böyle giderse kafayı yiyecegim!

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
kızlar selamlar
biz eşimle 24 yaşında ailesinden akrabasından ne dügün ne nişan destek görmeyip dügünümüzü yaptık. eşimin istanbulda 3 amca 2 halası kuzenleri ablası falan var.biz de işimiz geregi istanbula 2 saat mesafe de bi ılde yasıyoruz. eşimin babanesi var 86 yaşında bakılması gereken. normalde köyde kaynanamla yaşıyorlar yıllardır. bu sene istanbula götürdüler rahatsızlanınca hastane yakın diye.bi hafta birinde bi hafta birinde kaldı. gecen bi ziyarete gttigimizde ikimizde çalişıyoruz nasıl bakarız düşünmeden babanesine bizle gelmeyi teklif etti. kadın evde yalnz bile kalamıyor.cok kızdım eşime.ama kötü gelin oldum elim ya. dün akşam istanbulda yengeler biyere toplanmış eşimi aradılar hal hatır soruldu babane aldı telefonu.oglum gel beni al biraz sende durayım beni köye götür diye. nefes darlıgı var her gece hastanede kadın. yolda bişey olsa naparız bilmiyorum. maddi açidan baya dardayız köye gtmemiz 500 lirayı gecer. ki bu istanbuldakilerden nişanlıyken eşim dara düsüp yardım istedgnde kimseden ne maddi ne manevi zerre yardım gelmedi,esim herseylerine koşarken... eşimle bu durumu konustum götürmeni istemiyorum ben çalısıyorum bakamam ki dedim benimle konuşmaktan kacıyo. gormcem 1 aydır bende babanesiyle köye gtcek bizde bekliyor 7 aylık evliyim daha ,ozel hayatım kalmadi eşime ima ediyorum yoruldum sıkıldım diye zerre umuru degil.napacagım inanın bilmiyorum

bu gibi durumlarda inada binmemek gerek , siz çalışıyorsunuz üstünüze kaldıramayacağınız yükler almayın, eminim çok becerikli bir bayan olduğunuz için eşiniz sizin fikrinizi almadan sormuştur. Eşinizle Yüz göz olmadan istemediğinizi belli etmeden aslında camım çok iyi olur ama ikimizde işteyiz evde tek başına bir şey olursa ömür boyu kendimi suçlu hissederim vb şeylerle süreci uzatın. Asla yok demeyin yarın önünüze yol vergi olarak geri döner.Sevgiyle kalın

bu gibi durumlarda inada binmemek gerek , siz çalışıyorsunuz üstünüze kaldıramayacağınız yükler almayın, eminim çok becerikli bir bayan olduğunuz için eşiniz sizin fikrinizi almadan sormuştur. Eşinizle Yüz göz olmadan istemediğinizi belli etmeden aslında camım çok iyi olur ama ikimizde işteyiz evde tek başına bir şey olursa ömür boyu kendimi suçlu hissederim vb şeylerle süreci uzatın. Asla yok demeyin yarın önünüze yol vergi olarak geri döner.Sevgiyle kalın
sabrım kalmadı .

Hanımefendi bu hastalık böyle durumlarda hesap yapılmaz babaanne ne yapsın yardım etmedilerse yani ayrıca köye gitmek neden 500 tl tutuyor nerede bu köy? zaten görümceniz sizdeymiş babaanneyle gitmek için köye, sizde kaldığı mesela 1 hafta süresinde zaten görümcen ilgilenecek sonra da eşin köye götürüp bırakacak sizlik birşey yok yani o kadar mı dardasınız.

Bu kadar mı vicdansız olduk küçük hesaplar yapıyoruz kadın yaşlı ne olacağı belli değil zaten daha 7 aylık evlilikte ilk olayda hastalıkta böyle yapıop sabrım kalmadı demek enteresan sanki senelerdir evlisiniz de senelerdir sizin başınızda gibi konuşuyorsunuz

Hanımefendi bu hastalık böyle durumlarda hesap yapılmaz babaanne ne yapsın yardım etmedilerse yani ayrıca köye gitmek neden 500 tl tutuyor nerede bu köy? zaten görümceniz sizdeymiş babaanneyle gitmek için köye, sizde kaldığı mesela 1 hafta süresinde zaten görümcen ilgilenecek sonra da eşin köye götürüp bırakacak sizlik birşey yok yani o kadar mı dardasınız.

