• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

böyle hikayeleri duydukca korkuyorum

Sevmek,evlenmek kadar ayrılmakda doğal bir olaydır.
Bu kadar korkmanın bir anlamı yok
hayatı karşılıklı eziyete dönüştürmektense ayrılmak daha mantıklı...

insanlar 10 yıllık hatta 20 yıllık evliliklerini bitiriyolar, 2 yıllık ilişkilerin sonlanması bi tarafa..
ama bencede günümüzde ilişkilerin bu kadar kolay sonlanmasının nedeni tahammülsüzlük ve bencillik..
bu ikisi son zamanlarda insanlarda o kadar çok kendini gösteriyoki..
ilişkinin iki tarafı da benim dediğim olsun, beni anlasın, bana hoşgörülü davransın gibi BENli cümleleri kullanıyolar yanlızca..
kimse karşısındaki için fedakarlık yapmıyo kolay kolay, sadece yaptığını zannediyo..
birde en ufak bi hatada tahammülsüzlük edip siliveriyo karşısındakini..
eve geç geldi; boşanayım,
annesinin tarafını tuttu; boşanayım,
bana ev temizle dedi diye boşanmayı düşüneni bile gördüm ben bu forumda..
bu tarz şeyler oluncada ne evlilik kalıyo ne ilişki ne de sevgi ve saygı..

batıdan daha gelişmiş, daha önde olduğumuz bir tek aile kurumumuz vardı.malesef onda da artık batılılaşmaya başladık.çekemem,katlanamam,ekonomik özgürlüğüm var yollarım gider demeler...evlilik zor iş yürütebilmek artık herkesin harcı değil.eskiden boşananlar parmakla gösterilirdi.şimdiyse evliliği yürütenler azaldıkça azalıyor.korkuyorum çocuklarımızdan,yeni nesilden...gelecek bize neleri getirecek düşünmek bile istemiyorum....

insanlar 10 yıllık hatta 20 yıllık evliliklerini bitiriyolar, 2 yıllık ilişkilerin sonlanması bi tarafa..
ama bencede günümüzde ilişkilerin bu kadar kolay sonlanmasının nedeni tahammülsüzlük ve bencillik..
bu ikisi son zamanlarda insanlarda o kadar çok kendini gösteriyoki..
ilişkinin iki tarafı da benim dediğim olsun, beni anlasın, bana hoşgörülü davransın gibi BENli cümleleri kullanıyolar yanlızca..
kimse karşısındaki için fedakarlık yapmıyo kolay kolay, sadece yaptığını zannediyo..
birde en ufak bi hatada tahammülsüzlük edip siliveriyo karşısındakini..
eve geç geldi; boşanayım,
annesinin tarafını tuttu; boşanayım,
bana ev temizle dedi diye boşanmayı düşüneni bile gördüm ben bu forumda..
bu tarz şeyler oluncada ne evlilik kalıyo ne ilişki ne de sevgi ve saygı..

aynen katılıyorum hep BEN demekden oluyo...:19:bencillik

batıdan daha gelişmiş, daha önde olduğumuz bir tek aile kurumumuz vardı.malesef onda da artık batılılaşmaya başladık.çekemem,katlanamam,ekonomik özgürlüğüm var yollarım gider demeler...evlilik zor iş yürütebilmek artık herkesin harcı değil.eskiden boşananlar parmakla gösterilirdi.şimdiyse evliliği yürütenler azaldıkça azalıyor.korkuyorum çocuklarımızdan,yeni nesilden...gelecek bize neleri getirecek düşünmek bile istemiyorum....

bende bunu söylemek istedim korkuyorum:(. burda bile açılan topiklerde ' kızlar nişanlım söyle yaptı, sevgilim böle yaptı napım' hemen karşıdaki ' yolver gitsin onumu çekecen ' diyo okadar sabrımız kalmamış...

10 sene cıktık 2 senedir evliyiz 12 sene oldu cnm. allaha şükür dünyanın en iyi adamını buldum .lisede tanıştık hiçde ayrılmadık keşke daha öncede tanısaydım. alllahımın bana hayata hediyesi

çok mutlu oldum canım:nazar: ALLAHIM bozmasın. 12 sene dile kolay:nazar::nazar:

canım, illa ki erkek için değil kadın için de geçerli... 2 yıl 10 yıl...bitebilir ilişkiler. eğer geçrekten elinden geleni yapmış ve gene de kurtaramamışsa düşünmezsin zaten eskiyi, önüne bakarsın. o yüzden ayrılık kararı iyi düşünüp verilmeli. kimse vazgeçilmez değil. 1.5 senelik evliyim. huzurluyum. büyük aşkla evlendik. eşimi seviyorum, seviliyorum tanışmamız 5 seneyi geçiyor. ama bu durumda bile eşim için "ondan vazgeçemem" demem. Allah vermesin ama bana bir saygısızlığı olur bir şey olur... yani her şey bizim için. ya bir gün birine aşık olur. gelip bana dürüstçe ayrılalım der.... bunlar kader.. kimse, kimse için onsuz yaşayamam dememeli... bu sevginin göstergesi değil zaten garip bir bağımlılık hissi o kadar....

