Böyle olmamın sebebi ne ?

Plutonn0508

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2018
343
182
33
24 yıllık hayatımda hep depresiftim. Hala öyleyim. Yüzüme duruşuma yansıyor. 4 aydır bir işte çalışıyorum. İnsanlarla iletişim kuramıyorum. Konuşurken konuşamıyorum. Karşımdaki şaşkın şaşkın bakıyor ben konuşurken. Severek gidiyorum işe başarma isteğiyle. Ama bana sen burayı sevmedin mı öyle gözukuyorsun . Beni beğenmiyorlar. Benimle aynı zamanda işe başlayan biri benden daha iyi konuma geliyor. Daha alışmış hakim olarak yorumlanıyor. Ama ben??? Çöp gibi hissediyorum. Bugün hep ağladım. Ben hiçbir şeyi beceremiyorum. Ve sanki korkuyor gibi heyecanlı konuşuyorum ya da yutuyorum. Ya da saçma mantıksız düşünüp konuşuyorum. Bu bana okul hayatında da ilkokuldan beri yıllarca dert oldu. Arkadaş edinemedim hiç samimi. Ortamlarda gülüp gulduremedim. Ortam insanı sevilen insan birinin arkadaşım dediği olamadım. Hep sen neden böylesin neden böyle duruyorsun onun gibi olsana dik dursana bu tepkileri aldim. Sessiz damgası daha 6 yaşında yapıştı benliğime. O sessiz. O öyle. O böyle. Bu kız niye böyle duruyor. Bi düğüne gitsem. Dedikodumu yaptılar. Yüzüme bakarak baka. Hep ağladım. İşe başladım hiç değişmedi tepkiler şimdi daha zoruma gidiyor bu yaşımda bu tepkilere maruz kalmak böyle görülmek. Senin elinde diyeceksiniz. Ama ben yapamadım. Başaramadım. Olmuyor. İstifa etmeyi düşünüyorum. Canıma tak diyor. Böyle olmamın sebebi ne ? Umarım anlatabilmişimdir sorunumu. Liseyi de üniversiteyi de yurtta kalarak ailemden uzakta okudum.

Son düzenleme:
Yüzünüz güleç olursa hem daha mutlu olur hem de insanlara pozitif enerji verirsiniz. Ben böyleyim demeyin, kendinizi değiştirmek sizin elinizde.
Gulmekle bitiyor mu yani iletişim kuramadiğimdan konuşurken kekelediğimden pisirik duruşumdan bahsediyorum. Ben yıllarca değiştiremedim.

İlk olarak karakteriniz etki ediyor. Sessiz, içine kapalı bir yapınız var belli ki. Bu duruma iyi/kötü nitelendirmesi yapamayız. İkincisi ise ailenizdeki problemlerden bahsetmişsiniz. Hepimizin çocukken yaşadıkları ileriki hayatımıza bir şekilde yansıyor. Anne babanın kavgası sizin bilinçaltınızda yer etmiş olmalı ve davranışlarınızda da etkilidir. Terapi alabilirsiniz. İşinizden istifa etmemenizi öneriyorum.

Gulmekle bitiyor mu yani iletişim kuramadiğimdan konuşurken kekelediğimden pisirik duruşumdan bahsediyorum. Ben yıllarca değiştiremedim.
İyi de hemşire olmuşsanız demekki o kadar da pısırık değilsiniz. Psikolojik destek alın o zaman.

İşte diyor ya çocuklar için boşanmıyoruz en büyük hata burada
Bir uzmandan yardım alsan sana iyi geleceğini düşünüyorum
Birde insanların sana bakış açısı senin kendine baktığın gibidir
Sev kendini sevsinler seni:)
Bugün bana gün boyu aynı yerde olduğum biri çıkışta iğrenerek süzdü. Gün içinde de hep süzüyordu ama çıkışta da öyle olunca zoruma gitti.

Ben çekingenim, ben utangaçım, özgüvenim düşük, insanlar benden nefret ediyor vs lafları tekrar etmeyi bırak bi önce.söyleye söyleye değiştiremiyor insan.
Gülümse, sohbet edemesen de devam et konuşmaya, hata yqpıyorsan da önce sen gül, sen dalga geç kendinle insanlara fırsat vermeden.
Bir de sana nefret ederek baktıklarını düşünme
Tanımadığın insanın bakışını da bilmezsin ki
Belki içinden güzel şeyler geçerek bakıyor o anda.
İnan kimse dışardan göründüğü gibi ultra özgüven yüklü değil.
Ama kimse çaktırmıyor.
Kendi halini komplekse, milleti ezmekle örtbas ediyor.

Bugün bana gün boyu aynı yerde olduğum biri çıkışta iğrenerek süzdü. Gün içinde de hep süzüyordu ama çıkışta da öyle olunca zoruma gitti.
İnsanların düşüncesini kendine mal etme onun ne düşündüğü onunla ilgilir
O öyle düşündü diye öyle olmak zorunda değilsin

Hassas ruhlu bir insansın tıpkı ben gibi. Yavaş yavaş bu durumu aşmaya çalıştım . Ve şunu farkettim karşındakini -ego sahibi olan birini - ne kadar ezersen o kadar kıymetli oluyorsun . Çat çat konuş düşünmeden konuş böyle insanlara . Deveyye diken yaranıyor diye bir söz vardır . bu zamanda böyle .

Hassas ruhlu bir insansın tıpkı ben gibi. Yavaş yavaş bu durumu aşmaya çalıştım . Ve şunu farkettim karşındakini -ego sahibi olan birini - ne kadar ezersen o kadar kıymetli oluyorsun . Çat çat konuş düşünmeden konuş böyle insanlara . Deveyye diken yaranıyor diye bir söz vardır . bu zamanda böyle .
Ses tonum pisirik eğilir gibi korkak çıkıyor. Ben konuşunca herkes sözümü tekrarlatiyor bu bile kanıtlıyor nasıl olduğumu..

Kimseyle yakınlık kurmadıgın için insanlar seni kendini begenmiş sanıyordur ondan öyle bakıyorlardır bence bi ayna karsısında falan alıştırma yap konuş kendi kendine halledersin umarım.

Kimseyle yakınlık kurmadıgın için insanlar seni kendini begenmiş sanıyordur ondan öyle bakıyorlardır bence bi ayna karsısında falan alıştırma yap konuş kendi kendine halledersin umarım.
Keşke öyle sansalardi. Ama pisirik durduğumu çok kişi söyledi. O yüzden bakıyorlar.

İnsan her şeye rağmen gülebilmeli.
Gülmek için mutlu olmayı bekleme. Sadece gül. Hem zamanla kendini daha pozitif hissedersin hem de dışarıya pozitiflik bir enerji yayarsın.

Ne kaybedeceksin ? Daha kaç yıl yaşayacaksın ? İnsanların hakkında ne düşündüğünü umursayarak yıllarını heba edip toprağın altına mı gireceksin ? Sen kendini yıpratırken onlar hayatlarını yaşıyor hırslan artık .

Nasıl ki onlar seni düşünmüyorsa sende onları düşünme . Yeri gelince bağır yeri gelince sev yeri gelince yerin dibine sok karşındakini . İnan hiçkimse senden kıymetli değil . Hele ki sana kötü hissettiren birileri

Back
X