Bu kadar mı vicdansız olduk küçük hesaplar yapıyoruz kadın yaşlı ne olacağı belli değil zaten daha 7 aylık evlilikte ilk olayda hastalıkta böyle yapıop sabrım kalmadı demek enteresan sanki senelerdir evlisiniz de senelerdir sizin başınızda gibi konuşuyorsunuz
sizde vicdan var bizim kalbimiz kara zaten. nefes darlgı var her gece hastane de kadın canim kardesim. ben sabah 7 aksam 6 calısıyorum. görümcem tek basına bakamaz o benden kücük zaten. yolda bu kadına bisey olsa naparım ben. ayrıca evet o kadar dardayız. ve memleket 8 saat.esımin haftda yalnız bi gün izni var.neresinden tutarsan tut elinde kalıyo yani. ben de senin baktgn taraftan cok baktm ama kaldramayacgm bi yük bu

okadar amcası halası varken size düşmez hiç bir maddi manevi mecburıyetiniz yok köyede gidecekse oğulları kızları aralarında para toplasın görümcende götürsün nedir bu arkadaş millete yıkılmak

sizde vicdan var bizim kalbimiz kara zaten. nefes darlgı var her gece hastane de kadın canim kardesim. ben sabah 7 aksam 6 calısıyorum. görümcem tek basına bakamaz o benden kücük zaten. yolda bu kadına bisey olsa naparım ben. ayrıca evet o kadar dardayız. ve memleket 8 saat.esımin haftda yalnız bi gün izni var.neresinden tutarsan tut elinde kalıyo yani. ben de senin baktgn taraftan cok baktm ama kaldramayacgm bi yük bu
sanırım o yorumu yapan kaynanan ya da amcaların eşlerinden biri :D

Siz o ortamda "babanne biz bütün gün işteyiz yalnız olmaz evde hastasın" demediniz mi?
Eğer ille de gelcem diyorsa gelsin kalsın sonra götürsün eşiniz köyüne. 500tl tutmaz abartıyorsunuz.
Siz olağan hayatınıza devam edin. Yaşlı kadın kırmayın şurada kaç yıl daha yaşar ki..

Siz o ortamda "babanne biz bütün gün işteyiz yalnız olmaz evde hastasın" demediniz mi?
Eğer ille de gelcem diyorsa gelsin kalsın sonra götürsün eşiniz köyüne. 500tl tutmaz abartıyorsunuz.
Siz olağan hayatınıza devam edin. Yaşlı kadın kırmayın şurada kaç yıl daha yaşar ki..
otobüsle gitmeyecek ki. esim arabyla götrcek. yolu bile bulamaz eşim ben yanında oturup navigasyon acmazsam .

otobüsle gitmeyecek ki. esim arabyla götrcek. yolu bile bulamaz eşim ben yanında oturup navigasyon acmazsam .

Araba kısmını anladım zaten de eşiniz çekeceği çileye razı boşverin ya. Biz ne dersek boş bazen erkeklerin böyle derslere ihtiyacı oluyor. 5 yılda anladım bunu :)

Eşiniz navigasyonu neden kendisi açamıyor?

Ya da köye siz götürmeyin söylesin eşiniz işlerim var izin alamam diye sizde kalsın sonra müsait olan götürsün..
Yaşlılar çocuk gibiler tutturuyorlar işte..

nasıl karısmayayım eşimle buz gbiyiz.daha yeni evliyiz ya bız. ne konuşmaktan anlıyo ne bişeyden
Karışıncada yine buz gibi oluyosunuz.
Hani olduda getirirse sorumlulugunu üstlenmezsiniz.

Eşinizin anlaması cok zor. Çünkü onlar farklı pencereden bakıyor maalesef.
Oysaki sen çalışıyosun.

k
Araba kısmını anladım zaten de eşiniz çekeceği çileye razı boşverin ya. Biz ne dersek boş bazen erkeklerin böyle derslere ihtiyacı oluyor. 5 yılda anladım bunu :)

Eşiniz navigasyonu neden kendisi açamıyor?

Ya da köye siz götürmeyin söylesin eşiniz işlerim var izin alamam diye sizde kalsın sonra müsait olan götürsün..
Yaşlılar çocuk gibiler tutturuyorlar işte..
tutturan yaşlıyı yönlendirenler.yaşlı degil ki.

Bende siz kariamayin diyenleri anlamiyorum. Kadinin kendi evine gelecek misafire nasil karismasin yahu ?

Konu sahibi istemediginizi acik acik soyleyin. Gerekirse bir kac gun ailenizin yanina gidin sizde.

Ben olsam Allah rızası için der, evime gelmesine de köye götürülmesine de ses etmezdim. Yaşlı ve hasta bir kadın. Eşiniz için de kıymetlidir mutlaka. Tamam amcalar halalar baksa daha iyi ama bu kadar olay yapılacak bir şey yok bence.
Eşiniz size işten ayrılıp babaanneme bak demiyor anladığım kadarıyla. Evde veya hastanede bakım planını sizi işin içine katmadan eşinizin yapması lazım.
Görümcenin sizde yatılı kalması ise saçmalık yeni evlendiğiniz için. Köye gidecekse de binsin gitsin otobüsle.
Köye görümce de gelecekse navigasyonu o takip etsin eşiniz de takip edemiyorsa.

Back
X