böyle rahat insanlar görmedim

Eşiniz size yardımcı oluyor mu , misafir ağırlarken yemek,bulaşık , masa hazırlamak gibi?
Şayet bunları yapmiyorsa yardım isteyin çünkü misafirleriniz (hoş misafir değil ev sahibi olmuşlar hep sizdeler) bi işin ucundan tutmuyormuş.
Ben yerinizde olsam eşimden yardım isterdim.
Salata , masayı toplamak, , bulaşıkları yerlestirmek gibi konularda. Çok yorulduğumu dile getirirdim her fırsatta. Eşiminde misafir ağırlamaktan nasibini alıp çözüm aramasını sağlardım.
İşiniz çok zor, ne diyim.

Zor bi durum.
Eşiniz uygun bir dille söylemeyi denese...
Siz de ağırlarken gönülsüz ağırladığınızı belli etseniz

bir iki üç.. üçten fazla sustuysan ayıkla pirincin taşını.. hele ki eşin çekinik kalıyorsa...ben olsam hallederim. yani laftan da anlamıyorlar mı? denedin mi söylemeyi?

Semt neresiydi sizin
Beleş pansiyon lazım olursa bizde uğrayalım ?

Sen mi çok sabırlısın ben mi tahammülsüzüm bilemiyorum da
Gündüz oturmasına bile sülalece gelinmesine kızıyorum ben
Sen millete yatak serip bi de üstüne soğuk odada yatıyosun :53: ellerini bişeye sürmüyolar el pençe divan duruyosun :53:

sen git yerleş yada kayınvalidene söyle anne bu hafta cok hastayım yada git kendi annene gelemesinler kusura bakmada misafir ağırlayacak kuvvetim yok fln de hakikaten pozdan yat bi kaç gün

bence onlara iş yıkarsan bir süre ellerini eteklerini çekerler. sofra toplat, bulaşığa yardım ettir. hatta geldiklerinde hazır yemek bulamasınlar; sen yavaaaş yavaaaşş yemek yap..

bence onlara iş yıkarsan bir süre ellerini eteklerini çekerler. sofra toplat, bulaşığa yardım ettir. hatta geldiklerinde hazır yemek bulamasınlar; sen yavaaaş yavaaaşş yemek yap..

bence temizlik yaptırsın.. arayıp gelecek kadar düşüncelilerse hımm ben de temizlik yapacaktım. gelin süpürülecek silinecek camlar kapılar yardım edersiniz artık desin. tabi gündüzden geleceklerse..

akşama geleceğiz diyorlarsa gündüz işte temizlik yapıyorum. akşama da vitrinlerin tozu veya mutfak banyo fayansları silecektim siz onları yaparsınız ben de yemek yaparım desin..:)

o kadar iş yapıyorlar bir yemek de verilir yesinler..

ne kadar iş o kadar köfte derler ya..

akşam temizlik mi yapın derlerse evet yapılmaz ama siz geliyorsunuz ya yardım edeceksiniz ya üç koldan temizleriz.. nevresimler çamaşırları ütületmeyi de unutma..

valla sadece bir konuşmanızda bunu söyleyin.. bir daha gelmezler.....herhalde..

yorumları okumadım bilmiyorum bunu tavsiye eden oldumu?
Eşinle anlaş eğer anlayışlı biriyse, onlar geleceği zaman haber veriyorlarsa biyere gidiyoruz diyin, vermiyolarsa da biz bi yere davetliyiz diyip pış pış çıkarın evden sizde çıkın, bi kaç kez yaptığınızda onlarda anlar sanırım anlamazlarsa yine yaparsınız :1:

Gercektende cok rahatlarmis .. annemin evinde bile olsa rahat edemiyorum ben. Millet ne anliyo boyle cumbur cemaat yasamaya bilmiyorum .
Allah kolaylik versin arkadasim otur konus olmadi gelecekleri zamanlar hic musait olma. En yakin zamanda bi cozum bulursun insallah. .
geleceklerinden haberim bile olmuyoki zil çalıyo bakıyorum 10 kişi:( çözüm zor ama Allah büyük

okurken bile kötü geldi.. sana kolay gelsin. anlamadığım her zaman mı böyleler? yaz kış ne zamandır böyleler mi? yoksa hani bir işleri bir şekilde siz de kalmak zorundalar mı.. gerçi öyle olsa niye cümbür cemaat gelsinler..

