böyle giderse kafayı yiyecegim!

Ben olsam Allah rızası için der, evime gelmesine de köye götürülmesine de ses etmezdim. Yaşlı ve hasta bir kadın. Eşiniz için de kıymetlidir mutlaka. Tamam amcalar halalar baksa daha iyi ama bu kadar olay yapılacak bir şey yok bence.
Eşiniz size işten ayrılıp babaanneme bak demiyor anladığım kadarıyla. Evde veya hastanede bakım planını sizi işin içine katmadan eşinizin yapması lazım.
Görümcenin sizde yatılı kalması ise saçmalık yeni evlendiğiniz için. Köye gidecekse de binsin gitsin otobüsle.
Köye görümce de gelecekse navigasyonu o takip etsin eşiniz de takip edemiyorsa.
bilmiyorumm ben de tükendim artık...

Ben olsam Allah rızası için der, evime gelmesine de köye götürülmesine de ses etmezdim. Yaşlı ve hasta bir kadın. Eşiniz için de kıymetlidir mutlaka. Tamam amcalar halalar baksa daha iyi ama bu kadar olay yapılacak bir şey yok bence.
Eşiniz size işten ayrılıp babaanneme bak demiyor anladığım kadarıyla. Evde veya hastanede bakım planını sizi işin içine katmadan eşinizin yapması lazım.
Görümcenin sizde yatılı kalması ise saçmalık yeni evlendiğiniz için. Köye gidecekse de binsin gitsin otobüsle.
Köye görümce de gelecekse navigasyonu o takip etsin eşiniz de takip edemiyorsa.
eşim aksam 10 da geliyo isten.ben bakarım demeyle olmuyo. yapamaz

bu kadar tantana 1 hafta içinse yapmayın derim.
siz de yaşlanacaksınız, ben de . insan bir hafta her ne olursa olsun susar sabreder.
ha 500 lira içinde susar bence.
iki çalışan için 500 lira atla deve değil. bir ay eksiye girilir en kötü 2. aya toplanır.
böyle inat edersen ileride sen pişman olursun.

bilmiyorumm ben de tükendim artık...
Bu konu yüzünden boşanmayacağınıza göre bir çözüm yolu bulmalısınız. Daha çok gençsiniz, evliliğin başındasınız.
Kendinizi ezdirmeyin ama bazı noktalarda fedakarlıkta bulunmalısınız.
Tükendim, bittim diye bunalıma girmek yerine eşinizi karşınıza alıp tatlı dille konuşun. Ben çalıştığım için katkı sağlayamam bakıma, sen yapabileceksen başımın üstünde yeri var babaannenin derdim ben olsam.
Aynı durumda sizin ailenizden çok sevdiğiniz biri olsa da eşiniz böyle yapsa üzülürdünüz muhtemelen.

sizde vicdan var bizim kalbimiz kara zaten. nefes darlgı var her gece hastane de kadın canim kardesim. ben sabah 7 aksam 6 calısıyorum. görümcem tek basına bakamaz o benden kücük zaten. yolda bu kadına bisey olsa naparım ben. ayrıca evet o kadar dardayız. ve memleket 8 saat.esımin haftda yalnız bi gün izni var.neresinden tutarsan tut elinde kalıyo yani. ben de senin baktgn taraftan cok baktm ama kaldramayacgm bi yük bu

O kadar küçükse görümceniz köyde nasıl bakacak bakamayacak durumda olsa köyde nedne tek bıraksınlar görümcenizle. Size ömür boyu bakın diyen yok ki. Belki 1 hafta kalacak yani sonra da köye götürecek eşiniz 2-3 gün yıllık izin alabilir ne var ki insaf kadın hasta. 8 saat yolun nesi 500 tutacak kaldı ki tutsa ne olur yok bana düğünümde yardım etmediler yok ben de etmem bencillik değil mi. Sizin kendi babaanneniz olsa talep etse aynısını mı yapardınız.

