böyle düşünmekte haksız mıyım ?

Canım tebrik ederim çok çok güçlü bir kadınsın. :40:

Anlattıklarında da çok haklısın.

Benim sana tek tavsiyem, yine sen bilirsin ama, en azından araba almak yerine bir bakıcı bulsan, yarım gün o yarım gün annen baksa, kimseye muhtaç olmassın, kızın kreşe başladığında alırsınız arabanızı da İnşallah.

canım öncelikle tebrik ediyorum seni, helal olsun düğünden sonra hemen işe başlaman,hem evini almışsn, hem arabanı, hemde 4 aylık bebeğini bırakıp çalışman, gerçekten çoğu insanın (benim bile) yapamayacağım başarılı bir kadınsın.benim de eşimin ailesi seninkiyle aynı desem yeridir.Böyle insanlardan nefret ediyorum, keşke laf söylese, kırıcı konuşsa cevabını verir görüşmezsin ama böyleleri içten pazarlıklı hareketlerle insanı daha çok soğutuyorlar.Birde görüştüğünde hiçbirşey yokmuş gibi canım cicim demiyor mu deli ediyorlar insanı.Aynı şehirde 5 dak.lık mesafede oturuyorum,2 aydır görmüyorlar torunlarını, hiç mi özlemediniz mi insaf yaa.Şimdi gitsek çok özledik de bilmem ne, canlarını vercek gbi yapmacık tavırlar...Sana tavsiyede bulunamayacğım canım,kelin ilacı olsa başına sürer,seni çok çok iyi anladığım için yazmak istedim

Son düzenleme:
ne güzel size destek olan anne babanız var.boşverin kvyi oda uzaktan baksın ancak.hem emin olun size yardım etse çocuğunuza falan baksa bin türlü başınıza kakar.ailenize karışır,hayatınıza müdahale hakkı bulur kendinde.
azıcık aşım kaygısız başım demiş bi arkadaş çok doğru.aileniz size yeterde artar emin olun...

merhaba kızlar , ben 5 yıllık evliyim ve 1 buçuk yaşında kızım var...

yani nereden ve nasıl başlamam gerekiyor bilmiyorum, kayınvalideme karşı acayip derecede soğuk hissediyorum kendimi .Acaba ben mi abartıyorum inanın bunu öğrenmek istiyorum yani eğer suç bende ise kendime çeki düzen vermek ve bu düşüncelerden sıyrılmak istiyorum.

Biz eşimle severek evlendik 4 yıl sevgililik döneminden sonra her şey güzel bir şekilde evlendik yani nişanlılık döneminde hiç bir talepte eşya vs bulunmadık ne ben ne ailem ne olursa ne yapacaklarsa olur dedik... biz arnavutuz kayınvalidemler değiller onlar karadenizli hani bizde herşey abartılıdır ama biz hiç yapmadık ailem benim çeyizimi tam yaptılar bana kuruş borç bırakmadan evlendirdiler..

düğünümüzü eşim ile ben yaptık yani düğün bittiğinde 15 bine yakın borcumuz vardı buna eklersek ev kirası da cabası ama biz mücadele edip bunun da altından kalkarız dedik balayına vs bile gitmedik hemen 1 hafta sonra yine işe başladım ben. düğünün ertesi günü düğünde takılan altınlardan 10 tane altını kayınvalidem kardeşinden borç almış ona vermiş tabi bundan bizim haberimiz yok ...1-2 ay sonra da kalan altınları da istedi kayınvalidem meğer düğünden önce yine borç almış kardeşinden onları kapatacakmış.Nalet olsun dedim herşeye onları da verdim... neyse ben Hep çalıştım borç harç derken ödedik tüm borçlarımızı bu arada kayınvalidemler de kirada oturuyor 3 kardeşler en büyüğü benim eşim.ortanca kaynım da çalışıyor iyi de maaş alıyor. durumları gayet iyi bi sorunları yok ama kayınvalidem çalışmıyor ev hanımı bu dönemlerde ortanca kaynım izin vermiyor çalışmasına öle demişlerdi