onlar arayıp gelmiyorlar mı? evde olmayacağım de.. abartı olmadan söylüyorsan her hafta bu şekilde gelmelerini o zaman açıkça söyle niye bu kadar geliyorlar diye.. ben de yoruluyorum ben dinlenmek istiyorum de.. sizinkiler de geliyor mu? hani onlar da geliyorsa böyle kusura bakma sözüm yok..

hem kış günü yakıt parası var.. yeme içme giderleri var.. herkes otursun evinde canım.. bayramlar seyranlar nasıl geçiyor sizde.. yine böyle siz de mi...

başlık tam uymuş..
yaz kış böyle malesef habersiz geliyorlar 2 gün ne yedirceğimi şaşıyorum bayramın ilk 2 günü kendi evlerinde son 2 gün bende
ben annemle komşuyum ama hiç gelmezler hep ben giderim ben ancak eşime söyleyebiliyorum oda susuyor çıkmazdayım resmen

E yok artik!
Desen ki 1-2 saatlik mesafe var hadi neyse diyecegim belki.
Ama hem yakin olup hem yatiliya gelmek neyin nesi?
Sende sustukca iyiyce arsizlasirlar aff edersin.
Bence tepkini belli et.
Eve gelen misafire surat asmaktan hic mi hic hoslanmam.
Ama sanirim senin baska caren yok.
Esin de sesini cikartmamasi cok garip.
Calisan birisidir diye düsünüyorum.
Esiyle birlikte zaman gecirebilecegi bir haftasonu vardir heralde?
Onu da yatiliya gelen aile ile paylasmaktan mutsuz olmuyor mu?:44:

oda rahatsız oluyor ama boş bazen her ikimizde surat yapıyoruz o pc başına geçip susuyor ben çocukla uğraşıyorum ama anlamazdan geliyorlar

O ne ya öyle cümbür cemaat size niye geliyorlar. Benim bildiiğim toplanılacaksa eğer kv nin evinde toplanılır.
Siz onlardan önce gidin kv ye sonra görümcelerinizi falan çağırın burdayım gelin oturalım diye.
En azında size gelmemiş olurlar.

Biz toplanınca canım babannişkomun evinde toplanırız o zaten hiç bişey yapmaz biz yemeğimizi bulaşığımızı halledip gideriz. O da iki ayda bir yada bayramlarda falan yani...

Elbette büyüklere karsi saygi olmasi lazim fakat büyüklerde büyüklügünü bilmesi lazim. Sen bunlara bastan çok fazla taviz vermisin ve simdi isi degistirmek için daha çok çaba sarf etmen lazim.

Ayrica annemde hep der, ne olursa olsun, yatagini hiç kimseye verme diye. O benim ve esimin özel yeri. Sonuçta senin kv'den evini biliyor, baze odalarin kaloriferi olup olmadigini,.. Onlari soguk odaya sokman gerekiyordu, bakalim bir daha kaliyorlarmi.

Hatta aslinda esin demesi lazim. Anne, herkes kendi evine ve eger esiniz tavir almak istemediginde sizde esinize rest çekmeniz lazim. Sizin anneniz, babaniz cumbur cemaat gelselerdi her hafta, sizce esinizin taviri nasil olurdu? Oda sizden beklerdi annenlerle konusmani, aksi taktirde size çok kizardi.