Hani birkaç ay kalır tamam derim ki olmaz ama zaten kadın köye gidecek aylarca kalmayacak neyini kaldıramayacaksınız Allah hastalıkla sınamasın o zaman sizi kaldıramazsınız çünkü dimi. Keşke benim babaannem anneanne dedem hayatta olsaydı uykusuz kalsaydım ama baksaydım eşinizin ailesi sizinde aileniz empati kurun biraz 7 ayda neyindne bıktınız daha bir kere işleri düşmüş sanki hep sizin başınıza kalıyor gibi sabrım kalmadı diyorsunuz. Bugünün genci yarının yaşlısı bunu da unutmayın. Kimseye işiniz düşmez inşallah günün birinde

sanırım o yorumu yapan kaynanan ya da amcaların eşlerinden biri :KK70:

Pardon? siz benim yorumuma neden karışıyorsunuz da dalga geçiyorsunuz? ben dalga geçecek birşey göremiyorum. Hal vermedim diye akrabalardan biri mi oldum. Allah aşkına ne zaman bu kadar vicdan yoksunu olduk ya torunu o insan ve bir şey bile istemeyecek öyle mi belki de günleri sayılı kadının hani tutup onun başına da kalmıyor görümce var zaten o bütün gün zaten çalışıyor gelecek zaten eşi de gelecek onun ilgileneceği birşey olmayacak belki eşi gelene kadar idare eder olay bu 1 hafta sonra da zaten köye götürecek 500 tl ile mi batacaklar nedir yani.

Alt tarafı 1 ay eksiye girerler telafisi olur ama einin vicdan azabı çekmesinden iyidir değil mi. Eşimin izni bir gün yok götüremez yıllık izin denen birşey var. Ama kendi kanı canı olsa öyle demez konu sahibi. Herkes birgün yaşlanacak gerçekten insan torunundan bile birşey isteyemeyecekse ölsün nedir bu katılık daha 7 ayda hemde ilk defa dara düşüp birşey istenmiş nasıl sabrı kalmamış?

O kadar küçükse görümceniz köyde nasıl bakacak bakamayacak durumda olsa köyde nedne tek bıraksınlar görümcenizle. Size ömür boyu bakın diyen yok ki. Belki 1 hafta kalacak yani sonra da köye götürecek eşiniz 2-3 gün yıllık izin alabilir ne var ki insaf kadın hasta. 8 saat yolun nesi 500 tutacak kaldı ki tutsa ne olur yok bana düğünümde yardım etmediler yok ben de etmem bencillik değil mi. Sizin kendi babaanneniz olsa talep etse aynısını mı yapardınız.

Hani birkaç ay kalır tamam derim ki olmaz ama zaten kadın köye gidecek aylarca kalmayacak neyini kaldıramayacaksınız Allah hastalıkla sınamasın o zaman sizi kaldıramazsınız çünkü dimi. Keşke benim babaannem anneanne dedem hayatta olsaydı uykusuz kalsaydım ama baksaydım eşinizin ailesi sizinde aileniz empati kurun biraz 7 ayda neyindne bıktınız daha bir kere işleri düşmüş sanki hep sizin başınıza kalıyor gibi sabrım kalmadı diyorsunuz. Bugünün genci yarının yaşlısı bunu da unutmayın. Kimseye işiniz düşmez inşallah günün birinde
kardesim köyde kaynanam da var. o bakıyo. kayınpederimde var. ben izin alamam bunun için.

a
Pardon? siz benim yorumuma neden karışıyorsunuz da dalga geçiyorsunuz? ben dalga geçecek birşey göremiyorum. Hal vermedim diye akrabalardan biri mi oldum. Allah aşkına ne zaman bu kadar vicdan yoksunu olduk ya torunu o insan ve bir şey bile istemeyecek öyle mi belki de günleri sayılı kadının hani tutup onun başına da kalmıyor görümce var zaten o bütün gün zaten çalışıyor gelecek zaten eşi de gelecek onun ilgileneceği birşey olmayacak belki eşi gelene kadar idare eder olay bu 1 hafta sonra da zaten köye götürecek 500 tl ile mi batacaklar nedir yani.

Alt tarafı 1 ay eksiye girerler telafisi olur ama einin vicdan azabı çekmesinden iyidir değil mi. Eşimin izni bir gün yok götüremez yıllık izin denen birşey var. Ama kendi kanı canı olsa öyle demez konu sahibi. Herkes birgün yaşlanacak gerçekten insan torunundan bile birşey isteyemeyecekse ölsün nedir bu katılık daha 7 ayda hemde ilk defa dara düşüp birşey istenmiş nasıl sabrı kalmamış?
ayrıca beni ne kadar tanıyosun da kendi canı olsa öyle yapar falan diyosun

Çalışan insan olunca zor hani evde olsan bir hafta tolere edersinde hic kolay değil insan çalışınca eve gelip yorgun argın bı uzanmak ister tabi işiniz zor Allah yardım etsin.

sizde vicdan var bizim kalbimiz kara zaten. nefes darlgı var her gece hastane de kadın canim kardesim. ben sabah 7 aksam 6 calısıyorum. görümcem tek basına bakamaz o benden kücük zaten. yolda bu kadına bisey olsa naparım ben. ayrıca evet o kadar dardayız. ve memleket 8 saat.esımin haftda yalnız bi gün izni var.neresinden tutarsan tut elinde kalıyo yani. ben de senin baktgn taraftan cok baktm ama kaldramayacgm bi yük bu
Şekerim o kadar oğlu kızı varken neden yeni evlilere veriyorlar ?
Eşiniz Köye götürsün sonuçta bahanesi insanlık namına Ama sizde uzun zaman duracaksa çok zorlanırsın .