biz borcumuzu bitirdik 1 buçuk yıl sonra ev alma niyetine girdik çünkü bekarken bile hep hayalimizdi ev almak... cocuk falan yokken daha kolay olur dedik biraz birikimimiz vardı altınlarımı da bozdurduk üzerini kredi ile tamamlayıp bi ev aldık e doğal olarak sıkıştık o arada kayınvalidem bize karşı acayip derece değişti bi afralar tafralar ben hiç umursamadım herşey normalmiş gibi devam ettim...Evimi aldım taşındık hep benim annemlerin desteği ile yerleştik kayınvalidem evi görmeye 3 ay sonra geldi...biz o arada bayaği bi sıkıntı çektik maddi olarak annemler pazarlığımıza kadar yardımda bulundular vs..Kayınvalidem burda başladı bize karşı soğuk olmaya ama ben yine de bişi belli etmedim.aradan 1 yıl geçti ben hamile kaldım ve hala çalışıyorum hamileliğim çok kötü geçti mide bulantıları uykusuzluk hele ilk günler berbattı yine çalıştım doğumuma 3 hafta kala izne ayrıldım...Ben hamile kaldım kayınvalidem işe başladı bu arada...kaynım için kredi çekmişti bi borca girmiş onu kapatmak için tabi borç kaynımın olunca çalışmasına nasıl izin verildi o ayrı bir mesele...

Bizim buralarda babaanne adayı torununa bir sürü hediyeler örgüler eşyalar alır benim kayınvalidem de hiç öyle şeyler yok
neyse doğum yaptım evime geldim annem yatağımı yaptı 40 gün bebek gibi baktı sağolsun...Gelenimiz gidenimiz çok oldu hepsi ile tek tek ilgilendi..annem hep bizim evde olmaktan rahatsızdı hani kayınvalidene yakışır burada durmak ben kız annesiyim o gelsin ben gideyim dedi hep ama gelmeyen insana ben nasıl zorla gel diyebilirim...Haftada bir geldi misafir gibi 1 saat durdu torununu sevdi gitti

neyse ben 4 ay evde kaldım daha sonra tekrar işe başlayacaktım ki evime çok yakın bi yerde iş buldum ve iyi de bir yer diğer iş yerimden çıkıp buraya girdim sanki allahım acıdı bana ve o kadar yola dayanamayacağım için yakından iş nasip etti...
ben bebeğim 5.ayına girdi işe başladım kayınvalidemde çalışıyordu .mecburen annem bakmak zorunda kaldı.
neyse bebeğimi hergün gel git yapmak çok zordu oluyordu annem gelse babam ve kardeşim evde kalıyor onların yeme içmeleri evinin işi var... biz kızımı götürsek hergün ne ile getirip götüreceğiz arabamız yoktu...

Ben de doğum parası almıştım çalıştığım için sgk dan onlar ile 2 tane bilezik yapmıştım biraz da nakitimiz vardı araba alalım dedik ama eksiğimiz var ...kayınvalidemlerde para vardı kredi çekmişlerdi yine kaynım için 2.defa ama krediyi değerlendirmeden vazgeçtiler yapacakları şeyden...para duruyor yani bunu biliyoruz borç isteyelim dedik 5000 tl biz ödeyelim kredisini her ay onlar madem kullanmayacak parayı biz kullanıp kredi ödeyelim bize parayı vermediler biz kurban bayramına kadar ödeyemeyiz diye tam 1 hafta sonra kaynanamın kardeşi istemiş para ona göndermişler...Bunu duyunca ben çok üzüldüm.Neyse o ara kayınvalidem işten çıktı 2 ay kadar evdeydı geçen sene eylül ayı gibi yani benim de dedem çok yaşlı olduğu için hastalandı artık adam ölüm döşeğinde tabi köyden annemi aradılar ,gel babanın yanına diye annem gidecek gidecek ama kızıma kim bakacak

yani dedem 1-2 gün ancak yaşar o derece neyse kayınvalidemi aradım anne dedem çok kötü annem köye gidecek Kızımdan için sen bakar mısın ? Ay bakamam dedi ki bu kadın çalışmıyor... ben o zaman yine çok kırıldım yani benim küçücük bebeğime babam baktı bi gün dedesi doyurdu altına o baktı ertesi günlerde komşuya para verdik o baktı. 3 gün gündüzleri...
o gün ben sütümü sağmaya gittiğimde stresten sütüm gitmişti hiç gelmedi kan gelmeye başladı artık gögsümden :50:

yanı kızlar bunlar uzar gider anlatacak çok detayım vs..var aslında ama bunlar belli başlı şeyler burada kadar kayınvalidemin bana hiç bir sözü hiçbir lafı olmamıştır...Benim de ona karşı ama hareket ve davranışleri ile bu şekilde yaptı ben de kendisinden çok soğudum inanın hiç gitmek yüzlerini dahi göresim yook...
sizce ben abartıyor olabilirmiyim ?
çok uzun yazdım kusuruma bakmayın..