bir insanı seviyorsan, iyi niyetinden eminsen, güveniyorsan, karşılıklı devam etmeyi de istediğiniz sürece ayrılmazsınız. aşk bugün olur yarın biter... ama bu dediklerim varsa bir bakışı ile yeniden aşık olursun, yeniden elini tutunca heycanlanırsın... ama arada saygısızlık yapılmışsa, aşkından ölsen de yarın nefrete döner...

sevgilini çok sevmeye devam et. ama onsuz da yapabileceğini unutma. kimseyi dünyanın merkezi yapma ve unutma ki erkekle kovalamayı sever. kadın ne kadar erkeğe bağlıysa erkek o kadar salar ilişkisini ve kendini. evlenince erkeğin değişmesi de bundan. nikah ile kovalama dertleri bitiyor ve sıkılıyorlar.

çok güzel çok anlamlı bi şekilde özetlemişsin. haklısın galiba onları dünyamızın merkezi yapıyoruz. çok güçlü bi kadınsınız bunu hissettim. tşkler:32:

2007 den beridir tanıyorum eşimi 5 aydır da evliyim...Kim isterki emek verdiği ilişkiyi bitirmeyi ama verilen emeklere rağmen karşındaki gelecek hakkında sana umut veremiyorsa yapacak çok fazla birşey yok bence ayrılıktan başka...

insanlar 20 yıllık çocuklarının babası kocalarından ayrılıyor, rutin hayatına devam ediyor; sen 5 yıllık ilişki nasıl biter diye mi hayretler içinde kalıyosun..

2007 den beridir tanıyorum eşimi 5 aydır da evliyim...Kim isterki emek verdiği ilişkiyi bitirmeyi ama verilen emeklere rağmen karşındaki gelecek hakkında sana umut veremiyorsa yapacak çok fazla birşey yok bence ayrılıktan başka...

işte bende onu soruyorum nasıl olurda 5 senede insan karşındakine umut vermez.. veriyo tabiki ama bi andada silebiliyo

insanlar 20 yıllık çocuklarının babası kocalarından ayrılıyor, rutin hayatına devam ediyor; sen 5 yıllık ilişki nasıl biter diye mi hayretler içinde kalıyosun..

bitek 5 senelikden bahsetmiyorum. seninde degin gibi 20 yıllık ilişkilerdden de bahsediyorum. nasıl unutuluyor diye soruyorum. buda benö hayretlenmeme yetiyo saten

biraz sanki insanları suçlar gibi bi yazı olmuş...
sen kendi adına eminsen korkacak bişey yoksa boşuna düşünme bunları..
ama hayat insana öyle şeyler getirirki değil 7-8 yıl 26 yıl sonra bile bitmesi gerekirse biter..kimse istemez ayrılmak emek verdiği kişiyle..
yaşananlar tabiki unutulmaz ama yaşanmış paylaşılmış şeyler var diye kimse kendine eziyet etmez...
anlamıyorum derken yaşamadığın için anlamıyorsun..
dilerim hiçbizaman anlamazsın

ben de böyle düşünüyorum yaşanmışlıklar var diye tükenmiş bişeyi devam ettirmeye çalışmak yanlış gelir bana...cümle ne kadar uzun ne kadar anlamlı olursa olsun noktadan sonra daima büyük harfla başlanır....niclik değil nitelik önemlidir...bitmişse yaşananlardan alman gerekenleri cebine koyup yola devam etmeli...

işte bende onu soruyorum nasıl olurda 5 senede insan karşındakine umut vermez.. veriyo tabiki ama bi andada silebiliyo

Şu an sevdiğinle evlilik sürecine girseniz ve sana istediklerini veremese ve senin isteklerini(maddi manevi) karşılamak içinde çaba göstermese,bende böyle ister devam edersin istersen de buna katlanırsın dese vazgeçemezmisin.Tahminimce yaşınız küçük görmüşlükleriniz az...

Şu an sevdiğinle evlilik sürecine girseniz ve sana istediklerini veremese ve senin isteklerini(maddi manevi) karşılamak içinde çaba göstermese,bende böyle ister devam edersin istersen de buna katlanırsın dese vazgeçemezmisin.Tahminimce yaşınız küçük görmüşlükleriniz az...

3 ay sonra 20 yaşına girecegim. evet yaşanmışlıklarım az haklısınız sadece bikere birine aşık oldum ve suan onunla nişanlıyım

gün geliyo öyle şeyler yaşanıyo ki bir anda silip atmak zorunda kalıyosun.ama şu var siliyosun da izi kalıyo işte.
bende de iz bırakıcak kadar ciddi bi olay hiç olmadı ama olabilir hayat bu...yarının garantisi yok

hiç kimse vazgeçilmez değildir,zaten sona gelinmişse birikimler patlamış,saygı,sevgi bitmiş demektir.
o yüzden insan körü körüne bağlanmamalı,hayatta her şeye hazırlıklı olmalı ,yok benim başıma gelmez denmemeli,
hayat bu neleri götürüp neleri getireceği hiç belli olmuyor.

Back
X