İsterseniz 10 senelik gelin olun eşinizin babaannesine bakmak zorunda değilsiniz. İnsanlık yapıp içinizden gelebilir o ayrı ama zorunda değilsiniz. Sindirilmeye çalışılıyorsunuz görümce de gitsin aartık eşinize direk söyleyin. Eviniz bakım evi değil.

Keşke benim babaannem de yaşasaydı da sırtımda taşısaydım .. o ve dedem ilkokula kadar bana çok iyi baktılar . Bunun için eşimle bile kötü olurdum .ama babaannemin ihtiyacı yoktu . Maddi durumu iyiydi ,evi vardı .herseyini kendi halletmeye çalışırdı .babam ,amcalarım ve halam hastane işlerini hallederildi . Bigün hastaneye yattı , astımı ilerlemiş ,çıkar sandık .. halbuki gizli kanser bütün vücudunu sarmış .. cikamadi. . Yeni ameliyat olmuştum ,2.günümdü. iyi misin diye aradığımda karşıma çıkan ses ve duyduklarım bütün çocukluğumu aldı götürdü . Oğlunun acısını görmek istemediği için erken gitmeye karar vermiş benim pamuğum . Oğlu da ondan sonra gitti . Bütün dünyamı kararttilar. .bi anda babasının nazlı kızı öldü, yerine yaşlı ,ruhsuz bir kadın geldi . .. belki esin de babaannesine sıkı bir bağla bağlıdır ve kabul etmeyecegini bildiği için senden kaciyordur. .doğru değil tabi ki ,senin fikrini de alması gerekir ama 7 ayda bıkmak , hem ne kadar ömrü kalmış bilmediğin bir kadın için bu kadar katı olmak ...bilemedim .. ben pamuğum için dünyaları yakardım ,bıraktı gitti ,gittiği yerden donulmuyor da ,şimdi yaksam ne yakmasam ne ..bence biraz daha sabırlı davran ..oğulları varken bakimı sana düşmez ama evine gelmiş ne yapabilirsin ? Kolaylıklar diliyorum ,umarım bir çıkar yol bulunur .. yazık onun dogurduklarina da ..etme bulma dünyası ..

Ben olsam kabul etmem.
Ara ara yazıyorum. Babaannem 35 senedir annemle yaşıyor. Babam çok yoğun çalışırdı. Babaannem hasta olunca, hastane işi için, devlet dairesi işi için, şehir dışına gitmesi gerekiyorsa hep hep annem ya da biz hallederdik. Babam daha bi kere hastaneye götürmemiştir. Bigün isyan ettim. Annem sabah hastaneye gitmesi gerekiyor yarın sen götür dedi. Tamam dedim. Ertesi gün oldu aradım halamın amcamın çocuklarını ben götüremiyorum işim var siz götürün dedim. Şirret bi halam var hemen carladı. Ne demek benim çocuğum nasıl götürsün dedi ki çocuğu benimle yaşıt. İşteeeee o zaman dedim. Beni bu kadın mı doğurdu. Tamam bizle kalıyor buna bile şükretmeniz gerekirken her işi de bize yıkıyorsunuz dedim. Madem ben götürebiliyorum o zaman senin çocuğunda götürebilir dedim. O zaman sen götüreceksin dedim. Götürmüyorum dedim. Telefon açıktı döndüm babaanneme dedim. Bak bak işte kızların oğlun seni bu kadar düşünüyor dedim. Umurlarında bile değilsin. Ölsen dönüp bakmazlar dedim. Halam şokk. Mecbur geldi götürdü. Akşamına geri getirdi. Kapıda dedim. Daha kendi anneni bir gece bile evinde ağırlamıyorsun koptur koptum geri getirdin.
Yaaaa... adamın anası bakmıyor köye götürmüyor torununa söylüyor. Köye gidecekse kendi götürsün. Ara kayınvalideni yengeleri söyle. Bu ne rahatlık

Back
X