annem bana bunu dese ben anneme kırılırım açıkçası çokta abartılacak problemler göremedim ben

abartmıyorsunuz bence haklısınız soğuk durmakta benim kv ile aramda bunun gibi sorunlar var sesini duymaya bile tahammül edememeye başladım artık
aramızda hiç laf dalaşı olmadı ama bu tarz alttan alttan iş çevirmeleri manevi anlamda hiçbir destek vermemeleri insanı bitiryor
inanki bizde kendi çabalarımızla ev aldık ve kv benim evimi araçla 5 dk, yürüme mesafesi 15 dklık mesafe var aramızda 3 ay sonra geldi evime
havalar soğuktu taşındığımda 1,5 yaşındaydı o zaman kızım bir aramadı bile ne yaptınız ne ettiniz diye 1,5-2 ay sonra aradı utanmadan arayıp sormuyosunuz gelmiyosunuz ne oldu diyor bide hayırlı olsun ev almışsın dedi ya sanki haberi yokmuş gibi
araba aldık bizde daha beter oldular anlamıyorum ya insan sevinir ama yook onlara yedirmek varken benim kv ninde en büyük hayali beraber yaşamaktı ki kendi evleri zaten kalabalık oofff seni çok iyi anlıyorum yani daha yazmadığım bir sürü şey var

canım öncelikle tebrik ediyorum seni, helal olsun düğünden sonra hemen işe başlaman,hem evini almışsn, hem arabanı, hemde 4 aylık bebeğini bırakıp çalışman, gerçekten çoğu insanın (benim bile) yapamayacağım başarılı bir kadınsın.benim de eşimin ailesi seninkiyle aynı desem yeridir.Böyle insanlardan nefret ediyorum, keşke laf söylese, kırıcı konuşsa cevabını verir görüşmezsin ama böyleleri içten pazarlıklı hareketlerle insanı daha çok soğutuyorlar.Birde görüştüğünde hiçbirşey yokmuş gibi canım cicim demiyor mu deli ediyorlar insanı.Aynı şehirde 5 dak.lık mesafede oturuyorum,2 aydır görmüyorlar torunlarını, hiç mi özlemediniz mi insaf yaa.Şimdi gitsek çok özledik de bilmem ne, canlarını vercek gbi yapmacık tavırlar...Sana tavsiyede bulunamayacğım canım,kelin ilacı olsa başına sürer,seni çok çok iyi anladığım için yazmak istedim

Aynan kv bana 10 dk mesafede gidince amcaları falan ölüp bitiyorlar kzıım için sözdeeee aynı şeyleri yaşamışız/yaşıyoruz bende bıraktım herşeyi işime gidip evime geliyorum kapılarını da ayda bi açarsam açıyorum hiç bişi yokmuş gibi davranmalarına da ayrı bi gıcık oluyorum ama ne yaparsın işte
ne güzel size destek olan anne babanız var.boşverin kvyi oda uzaktan baksın ancak.hem emin olun size yardım etse çocuğunuza falan baksa bin türlü başınıza kakar.ailenize karışır,hayatınıza müdahale hakkı bulur kendinde.
azıcık aşım kaygısız başım demiş bi arkadaş çok doğru.aileniz size yeterde artar emin olun...

annem bana bunu dese ben anneme kırılırım açıkçası çokta abartılacak problemler göremedim ben
anneme kırılmadım çünkü gelen gidenler hep kv soruyorlar hani yokmu kv nerede küsmü gibi bu sefer annem çok üzüldü niye böyle yaptı diye...