Gerçekten çok rahatlarmış,bu olayın benzerini bende evliliğimin ilk aylarında yaşamak zorunda kalmıştım ,

evlliğimin ertesi günü kapı bir çalıyor cümbür cemat eşimin ailesi toplanmış gelmiş:53:

nerdeyse sinirimden çatlıyacaktım 8 kişi yeni evli gelinin evine toplaştılar gece 12 lere kadar gitmek bilmediler.

bunlar burdan taşınana kadar 2 günde bir zırtpırt toplanıp bana geliyolardı rahatsız olduğumun da farkındalar hala devam ettiler.

yüz verseydim birlikte bile yaşamayı teklif ediceklerdi ,zaten yapım gereği mesafeli bir insanım bu tavırlarından sonra iyice buz oldum,

hiç taviz vermedim açık açık birlikte yaşmak istemediğimi söyledim ve bunlar bundan taşındılar çok şükür.

ama senede hala herbiri ayrı ayrı gelip kalıyor hele kayınpederim bir gelir 50 günde aşağı gitmez,ve senede 3_4 kere geldiğini

düşünürsek senenin yarısı bizde,15 gün önce yine gelmişti bu sefer telde bile onunla konuşmdığım için o kadar kalamadı,10 gün kaldı.

böyle insanlar kolay kolay değişmez maalesef ya siz ya eşiniz açık açık konuşun herkesin bir özeli var böylede olmaz ki olan size ve

evlliğinize oluyor.

Not.benim ailemde bana 5 dk mesafede otuyor ve bir kere habersiz geldikleri olmaz,haftada 1 gün 2-3 saatliğine gellirler bizde aynı

şekilde olması gerektiği gibi.

Cnm bizimde ilk başlarda öleydi kv kp görümceler kvnn kardeşleri gelirlerdi çalışıyorum bide ye iç kaldır kalmka isterlerdi 2 sokak ötede evleri gitmezlerdi.bir oldu iki oldu sonra baktım olmayack
onlar gledi içerde oturdu ben gittim mutfaga dolap temizledim tencere cifledim gitmedim yanlarına off yorgunum offf bunaldım dedim surat astım anladılar herhalde artık gelmiyorlar kabul de etmiyorum ararlarsa o ne ya vıcık vıcık

Ne desem bilemedim. Arsızlık, düşüncesizlik diz boyu. Böyleleri laftan da anlamaz ki. Surat sallayıp rahatsızlığını belli etsen, sofra hazırlamasan, kapıyı açmasan, hastayım diyip bir köşeye çekilip sofrayı bile toplamasan, hizmet etmesen, yatağını kimseye vermesen, yer yatağında yatırsan.... Olmazmı ki, bir de bunları denesen. Eşinin konuşması lazım artık. Bu durum çok yorar seni.

Onlar otel olarak kullanıyorlar evinizi, seni de hizmetçi olarak kullanıyorlar. Karınlarını doyurup hazır yemek, hazır yatağa konuyorlar.

Onlar gelince yemek yapma bence....Hatta hiç bir şey yapma... Bir de bunu denesen....

Baştan önlem almamışsın,şimdi biraz zor ama imkansız değil.
Eşin de gelmeyin diyemeyeceği için sessiz kalıyor herhalde.

Bence...Sen o klimayı bir güzel bozuver :)
Evin soğuk olursa,izzet ikramı da kesersen her fırsatta postu sermezler.

hani yanlış anlama gerçekten tuhaflar. yaz kış demeden gelmeleri bir kapı çalınıp 10 kişiyi kapıda görmen. ayrıca bayramda da size niye geliyor.
daha önce cevaplamıştım ama uğraşmaya oyunlara gerek yok.çünkü bu anlayışsızlığı gösterenler o zaman da anlamazlar.eşin söylesin yoksa sen söyle.

bence açıkça söyleyin. yine habersiz gelirlerse de ki haber vermeden geliyorsunuz müsait olduğumu sorsaydınız daha iyi olmaz mıydı de.. şimdi misafirimsiniz ama lütfen bundan sonra müsait olup olmadığımızı sorun de. ve ararlarsa değilim de.. hiç çekinme..

bayramda gelmesinler canım evde büyük var mı el mi öpmeye geliyorlar sanki.. bayram yaklaşında bayramda gelen giden istemiyorum dinleneceğim de..

eşin laf söylerse beni de bizi de düşün de.. biraz saygı gösterseler de.. sürekli buraya mı gelecekler biraz anlayışlı olmaları gerekiyor sen de sessiz kaldın ben söyledim. de..

Back
X