 lilerde bir adamin devamli baktigini fark ettim telefonda konusuyorum o sessizligin icinde dikkatini cekiyorumdur diye dusundum ama baktim telefonla konusmayincada bakiyor

Sonra indigim yerdeki bir markete girdim bi reonda baktim ki adamda markette ayni yerde indigimizi farketmedim bile ve dip dibe ilmasakta ha bire ayni reonda karsilasiyoruz marketten ciktim

Arkamdaymis bi baktim onume gecmis ilerliyo ama donup donup bakiyo bayaaa bi uzun yol boyunca arkamda durdu gecegim zamsn oyalandi vs ama seste etmedi eeee insan dogal olarak tedirgin oluyor

Gecen yillardada bir gun ise giderken sabah erken karsidan gelen bir araba onumde yayavasladi bende bi arkadasin arabasina benzettim baktim o olmadigini anlayinca yoluma devam ettim

Ertesi gun yine ayni yerde durdu kaldirim degistirdim kornaya basip duruyor dayanamadim ya (niye ustune aliniyorsun) diyecek diye korkarak ama cesur gorunerek gittim arabanin kapisini actim pardon tanisiyormuyuz hayir dedi o zaman niye kornaya basip basip duruyorsunuz gordum cok begendim tanismak istiyorum gibi laflar sacmaladi hic mi dusunmedinoz belki karsinizdaki insan evli barkli insan diyorum tanismak istiyorum diyor baktimlaftan anlayacagi yok ilerledim

2. 3. 4. Gun ayni sekilde yolumda durmalar tanismak istiyirum demeler kaldirim degistirdim diye ters serite gecmeler falan en sonunda burdan direk emniyete gidip plakanizi veriyorum degince sanki ne dedik ne yaptik ne halin varsa gor deyip bagirip cagirip gitti

Ve ben bi sure korkudan 2 adimlik mesafeye yol ucreti odeyip dolmusla gittim ki karsilasmayalim

Neyse benzer bi kac sey daha yasadim
Mesela ikinci anlattigim ornekte adam bi sekilde kendini belli edince konusup derdin ne diyebildim ama defalarca kez arkamdan gelen oldu tedirgin oldum ama niye ustune aliniyorsun bisey mi yaptim dese yada sizin arkanizdan geldigini kanitlayacak ispatinizda yok buna benzer durumlarla karsilastiniz mi

Ve sunuda belirteyim sahiden ne guzelim nede ilgi cekici bir giyimim var ve bu karsilasrigim durumlardada hep yasini basini almis insanlar ister istemez insan tedirgin oluyor

Siz bu tarz durumlarla karsilasinca yada karsilasorsaniz nasil tepki verirsiniz
biber gazı taşıyorum yanımda. baktım ters bir şey olacak basarım gözüne gözüne.

Bende yaşıyorum İstanbulda okuldan eve gitmek için uzun yol gittiğimdrn defalarca yaşadım. Tenhaya kesinlikle gitmiyorum ve kesinlikle görmezden geliyorum biber gazı da mutlaka taşıyorum hiç kullanmadım şuana kadar ha bi de polisi aramaya çekinmemek lazım

Bağırıyorum, tepki gösteriyorum, susmuyorum.
Eğer aynı ortamdaki bir kızkardeşime de yapılınca yine aynı şekilde susmuyorum!
Rezil rüsva ediyorum.
Eğer etmezsem, utandırmazsam, cezalandırmazsam biliyorum ki köşeyi dönecek sana yapacak, ona yapacak devam edecek!
kaç kere yaptım, kaç kere...
Tutup polise götürsen polis gelene, polise gidene kadar adam kaçıyor zaten!
Kadınlar, kız kardeşlerim, ne olur susmayın. Tepki gösterin, bağırın!
Tepkisiz kaldığımızdan oldu bunlar hep.
Aman başımız belaya girmesin diye diye ellendik, takip edildik, taciz, tecavüz edildik.
Ne olur ses edin! Taciz edilen birini görünce de müdehale edin.
Kapalı, açık olmak önemli değil. O kadar çok var ki kapalı kadına özellikle taciz eden!
Daha dün duydum ya...
Birlik olmazsak nasıl düzelecek?

Ben de var demedim zaten, onların zihniyeti öyleydi doguda diyorum.Kapalı bayanlara da yapılıyor aynısı sadece bahane tabiki.

Telefondan polis sireni yapın.
Yada uydurma polis kimligi vb.yapın.
Ben yaptım kaçtılar.

Şimdi gençler bakmıyor orta yaş diye nitelendirdiğimiz kişiler bakıyor yeminle. İnsan korkmuyor değil. Biber gazı temin edebilirsiniz bence. Ben aldım fakat henüz ters bir durumla karşılaşmadım. Bi hamle yaptığında dövemeyeceğimize göre :) ıssız bir yerde elinizde hazırda bekletin ters bir durumda fıssss

Back
X