abartmıyorsunuz bence haklısınız soğuk durmakta benim kv ile aramda bunun gibi sorunlar var sesini duymaya bile tahammül edememeye başladım artık
aramızda hiç laf dalaşı olmadı ama bu tarz alttan alttan iş çevirmeleri manevi anlamda hiçbir destek vermemeleri insanı bitiryor
inanki bizde kendi çabalarımızla ev aldık ve kv benim evimi araçla 5 dk, yürüme mesafesi 15 dklık mesafe var aramızda 3 ay sonra geldi evime
havalar soğuktu taşındığımda 1,5 yaşındaydı o zaman kızım bir aramadı bile ne yaptınız ne ettiniz diye 1,5-2 ay sonra aradı utanmadan arayıp sormuyosunuz gelmiyosunuz ne oldu diyor bide hayırlı olsun ev almışsın dedi ya sanki haberi yokmuş gibi
araba aldık bizde daha beter oldular anlamıyorum ya insan sevinir ama yook onlara yedirmek varken benim kv ninde en büyük hayali beraber yaşamaktı ki kendi evleri zaten kalabalık oofff seni çok iyi anlıyorum yani daha yazmadığım bir sürü şey var

canım aynen benim kv de öyle yaptı aralık ayında taşındık peteklerimiz yanmıyordu ilk ocak vs bağlanmadığı için hiç bişi yapamıyordum ama bir kere bile sormadı ne yaptınız ne ettiniz diye...
biz ev aldık diye kırılmışlar aman ne büyük dert....

yani maddi yardımı geçtim de hadi, insan torununa 3 gün bakmaz mı ya ne kadar insafsızmış. İnsanlıktan nasibini almamış. Laf söylese daha iyi. İnsan komşunun çocuğuna bile kıyamaz bakar. Sakın onlara yüz verme.Mesafeni hep koru. Onlardan daha hiç bişey olmaz. Kendi canı kanı küçücük masum yavruya kıyan insandan hayır gelmez.

yani maddi yardımı geçtim de hadi, insan torununa 3 gün bakmaz mı ya ne kadar insafsızmış. Insanlıktan nasibini almamış. Laf söylese daha iyi. Insan komşunun çocuğuna bile kıyamaz bakar. Sakın onlara yüz verme.mesafeni hep koru. Onlardan daha hiç bişey olmaz. Kendi canı kanı küçücük masum yavruya kıyan insandan hayır gelmez.

inan bana komşumuz ondan daha çok severek baktı

he bakarsan kaynanam sessiz sakin çok iyi biridir bunları yapan insan nasıl iyi olabilir

dediğin gibi laf sölese bende söylerim alır cevanını oturur böyle birşey yapamıyosun işte:15:

hiç bişey yapmayacaksın,takmayacaksın,görmezden geleceksin hayatını yaşayacaksın çatlayacakk...çünkü aynısından bendede var daha bana hıç kotu sözu yok baskalarının yanında yawrum kuzum der kendı çok ıyıymışde ben soğukmuşum gıbı gösterir etrafa.ama inan bana sartlarımız durumumuz aynı.bende 5 yıllık evlıyım onlar kırada bende kıradaydım ev aldım kayınvalıdem çalışmıyor 9 yıldır ghörümce4mın oğluna bakıyordu onun için işini bırakmıştı şimdi görümcem üzerimde 30 mılyar borcla babasının evıne geri döndü benım kayınvalıdem sabah akşam çalışıyor ama bunlar hıç bişey benım oğlum lösemı hastası ben de çok ıyı bır iş buldum 2 ay önce evıme çok yakın eşim annesine söyledı çocuga bakıver dedı cunku masraflı bı rahatsızlıgımız var bakamam çalışmam lazım dedı :( kreşe gönder mutlu olsun dedi :))) ne dersin bu duruma ????*

hiç bişey yapmayacaksın,takmayacaksın,görmezden geleceksin hayatını yaşayacaksın çatlayacakk...çünkü aynısından bendede var daha bana hıç kotu sözu yok baskalarının yanında yawrum kuzum der kendı çok ıyıymışde ben soğukmuşum gıbı gösterir etrafa.ama inan bana sartlarımız durumumuz aynı.bende 5 yıllık evlıyım onlar kırada bende kıradaydım ev aldım kayınvalıdem çalışmıyor 9 yıldır ghörümce4mın oğluna bakıyordu onun için işini bırakmıştı şimdi görümcem üzerimde 30 mılyar borcla babasının evıne geri döndü benım kayınvalıdem sabah akşam çalışıyor ama bunlar hıç bişey benım oğlum lösemı hastası ben de çok ıyı bır iş buldum 2 ay önce evıme çok yakın eşim annesine söyledı çocuga bakıver dedı cunku masraflı bı rahatsızlıgımız var bakamam çalışmam lazım dedı :( kreşe gönder mutlu olsun dedi :))) ne dersin bu duruma ????*

daha ne dersiniz değil mi ?

çocuğunuza allah sifa versin inşallah canım

Back
X